1. ΠΩΣ ΜΑΥΡΙΖΕΙ Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΜΟΥ;
Οι υπέρυθρες ακτίνες του ήλιου ενεργοποιούν τα χρωματοφόρα κύτταρα για να σχηματίσουν τη μελανίνη, μια καφέ χρωστική ουσία που λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας. Η μελανίνη παράγεται φυσικά από το σώμα μας και απορροφά την υπέρυθρη ακτινοβολία, καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες. Η παραγωγή της μελανίνης είναι η φυσική μας άμυνα απέναντι στο φως του ήλιου. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι το πόσο εύκολα μαυρίζουμε ή το φυσικό χρώμα της επιδερμίδας μας βρίσκεται σε άμεση συνάφεια με το πόσο εύκολα φθείρεται η επιδερμίδα μας.

2. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΝΤΗΛΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (SPF);
Το SPF περιγράφει πόσο περισσότερο μπορείς να παραμείνεις στον ήλιο χωρίς να πάθεις κάποιο έγκαυμα, ανάλογα με τις αμυντικές ικανότητες της επιδερμίδας σου (π.χ. κάποιος μπορεί να κάτσει στον ήλιο για 10 λεπτά χωρίς να καεί, οπότε ένα προϊόν με SPF 10 θα πολλαπλασίαζε αυτόν τον χρόνο «αυτοπροστασίας» επί 10= 100 λεπτά). Επομένως, η αντηλιακή προστασία εξαρτάται επίσης από τον τύπο της επιδερμίδας σου. Και πάνω από όλα, η σχετική αντηλιακή προστασία παρέχεται πλήρως μόνο όταν εφαρμόζεται επαρκή ποσότητα προϊόντος. Συνιστάμε 2 mg/cm2 σε κάθε χρήση, που σημαίνει, για παράδειγμα, μια ποσότητα προϊόντος ίση περίπου με το μήκος ενός δαχτύλου για το πρόσωπο ή 2-3 κουταλιές της σούπας για ένα ενήλικο σώμα μέσου μεγέθους.

3. ΠΟΣΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ;
Η προστασία που μας παρέχει ένα αντηλιακό εξαρτάται από την ποσότητα που χρησιμοποιούμε. Επομένως, το αντηλιακό προϊόν πρέπει να απλώνεται γενναιόδωρα σε όλα τα μέρη της επιδερμίδας. Τα μέρη του σώματος που συνήθως ξεχνάμε είναι ο σβέρκος, το μπροστινό πάνω τμήμα του στήθους και το πίσω μέρος των ποδιών. Η σωστή εφαρμογή των αντηλιακών προϊόντων είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την αποτελεσματική προστασία μας από τον ήλιο: Εφάρμοσε πάντα αντηλιακό πριν εκτεθείς στον ήλιο για να εξασφαλίσεις εξαρχής την προστασία σου. Μια δόση αντηλιακού αντιστοιχεί σε 2-3 κουταλιές της σούπας για ενήλικες μεσαίου αναστήματος. Να επαναλαμβάνεις την εφαρμογή κάθε 2 ώρες, σε κάθε περίπτωση μετά το κολύμπι, το σκούπισμα και την εφίδρωση.

4. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ;

Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στη δερματική βλάβη που προκαλούν οι ακτίνες UV.  Η ευαίσθητη επιδερμίδα τους είναι ακόμη ευάλωτη και, όταν πρόκειται για πολύ μικρά παιδιά, η φυσική προστασία της επιδερμίδας τους δεν έχει ακόμα πλήρως αναπτυχθεί. Η επιδερμίδα δεν έχει ακόμα φτάσει στο μέγιστο πάχος της, ούτε στο μέγιστο βαθμό παραγωγής μελανίνης, πριν από την εφηβεία. Τα συχνά ηλιακά εγκαύματα στην παιδική ηλικία σχετίζονται με τον μετέπειτα καρκίνο του δέρματος. Συνεπώς, τα παιδιά πρέπει να χρησιμοποιούν αντηλιακά προϊόντα με υψηλό ή πολύ υψηλό δείκτη προστασίας SPF. Εξάλλου, τα παιδιά λατρεύουν το μπάνιο και το κολύμπι. Αυτό μειώνει την άμυνα της επιδερμίδας τους απέναντι στις ακτίνες UV ξεπλένοντας, ως ένα βαθμό, τα προστατευτικά φίλτρα UV από την επιδερμίδα. Για να διατηρούν το βαθμό αντηλιακής προστασίας όσο το δυνατόν περισσότερο, οι παιδικές λοσιόν και τα σπρέι μας έχουν σχεδιαστεί για «επιπλέον αδιάβροχη προστασία», ενώ τα Kids Swim&Play για αδιάβροχη δράση μακράς διαρκείας.

Ως επέκταση στον έλεγχο της «επιπλέον αδιάβροχης προστασίας», κατά τον οποίο οι χρήστες κάνουν μπάνιο 4x20 λεπτά σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρότυπο της Cosmetics Europe, ορίσαμε την αδιάβροχη προστασία μακράς διαρκείας ως ένα μπάνιο 6x20 λεπτών μετά τη χρήση του προϊόντος. Κατόπιν, η αντηλιακή προστασία που απομένει πρέπει να αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 50% της αρχικής τιμής.

5. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΞΑΝΑ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ;
Η προστατευτική δράση δεν θα αυξηθεί με την επανάληψη της χρήσης. Συνεπώς, έχει μεγάλη σημασία να επιλέξεις έναν υψηλό δείκτη προστασίας από την αρχή. Η συχνή εφαρμογή του προϊόντος μετά το σκούπισμα με πετσέτα, το κολύμπι κτλ., και τουλάχιστον ανά 2 ώρες θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το βαθμό προστασίας που επέλεξες.

6. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ»;
Για τον έλεγχο της αντοχής στο νερό υπάρχει στην Ευρώπη ένα ευρέως αποδεκτό πρότυπο, εγκεκριμένο από την Cosmetics Europe (τον ανώτατο οργανισμό της βιομηχανίας καλλυντικών). Στο πλαίσιο αυτού του προτύπου, όλα τα αδιάβροχα αντηλιακά προϊόντα μας ελέγχθηκαν σε εξωτερικούς ανεξάρτητους οργανισμούς και ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις της αδιάβροχης προστασίας. Στις δοκιμές αυτές, οι χρήστες κάνουν ένα μπάνιο διάρκειας 2x20 λεπτών (αδιάβροχη προστασία) ή 4x20 λεπτών (επιπλέον αδιάβροχη προστασία) μετά τη χρήση του προϊόντος. Έπειτα η αντηλιακή προστασία που απομένει πρέπει να αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 50% της αρχικής τιμής. Επομένως, αδιάβροχη προστασία δε σημαίνει αντηλιακή προστασία απεριόριστης διάρκειας.

7. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΕΝΑ ΠΕΡΣΙΝΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΠΡΟΪΟΝ 'Η ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ;
Εγγυόμαστε την ποιότητα του προϊόντος για ένα διάστημα 12 μηνών από το άνοιγμά του. Αν το προϊόν έχει διατηρηθεί σε κανονικές συνθήκες, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και δεν έχει περίεργη όψη ή μυρωδιά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και τον επόμενο χρόνο.
Η διάρκεια ζωής του προϊόντος περιορίζεται αρκετά από παράγοντες, όπως η φυσική αστάθεια (διαχωρισμός του γαλακτώματος), καθώς επίσης από μεταβολές στο άρωμα και το χρώμα του προϊόντος. Η διαδεδομένη άποψη ότι ο δείκτης SPF των αντηλιακών προϊόντων μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και ότι μόνο τα νέα προϊόντα παρέχουν πλήρη προστασία, δεν ισχύει.

8. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΣΩΜΑΤΟΣ NIVEA Ή ΠΡΟΣΩΠΟΥ NIVEA;
Ναι, μπορείς. Αφού απλώσεις πρώτα το αντηλιακό NIVEA, θα πρέπει να περιμένεις 15 με 30 λεπτά και μετά να χρησιμοποιήσεις το προϊόν περιποίησης σώματος NIVEA ή περιποίησης προσώπου NIVEA. Κατ' αυτόν τον τρόπο, θα διατηρηθεί η αποτελεσματικότητα του συστήματος φίλτρων UVA/ UVB της αντηλιακής προστασίας.

9. ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ;
Οι αλλεργίες στον ήλιο προκαλούνται από το οξειδωτικό στρες, ως αποτέλεσμα των ελεύθερων ριζών που οι ακτίνες UV προκαλούν στα δερματικά κύτταρα. Αυτό οδηγεί σε μια πολύ έντονη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος που προκαλεί φλεγμονώδεις διαδικασίες και πολλά αλλεργικά συμπτώματα. Ως επί το πλείστον, αυτό επηρεάζει τα άτομα με ευαίσθητες επιδερμίδες, δηλαδή το 20% περίπου του πληθυσμού. Στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι επικίνδυνο, αλλά είναι πολύ δυσάρεστο για όσους πάσχουν από τέτοιου είδους αλλεργίες. Μπορούμε να αποφύγουμε τις αλλεργίες στον ήλιο με ένα ισορροπημένο σύστημα προστασίας UVA/UVB και, ειδικότερα, με μια υψηλή προστασία UVA. Επιπλέον, τα ενεργά συστατικά του προϊόντος που προστατεύουν τα δερματικά κύτταρα, όπως η βιταμίνη Ε, βοηθούν στην ενίσχυση της αντοχής της επιδερμίδας απέναντι στον ήλιο. Για να καλύψουμε τις ανάγκες σου για συγκεκριμένα είδη περιποίησης σε συνδυασμό με διαφορετικούς δείκτες αντηλιακής προστασίας, σου προσφέρουμε μια μεγάλη γκάμα αντηλιακών λοσιόν και σπρέι. Στα άτομα με ευαίσθητες επιδερμίδες προτείνουμε τα προϊόντα NIVEA Sun Protect & Sensitive.

10. ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΟΥ ΤΙΣ ΚΙΤΡΙΝΙΛΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ;
Τα προϊόντα αυτά περιέχουν διάφορα φίλτρα UV που προστατεύουν την επιδερμίδα από την ακτινοβολία UVA και UVB. Ειδικότερα, τα φίλτρα UVA έχουν την τάση να δημιουργούν κίτρινους λεκέδες. Ο σχηματισμός λεκέδων αυξάνεται, αν τα ρούχα έρθουν σε επαφή με την επιδερμίδα πριν το προϊόν απορροφηθεί εντελώς. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα ρούχα θα πρέπει να προπλυθούν χωρίς απορρυπαντικό στους 30°C και μετά να πλυθούν σε κανονικό πρόγραμμα με υγρό απορρυπαντικό στους 30°C. Αν οι λεκέδες επιμένουν και παραμένουν ορατοί μετά το πλύσιμο, σε συμβουλεύουμε να μουλιάσεις το ύφασμα σε διάλυμα κιτρικού οξέος (50 γρ. κιτρικού οξέος σε 1 λίτρο νερό) για 1 ώρα. Προσοχή στα ευαίσθητα υφάσματα και π.χ. στα κουμπιά από φίλντισι. Σε παρακαλούμε να δοκιμάσεις το προϊόν σε κάποιο διακριτικό σημείο του ρούχου πριν το χρησιμοποιήσεις. Διαφορετικά, χρησιμοποίησε ένα εμπορικό προϊόν για την αφαίρεση λεκέδων σκουριάς από υφάσματα, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Έπειτα, πλύνε το ρούχο με υγρό απορρυπαντικό στους 30°C. Γενικότερα, απέφευγε τα λευκαντικά, τα προϊόντα «Oxi-action», τα απορρυπαντικά σε σκόνη και το πλύσιμο σε υψηλές θερμοκρασίες.  Προειδοποίηση: Λάβε υπόψη σου ότι το κιτρικό οξύ μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο αν έρθει σε επαφή με την επιδερμίδα (ερεθιστικό, ευαισθητοποιό), τα μάτια (ερεθιστικό), το πεπτικό ή το αναπνευστικό σύστημα (ερεθιστικό). Η επαφή με την επιδερμίδα μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές και φουσκάλες. Ο βαθμός του τραύματος θα εξαρτηθεί από τη χρονική διάρκεια της επαφής. Για τον λόγο αυτό, όταν χρησιμοποιείς κιτρικό οξύ, σε συμβουλεύουμε να βάζεις προστατευτικά γάντια και να μην εισπνέεις τη σκόνη του κιτρικού οξέος.

11. ΓΙΑΤΙ ΜΑΥΡΙΖΩ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ;
Πολλοί πιστεύουν ότι τα αντηλιακά με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF) εμποδίζουν το μαύρισμα και γι' αυτό χρησιμοποιούν προϊόντα με χαμηλότερο SPF. Αλλά, ακόμα και με υψηλότερη αντηλιακή προστασία, θα μαυρίσεις. Θα σου πάρει περισσότερο χρόνο, αλλά η διαδικασία θα είναι πολύ πιο φιλική προς την επιδερμίδα σου. Τα προϊόντα με υψηλό δείκτη προστασίας σε προστατεύουν από τα εγκαύματα και την πρόωρη γήρανση που προκαλούν οι ακτίνες UV.

12. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ NIVEA;
Όλα τα προϊόντα NIVEA, αν δεν ανοιχτούν, έχουν αποδεδειγμένη διάρκεια ζωής 30 τουλάχιστον μήνες από την ημερομηνία παραγωγής τους, εκτός αν στη συσκευασία τους αναγράφεται μια ειδική ημερομηνία λήξης. Η έκθεση στη ζέστη και το φως μπορεί με την πάροδο του χρόνου να προκαλέσει αστάθεια στη βασική δομή του προϊόντος. Σε συμβουλεύουμε να πετάξεις όσα παλιά προϊόντα έχουν εμφανίσει κόκκους, φαίνονται νερουλά ή αποχρωματισμένα ή αν η μυρωδιά τους έχει μεταβληθεί.


Κι άλλες απορίες;

Σε παρακαλούμε να επικοινωνήσεις μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας μας.

/local/de/faq/FAQ Product Stage Backgrounds/NIVEA-FAQ-Sun-Produkt-BG-1

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ