Αξέχαστες στιγμές κάτω από τον ήλιο

Με τη σειρά NIVEA SUN

UV Kάμερα

Η NIVEA SUN ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΟΡΑΤΟ ΟΡΑΤΟ

ΝΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΥΠΕΡΙΩΔΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

Ρίξε μια ματιά πίσω από τις κάμερες, στα γυρίσματα του βίντεο «Η NIVEA SUN κάνει το αόρατο ορατό». Η ομάδα της NIVEA SUN και ο καλλιτέχνης Thomas Laveritt μοιράζονται μαζί σου τις σκέψεις τους σχετικά με το έργο αυτό και εξηγούν πώς δημιουργήθηκαν οι εκπληκτικές αυτές εικόνες.

Όλοι λατρεύουμε την αίσθηση του ήλιου πάνω στην επιδερμίδα μας. Όμως οι ακτίνες UV αφήνουν σημάδια στο πέρασμά τους. Η NIVEA SUN, σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Thomas Leveritt, κάνει για πρώτη φορά το αόρατο ορατό. Με μια UV κάμερα θα σου δείξουμε πώς φαίνεται η επιδερμίδα μας κάτω από τον ήλιο. Κάνει την υπεριώδη ακτινοβολία ορατή πάνω στην επιδερμίδα μας, αποδεικνύοντας πόσο σημαντική είναι η αντηλιακή προστασία. Γι’ αυτό προστάτευσε τον εαυτό σου. Προστάτευσε αυτούς που αγαπάς.

Σύμβουλος NIVEA SUN

Μάθε ποιο προϊόν αντηλιακής προστασίας είναι κατάλληλο για σένα

Βρες τη δική σου αντηλιακή προστασία!

Αξέχαστες στιγμές κάτω από τον ήλιο; Ένα μόνο χρειάζεσαι: εγγυημένη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και τα εγκαύματα. Εμπιστεύσου τον νικητή του τεστ και μάθε ποια είναι η κατάλληλη αντηλιακή προστασία για εσένα και τους αγαπημένους σου, με τη βοήθεια των συμβουλών των ειδικών.


Τι λένε οι ειδικοί

Μάθε ποιο προϊόν αντηλιακής προστασίας είναι κατάλληλο για σένα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ Dr. SCHWANKE & ΤΟΝ Dr. RALF HAGENS ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ BEIERSDORF

Είναι οι ειδικοί στην αντηλιακή περιποίηση της NIVEA SUN: Οι Dr. Frank Schwanke και Ralf Hagens μιλούν για τη μοναδική συνεργασία τους με τον Thomas Leveritt και μας εξηγούν πώς δημιουργήθηκε η αγαπημένη σειρά αντηλιακής περιποίησης NIVEA SUN.

ΠΩΣ ΜΑΘΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ THOMAS LEVERITT; ΤΙ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ;

Μάθαμε για το βίντεο λίγο αφού αναρτήθηκε στο YouTube. Η αισθητική του σχεδιασμού του και το συναίσθημα που έβγαζε μας κέρδισαν αμέσως.

ΠΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ THOMAS;

Η πρώτη επαφή με τον Thomas έγινε μέσω email, από έναν εκ των υπαλλήλων μας στο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης. Θέλαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του για να μάθουμε ποιες τεχνικές είχε χρησιμοποιήσει στο βίντεό του. Μετά από την πρώτη αυτή επαφή, η ομάδα της NIVEA SUN επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικώς, για να συζητήσουν το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΤΕΟΓΡΑΦΙΑ UV. ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Η BEIERSDORF ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ;

Έχουμε ήδη εφαρμόσει τη μέθοδο αυτήν για την οπτικοποίηση των κηλίδων που εμφανίζονται στην επιδερμίδα ως αποτέλεσμα της ακτινοβολίας UV.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΒΙΝΤΕΟΓΡΑΦΙΑ UV; ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ UV ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΣΤΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ;


Αυτό το είδος βιντεογραφίας μάς δίνει τη δυνατότητα να οπτικοποιήσουμε την αόρατη υπεριώδη ακτινοβολία που εμπεριέχεται στο ηλιακό φως. Επιπλέον, μας δείχνει την αλληλεπίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας με την επιδερμίδα. Αυτό το τμήμα του φάσματος του φωτός δεν μπορεί να καταγραφεί στις κανονικές κάμερες. Γι’ αυτόν τον λόγο, είναι απαραίτητη η χρήση τροποποιημένης κάμερας και μιας σειράς φίλτρων, ώστε να απεικονιστεί μόνο το υπεριώδες φως. Αυτή η κάμερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σε εξωτερικό χώρο κάποια μέρα του καλοκαιριού, είτε σε κλειστό χώρο με ειδικό υπεριώδη φωτισμό.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ UV;


Η βιντεογραφία UV τονίζει το χρώμα της επιδερμίδας. Σε σύγκριση με τον κανονικό φωτισμό, η ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα φαίνεται πολύ χλωμή και η σκούρα ακόμη πιο σκούρα. Η ανομοιομορφία και οι κηλίδες στο χρώμα της επιδερμίδας είναι σημάδι βλαβών από τις ακτίνες UV και εμφανίζονται κυρίως σε περιοχές που εκτίθενται συχνά στις ακτίνες UV - για παράδειγμα στο πρόσωπο και στα χέρια.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΑΥΡΟ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ UV; ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΑΥΡΑ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ;


Τα περισσότερα αντηλιακά απορροφούν το υπεριώδες φως με τη βοήθεια ειδικών χημικών φίλτρων. Αυτός είναι και ο λόγος που τα φίλτρα UV εμφανίζονται με σκούρο χρώμα στη UV βιντεογραφία. Από την άλλη, ένα φυσικό φίλτρο UV λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο. Αυτά τα φίλτρα αντανακλούν το υπεριώδες φως σαν καθρέφτης. Ως εκ τούτου, η επιδερμίδα στην οποία έχει εφαρμοστεί ένα φυσικό φίλτρο UV φαίνεται πιο ανοιχτόχρωμη από την απροστάτευτη επιδερμίδα. Μπορεί να φαίνεται ακόμη και εντελώς λευκή.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ; ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ;

Το αντηλιακό προστατεύει την επιδερμίδα ενάντια στις ακτίνες UV. Τα οργανικά φίλτρα UV απορροφούν φωτόνια σε συγκεκριμένο εύρος μήκους κύματος και μετατρέπουν την ενέργεια σε υπέρυθρες ακτίνες. Τα φυσικά φίλτρα διαχέουν, αντανακλούν και απορροφούν τις ακτίνες UV. Συνδυάζουμε πολλά φίλτρα UV διαφορετικών επιπέδων μέγιστης απορρόφησης, ώστε να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία σε όλο το φάσμα των δυνητικά επικίνδυνων μηκών κύματος, όλα εκ των οποίων ανήκουν στο εύρος της ακτινοβολίας UV.

ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ ΜΕ ΔΕΙΚΤΗ ΑΝΤΗΛΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ SPF;

Η φόρμουλα των προϊόντων που παρέχουν προστασία ενάντια στις ακτίνες UV είναι ιδιαίτερα σύνθετη. Από τη μία πλευρά, πρέπει να περιέχουν πληθώρα φίλτρων, ώστε να προσφέρουν την αναγκαία προστασία ενάντια στις ακτίνες UVA και UVB. Από την άλλη, πρέπει επίσης να πληρούν τις απαιτήσεις των καταναλωτών - να αφήνουν την επιδερμίδα όμορφη και απαλή, ενισχύοντας την ελαστικότητά της. Για να επιτευχθούν οι διαφορετικοί αυτοί στόχοι και να αναπτυχθούν προϊόντα που εκπληρώνουν την αποστολή τους αφήνοντας ευχάριστη αίσθηση στην επιδερμίδα, απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της φόρμουλας. Τα προϊόντα *Protect & Moisture* της NIVEA SUN, για παράδειγμα, συνδυάζουν ποικίλα φίλτρα UV με ισχυρά ενυδατικά συστατικά. Αντιθέτως, άλλα προϊόντα περιέχουν μόνο υγρά φίλτρα UV, έλαια και συστατικά περιποίησης. Έτσι, τα προϊόντα αυτά προσφέρουν έξτρα απαλότητα στην επιδερμίδα, εξακολουθώντας όμως να παρέχουν την ίδια άμεση και εξαιρετικά αποτελεσματική προστασία.

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΗΛΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ; 


Το SPF των πρώτων προϊόντων αντηλιακής προστασίας κυμαινόταν από 2 έως 6 το πολύ. Σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν πλέον προϊόντα με SPF 30, ενώ η κατηγορία προϊόντων με SPF 50 και SPF 50+ είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη στην αγορά. Τα πρώτα αντηλιακά περιείχαν μόνο UVB φίλτρα. Δεν περιείχαν φίλτρα UVA. Σήμερα, ο δείκτης προστασίας ενάντια στις ακτίνες UVA πρέπει να αποτελεί τουλάχιστον το ένα τρίτο του συνολικού SPF του αντηλιακού προϊόντος. Σημαντικά, όμως, έχει αλλάξει και η υφή των αντηλιακών προϊόντων. Τα πρώτα προϊόντα αντηλιακής προστασίας είχαν πολύ πλούσια, παχύρρευστη και γαλακτώδη υφή. Αυτό καθιστούσε δύσκολη την εφαρμογή τους, αλλά και την απορρόφησή τους στην επιδερμίδα. Τα σύγχρονα προϊόντα, όπως για παράδειγμα τα *Protect & Moisture* της NIVEA SUN, έχουν λεπτόρρευστη υφή και αφήνουν πολύ ευχάριστη αίσθηση στην επιδερμίδα χωρίς να κολλάνε.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ, ΠΟΙΟ ΥΠΗΡΞΕ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΡΟΪΟΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ;

Ήδη από νωρίς, η Beiersdorf ανέπτυξε μια μέθοδο για να εξασφαλίσει ισορροπημένη προστασία ενάντια τόσο στις ακτίνες UVA όσο και στις UVB. Με αυτό το σύστημα φίλτρων UVA/UVB, η Beiersdorf έθεσε τα θεμέλια για την πλέον επίσημα συνιστώμενη μέθοδο COLIPA, η οποία τείνει όλο και περισσότερο να καθιερωθεί ως παγκόσμιο πρότυπο. Ορόσημο υπήρξε επίσης και η δημιουργία των εξαιρετικά εύχρηστων αντηλιακών σπρέι μας, καθώς και των ανάλαφρων λοσιόν μας, που κάνουν την αντηλιακή προστασία εύκολη και ευχάριστη υπόθεση για τον καταναλωτή. Πρωτοποριακή καινοτομία της Beiersdorf αποτελεί μια αντηλιακή λοσιόν (*NIVEA SUN Protect & Bronze*) που προσφέρει αποτελεσματική αντηλιακή προστασία και παράλληλα ενεργοποιεί τη φυσική διαδικασία παραγωγής μελανίνης της επιδερμίδας, ώστε να επιτευχθεί φυσικό μαύρισμα μακράς διάρκειας.

ΠΡΟΣ ΠΟΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΗΛΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ; ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΗΔΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ;

Σίγουρα παρατηρείται σαφής τάση προς τους υψηλότερους δείκτες αντηλιακής προστασίας. Η τάση αυτή οφείλεται στην αυξημένη ευαισθητοποίηση των ανθρώπων σε ό,τι αφορά τις βλάβες που ο ήλιος προκαλεί στην επιδερμίδα. Οι καινοτομίες στον τομέα της αντηλιακής προστασίας εντοπίζονται, πρωτίστως, στις υφές των προϊόντων, στην εφαρμογή τους και στην αίσθηση που αφήνουν στην επιδερμίδα. Η εφαρμογή των αντηλιακών προϊόντων γίνεται εύκολη, όταν η υφή τους είναι λεπτόρρευστη. Αυτό ισχύει, για παράδειγμα, στην περίπτωση του *NIVEA SUN Protect & Refresh Sun Spray*, το οποίο αφήνει μια ευχάριστη αναζωογονητική αίσθηση. Επιπλέον, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την περαιτέρω βελτίωση των ήδη εξαιρετικά ανθεκτικών στο νερό προϊόντων μας για τα παιδιά. Αυτό που θέλουμε είναι να εξασφαλίσουμε ότι οι γονείς δεν χρειάζεται πια να ανησυχούν για την προστασία των παιδιών τους από τον ήλιο, όταν αυτά μπαινοβγαίνουν στη θάλασσα. Μια ακόμη καινοτομία είναι η χρησιμοποίηση συστατικών που βοηθούν τη φυσική διαδικασία μαυρίσματος της επιδερμίδας. Πολλοί έρχονται συχνά αντιμέτωποι με το δίλημμα ανάμεσα στην προστασία της επιδερμίδας τους από τον ήλιο και στην απόκτηση φυσικού μαυρίσματος. Γι’ αυτόν τον λόγο, η NIVEA SUN δημιούργησε τα προϊόντα της σειράς *Protect & Bronze*. Τα προϊόντα αυτά περιέχουν ένα ενεργό συστατικό που ενισχύει τον μηχανισμό σχηματισμού μελανίνης της επιδερμίδας.


Συχνές Ερωτήσεις

ΕΧΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ; ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΣΕ ΤΙ ΑΦΟΡΑ Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ «H NIVEA ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΟΡΑΤΟ ΟΡΑΤΟ»;

Η καμπάνια αυτή αποτελεί μια πρωτοβουλία της NIVEA και του καλλιτέχνη Thomas Leveritt και στοχεύει, με τη βοήθεια της UV βιντεογραφίας, στην ενημέρωση των ανθρώπων σχετικά με τις βλαβερές επιπτώσεις του ηλίου στην επιδερμίδα. Το βίντεο δείχνει πώς το αντηλιακό προϊόν απορροφά τις ακτίνες UV, κάνοντας την επιδερμίδα να φαίνεται πιο σκούρα. Ευελπιστούμε ότι η καμπάνια αυτή θα μας βοηθήσει να ευαισθητοποιήσουμε τους ανθρώπους σχετικά με τους κινδύνους που ενέχει η έκθεση της επιδερμίδας τους στις ακτίνες UV χωρίς προστασία. Στόχος μας είναι να προάγουμε την υπεύθυνη χρήση αντηλιακής προστασίας.

ΓΙΑΤΙ Η NIVEA ΦΕΡΕΙ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ UV;

Εδώ και πάνω από 55 χρόνια, η NIVEA τάσσεται υπέρ της προστασίας από τον ήλιο όντας, σε παγκόσμιο επίπεδο, ηγετική μάρκα στην αντηλιακή προστασία. Σήμερα, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά προσεγγίζουμε το ζήτημα της προστασίας και της περιποίησης της επιδερμίδας πιο ενεργά από οποιονδήποτε άλλον. Δυστυχώς, σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν ακόμη πολλοί άνθρωποι που δεν προστατεύουν επαρκώς την επιδερμίδα τους κατά την έκθεσή τους στις ακτίνες UV. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών μας, μία από τις κυριότερες αιτίες είναι η έλλειψη κατανόησης τόσο των επιπτώσεων της ακτινοβολίας UV στην επιδερμίδα όσο και του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν τα αντηλιακά. Με την καμπάνια αυτή, λοιπόν, θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους ανθρώπους ως προς την αναγκαιότητα της αντηλιακής προστασίας, ώστε όλοι να μπορούν να απολαμβάνουν με ασφάλεια την κάθε στιγμή κάτω από τον ήλιο.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ;

Με την καμπάνια αυτή, θέλουμε να δείξουμε σε όσους χρησιμοποιούν αντηλιακό ότι κάνουν το σωστό. Αλλά και να εξηγήσουμε σε όλους εκείνους που δεν χρησιμοποιούν πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουν τον εαυτό τους ενάντια στις ακτίνες UV. Με μια UV κάμερα, δημιουργήσαμε ένα βίντεο με διάφορους ανθρώπους, ώστε να δείξουμε τα αποτελέσματα του ηλίου στην επιδερμίδα και το πώς αυτή προστατεύεται με το αντηλιακό. Πέρα από το τεχνικό αυτό κομμάτι, καταγράψαμε επίσης τις αντιδράσεις τους ακριβώς τη στιγμή που αντιλαμβάνονται τις επιπτώσεις. Αυτές οι πραγματικές και ειλικρινείς αντιδράσεις των ανθρώπων που συμμετείχαν στο βίντεο είναι και το βασικό στοιχείο της καμπάνιας. Σκοπός τους είναι να πείσουν ακόμη περισσότερους ανθρώπους να προστατεύουν την επιδερμίδα τους από τον ήλιο.

ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΤΗΣ NIVEA ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΞΑΝΑ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΒΛΑΒΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ UV, ΣΩΣΤΑ; ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΞΑΓΑΓΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ LEVERITT;


Η εν λόγω τεχνική δεν μας ήταν άγνωστη φυσικά. Όμως η καλλιτεχνική δημιουργικότητα του Thomas μας γοήτευσε από την αρχή. Ο Thomas Leveritt χρησιμοποιεί τις UV κάμερες με έναν εντελώς μοναδικό τρόπο, ως μέσον αλληλεπίδρασης με τους ανθρώπους. Έχει την ικανότητα να δείχνει με ρεαλιστικό και συναισθηματικό τρόπο πώς οι ακτίνες UV επηρεάζουν την επιδερμίδα και πώς η αντηλιακή προστασία συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι καταφέρνει να φέρει στην επιφάνεια και να καταγράψει πραγματικές και ειλικρινείς αντιδράσεις. Επιπλέον, έχει ενεργότατη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου το έργο του χαίρει τεράστιου σεβασμού. Ανεβάζοντας απλώς το βίντεό του «How the sun sees you» («Πώς φαίνεσαι στον ήλιο») στο YouTube, απέκτησε 14 εκατομμύρια προβολές μέσα σε μόλις έναν μήνα. Έτσι λοιπόν, το ευρύ κοινό γνωρίζει ήδη τον ίδιο και το μήνυμα που θέλει να στείλει.

ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ;

Τον Αύγουστο του 2014, ο Thomas Leveritt δημοσίευσε στο YouTube το βίντεό του «How the sun sees you». Σε αυτό, χρησιμοποίησε μια εκπληκτική μέθοδο για να δείξει τι επιπτώσεις έχουν οι ακτίνες UV στην επιδερμίδα, αλλά και πώς αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη βοήθεια ενός αντηλιακού. Λίγο καιρό μετά, επικοινωνήσαμε με τον Thomas και γρήγορα καταλάβαμε ότι μοιραζόμασταν τις ίδιες απόψεις. Έπειτα, συμφωνήσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την τεχνική και να την αναπτύξουμε περαιτέρω από κοινού. Ουσιαστικά, ο Thomas είναι ο δημιουργός αυτής της τεχνικής. Πιστεύουμε ότι οι πραγματικές και ειλικρινείς αντιδράσεις των ανθρώπων που συμμετείχαν στο βίντεο θα πείσουν και άλλους να προστατεύουν την επιδερμίδα τους από τον ήλιο.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΙΑ UV ΚΑΜΕΡΑ;

Με την κάμερα αυτήν μπορούμε να οπτικοποιήσουμε την αόρατη υπεριώδη ακτινοβολία που εμπεριέχεται στο ηλιακό φως. Επιπλέον, μας δείχνει την αλληλεπίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας με την επιδερμίδα. Αυτό το τμήμα του φάσματος του φωτός δεν μπορεί να καταγραφεί στις κανονικές κάμερες. Γι’ αυτόν τον λόγο, είναι απαραίτητη η χρήση τροποποιημένης κάμερας και μιας σειράς φίλτρων, ώστε να απεικονιστεί μόνο το υπεριώδες φως. Αυτή η κάμερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σε εξωτερικό χώρο κάποια μέρα του καλοκαιριού, είτε σε κλειστό χώρο με ειδικό υπεριώδη φωτισμό.

ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ UV ΚΑΜΕΡΕΣ;

Η Beiersdorf έχει ήδη χρησιμοποιήσει αυτήν τη μέθοδο στον τομέα της ανάπτυξης νέων αντηλιακών προϊόντων, προκειμένου να κάνει ορατές τις κηλίδες που προκαλούνται στην επιδερμίδα από τις ακτίνες UV.

ΜΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΜΕΡΑ Ή Η ΚΑΜΕΡΑ ΕΝΟΣ SMARTPHONE ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΙΚΟΝΕΣ;


Όχι. Οι UV κάμερες διαθέτουν ένα ειδικό φίλτρο που καθιστά δυνατή τη σύλληψη μόνο του υπεριώδους φωτός. Οι ψηφιακές μηχανές και οι κάμερες των κινητών χρησιμοποιούν ένα παρόμοιο φίλτρο, το οποίο όμως μπλοκάρει τις ακτίνες αυτές.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ;

Η βιντεογραφία UV τονίζει το χρώμα της επιδερμίδας. Σε σύγκριση με τον κανονικό φωτισμό, η ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα φαίνεται πολύ χλωμή και η σκούρα ακόμη πιο σκούρα. Η ανομοιομορφία και οι κηλίδες στο χρώμα της επιδερμίδας είναι σημάδι βλαβών από τις ακτίνες UV και εμφανίζονται κυρίως σε περιοχές που εκτίθενται συχνά στις ακτίνες UV - για παράδειγμα στο πρόσωπο και στα χέρια.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΑΚΙΔΕΣ Ή ΚΗΛΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΤΟΥΣ;

Οι κηλίδες αποτελούν ένδειξη ότι, κατά το παρελθόν, η επιδερμίδα έχει εκτεθεί υπερβολικά στις ακτίνες UV. Στις εικόνες UV, η επιδερμίδα των μωρών και των μικρών παιδιών έχει ως επί το πλείστον ομοιόμορφο χρώμα. Στο πρόσωπο των εφήβων αρχίζουν ήδη να παρουσιάζονται σημαντικές ανομοιομορφίες. Αυτές οι κηλίδες, που θυμίζουν φακίδες, γίνονται ακόμη πιο ορατές όσο μεγαλώνει κάποιος.


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο THOMAS LEVERITT;

 Ο Thomas Leveritt γεννήθηκε στη Σκωτία, μεγάλωσε στο Τέξας και φοίτησε στην Αγγλία. Μετά την απόκτηση και του δεύτερου πτυχίου του από το Πανεπιστήμιο Κέμπριτζ, έλαβε στρατιωτική υποτροφία από το Σύνταγμα 5th Royal Inniskilling Dragoon Guards, καθώς και νομική υποτροφία από την Honourable Society of the Middle Temple. Η εμπειρία που αποκόμισε συμμετέχοντας στην ανθρωπιστική βοήθεια κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία τον ώθησε να γίνει καλλιτέχνης. Έχει εργαστεί κυρίως ως ζωγράφος και για το έργο του έχει τιμηθεί με το Βραβείο Προσωπογραφίας Carroll της Βασιλικής Εταιρείας Ζωγράφων Πορτραίτων. Η ίδρυση μιας εταιρείας εισαγωγής της βοσνιακής μπύρας Sarajevsko Pivo στο Ηνωμένο Βασίλειο τον ενέπνευσε να γράψει το μυθιστόρημα «The Exchange-Rate Between Love and Money», για το οποίο τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας Somerset Maugham. Έκτοτε, έχει εργαστεί ως σεναριογράφος και διευθυντής οπτικών εφέ, ενώ πλέον εργάζεται επίσης ως σκηνοθέτης.

ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΤΙΣ ΑΚΤΙΝΕΣ UV ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ;

Ο ήλιος είναι ο σημαντικότερος πόρος ολόκληρης της ανθρωπότητας. Το φως του ηλίου εισέρχεται στο σώμα μας μέσω των αισθητήριων κυττάρων των ματιών και της επιδερμίδας. Τονώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και συμβάλλει στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Επιπλέον, μας χαρίζει ευεξία και ενισχύει τόσο το αναπνευστικό και το κυκλοφορικό μας σύστημα όσο και τον μεταβολισμό μας. Χάρη στον ήλιο, το σώμα μας παράγει τη ζωτικής σημασίας βιταμίνη D. Επίσης, το φως του ηλίου ασκεί εξαιρετικά ευεργετική επίδραση στον ψυχισμό μας. Όμως, όπως όλοι ξέρουμε, κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Οι μικρού μήκους κύματος ακτίνες UVB ενεργοποιούν μεν την παραγωγή μελανίνης στην οποία οφείλεται το μαύρισμα, αλλά επίσης προκαλούν εγκαύματα και βλάβες στο DNA. Οι ακτίνες UVA παίζουν δευτερεύοντα ρόλο στα εγκαύματα, όμως μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες και μακροχρόνιες βλάβες στον συνδετικό ιστό, κάτι που οδηγεί στην πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΪΟΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Για την επιλογή του σωστού SPF, πρέπει πρώτα από όλα να λάβεις υπόψη τον τύπο της επιδερμίδας σου, την εποχή και τον τόπο όπου κατοικείς. Επιπλέον, είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στο παρεχόμενο επίπεδο προστασίας από τις ακτίνες UVA, στην ανθεκτικότητα στο νερό και στο κατά πόσον το αντηλιακό δρα άμεσα. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιλέξεις τον τρόπο εφαρμογής που προτιμάς (π.χ. σπρέι, λοσιόν) και τα επιθυμητά πρόσθετα οφέλη περιποίησης (π.χ. ενυδάτωση, αναζωογόνηση ή ενίσχυση μαυρίσματος).

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΝΤΗΛΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ;


«Κατά την εφαρμογή αντηλιακής προστασίας, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη πέντε βασικές αρχές:
1. Βάλε επαρκή ποσότητα αντηλιακού. Για τους ενήλικες, συνιστάται ποσότητα ίση με δύο κουταλιές της σούπας (περίπου 36 ml). Αν βάλεις λιγότερο, μειώνεται δραστικά η προστασία από τον ήλιο. 
2. Μην ξεχνάς να ανανεώνεις το αντηλιακό τουλάχιστον κάθε δύο ώρες, για να εξασφαλίζεις την πλήρη προστατευτική δράση του προϊόντος. 
3. Πάνω από όλα, προστάτευσε τις περιοχές που επηρεάζονται περισσότερο από τις ακτίνες του ηλίου. Αυτό ισχύει ειδικά για τις λεγόμενες «ευαίσθητες περιοχές», όπως η μύτη, οι ώμοι, τα αυτιά, το στέρνο και το κεφάλι, οι οποίες είναι ιδιαίτερα ευπαθείς απέναντι στις ακτίνες UV και πρέπει, συνεπώς, να προστατεύονται επαρκώς με τον μέγιστο δυνατό SPF.
4. Κατά τις μεσημεριανές ώρες, μην εκτίθεσαι στο άμεσο ηλιακό φως. Αναζήτησε προστασία σε κάποιο σκιερό μέρος. Αυτές τις ώρες της ημέρας, οι ακτίνες UV είναι τόσο δυνατές, με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά το φυσικό επίπεδο προστασίας της επιδερμίδας.
5. Μην χρησιμοποιείς χαμηλότερο SPF με το σκεπτικό ότι έτσι θα μαυρίσεις περισσότερο. Τα αντηλιακά με υψηλό SPF δεν επηρεάζουν το μαύρισμά σου, αφού το ηλιακό φως που φτάνει στην επιδερμίδα είναι αρκετό.»

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ; ΠΟΣΟ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΩ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ;


«Είναι πολύ σημαντικό να μην υποτιμούμε τη δύναμη του ήλιου. Οι ακτίνες UV παράγουν μεγάλη ποσότητα ενέργειας. Η ανεπαρκής προστασία μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες και να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. 

Ωστόσο, το φως του ηλίου έχει προφανώς θετική επίδραση τόσο στη διάθεσή μας όσο και στο ανοσοποιητικό μας σύστημα - ιδίως μετά τις βροχερές και κρύες χειμωνιάτικες μέρες. Όταν, λοιπόν, θέλεις να απολαύσεις τον ήλιο, βεβαιώσου ότι έχεις τη σωστή προστασία: Επίλεξε τον σωστό δείκτη αντηλιακής προστασίας, εφάρμοσε αρκετή ποσότητα αντηλιακού (περίπου 36 ml για τους ενήλικες) και ανανέωνε το αντηλιακό σου κάθε δύο ώρες.»

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ: ΤΟ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ, Η ΛΟΣΙΟΝ Ή ΤΟ ΣΠΡΕΙ;

Σήμερα, έχουμε πλέον στη διάθεσή μας μια ευρεία γκάμα προϊόντων αντηλιακής προστασίας, καθένα εκ των οποίων έχει τον δικό του τρόπο εφαρμογής και τις δικές του ευεργετικές ιδιότητες. Εντούτοις, για να εξασφαλιστεί η δέουσα προστασία, θα πρέπει να εφαρμόζεις τους εξής κανόνες, όποιο προϊόν και αν έχεις επιλέξει: κατάλληλος SPF, σωστή ποσότητα και τακτική ανανέωση. Κρέμα, σπρέι ή λοσιόν, δεν έχει σημασία - να επιλέγεις πάντοτε το προϊόν εκείνο του οποίου ο τρόπος εφαρμογής σου ταιριάζει περισσότερο.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΝΤΗΛΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ;


Ο δείκτης προστασίας μιας αντηλιακής λοσιόν NIVEA με SPF 30 είναι ανάλογος μιας κρέμας προσώπου NIVEA με SPF 30, δεδομένου ότι η μέτρηση του SPF διενεργείται μέσω μιας πρότυπης διαδικασίας και, συνεπώς, είναι παρόμοια για όλα τα προϊόντα. Ωστόσο, κάθε προϊόν μπορεί να διαθέτει διαφορετικές ιδιότητες σε ό,τι αφορά την ανθεκτικότητά του στο νερό, τα οφέλη του για την επιδερμίδα ή την περιεκτικότητά του σε υγρασία.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η NIVEA ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕ ΔΕΙΚΤΗ ΑΝΤΗΛΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ;

Η φόρμουλα των προϊόντων που παρέχουν προστασία ενάντια στις ακτίνες UV είναι ιδιαίτερα σύνθετη. Από τη μία πλευρά, πρέπει να περιέχουν πληθώρα φίλτρων ώστε να προσφέρουν την αναγκαία προστασία ενάντια στις ακτίνες UVA και UVB. Από την άλλη, πρέπει επίσης να πληρούν τις απαιτήσεις των καταναλωτών - να αφήνουν την επιδερμίδα όμορφη και απαλή, ενισχύοντας την ελαστικότητά της. Για να επιτευχθούν οι διαφορετικοί αυτοί στόχοι και να αναπτυχθούν προϊόντα που εκπληρώνουν την αποστολή τους αφήνοντας ευχάριστη αίσθηση στην επιδερμίδα, απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της φόρμουλας. Τα προϊόντα της σειράς NIVEA SUN Protect & Moisture, για παράδειγμα, συνδυάζουν ποικίλα φίλτρα UV με ισχυρά ενυδατικά συστατικά. Άλλα προϊόντα, αντιθέτως, περιέχουν υγρά φίλτρα UV, έλαια και πρόσθετα συστατικά περιποίησης. Έτσι, τα προϊόντα αυτά προσφέρουν έξτρα απαλότητα στην επιδερμίδα, εξακολουθώντας όμως να παρέχουν την ίδια άμεση και εξαιρετικά αποτελεσματική προστασία.

ΠΟΙΑ ΥΠΗΡΞΕ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΗΣ NIVEA SUN;

Από τα πρώτα κιόλας χρόνια, η Beiersdorf ανέπτυξε μια μέθοδο για να εξασφαλίσει ισορροπημένη προστασία ενάντια τόσο στις ακτίνες UVA όσο και στις UVB. Με αυτό το σύστημα φίλτρων UVA/UVB, η Beiersdorf έθεσε τα θεμέλια για την πλέον επίσημα συνιστώμενη μέθοδο COLIPA, η οποία τείνει όλο και περισσότερο να καθιερωθεί ως παγκόσμιο πρότυπο. Ορόσημο υπήρξε επίσης και η δημιουργία των εξαιρετικά εύχρηστων αντηλιακών σπρέι μας, καθώς και των ανάλαφρων λοσιόν μας, που κάνουν την αντηλιακή προστασία εύκολη και ευχάριστη υπόθεση για τον καταναλωτή. Πρωτοποριακή καινοτομία της Beiersdorf αποτελεί μια αντηλιακή λοσιόν (NIVEA SUN Protect & Bronze) που προσφέρει αποτελεσματική προστασία και παράλληλα ενεργοποιεί τη φυσική διαδικασία παραγωγής μελανίνης στην επιδερμίδα, ώστε να επιτευχθεί φυσικό μαύρισμα μακράς διάρκειας.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ