Ποιος τύπος περιποίησης επιδερμίδας σου ταιριάζει;

Οι διαφορετικοί τύποι επιδερμίδας χρειάζονται διαφορετική περιποίηση για να είναι αστραφτερά όμορφοι.

Περιποίηση σύμφωνα με τις ανάγκες

Η επιλογή της σωστής περιποίησης για τον τύπο της επιδερμίδας σου είναι ο τρόπος για να αποκτήσεις απαλή και όμορφη επιδερμίδα. Προσάρμοσε την επιλογή των προϊόντων περιποίησης στις ατομικές ανάγκες του τύπου της επιδερμίδας σου.

Η ξηρή επιδερμίδα χρειάζεται διαρκή περιποίηση

Η ξηρή επιδερμίδα έχει υψηλές απαιτήσεις περιποίησης. Ο προστατευτικός της φραγμός αποδυναμώνεται πολύ εύκολα, οδηγώντας σε ξηρότητα, ερεθισμό και σκασίματα. Οι πλούσιες κρέμες και μάσκες αποκαθιστούν το προστατευτικό στρώμα λιπιδίων.

Πολύ ξηρή επιδερμίδα – προστατευτική περιποίηση από τη NIVEA

Η ξηρή και η πολύ ξηρή επιδερμίδα πρέπει να τροφοδοτούνται με λιπίδια και υγρασία, ώστε να μπορούν να αποκαθιστούν το φυσικό τους προστατευτικό στρώμα. Σε αυτό συμβάλλουν οι πλούσιες κρέμες εντατικής περιποίησης.

Τι τύπο επιδερμίδας έχεις;

  • Η κανονική επιδερμίδα είναι λεία και απαλή. Οι ξηρές περιοχές και η αίσθηση τραβήγματος δεν είναι συχνό φαινόμενο στην κανονική επιδερμίδα. Είναι σχεδόν τέλεια. Το ιδανικό επίπεδο σφριγηλότητας την κάνει λεία και απαλή. Δεν είναι ευαίσθητη και έχει καλή κυκλοφορία του αίματος. Όμως, ακόμα και η κανονική επιδερμίδα χρειάζεται υγρασία και προστασία για να διατηρηθεί υγιής. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις απλώς μια ελαφριά ενυδατική λοσιόν για να παρέχεις θρέψη στην κανονική σου επιδερμίδα και να τη διατηρήσεις απαλή και λαμπερή.
  • Η ξηρή επιδερμίδα χρειάζεται ενυδάτωση ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες της, αλλιώς μπορεί να στεγνώσει και να προκληθεί αίσθημα κνησμού. Σε αυτόν τον τύπο επιδερμίδας, οι κνήμες και τα γόνατα είναι ιδιαίτερα ευάλωτα. 
  • Μήπως αισθάνεσαι φαγούρα και νιώθεις την επιδερμίδα σου σκληρή και να σε «τραβάει»; Αυτό σημαίνει ότι έχεις ιδιαίτερα ξηρή επιδερμίδα. Χρειάζεται πλούσια περιποίηση για την αποκατάσταση των φυσικών προστατευτικών φραγμών της. 
  • Η ευαίσθητη επιδερμίδα μπορεί να αναγνωριστεί από την ερυθρότητα, η οποία μπορεί επίσης να εμφανιστεί ως αντίδραση στην ακατάλληλη περιποίηση. Στην περίπτωση αυτή, επίλεξε ένα ήπιο προϊόν περιποίησης με ουδέτερο pH.

Κανονική επιδερμίδα – η απαλή περιποίηση την κρατά σε ισορροπία

Η κανονική επιδερμίδα έχει ισορροπημένη περιεκτικότητα σε υγρασία. Ακόμα και η καθημερινή περιποίηση με μια απαλή κρέμα ή λοσιόν είναι αρκετή για να διατηρηθεί η επιδερμίδα λεία και υγιής.


Ώριμη ή ευαίσθητη επιδερμίδα

Τα αντιγηραντικά προϊόντα περιποίησης συμβάλλουν συγκεκριμένα στη διατήρηση της ελαστικότητας της ώριμης επιδερμίδας. Η ευαίσθητη επιδερμίδα χρειάζεται απαλές λοσιόν για να διατηρήσει την ισορροπία της.

Ώριμη επιδερμίδα – τα προϊόντα περιποίησης της NIVEA εξασφαλίζουν ανάπλαση

Με την πάροδο της ηλικίας, η επιδερμίδα μας χάνει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητά της. Επίλεξε τα σωστά προϊόντα περιποίησης, όπως το NIVEA Body Firming Lotion Q10plus, το οποία περιέχει διπλάσια ποσότητα συνενζύμου Q10.

Ευαίσθητη επιδερμίδα – απαλή περιποίηση με σπουδαίο αποτέλεσμα

Η ευαίσθητη επιδερμίδα χρειάζεται θρέψη και πρόσθετη περιποίηση. Η ήπια περιποίηση σταθεροποιεί την περιεκτικότητα της ευαίσθητης επιδερμίδας σε υγρασία και την προστατεύει από τους ερεθισμούς.