1. ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΙΔΡΩΤΙΚΑ;
Τα αποσμητικά καταπολεμούν τα βακτήρια που προκαλούν τις σωματικές οσμές. Περιέχουν αποσμητικές ουσίες, οι οποίες προλαμβάνουν την ανάπτυξη των βακτηρίων ή μπορούν ακόμα και να μειώσουν τον αριθμό τους στη μασχάλη. 

Τα αντιιδρωτικά περιέχουν ουσίες που καταπολεμούν την εφίδρωση, συνήθως άλατα αλουμινίου. Αυτές οι ουσίες ελαττώνουν την έκκριση ιδρώτα από τους ιδρωτοποιούς αδένες σφραγίζοντας προσωρινά, την εξωτερική επιφάνεια των ιδρωτοποιών πόρων.Οι ουσίες αυτές αφαιρούνται, με την πάροδο του χρόνου, από τις κινήσεις του σώματος και τη φυσική διαδικασία ανανέωσης της επιδερμίδας. Τα αντιιδρωτικά έχουν και αποσμητική δράση επειδή αναστέλλουν την ανάπτυξη βακτηρίων, χάρη στη μείωση του pH και της υγρασίας στη μασχάλη.

2. ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΝΤΙΔΡΩΤΙΚΑ NIVEA ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΑΛΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ (π.χ. ACH);

Πολλά άτομα, εκτός από την καταπολέμηση των οσμών με αποσμητικό, θέλουν ταυτόχρονα να ελαττώσουν και την εφίδρωση, για να αποφύγουν τη δημιουργία λεκέδων. Όλα τα αποτελεσματικά αντιιδρωτικά περιέχουν άλατα του αλουμινίου (π.χ. aluminum chlorohydrate). Τα άλατα αυτά σχηματίζουν φραγμους, που σφραγίζουν προσωρινά το εξωτερικό τμήμα των ιδρωτοποιών πόρων. Κατά συνέπεια, εκκρίνεται λιγότερος ιδρώτας.  Μέσω της τριβής και της φυσικής διαδικασίας ανανέωσης της επιδερμίδας, οι ουσίες αυτές εξαφανίζονται με την πάροδο του χρόνου.

Τα άλατα του αλουμινίου χρησιμοποιούνται με ασφάλεια στα αποσμητικά εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Σε γενικές γραμμές, τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά ρυθμίζονται αυστηρά από τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες Καλλυντικών και περνούν από εξαντλητικούς ελέγχους ασφαλείας και επιστημονικές αναλύσεις τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εγχώριο επίπεδο.

3. ΓΙΑΤΙ ΙΔΡΩΝΟΥΜΕ;
Ιδρώνουμε για πολλούς λόγους. Η αύξηση της θερμοκρασίας που προκαλεί η σωματική δραστηριότητα ή/και ο πυρετός μπορεί να κάνουν όλο μας το σώμα να ιδρώσει. Αυτό το είδος εφίδρωσης εμφανίζεται για να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του σώματος με την εξάτμιση του ιδρώτα, που έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια θερμότητας. Ο ιδρώτας απελευθερώνεται από τους αποκαλούμενους «εκκρινείς ιδρωτοποιούς αδένες» και περιέχει, κυρίως, νερό και άλατα. 

Μπορεί επίσης να ιδρώσεις από συναισθηματικό ή ψυχολογικό άγχος. Σ' αυτήν την περίπτωση, ιδρώνεις κυρίως στις μασχάλες, τις πατούσες, τις παλάμες και το μέτωπο. Αυτό το είδος ιδρώτα δεν παράγεται μόνο από τους εκκρινείς ιδρωτοποιούς αδένες, αλλά και από τους αποκρινείς ιδρωτοποιούς αδένες. Η εφίδρωση των αποκρινών αποτελείται από λιπίδια και πρωτεΐνες, τα οποία μεταβολίζονται από τα βακτήρια του δέρματος και, κατά συνέπεια, παράγουν μια χαρακτηριστική σωματική οσμή.  Η εφίδρωση που προκαλείται από το άγχος αποτελεί μέρος μιας πρωτόγονης εξελικτικής αντίδρασης απέναντι σε καταστάσεις απειλής («αντίδραση μάχης ή φυγής») και παίζει σημαντικό ρόλο στη μη λεκτική επικοινωνία μας. Για να καταπολεμήσουμε αυτήν την ιδιαίτερη εφίδρωση που προκαλεί το άγχος, δημιουργήσαμε τα σπρέι και roll-on NIVEA Stress Protect για άντρες και γυναίκες. 

4. Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗς ΕΦΙΔΡΩΣΗΣ ΜΕ ΑΝΤΙΔΡΩΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΒΕΡΗ;
Η ρύθμιση της σωματικής θερμοκρασίας δεν επηρεάζεται από τη χρήση αντιιδρωτικών προϊόντων. Οι περιοχές της μασχάλης αντιστοιχούν συνολικά σε 200 τ.εκ., μόλις στο 1% της συνολικής επιφάνειας του σώματος. Επομένως, η περιοχή αυτή είναι πολύ μικρή για να παρεμποδίσει τη ρύθμιση της θερμοκρασίας. Η ασφάλεια των αντιιδρωτικών έχει αποδεχθεί από πολλές έρευνες και η χρήση τους στα καλλυντικά προϊόντα είναι εγκεκριμένη.

5. ΓΙΑΤΙ ΜΥΡΙΖΟΥΜΕ;

Ο φρέσκος ιδρώτας είναι ένα άοσμο υγρό. Η δυσοσμία εμφανίζεται μόνο όταν τα βακτήρια στο δέρμα της μασχάλης μεταβολίσουν (π.χ. διασπάσουν) κάποια από τα συστατικά του ιδρώτα, όπως τα λιπίδια και τις πρωτεΐνες. Η μασχάλη σου παρέχει στα βακτήρια του δέρματος ιδανικές συνθήκες για να αναπτυχθούν, χάρη στην υγρασία της, το υψηλότερο pH και την άριστη παροχή θρεπτικών συστατικών από τους ιδρωτοποιούς και σμηγματογόνους αδένες της περιοχής.

6. ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΙΝΗΣΩ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΩΤΙΚΟ 'Η ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ ΣΠΡΕΙ NIVEA;

Τα αντιιδρωτικά σπρέι (π.χ. το NIVEA DRY Comfort Spray) πρέπει να ανακινούνται καλά για να σιγουρευτούμε πως η σκόνη της αντιιδρωτικής ουσίας που περιέχουν (άλας αλουμινίου) έχει διανεμηθεί ομοιόμορφα σε όλο το δοχείο. Διαφορετικά, το προϊόν μπορεί να ψεκαστεί σε συμπυκνωμένη μορφή και να φράξει τη βαλβίδα ή να αφήσει λευκά κατάλοιπα στο δέρμα ή στα ρούχα.

7. ΜΠΟΡΕΙ Η ΧΡΗΣΗ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΩΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΙΤΡΙΝΙΛΕΣ ΣΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ;
Οι κίτρινοι λεκέδες δημιουργούνται από μια περίπλοκη αλληλεπίδραση μεταξύ λιπιδίων της επιδερμίδας, σμήγματος, απορρυπαντικού ρούχων και αντιιδρωτικών ουσιών. Σύμφωνα με την εμπειρία μας, υπάρχουν πολλοί παράγοντες, όπως π.χ. η συχνότητα χρήσης του προϊόντος, η ποσότητα αντιιδρωτικού που χρησιμοποιείται, πόσο συχνά αλλάζονται τα ρούχα, πόσο έντονο είναι το πλύσιμό τους, η σύνθεση του ιδρώτα στον καθένα, η περιεκτικότητα του νερού της βρύσης σε άλατα ή ιχνοστοιχεία, καθώς και η σύσταση του ίδιου του υφάσματος. Ο καλύτερος τρόπος για να μειώσεις τις κιτρινίλες στα ρούχα σου είναι αφήνοντας το αποσμητικό προϊόν να στεγνώσει εντελώς πριν τα φορέσεις.
Όμως, πρέπει να ξέρεις πως κάποιες κιτρινίλες μπορούν να εμφανιστούν ανεξάρτητα από τη χρήση αντιιδρωτικών συστατικών, όπως ακριβώς συμβαίνει στους κιτρινισμένους γιακάδες. Σ' αυτήν την περίπτωση, τα λιπίδια του δέρματος μαζί με τα σωματίδια βρομιάς στην ατμόσφαιρα δημιουργούν ανθεκτικούς λεκέδες που είναι πια δύσκολο να εξαφανιστούν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι λεκέδες έχουν να κάνουν με υφάσματα που ξεβάφουν.
Τα προϊόντα NIVEA Invisible for Black & White είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα λύση για αυτούς που θέλουν να μειώσουν την εμφάνιση των κίτρινων λεκέδων στα ρούχα.

8. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΙΣ ΚΙΤΡΙΝΙΛΕΣ;
Οι παλιές κιτρινίλες δεν μπορούν να αφαιρεθούν ή να μειωθούν με το συχνό / επαναλαμβανόμενο πλύσιμο των ρούχων. Μερικές φορές, το πλύσιμο μπορεί ακόμα και να στερεοποιήσει τους λεκέδες.
Αν εμφανιστούν λεκέδες, ξέπλυνε τα ρούχα σου με κρύο νερό πριν τα πλύνεις με απορρυπαντικό. Σε πολλές περιπτώσεις, καταφέραμε να εξαφανίσουμε τους λεκέδες με επιτυχία μουλιάζοντας τα ρούχα σε διάλυμα με 5% κιτρικό οξύ για περίπου 24 ώρες. Προσοχή: Ξέπλυνε τα ρούχα με καθαρό νερό πριν τα πλύνεις σε κανονικό πρόγραμμα στους 30°C με υγρό απορρυπαντικό. Ωστόσο, δεν μπορούμε να σου εγγυηθούμε ότι αυτή η διαδικασία θα είναι το ίδιο αποτελεσματική για όλα τα είδη λεκέδων και υφασμάτων. Πρόσεξε ιδιαίτερα τα ευαίσθητα, χρωματιστά υφάσματα και τα ρούχα με κουμπιά από φίλντισι, επειδή το όξινο διάλυμα μπορεί να τα καταστρέψει.
Σε παρακαλούμε να δοκιμάσεις το προϊόν σε κάποιο διακριτικό σημείο του ρούχου πριν το χρησιμοποιήσεις.
Προειδοποίηση: Λάβε υπόψη σου ότι το κιτρικό οξύ μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο αν έρθει σε επαφή με το δέρμα (ερεθιστικό, ευαισθητοποιό), τα μάτια (ερεθιστικό), το πεπτικό ή το αναπνευστικό σύστημα (ερεθιστικό). Η επαφή με το δέρμα μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές και φουσκάλες. Ο βαθμός του τραύματος θα εξαρτηθεί από τη χρονική διάρκεια της επαφής. Για τον λόγο αυτό, όταν χρησιμοποιείς κιτρικό οξύ, σε συμβουλεύουμε να βάζεις προστατευτικά γάντια και να μην εισπνέεις τη σκόνη του κιτρικού οξέος.

9. ΜΠΟΡΕΙ Η ΧΡΗΣΗ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΩΝ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΛΕΥΚΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΣΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ;
Ορισμένα αποσμητικά και, πιο συγκεκριμένα, αντιιδρωτικά που περιέχουν άλατα του αλουμινίου, όπως το aluminum chlorohydrate (ACH), μπορούν να αφήσουν, υπό ορισμένες συνθήκες, λευκά κατάλοιπα στα ρούχα, αν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά. Όταν χρησιμοποιείς αντιιδρωτικά σπρέι (όπως το NIVEA Deodorant Dry Comfort) είναι απαραίτητο να ανακινείς καλά το προϊόν για να σιγουρευτείς ότι η σκόνη του aluminum chlorohydrate έχει διανεμηθεί ομοιόμορφα μέσα στο δοχείο και ως εκ τούτου πάνω στο δέρμα. Για να αποφύγεις τα λευκά κατάλοιπα, όλα τα αντιιδρωτικά προϊόντα πρέπει να έχουν απορροφηθεί εντελώς ή να έχουν στεγνώσει επαρκώς πάνω στο δέρμα, πριν φορέσεις τα ρούχα σου. Τα λευκά κατάλοιπα στα ρούχα μπορούν συνήθως να αφαιρεθούν με μια βούρτσα.  Τα προϊόντα NIVEA Invisible for Black & White είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα λύση για αυτούς που θέλουν να αποφύγουν τους λευκούς λεκέδες στα ρούχα.

10.  ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΜΟΥ ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ;
Στην πραγματικότητα, από χημική άποψη, ο όρος «οινόπνευμα» αναφέρεται σε μια μεγάλη ποικιλία ενώσεων. Κοινό τους χαρακτηριστικό είναι το ότι έχουν μια συγκεκριμένη ομάδα ατόμων στο μόριό τους. Γενικότερα όμως στην καθομιλουμένη, ο όρος «οινόπνευμα» αναφέρεται αποκλειστικά στην ουσία της αιθανόλης (χημικό όνομα: αιθυλική αλκοόλη), που είναι η πόσιμη εκδοχή του οινοπνεύματος. Τα προϊόντα με την ένδειξη «χωρίς οινόπνευμα» δεν περιέχουν αιθανόλη, και επομένως ούτε «οινόπνευμα» ή «μετουσιωμένο οινόπνευμα», ακόμα κι αν ο όρος «αλκοόλ» εμφανίζεται στη λίστα (INCI) των συστατικών τους (π.χ. στεαρυλική αλκοόλη).

11.  ΠΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΥΡΙΣΜΑ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΕΝΑ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ;
Όταν ξυρίζεσαι, αφαιρείται ένα μικρό τμήμα της εξωτερικής στιβάδας της επιδερμίδας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι βλάπτεται η επιδερμίδα και οι φυσικοί της φραγμοί. Εντούτοις, ενδέχεται να προκύψουν μικροτραυματισμοί. Σ' αυτήν την περίπτωση, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται αποσμητικά που περιέχουν αλουμίνιο όσο η επιδερμίδα παραμένει ερεθισμένή ή πληγωμένη. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται αντιιδρωτικά ούτε όταν η επιδερμίδα της μασχάλης έχει τραυματιστεί ή ερεθιστεί από διαφορετικά αίτια.

12.  ΜΠΟΡΕΙ Η ΧΡΗΣΗ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΩΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ (Π.Χ. ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, ΚΑΦΕ, ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ, ΜΠΛΕ) ΣΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ;
Ο σχηματισμός χρωματιστών λεκέδων στα υφάσματα είναι παρόμοιος με αυτόν της κιτρινίλας. Για ορισμένα χρώματα λεκέδων μπορεί να ευθύνονται τα ιχνοστοιχεία του νερού της βρύσης (π.χ. χαλκός, μαγγάνιο, σίδηρος). Σε κάποιες περιπτώσεις, η εντύπωση του χρώματος μπορεί επίσης να σχετίζεται με φθοριούχες λευκαντικές ουσίες (οπτικά λευκαντικά).
Μπορεί επίσης να εμφανιστούν χρωματιστοί λεκέδες πάνω σε ανοιχτόχρωμα υφάσματα, όταν κάποιο χρωματιστό ρούχο που φορέθηκε πάνω ή κάτω από αυτά ξεβάψει. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν το βαμμένο ύφασμα δεν αντιστέκεται στον ιδρώτα.

Κι άλλες απορίες;

Σε παρακαλούμε να επικοινωνήσεις μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας μας.

/local/de/faq/FAQ Product Stage Backgrounds/NIVEA-FAQ-Deo-Produkt-BG-1

Αποσμητικά: Η σωστή απάντηση σε κάθε ερώτηση