δύο κορίτσια με γυαλιά ηλίου και μάσκες ομορφιάς Nivea

Οροί προσώπου: τι, γιατί και πώς

Ανακαλύψτε τα πάντα για τους ορούς προσώπου!

ΟΡΟΊ ΠΡΟΣΏΠΟΥ: ΤΙ, ΓΙΑΤΊ ΚΑΙ ΠΏΣ

Οι οροί προσώπου έχει αποδειχτεί ότι είναι ένα αποτελεσματικό προϊόν φροντίδας του δέρματος για τη βελτίωση της ρουτίνας σας και της όψης της επιδερμίδας. Τι είναι όμως ο ορός προσώπου; Και ποια είναι τα οφέλη για το δέρμα σας; 

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα, μεταξύ άλλων: οι ορισμοί, τα οφέλη, οι τύποι και οι αποτελεσματικοί τρόποι χρήσης των ορών προσώπου για τη βελτίωση της όψης της επιδερμίδας.

ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΟΡΌΣ; ΟΙ ΙΔΙΌΤΗΤΈΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΧΡΉΣΗ ΣΤΗ ΦΡΟΝΤΊΔΑ ΤΟΥ ΔΈΡΜΑΤΟΣ

Οι οροί είναι υγρά με βάση λάδι ή νερό που απορροφώνται εύκολα από το δέρμα. Οι οροί είναι θαυμάσιες προσθήκες για τη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος καθώς η ταχύτητα απορρόφησης επιτρέπει βαθύτερη διείσδυση των συστατικών. Αναλόγως του σκοπού, οι οροί παρέχουν είτε βαθύ καθαρισμό είτε μια ανανεωμένη όψη. 

Παρά τις ιδιότητες ενυδάτωσης, οι οροί θεωρούνται πολύ πιο ελαφριοί από τις λοσιόν ή τις κρέμες ενυδάτωσης. Οι οροί συνήθως χρησιμοποιούνται στο πρόσωπο, αλλά συγκεκριμένοι οροί χρησιμοποιούνται επίσης στα μαλλιά και το σώμα.

ΤΙ ΕΊΝΑΙ Ο ΟΡΌΣ ΠΡΟΣΏΠΟΥ

Ένας ορός προσώπου είναι ένα προϊόν φροντίδας του δέρματος του προσώπου που περιέχει συμπυκνωμένα ενεργά συστατικά (όπως Βιταμίνη E, Υαλουρονικό οξύ ή Bakuchiol) με μειωμένα πρόσθετα (παχυντές, γαλακτοματοποιητές ή έλαια). Έτσι επιτυγχάνεται ταχύτερη απορρόφηση υψηλότερων συγκεντρώσεων αποτελεσματικών συστατικών που βοηθάνε στην ενίσχυση της όψης της επιδερμίδας. 
Οι οροί προσώπου είναι εξαιρετικοί στην εργασία τους, μπορούν να ανανεώσουν το δέρμα του προσώπου στοχεύοντας σε ειδικά προβλήματα στο δέρμα σας. Για παράδειγμα, ένας ορός προσώπου με Υαλουρονικό οξύ εξειδικεύεται στην αναπλήρωση υγρασίας στην ξηρή επιδερμίδα, διατηρώντας το δέρμα σας γεμάτο και σφιχτό


ΤΙ ΠΡΟΣΦΈΡΕΙ Ο ΟΡΌΣ ΣΤΟ ΠΡΌΣΩΠΟ;

Με βάση τα ενεργά τους συστατικά οι οροί προσώπου μπορούν να στοχεύουν σε συγκεκριμένα ζητήματα του δέρματος. Η επιλογή ενός ορού πρέπει να γίνεται με βάση τις ιδιότητες του δέρματός σας στις οποίες στοχεύετε. 

Για τη διόρθωση λεπτών γραμμών, μαύρων κύκλων, ή ακόμα και για μεγάλους πόρους. Παρακάτω παρατίθενται ορισμένα οφέλη από τη χρήση των ορών προσώπου στο δέρμα σας.

1. ΒΕΛΤΊΩΣΗ ΤΩΝ ΠΌΡΩΝ

Η θεραπεία των μεγεθυμένων πόρων μπορεί να είναι δύσκολη αλλά οι οροί προσώπου είναι ελαφριοί και απορροφώνται εύκολα από το δέρμα. Οι πόροι μπορούν να καθαριστούν σε βάθος και να διατηρηθούν χωρίς λιπαρότητα. Έτσι ελαχιστοποιείται η εμφάνισή τους και βελτιώνεται η υφή του δέρματος.

2. ΜΕΊΩΣΗ ΤΩΝ ΣΗΜΑΔΙΏΝ ΚΟΎΡΑΣΗΣ

Δυσκολεύεστε τελευταία να κοιμηθείτε; Η έλλειψη ύπνου συχνά οδηγεί σε θαμπό και κουρασμένο δέρμα. Αντιμετωπίστε το αυτό χρησιμοποιώντας έναν αποτελεσματικό ορό προσώπου που προωθεί την κυτταρική ανανέωση και αποκατάσταση, κάνει το δέρμα να ακτινοβολεί ακόμα και εάν δεν έχετε ενέργεια. Βεβαιώνεστε ότι αναζητάτε ορούς που περιέχουν Βιταμίνη C! Είναι γνωστοί ως τέλειο συστατικά για βοήθεια στην κούραση.

3. ΛΕΙΑΊΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΡΈΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΦΆΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΊΔΑΣ ΣΑΣ

Χάρη στην εύκολη απορρόφησή τους, οι οροί διεισδύουν σε βάθος στο δέρμα σας. Έτσι επιτυγχάνεται λείανση της επιφάνειας του δέρματος για ορατά πιο απαλή υφή. Ένας ορός προσώπου όχι μόνο λειαίνει αλλά και ανακουφίζει το δέρμα σας, παρέχοντας λάμψη ανανέωσης.

4. ΜΕΙΏΝΕΤΑΙ Η ΕΜΦΆΝΙΣΗ ΛΕΠΤΏΝ ΓΡΑΜΜΏΝ ΚΑΙ ΡΥΤΊΔΩΝ

Καθώς ωριμάζει το δέρμα σας, ενδέχεται να σχηματίζονται κάποιες λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Οι οροί προσώπου βοηθάνε στη σύσφιξη του δέρματος και στο γέμισμα αυτών των λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Οι οροί όπως ο ορός NIVEA Q10 Wrinkle Filler έχει μια δυνατή φόρμουλα με Q10 και κρεατίνη που βοηθάει στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων, επιφέροντας μια νεανικότερη εμφάνιση στο δέρμα.

5. ΒΟΉΘΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΤΉΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΡΑΣΊΑΣ ΣΤΟ ΔΈΡΜΑ

Παρότι είναι πιο ελαφριοί από τις λοσιόν και τις κρέμες. Οι οροί προσώπου μπορούν να κλειδώνουν την υγρασία στο δέρμα. Οι φόρμουλες με Υαλουρονικό οξύ βοηθάνε στη διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα σας, ενισχύοντας τον φραγμό του δέρματος για μια ενυδατωμένη επιδερμίδα με υγιή εμφάνιση.

6. ΜΕΊΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΎΡΩΝ ΣΤΙΓΜΆΤΩΝ & ΆΛΛΩΝ ΣΗΜΑΔΙΏΝ

Οι οροί μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση των μαύρων στιγμάτων, των πανάδων ή οποιωνδήποτε άλλων σημαδιών εμφανίζονται στο πρόσωπό σας. Ο NIVEA Cellular Luminous630 ορός κατά των κηλίδων χρησιμοποιεί Luminous630 (ένα πατενταρισμένο από τη NIVEA συστατικό) για την αποφόρτιση από τα μαύρα στίγματα και την εξισορρόπηση της παραγωγής καινούργιας μελανίνης που εμποδίζει την επανεμφάνιση νέων σημαδιών, φωτίζοντας την επιδερμίδα.

UV FACE TRIPLE PROTECT SPF50

Για την προστασία του δέρματός σας από βλάβες λόγω του ήλιου είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε αποτελεσματική προστασία προσώπου από τις ακτίνες UV. Το NIVEA UV Face Triple Protect SPF50 προσφέρει προστασία έναντι: 1. UV 2. Blue Light & 3. Μόλυνσης. Ενώ προστατεύει από εξωτερικές ακτίνες UVA & UVB, προφυλάσσει ταυτόχρονα το δέρμα από το εσωτερικό με το ισχυρό αντιοξειδωτικό εκχύλισμα γλυκόριζας. Αυτό ενεργοποιεί τον αμυντικό μηχανισμό του δέρματος για την προστασία των κυττάρων του δέρματος από ελεύθερες ρίζες όπως είναι η μόλυνση. Αυτό το αντηλιακό είναι τέλειο για ευαίσθητο δέρμα καθώς είναι πολύ ελαφρύ και απορροφάται αμέσως.


ΠΟΙΟΝ ΟΡΌ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΏ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΌΣΩΠΌ ΜΟΥ;

Κάθε ορός είναι εξατομικευμένος για συγκεκριμένα προβλήματα στο δέρμα και βασίζεται στην υψηλή συγκέντρωση ενεργών συστατικών που χρησιμοποιούνται σε κάθε φόρμουλα. 

Είναι δυνατή κατηγοριοποίηση των ορών που είναι οι καλύτεροι για συγκεκριμένα προβλήματα στο δέρμα σε 6 διαφορετικούς τύπους, μεταξύ άλλων:

Οροί αντιγήρανσης
Γνωστοί για τα οφέλη αντιγήρανσης. Οι οροί αντιγήρανσης θεραπεύουν τα σημάδια της γήρανσης όπως τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και ταυτόχρονα διασφαλίζουν ότι το δέρμα αναζωογονείται συνεχώς και παραμένει σφιχτό. 

Οροί λεύκανσης του δέρματος
Γνωστοί για την λεύκανση του θαμπού δέρματος. Οι οροί λεύκανσης του δέρματος βοηθάνε στη μείωση των σημαδιών κούρασης και απαλύνουν την όψη της επιδερμίδας σας. Έτσι το δέρμα σας αποκτά μια πιο καθαρή και λαμπερή όψη. 

Οροί καταπολέμησης της ακμής
Γνωστοί για την καταπολέμηση της ακμής. Οι οροί καταπολέμησης της ακμής βοηθάνε στην πρόληψη της εμφάνισης των ατελειών, επιτυγχάνοντας μια πιο απαλή όψη επιδερμίδας.

Οροί ενυδάτωσης προσώπου
Γνωστοί για την παροχή βαθιάς ενυδάτωσης στο δέρμα σας. Οι οροί ενυδάτωσης προσώπου συχνά περιέχουν Υαλουρονικό οξύ για την ανανέωση του δέρματός σας, ενεργώντας σε συνδυασμό με ενυδατικά προϊόντα για την προστασία του δέρματος από την αφυδάτωση.

Οροί απολέπισης προσώπου
Γνωστοί για τη λείανση και τόνωση της όψης της επιδερμίδας. Οι οροί απολέπισης προσώπου βοηθάνε στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και έχουν τη δυνατότητα βελτίωσης της απόδοσης απορρόφησης ενεργών συστατικών για το δέρμα. Οι οροί απολέπισης προσώπου βοηθάνε επίσης στον καθαρισμό των πόρων και στην πρόληψη των εξάρσεων.

Οροί προστασίας του δέρματος του προσώπου
Γνωστοί για την προστασία, την επανόρθωση και την ανανέωση του δέρματος. Οι οροί προστασίας του δέρματος του προσώπου προστατεύουν το δέρμα σας από ρύπους και επανορθώνουν το δέρμα σας. Αυτή η διαδικασία ανανέωσης επιτυγχάνει μια πιο όμορφη όψη επιδερμίδας.

γυναίκα που κρατά έναν ορό Nivea

Όταν ανακαλύψετε σε ποια συγκεκριμένα προβλήματα του δέρματος θέλετε να στοχεύσετε, μπορείτε να δείτε ποιος ορός ταιριάζει στο πρόβλημα που έχετε. 


ΠΌΤΕ ΕΦΑΡΜΌΖΕΤΑΙ Ο ΟΡΌΣ ΠΡΟΣΏΠΟΥ;

Οι περισσότεροι οροί εφαρμόζονται δύο φορές την ημέρα, μία φορά το πρωί και μία φορά το βράδυ. Ωστόσο κάθε ορός έχει διαφορετικές συστάσεις σε ό,τι αφορά τον τρόπο και τον χρόνο εφαρμογής. Μπορείτε να βρείτε προτάσεις στη συσκευασία του προϊόντος φροντίδας δέρματος που έχετε αγοράσει.

ΈΝΑΣ ΟΔΗΓΌΣ ΒΉΜΑ ΠΡΟΣ ΒΉΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΌΠΟ ΧΡΉΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΟΎ ΠΡΟΣΏΠΟΥ ΣΤΗΝ ΡΟΥΤΊΝΑ ΦΡΟΝΤΊΔΑΣ ΤΟΥ ΔΈΡΜΑΤΟΣ;

Για να κατανοήσετε πότε εφαρμόζεται ο ορός προσώπου σωστά στη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος, η NIVEA δημιούργησε έναν γρήγορο οδηγό βήμα προς βήμα σχετικά με το πώς χρησιμοποιούνται οι οροί προσώπου στη ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας με τον καλύτερο τρόπο ώστε να εξασφαλιστεί ότι το δέρμα σας είναι εντελώς υγιές. 
γυναίκα που χρησιμοποιεί ορό προσώπου

Καθαρισμός & τόνωση: εξασφαλίστε ότι το δέρμα σας είναι καθαρό πριν εφαρμόσετε ορό προσώπου σε αυτό. Έτσι τα βασικά συστατικά απορροφώνται από το δέρμα με αποτελεσματικότερο τρόπο. Για να εξασφαλίσετε ότι το δέρμα σας είναι καθαρό και έτοιμο, προετοιμάστε το με ένα προϊόν καθαρισμού προσώπου της NIVEA

Τα τόνερ βοηθάνε επίσης στην προετοιμασία του δέρματος για μια καλύτερη απορρόφηση καθώς μπορούν να εκπλένουν σε βάθος τα υπολείμματα ρύπων τα οποία επιτρέπουν υψηλότερη διείσδυση ενεργών συστατικών στις στρώσεις του δέρματος. 

Εφαρμογή του ορού: μόλις καθαριστεί το δέρμα σωστά βάλτε ορό επάνω στα χέρια σας, τρίψτε τα μαζί και στη συνέχεια πιέστε τα χέρια σας επάνω το δέρμα. Εφαρμόστε τον ορό στο δέρμα σας, και στο πρόσωπο και τον λαιμό, με κίνηση ελαφριών χτυπημάτων. 

Επιτρέψτε ο ορός να απορροφηθεί από το δέρμα για λίγα λεπτά. Έτσι θα μπορέσουν τα ενεργά συστατικά να διεισδύσουν στο δέρμα και να το αναζωογονήσουν.

Ενυδάτωση: μόλις απορροφηθεί ο ορός από το δέρμα, απλώστε απαλά ένα από τα ενυδατικά προϊόντα της NIVEA στο πρόσωπό και τον λαιμό για παροχή προστασίας στην επιφάνεια του δέρματος.


Ο ΟΡΌΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΊΤΑΙ ΠΡΙΝ Ή ΜΕΤΆ ΤΟ ΠΡΟΪΌΝ ΕΝΥΔΆΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΊ;

Είναι καλύτερα να εφαρμόζεται ο ορός πριν το προϊόν ενυδάτωσης. Και αυτό γιατί οι οροί είναι ελαφριές φόρμουλες που απορροφώνται εύκολα από το δέρμα, ενώ τα προϊόντα ενυδάτωσης είναι πιο παχύρρευστες φόρμουλες που δημιουργούν έναν προστατευτικό φραγμό στην επιφάνεια του δέρματος. Εφαρμόζοντας πρώτα τον ορό, τα ενεργά, βασικά συστατικά διεισδύουν σε βάθος μέσα στο δέρμα.

ΣΥΣΤΆΣΕΙΣ ΤΗΣ NIVEA ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΎΣ ΠΡΟΣΏΠΟΥ

Η NIVEA διαθέτει μια σειρά ορών προσώπου με συστατικά τα οποία σας βοηθάνε να καταπολεμήσετε βλάβες του δέρματος στο πρόσωπο που ενδεχομένως υπάρχουν. Κάθε ένας από τους ορούς της NIVEA διαθέτει υψηλή συγκέντρωση ενεργών συστατικών που έχει αποδειχθεί ότι είναι ωφέλιμα για την όψη της επιδερμίδας σας. 

Η σειρά ορών προσώπου της NIVEA περιλαμβάνει δημοφιλή συστατικά όπως...

ΟΡΌΣ ΠΡΟΣΏΠΟΥ ΜΕ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΌ ΟΞΎ

Ο ορός με Υαλουρονικό οξύ NIVEA Cellular Filler παρέχει εξειδικευμένη αντιρυτιδική φροντίδα στο δέρμα σας. Κατάλληλος για όλους τους τύπους δέρματος, αυτός ο ορός υποστηρίζει τη βαθιά ενυδάτωση και την ανανέωση του δέρματός σας. Αυτή η φόρμουλα ενεργοποιεί επίσης και επιταχύνει τη διαδικασία αναγέννησης των κυττάρων. Ένας τέλειος ορός με Υαλουρονικό οξύ για αυτούς που θέλουν να δώσουν ελαστικότητα στο δέρμα τους.

ΟΡΌΣ ΔΈΡΜΑΤΟΣ ΜΕ BAKUCHIOL

NIVEA Cellular Expert Lift Αντιρυτιδική Υφασμάτινη Μάσκα, λειαίνει την υφή του δέρματός σας και παρέχει στο δέρμα σας την αίσθηση σύσφιξης. Αυτή η υφασμάτινη μάσκα προσώπου με Bakuchiol ενεργεί σαν ισχυρός ορός, είναι εμποτισμένη με μια φόρμουλα που ενισχύει το κολλαγόνο, βελτιώνει την επιδερμίδα με αποτέλεσμα δέρμα με νεανικότερη όψη.

Ανακαλύψτε περισσότερα προϊόντα ορών προσώπου για τη φροντίδα του προσώπου και βρείτε ποιος ορός λειτουργεί καλύτερα για εσάς παρακάτω: