γυναίκα που αποφεύγει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Πώς μπορείτε να ξεφορτωθείτε τους μαύρους κύκλους στα μάτια

Εξειδικευμένες συμβουλές της NIVEA για την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων στα μάτια και ορισμένες από τις σχετικές αιτίες και θεραπείες.

Πώς μπορείτε να ξεφορτωθείτε τους μαύρους κύκλους στα μάτια

Όλοι υποφέρουμε από αυτούς κατά διαστήματα: μαύροι κύκλοι στα μάτια. Τι προκαλεί τους μαύρους κύκλους στα μάτια - από έλλειψη ύπνου έως γενετικές αιτίες. Σε αυτό το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τις αιτίες των μαύρων κύκλων στα μάτια και επίσης για τον τρόπο αφαίρεσης των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια σας.

Τι είναι οι μαύροι κύκλοι στα μάτια;

Οι μαύροι κύκλοι στα μάτια είναι στην πραγματικότητα η ορατή επίδραση των αιμοφόρων αγγείων που σκουραίνουν όταν το σώμα σας δεν λαμβάνει αρκετό οξυγόνο ή υγρασία. Δεν αποτελεί έκπληξη  ότι τα μάτια είναι τα πρώτα που επηρεάζονται: το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό διότι δεν περιέχει λιπώδη ιστό. Αντίθετα εκεί υπάρχουν πολλά αιμοφόρα αγγεία και λεμφαδένες. Εάν το σώμα δεν λαμβάνει αρκετό οξυγόνο ή υγρό, το αίμα ρέει πιο αργά και έχει πιο σκούρο χρώμα. Αυτά τα αιμοφόρα αγγεία είναι ορατά μέσω του λεπτού, σχεδόν διάφανου δέρματος κάτω από τα μάτια. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας οι σκιές κάτω από τα μάτια σας θα είναι καφετιές ή γαλαζωπές. Σε ορισμένες οικογένειες οι μαύροι κύκλοι είναι γενετικά καθορισμένοι. Αυτό σημαίνει ότι το πολύ λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια είναι κληρονομικό.
 
Διαβάστε παρακάτω τι χρειάζεται να γνωρίζετε σχετικά με το πώς μπορείτε να ξεφορτωθείτε τους μαύρους κύκλους στα μάτια και για τη θεραπεία για τους μαύρους κύκλους.

Τι προκαλεί τους μαύρους κύκλους στα μάτια;

Τι προκαλεί τους μαύρους κύκλους στα μάτια;

Η αιτία των μαύρων κύκλων στα μάτια ποικίλλει από άτομο σε άτομο. Συχνά εμφανίζονται όταν έχετε κοιμηθεί πολύ λίγο αλλά υπάρχουν πολλές άλλες αιτίες για τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια.

Οι μαύροι κύκλοι στα μάτια είναι ιδιαίτερα συνήθεις σε αυτές τις ομάδες ανθρώπων:

- Άνθρωποι με σκούρους τόνους επιδερμίδας τείνουν περισσότερο προς την υπερμελάγχρωση
- Οι γηραιότεροι άνθρωποι που έχουν λεπτότερο δέρμα, το οποίο τείνει προς τη δημιουργία μαύρων κύκλων στα μάτια
- Άνθρωποι με κάποια ιατρική κατάσταση όπως προβλήματα του θυρεοειδούς

Παρότι κάποιοι άνθρωποι ενδέχεται να είναι πιο επιρρεπείς από ό,τι άλλοι, υπάρχουν πολλές αιτίες για τους μαύρους κύκλους στα μάτια και οι περισσότεροι παρουσιάζουν μαύρους κύκλους στα μάτια. 

Ας δούμε τι προκαλεί τους μαύρους κύκλους στα μάτια:
γυναίκα έτοιμη να βγει

Τι προκαλεί τους μαύρους κύκλους στα μάτια;

1. Τρόπος ζωής

Ο τρόπος ζωής μας συχνά είναι η σημαντικότερη αιτία για τους μαύρους κύκλους στα μάτια. Ο υπερβολικός ύπνος, το υπερβολικό ποτό και το κάπνισμα μειώνουν το οξυγόνο στο αίμα γεγονός το οποίο μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία μαύρων κύκλων στα μάτια. 
υγιεινή διατροφή για την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια

Τι προκαλεί τους μαύρους κύκλους στα μάτια;

2. Διατροφή

Η διατροφή σας μπορεί επίσης να είναι μια από τις αιτίες μαύρων κύκλων στα μάτια. Εάν τρώτε ανθυγιεινά, συχνά μπορεί να σας λείπουν βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Η πρώτη ένδειξη έλλειψης βιταμίνης C και ψευδαργύρου μπορεί να είναι οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια. Η σιδηροπενική αναιμία, μια κατάσταση κατά την οποία λείπουν ερυθρά αιμοσφαίρια στο αίμα, επίσης μπορεί να αποτελεί αιτία μαύρων κύκλων στα μάτια.

Κάνοντας αλλαγές στη διατροφή σας μπορείτε να μειώσετε την εμφάνιση των μαύρων κύκλων στα μάτια. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη K (μύρτιλλα, κουνουπίδι, ρόδι και τομάτες) μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη των μαύρων κύκλων στα μάτια. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη E, όπως τα αμύγδαλα, τα φιστίκια και οι ηλιόσποροι, επίσης βοηθάνε στη μείωση των μαύρων κύκλων στα μάτια ενώ τρώγοντας τροφές με πολύ σίδηρο, όπως είναι το κόκκινο κρέας, το σπανάκι και τα οστρακοειδή, επίσης προλαμβάνεται η αναιμία. 
γυναίκα που αποφεύγει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Τι προκαλεί τους μαύρους κύκλους στα μάτια;

3. Ιατρικές αιτίες

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι συχνά ακίνδυνοι αλλά μπορούν να έχουν και ιατρική αιτία την οποία πρέπει πάντα να συζητάτε με τον γιατρό σας.

Στις ιατρικές αιτίες πίσω από τους μαύρους κύκλους στα μάτια περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

 • Αναιμία (Σιδηροπενία) - χαμηλά επίπεδα σιδήρου στο σώμα που επιφέρουν ελλιπή παροχή οξυγονωμένου αίματος στην επιδερμίδα, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος κάτω από τα μάτια
 • Προβλήματα θυρεοειδούς - η πάθηση του θυρεοειδούς μπορεί να δημιουργήσει κατακράτηση υγρών, ειδικά γύρω από τα μάτια, και αυτό το οίδημα μπορεί να οδηγήσει σε μαύρους κύκλους στα μάτια
 • Ψωρίαση ή έκζεμα στο πρόσωπο - αυτές οι καταστάσεις πυροδοτούν και ερεθίζουν την επιδερμίδα και μπορούν να οδηγήσουν σε ερυθρότητα ή να σκουρύνουν την επιδερμίδα. Τείνουν επίσης να προκαλούν φαγούρα και το τρίψιμο στην περιοχή επιδεινώνει τους μαύρους κύκλους στα μάτια
λεβάντα

Τι προκαλεί τους μαύρους κύκλους στα μάτια;

4. Αλλεργίες

Υποφέρετε από αλλεργία ή τρίβετε τα μάτια σας συχνά; Το συχνό τρίψιμο προκαλεί ερεθισμό στην ευαίσθητη επιδερμίδα και μπορεί να επιδεινώσει τις μαύρες σκιές κάτω από τα μάτια. 
γυναίκα κοιτάζοντας το τηλέφωνό της

Τι προκαλεί τους μαύρους κύκλους στα μάτια;

5. Οθόνες

Η πολύωρη καθιστική εργασία μπροστά στον υπολογιστή σας επιβαρύνει πολύ τα μάτια σας και μπορεί να μεγεθύνει τα αιμοφόρα αγγεία γύρω από τα μάτια προκαλώντας μερικές φορές μαύρους κύκλους στα μάτια.
γυναίκα που απογοητεύει

Τι προκαλεί τους μαύρους κύκλους στα μάτια;

6. Στρες ή ανησυχία

Υποκείμενες ψυχολογικές αιτίες; Το στρες κατά την εργασία ή την προσωπική σας ζωή ή η γενική ανησυχία επίσης αποτελούν αιτίες για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας. 
 
γυναίκα που κοιμάται

Τι προκαλεί τους μαύρους κύκλους στα μάτια;

7. Κόπωση

Για πολλούς από εμάς πρόκειται για τη συνηθέστερη αιτία για τους μαύρους κύκλους στα μάτια.

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να κάνει θαμπό και χλωμό το δέρμα με αποτέλεσμα να εμφανίζονται μαύροι ιστοί και αιμοφόρα αγγεία κάτω από την επιδερμίδα. Η στέρηση ύπνου μπορεί επίσης να προκαλέσει συσσώρευση υγρού κάτω από τα μάτια σας έτσι ώστε να φαίνονται πρησμένα. Μερικές φορές αυτό που φαίνεται σαν μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια σας ενδέχεται να είναι σκιές που δημιουργούνται από τα πρησμένα βλέφαρα. Αντίθετα ο υπερβολικά πολύς ύπνος επίσης μπορεί να προκαλέσει μαύρους κύκλους στα μάτια.

γυναίκα που αντιμετωπίζει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Τι προκαλεί τους μαύρους κύκλους στα μάτια;

8. Γήρανση

Οι μαύροι κύκλοι στα μάτια είναι συνηθέστεροι καθώς μεγαλώνουμε διότι το δέρμα γίνεται λεπτότερο και χάνει τον λιπώδη ιστό και μαζί την ικανότητα ανάκαμψης και την ελαστικότητά του. Το λεπτότερο δέρμα γύρω από τα μάτια επιτρέπει στα αιμοφόρα αγγεία κάτω από την επιδερμίδα να είναι πιο ορατά και η περιοχή φαίνεται πιο σκουρόχρωμη. 


Καθώς μεγαλώνουμε εμφανίζεται επίσης το φαινόμενο των πρησμένων ματιών. Και πάλι αυτό που βλέπουμε σαν μαύρους κύκλους στα μάτια μπορεί να είναι η σκιά πρησμένων βλεφάρων ή κοιλότητες κάτω από τα μάτια σας που προκύπτουν ως φυσιολογικό επακόλουθο της γήρανσης. 
γυναίκα που γελά

Τι προκαλεί τους μαύρους κύκλους στα μάτια;

9. Αφυδάτωση

Όταν υπάρχει έλλειψη νερού στο σώμα σας η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια σας μπορεί να γίνει θαμπή και τα μάτια σας να φαίνονται σακουλιασμένα και βυθισμένα λόγω της εγγύτητας του οστού γύρω από τα μάτια σας. 
οικογένεια που παίζει στον καναπέ

Τι προκαλεί τους μαύρους κύκλους στα μάτια;

10. Γονίδια

Οι μαύροι κύκλοι στα μάτια ενδέχεται να είναι κληρονομικοί. Μελέτες έδειξαν ότι εάν κάποιος έχει μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, αυτοί ενδέχεται να εμφανιστούν και σε άλλα μέλη της οικογένειας.
οικογένεια στην παραλία

Τι προκαλεί τους μαύρους κύκλους στα μάτια;

11. Ο ήλιος

Το δέρμα στα βλέφαρά μας είναι το λεπτότερο στο σώμα και συνεπώς ιδιαίτερα επιρρεπές σε βλάβη από τον ήλιο και υπερμελάγχρωση. Αυτή μπορεί να πάρει τη μορφή μαύρων κύκλων στα μάτια. Εφαρμόζετε πάντα αντηλιακό στην εύθραυστη περιοχή των ματιών ώστε να αποφεύγετε μαύρους κύκλους στα μάτια. 
 
Τώρα που γνωρίζουμε τι προκαλεί τους μαύρους κύκλους στα μάτια, πώς μπορούμε να τους ξεφορτωθούμε;

Πώς μπορείτε να ξεφορτωθείτε τους μαύρους κύκλους στα μάτια

Αναρωτιέστε πώς μπορείτε να ξεφορτωθείτε τους μαύρους κύκλους στα μάτια; Μην ανησυχείτε, μπορείτε να εμποδίσετε τους μαύρους κύκλους με μερικά απλά κόλπα. Αρχικά να κοιμάστε αρκετά και να πίνετε πολύ νερό. Τα γιατροσόφια και ειδικές κρέμες ματιών για μαύρους κύκλους επίσης μπορούν να βοηθήσουν στο να ξεφορτωθείτε ή να κρύψετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Εξειδικευμένα προϊόντα που περιέχουν συστατικά σχεδιασμένα να στοχεύουν στους μαύρους κύκλους στα μάτια επίσης βοηθάνε στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας γύρω από τα μάτια σας.

Πώς μπορείτε να ξεφορτωθείτε τους μαύρους κύκλους στα μάτια:

 • Να κοιμάστε περισσότερο και καλύτερα. Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι όταν κοιμόμαστε ανάσκελα με το κεφάλι ελαφρώς ανυψωμένο μειώνονται οι μαύροι κύκλοι στα μάτια
 • Πίνετε πολύ νερό. Το ξηρό δέρμα είναι η βασική αιτία των μαύρων κύκλων στα μάτια
 • Μειώστε την καφεΐνη. Ο καφές συγκεκριμένα μπορεί να αφυδατώσει και να απομυζήσει τη λάμψη από το δέρμα γύρω από τα μάτια σας
 • Να ασκείστε. Η άσκηση διεγείρει τη ροή αίματος η οποία βοηθάει στην υγιή όψη του δέρματος
 • Να φοράτε γυαλιά τις ηλιόλουστες ημέρες ώστε να μειώνεται η υπερμελάγχρωση και να προλαμβάνεται η εμφάνιση μαύρων κύκλων στα μάτια
 • Σταματήστε το κάπνισμα. Το κάπνισμα των τσιγάρων και το παθητικό κάπνισμα επιδεινώνουν τους μαύρους κύκλους
 • Προσπαθήστε να μειώσετε τα επίπεδα άγχους. Οι συνήθειες ενός υγιούς τρόπου ζωής μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισης μαύρων κύκλων. Εδώ περιλαμβάνονται η μείωση της πρόσληψης αλκοόλ και η αύξηση της ποσότητας φρούτων και λαχανικών που τρώτε
 
γυναίκα που χαμογελά χωρίς μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Θεραπεία για τους μαύρους κύκλους - Κρέμα ματιών για μαύρους κύκλους

γυναίκα που χρησιμοποιεί κρέμα ματιών για να αποφύγει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Η θεραπεία για τους μαύρους κύκλους περιλαμβάνει συγκεκριμένες κρέμες ματιών για τους μαύρους κύκλους οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισής τους. Παρέχουν στο δέρμα σημαντικά συστατικά τα οποία έχουν θετική επίδραση στον λεπτό ιστό κάτω από τα μάτια. Επιθυμείτε μια νεότερη όψη; Χρησιμοποιήστε τότε τη θεραπεία κατά των ρυτίδων των ματιών Q10 energy αντιρυτιδικη θεραπεια ματιων . Αυτή η φόρμουλα περιέχει τα ίδια ενεργά συστατικά όπως αυτά που υπάρχουν στην επιδερμίδα βοηθώντας στη μείωση των ρυτίδων και των μαύρων κύκλων κάτω και γύρω από τα μάτια. 
 
Η Cellular Luminous630 θεραπεια ματιων κατα των κηλιδων αντιμετωπίζει τις τρεις βασικές αιτίες των μαύρων κύκλων: τη μελάγχρωση, το αφυδατωμένο δέρμα και το πρησμένο και θαμπό δέρμα με στόχο τη μείωση των μαύρων κύκλων στα μάτια.

Πώς χρησιμοποιείται η κρέμα ματιών για μαύρους κύκλους; Ταμπονάρετε απαλά τις κρέμες ματιών στο δέρμα αλλά μην απλώσετε: χρησιμοποιήστε τις άκρες των δαχτύλων και στρώστε από την εσωτερική γωνία του ματιού προς τα έξω.


Θεραπεία για τους μαυροι κυκλοι - τα καλύτερα γιατροσόφια για μαυροι κυκλοι

 • Το μαύρο τσάι βοηθάει στη μείωση του πρηξίματος και αποδεσμεύει αντιοξειδωτικά στην επιδερμίδα. Προσπαθήστε να τοποθετήσετε δύο κρύα σακουλάκια τσαγιού επάνω σε κλειστά μάτια για 10 λεπτά. Έτσι θα βοηθήσετε στην ανανέωση της επιδερμίδας και στη μείωση των μαύρων κύκλων στα μάτια!
 • Ένα μασάζ με αμυγδαλέλαιο για καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Κάντε απαλό μασάζ στο δέρμα γύρω από τα μάτια σας με λίγες σταγόνες λαδιού δουλεύοντας πάντα από μέσα προς τα έξω. 
 • Το αγγούρι είναι αποδεδειγμένη μέθοδος για να ξεφορτωθείτε τους μαύρους κύκλους στα μάτια. Περιέχει πολλές βιταμίνες και έχει υψηλή ενυδατική επίδραση. Δοκιμάστε να τοποθετήσετε φέτες αγγουριού επάνω στα κλειστά σας μάτια ώστε να καταπολεμήσετε τους μαύρους κύκλους στα μάτια.
 • Πρώτες βοήθειες από το ψυγείο: Οι ειδικές μάσκες ματιών με τζελ, που φυλάσσονται στο ψυγείο, είναι μια κάπως πιο ακριβή λύση αλλά αποτελεσματική. Βοηθάνε στον περιορισμό των λεμφαγγείων και των αιμοφόρων αγγείων γύρω από τα μάτια με αποτέλεσμα τη μείωση της εμφάνισης μαύρων κύκλων στα μάτια.

αγγούρι

Θεραπεία για τους μαύρους κύκλους - κρέμα ημέρας με χρώμα

Είτε οι μαυροι κυκλοι είναι γενετικά καθορισμένοι είτε υπάρχει έλλειψη ύπνου, μια θαυματουργή συνταγή για την κάλυψη των μαύρων κύκλων ή για τις σακούλες κάτω από τα μάτια είναι το κονσίλερ. Το κονσίλερ διατίθεται σε μορφή στικ ή ως λεπτή κρέμα. Προτιμάτε μια απόχρωση πιο ανοιχτόχρωμη από τον φυσικό τόνο της επιδερμίδας σας ή από το μέικ απ που χρησιμοποιείτε. Ο κανόνας είναι: μια μικρή ποσότητα είναι επαρκής για την κάλυψη των μαύρων κύκλων. Εφαρμόστε το κονσίλερ απευθείας κάτω από τα μάτια με ένα λεπτό πινέλο ή με τις άκρες των δαχτύλων και κατανείμετε ομοιόμορφα.


Αναμείξτε απαλά το χρώμα του κονσίλερ με τον τόνο του δέρματός σας έτσι ώστε να μη βλέπετε τους κύκλους που ξεχωρίζουν. 


Το κολλαγόνο για τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας και το ενυδατικό υαλουρονικό οξύ είναι βασικά για τη μείωση των μαύρων κύκλων στα μάτια. Το λεπτό δέρμα και το θαμπό, αφυδατωμένο δέρμα κάτω από τα μάτια συνοδεύουν συχνά τους μαύρους κύκλους στα μάτια.