Αντηλιακή προστασία για παιδιά

Το φως του ήλιου μάς κάνει χαρούμενους: ιδιαίτερα τα παιδιά. Αλλά η επαρκής αντηλιακή προστασία είναι ζωτικής σημασίας, ιδιαίτερα για τα παιδιά, για να αποφευχθεί η πρόκληση δερματικών βλαβών.

Αξιόπιστη προστασία και φροντίδα

Η παιδική επιδερμίδα - εξαιρετικά ευαίσθητη επιδερμίδα που χρειάζεται προστασία

Η επιδερμίδα των βρεφών και των μικρών παιδιών χρειάζεται ακόμη υψηλότερο επίπεδο προστασίας από τον ήλιο, επειδή είναι πολύ λεπτότερη και πιο ευαίσθητη από την επιδερμίδα των ενηλίκων. Στα πρώτα χρόνια της ζωής, οι μηχανισμοί προστασίας της επιδερμίδας κατά της ακτινοβολίας UV δεν έχουν αναπτυχθεί αρκετά: επομένως, η επιδερμίδα δεν έχει σχηματίσει καμία ασπίδα προστασίας από το φως ούτε διαθέτει χρωστικές που θα την προστατέψουν από την ακτινοβολία. Επιπλέον, οι διαδικασίες ανάπλασης της επιδερμίδας των παιδιών δεν λειτουργούν σωστά στα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Τα παιδιά ηλικίας τριών ετών και άνω πρέπει, επίσης, να είναι προσεκτικά στον ήλιο, καθώς τα ηλιακά εγκαύματα στην παιδική ηλικία είναι μια από τις κύριες αιτίες καρκίνου του δέρματος στην ενήλικη ζωή. Βρες όλα τα προϊόντα αντηλιακής προστασίας NIVEA για την ευαίσθητη επιδερμίδα των παιδιών εδώ.

Τα σωστά ρούχα για τον ήλιο

Το καλοκαίρι, τα μικρά παιδιά θέλουν να σκίσουν όλα τα ρούχα τους και να τρέχουν γύρω γύρω γυμνά - ειδικά στη θάλασσα ή την πισίνα. Όσο μεγάλος κι αν είναι ο πειρασμός να κάνεις πως δεν βλέπεις, πρέπει να βεβαιώνεσαι πάντοτε ότι τα παιδιά σου φορούν ρούχα κατάλληλα για τον ήλιο.

Η καλύτερη αντηλιακή προστασία για παιδιά

Η καλύτερη αντηλιακή προστασία είναι στη σκιά. Αυτός είναι ο λόγος που τα βρέφη δεν πρέπει να εκτίθενται στον καυτό ήλιο κατά τη διάρκεια των πρώτων 12 μηνών της ζωής τους.

Οι δερματολόγοι συνιστούν να μην εκτίθενται ποτέ τα βρέφη και τα μικρά παιδιά έως τριών ετών απευθείας στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα. 
Βρες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη βρεφική αντηλιακή προστασία εδώ.

Καθώς αυτό δεν είναι πάντοτε δυνατό, πρέπει να προστατεύονται από την ακτινοβολία UV με κατάλληλα ρούχα και υψηλό επίπεδο αντηλιακής προστασίας. Τα υφάσματα με πυκνή πλέξη προσφέρουν την καλύτερη προστασία. 

Πρέπει επίσης να χρησιμοποιείς ένα αντηλιακό τουλάχιστον με SPF 30
ή ακόμη καλύτερα με 50+στα παιδιά, όπως το NIVEA SUN  Kid's Colour Spray SPF 50+. Ειδικά για τους μικρούς μας φίλους, συνιστούμε αδιάβροχα προϊόντα που συνδυάζουν διασκέδαση και προστασία ακόμη και κατά το κολύμπι ή το παιχνίδι τους στο νερό, όπως τη Swim & Play Lotion της NIVEA Sun.

Βασικά παιδικά ρούχα για τις ηλιόλουστες ημέρες

Τι θα πρέπει να φορούν στον ήλιο: 

  • Ένα κάλυμμα κεφαλιού που προστατεύει όχι μόνο το κεφάλι αλλά και τον αυχένα, τα αυτιά και το πρόσωπο. 
  • Φαρδιές μπλούζες και παντελόνια που είναι άνετα και αέρινα. Συνιστώνται τα ρούχα UV, τα οποία προσφέρουν ειδική προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, καθώς είναι εμποτισμένα με ειδικά υλικά και έχουν κατασκευαστεί με ειδική τεχνική πλέξης. Ο δείκτης προστασίας ενάντια στις ακτίνες UV των ρούχων αυτών πρέπει να είναι τουλάχιστον 30. 
  • Πουκάμισα με προστασία UV που είναι εξαιρετικά για τις ξέγνοιαστες στιγμές δίπλα και μέσα στο νερό, καθώς προστατεύουν την πλάτη, τους ώμους και τον θώρακα. 
  • Σανδάλια που καλύπτουν επαρκώς την επάνω πλευρά των ποδιών και τις φτέρνες. Η επάνω πλευρά του ποδιού είναι ένα από τα μέρη του σώματος που απαιτούν μεγαλύτερη φροντίδα. 
  • Ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου με προστασία UV.

Ποια αντηλιακή προστασία είναι κατάλληλη για παιδιά;

Κατάλληλη αντηλιακή προστασία για παιδιά

Όταν είστε ήδη στην παραλία, η εφαρμογή αντηλιακής κρέμας στα παιδιά δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς αυτά ανυπομονούν να ριχθούν με πάθος στην κατασκευή κάστρων στην άμμο. Επομένως για τα ανυπόμονα παιδιά, συνιστάται η εφαρμογή της αντηλιακής προστασίας στο σπίτι και η χρήση σπρέι. 

Αντηλιακή προστασία για παιδιά

Είναι σημαντική η εφαρμογή ενός κατάλληλου προϊόντος αντηλιακής προστασίας στα μέρη του σώματος που δεν προστατεύονται επαρκώς από τα ρούχα. Καθώς η επιδερμίδα των παιδιών μπορεί να αυτοπροστατευθεί από τις ακτίνες UV μόνο για μερικά λεπτά, εφάρμοσε αντηλιακή προστασία στα παιδιά προτού εκτεθούν στον ήλιο για ώρα, κατά προτίμηση με δείκτη προστασίας 50+. Χρησιμοποίησε αντηλιακές κρέμες που προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία UVA και UVB και έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την ευαίσθητη επιδερμίδα των παιδιών. Όταν τα παιδιά παίζουν στο νερό και κολυμπούν, πρέπει να προστατεύονται πάντοτε με αντηλιακό. Να βεβαιώνεσαι ότι ανανεώνεις την κρέμα μετά το στέγνωμά τους.
Κάθε προϊόν της σειράς NIVEA Sun Kids επιτυγχάνει όλα τα παραπάνω.

Το μεσημέρι - ας παίξουν στη σκιά ή ας κοιμηθούν για λίγο

Στο διάστημα μεταξύ 11 π.μ. και 3 μ.μ., τα παιδιά κι οι ενήλικες πρέπει να αποφεύγουν τελείως τον ήλιο, καθώς τότε η υπεριώδης ακτινοβολία είναι πολύ ισχυρή. Επομένως, πρέπει να βρείτε ένα σκιερό μέρος ή να μείνετε σε κάποιον εσωτερικό χώρο. Οι ομπρέλες ηλίου ή οι τέντες δημιουργούν κατάλληλα σκιερά μέρη στον κήπο, όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν και κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας. Όμως τα παιδιά χρειάζονται τα σωστά ρούχα και την κατάλληλη αντηλιακή προστασία, ακόμα και όταν βρίσκονται στη σκιά. Κατά τη διάρκεια των διακοπών σου δίπλα στη θάλασσα, επωφελήσου από τις ώρες νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα για να ασχοληθείς με το σκάψιμο, το παιχνίδι στο νερό και το κολύμπι – δεν είναι μόνο καλύτερο για την υγεία σου αλλά είναι και πολύ ωραιότερο!

Διασκέδαση στον ήλιο

Όσο πιο διασκεδαστική είναι η εφαρμογή ενός προϊόντος τόσο πιο πολύ θα αρέσει στο παιδί να το φοράει. Παραδείγματος χάρη, υπάρχουν προϊόντα με χρώμα που προσφέρουν μια παιχνιδιάρικη νότα. Το χρώμα διασφαλίζει ότι αυτά τα προϊόντα μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς να αφήνουν μέρη του