Συμβουλές περιποίησης για μικτές επιδερμίδες

Η μικτή επιδερμίδα είναι ειδική περίπτωση: αποτελείται από δύο τύπους επιδερμίδας. Ενώ ορισμένες περιοχές του προσώπου είναι αρκετά ξηρές, άλλες έχουν τάση για λιπαρότητα και περισσότερες ατέλειες. Εδώ θα σου εξηγήσουμε ποια είναι η ιδανική φροντίδα για τη μικτή επιδερμίδα.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της μικτής επιδερμίδας;

Η μικτή επιδερμίδα έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό: η επιδερμίδα στην Τ-ζώνη, που καλύπτει το μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι, είναι πιο λιπαρή απ' ό,τι σε άλλες περιοχές. Αντίθετα, η επιδερμίδα στα μάγουλα είναι κανονική προς ξηρή. Όταν περιποιείσαι την επιδερμίδα σου, πρέπει πάντα να έχεις υπόψη τα διαφορετικά χαρακτηριστικά στις διάφορες περιοχές της.
Μικτή επιδερμίδα για πάντα

Η επιδερμίδα σου θα είναι για πάντα μικτή;

Η μικτή επιδερμίδα εμφανίζεται κυρίως στα νεανικά χρόνια. Οι διάφορες περιοχές της επιδερμίδας προσαρμόζονται σταδιακά μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της ζωής σου. Αν συνέβαινε διαφορετικά, η επιδερμίδα σου θα γινόταν όλο και πιο ξηρή με την πάροδο του χρόνου.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της μικτής επιδερμίδας;

Η μικτή επιδερμίδα έχει πάρει το όνομά της από το γεγονός ότι συνδυάζει δύο τύπους επιδερμίδας: την κανονική προς ξηρή επιδερμίδα και τη λιπαρή με ατέλειες επιδερμίδα.

Η επιδερμίδα στην Τ-ζώνη, δηλαδή στο μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι, είναι πιο λιπαρή απ' ό,τι σε άλλες περιοχές. Γυαλίζει και έχει την τάση να παρουσιάζει ατέλειες, επειδή οι σμηγματογόνοι αδένες της συγκεκριμένης περιοχής του προσώπου είναι ιδιαίτερα δραστήριοι. Αντίθετα, η επιδερμίδα στα μάγουλα είναι κανονική προς ξηρή. 
 
Διάλεξε ένα προϊόν περιποίησης ειδικά σχεδιασμένο για τον τύπο της επιδερμίδας σου, προκειμένου να ενισχύσεις την αποκατάσταση της φυσικής της ενυδάτωσης.

Βρες τη χαμένη ισορροπία της επιδερμίδας σου

Αν η επιδερμίδα σου είναι μικτή, η Τ-ζώνη, δηλαδή η επιδερμίδα στο μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι, γίνεται αμέσως υπερβολικά λιπαρή με τη χρήση προϊόντων περιποίησης. Τα μάγουλα, αντίθετα, ξηραίνονται από την έλλειψη περιποίησης, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια αίσθηση τραβήγματος.

Άσκηση ισορροπίας Νο 1: καθαρισμός

Ο καθημερινός σου καθαρισμός προσώπου κρύβει μια ιδιαίτερη πρόκληση: η Τ-ζώνη πρέπει να καθαριστεί απαλά από τη λιπαρότητα για να αποφύγεις τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα, ενώ οι ξηρότερες περιοχές της επιδερμίδας πρέπει να παραμείνουν ενυδατωμένες. Ο αναζωογονητικός αφρός καθαρισμού της NIVEA. 

Έχει μεγάλη σημασία να μην καθαρίζεις την επιδερμίδα σου πάνω από δύο φορές την ημέρα, αλλά μόνο πρωί και βράδυ. Διαφορετικά, οι ευαίσθητες περιοχές της επιδερμίδας θα ξηρανθούν ακόμα περισσότερο. 

Συμβουλή: χρησιμοποίησε ένα ήπιο τζελ καθαρισμού. Θα καθαρίσει την επιδερμίδα σου σε βάθος χωρίς να την ερεθίσει. Έπειτα, τόνωσε συγκεκριμένα τη σμηγματογόνο Τ-ζώνη με μια λοσιόν προσώπου. Η NIVEA Ενυδατική Τονωτική Λοσιόν διατηρεί τη φυσική ισορροπία της ενυδάτωσης της επιδερμίδας.

Άσκηση ισορροπίας Νο 2: φροντίδα

Ένα είναι πρόβλημα στην περιποίηση της μικτής επιδερμίδας: να βεβαιωθείς ότι οι λιπαρές περιοχές δεν λιπαίνονται περισσότερο απ' όσο πρέπει. Αντίθετα, οι ξηρές περιοχές έχουν ανάγκη από άφθονη ενυδάτωση. 

Συμβουλή: βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς μια ελαφριά κρέμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε έλαια και εφάρμοσε μικρότερη ποσότητα στο μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι. Είναι βασικό η κρέμα να ενυδατώνει χωρίς να επιβαρύνει την επιδερμίδα. Μπορείς, φυσικά, να χρησιμοποιείς μία μόνο κρέμα και για τις δύο ζώνες. Βεβαιώσου, όμως, πως η κρέμα που θα επιλέξεις είναι ειδικά σχεδιασμένη για τον τύπο της επιδερμίδας σου, όπως η NIVEA Ενυδατική Κρέμα Ημέρας με βιταμίνη E. Για την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια, θα πρέπει να επιλέξεις ένα εξειδικευμένο προϊόν.
product-stage-bg

Οι εποχιακές αλλαγές της μικτής επιδερμίδας

Η μικτή επιδερμίδα τον χειμώνα

Η μικτή επιδερμίδα τον χειμώνα

Η επιδερμίδα έχει την τάση να ξηραίνεται από τον ζεστό αέρα των συστημάτων θέρμανσης τον χειμώνα. Αυτήν την εποχή, η επιδερμίδα σου χρειάζεται επιπλέον προστασία και ενυδάτωση.
Η μικτή επιδερμίδα το καλοκαίρι

Η μικτή επιδερμίδα το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι η γυαλάδα των λιπαρών περιοχών εντείνεται περισσότερο. Όταν περιποιείσαι την επιδερμίδα σου, πρέπει πάντα να έχεις υπόψη σου ότι η συμπεριφορά της αλλάζει με τις εποχές. Το καλοκαίρι, μην ξεχνάς ποτέ την αντηλιακή προστασία!

Μακιγιάζ για τη μικτή επιδερμίδα

Το μακιγιάζ σου δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μια ολόκληρη μέρα χωρίς φρεσκάρισμα; Αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της μικτής επιδερμίδας. Εμφανίζονται αμέσως γυαλάδες στην Τ-ζώνη, ανάμεσα στο μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι. Μάθε ποιο είναι το κατάλληλο μακιγιάζ για τη μικτή επιδερμίδα και πώς το πρόσωπό σου θα δείχνει φωτεινό όλη μέρα.
Γιόγκα
Οι κρέμες ημέρας με χρώμα είναι ιδανικές για τα σπορ, επειδή δεν φράζουν τους πόρους της επιδερμίδας. Αυτή η ελαφριά κρέμα σημαίνει ότι όταν ιδρώνεις, ακόμα και χωρίς make up ή πούδρα, μπορείς να έχεις μια λεία κι απαλή επιδερμίδα.

Μια εναλλακτική βάση

Μια κρέμα ημέρας με χρώμα δεν θα προστατεύσει απλά την επιδερμίδα σου, αλλά ταυτόχρονα θα της χαρίσει και μια αψεγάδιαστη όψη. Η NIVEA BB Κρέμα της NIVEA λειαίνει, καλύπτει, ενυδατώνει και προστατεύει. Περιέχει μεταλλικά άλατα, προβιταμίνη Β5 και μια ελαφριά νότα make up. 

Αντί για βάση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια κρέμα ημέρας με χρώμα. Μπορεί η κάλυψη που προσφέρει να είναι πιο ελαφριά, παρέχει όμως στην επιδερμίδα σου μια έξτρα δόση φροντίδας.

Περιποίηση για τη μικτή επιδερμίδα

Δημιούργησε τη σωστή βάση

Χρησιμοποίησε μια κρέμα ημέρας σαν βάση για το μακιγιάζ σου. Μπορεί ακόμα και να έχει ένα διακριτικό χρώμα. Όταν διαλέγεις μια βάση, βεβαιώσου ότι δεν περιέχει έλαια. Διαφορετικά, στη χειρότερη περίπτωση, 
Make up

Προσάρμοσε το make up στον τύπο της επιδερμίδας σου

Ένα make up χωρίς έλαια, ειδικά σχεδιασμένο για επιδερμίδες με ατέλειες ή γυαλάδα, είναι η καλύτερη λύση για τη μικτή επιδερμίδα. Θα απορροφήσει το επιπλέον σμήγμα αλλά και τις μικρές σταγόνες ιδρώτα. 
Πινέλο μακιγιάζ

Σταθεροποίηση και ματ εφέ

Για να βοηθήσεις το make up σου να διαρκέσει, μπορείς να το σταθεροποιήσεις με μια πούδρα. Μια πεπιεσμένη πούδρα θα μειώσει τη γυαλάδα και θα προσφέρει ένα ματ αποτέλεσμα. Μια μεταλλική πούδρα θα σε βοηθήσει να καλύψεις καλύτερα τα μικρά στίγματα.