Προστασία & Φροντίδα

ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ & ΦΥΣΙΚΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙ

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ, ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ

Όλα τα προϊόντα NIVEA SUN περιέχουν ιδιαίτερα αποτελεσματικά φίλτρα κατά 
της ακτινοβολίας UVA / UVB για άμεση προστασία - κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος. Επιπλέον, τα προϊόντα Protect & Bronze ενισχύουν τη φυσική διαδικασία μαυρίσματος της επιδερμίδας για ένα ωραίο και ομοιόμορφο μαύρισμα. 

Για την προστασία της επιδερμίδας σας, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε αρκετή ποσότητα αντηλιακού και να ελαχιστοποιείτε την έκθεση στον ήλιο μεταξύ 11 π.μ. 
και 3 μ.μ. Το αντηλιακό βγαίνει εύκολα όταν ιδρώνετε, κολυμπάτε ή αλλάζετε ρούχα, επομένως θυμηθείτε να βάζετε αρκετό αντηλιακό και τακτικά.

ΤΩΡΑ Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΜΑΥΡΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΦΙΚΤΗ!

Η σειρά NIVEA SUN Protect & Bronze συνδυάζει την αντηλιακή προστασία με το φυσικό μαύρισμα που διαρκεί χάρη στο εκχύλισμα προμελανίνης που περιέχει. Έτσι ενεργοποιεί τη φυσική διαδικασία μαυρίσματος της επιδερμίδας χωρίς self-tanner συστατικά! 
Το εκχύλισμα προμελανίνης είναι συστατικό φυτικής προέλευσης και δρα στις κατώτερες στοιβάδες του δερμάτος ενεργοποιώντας την παραγωγή μελανίνης 
για υπέροχο και απόλυτα φυσικό μαύρισμα!
 
Επιπλέον, τα προϊόντα NIVEA SUN Protect & Bronze με το καινοτόμο σύμπλεγμα κατά των κίτρινων λεκέδων επιτρέπουν στους λεκέδες φίλτρων UV να ξεπλένονται  πιο εύκολα. Έτσι  προστατεύετε αποτελεσματικά όχι μόνο την επιδερμίδα σας, αλλά και τα αγαπημένα σας καλοκαιρινά ρούχα!

Καινοτομία

ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΑΝΤΗΛΙΑΚΩΝ

ΜΕ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΠΡΟΜΕΛΑΝΙΝΗΣ
χωρίς self-tanner συστατικά

Το Protect & Bronze ενεργοποιεί την παραγωγή μελανίνης του δέρματος για ένα ωραίο και ομοιόμορφο μαύρισμα

ΦΥΣΙΚΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ
χωρίς λεκέδες

Σύνθεση κατά των λεκέδων μετά το πλύσιμο.
* Βοηθά στη μείωση των λεκέδων που αφήνει το αντηλιακό 
μετά το πλύσιμο.

ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Από τις ακτινοβολίες UVA/UVB

Άμεση αντηλιακή προστασία μετά τη χρήση – ιδανικό για όλη την οικογένεια.

1. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ

Άμεση προστασία από την ακτινοβολία UVA / UVB.

2. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ

Ενισχύει τη φυσική διαδικασία μαυρίσματος της επιδερμίδας σας.


Έρευνα & Ανάπτυξη

ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Όταν η επιδερμίδα εκτίθεται στον ήλιο, ενεργοποιείται ένας φυσικός προστατευτικός μηχανισμός, γνωστός ως μελανίνη. Η μελανίνη είναι υπεύθυνη για το χρώμα της επιδερμίδας μας και αποτελεί μια φυσική ασπίδα προστασίας για τα κύτταρα. Το μαύρισμα, λοιπόν, είναι ουσιαστικά μέρος του μηχανισμού προστασίας της επιδερμίδας μας.
 
Η σειρά προϊόντων NIVEA SUN Protect & Bronze με δείκτη αντηλιακής προστασίας 20 και 30 υποστηρίζει τη διαδικασία μαυρίσματος της επιδερμίδας χωρίς self-tan. Τα συστατικά του εκχυλίσματος προμελανίνης ενεργοποιούν την παραγωγή μελανίνης στην επιδερμίδα. Έτσι την προστατεύουν αποτελεσματικά. Άλλωστε, ένα ασφαλές, φυσικό μαύρισμα διαρκεί περισσότερο από οποιοδήποτε τεχνητό!

Η Δρ. Lara Terstegen είναι επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης
της NIVEA SUN στην Beiersdorf AG.

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΛΕΚΕΔΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ*

Τα φίλτρα υπεριωδών ακτίνων δημιουργούν λεκέδες. 
Όμως, γιατί τα αντηλιακά αφήνουν λεκέδες στα ρούχα;

Οι λεκέδες από τα αντηλιακά είναι συχνά ορατοί μόνο μετά το πλύσιμο. Οι κίτρινοι ή πορτοκαλί λεκέδες είναι ιδιαίτερα εμφανείς σε ελαφριά ρούχα που έρχονται σε επαφή με το αντηλιακό. Αυτοί οι λεκέδες προκαλούνται από ειδικά φίλτρα υπεριωδών ακτίνων στη σύνθεση του αντηλιακού προϊόντος. Λόγω της φασματικής τους απορρόφησης, αυτά τα φίλτρα έχουν κίτρινο χρώμα και αυτός είναι και ο λόγος για τους λεκέδες. Η μεταφορά του φίλτρου στις ίνες του υφάσματος εντείνεται λόγω της αλληλεπίδρασης των φίλτρων υπεριωδών ακτίνων με την επιφάνεια των ινών. Αυτοί οι λεκέδες είναι δύσκολο να αφαιρεθούν με κανονικό πλύσιμο. Αντίθετα, οι χημικές αντιδράσεις με τα μεταλλικά ιόντα που περιέχονται στο νερό του δικτύου ύδρευσης ενδέχεται να ενισχύσουν ακόμη και τους λεκέδες.

Αφήνουν όλα τα αντηλιακά λεκέδες;
Τα φίλτρα υπεριωδών ακτίνων προστατεύουν το δέρμα από τις επιβλαβείς ακτίνες UVA και UVB. Αποτελούν βασικό συστατικό των αντηλιακών προϊόντων. Ως εκ τούτου, οι λεκέδες εμφανίζονται ανεξάρτητα από το αντηλιακό που χρησιμοποιείται (κρέμα, λοσιόν, σπρέι) και το εμπορικό σήμα.

Πώς αντιμετωπίσατε αυτό το πρόβλημα;
Μόλις προσδιορίσαμε τις αιτίες των λεκέδων, ξεκινήσαμε να αναπτύσσουμε μια σύνθεση κατά των λεκέδων μετά το πλύσιμο*. Για να το επιτύχουμε αυτό, συνεργαστήκαμε στενά με τους ειδικούς υφασμάτων στο Ινστιτούτο Hohenstein. Πραγματοποιήσαμε έρευνες με περισσότερες από 10.000 ώρες και δοκιμάσαμε πάνω από 160 ουσίες σε περισσότερες από 2.500 εργαστηριακές δοκιμές με 1.000 δείγματα υφασμάτων. Οι ειδικοί του Hohenstein εξέτασαν επιπλέον 200 δείγματα υφασμάτων. Τελικά, ενσωματώσαμε δύο ουσίες στη σύνθεση κατά των λεκέδων μετά το πλύσιμο* για να επιτύχουμε τέλεια αποτελέσματα.

Η σύνθεση κατά των λεκέδων μετά το πλύσιμο* αφαιρεί τα μεταλλικά ιόντα από το νερό του δικτύου ύδρευσης κατά τη διάρκεια του πλυσίματος για να αποτρέψει την επαφή τους με τα φίλτρα υπεριωδών ακτίνων.

ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΕΚΕΔΕΣ ΣΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ

Πώς βοηθά η σύνθεση στη μείωση των λεκέδων που αφήνει το αντηλιακό μετά το πλύσιμο;
Ένα από τα δύο συστατικά της σύνθεσης κατά των λεκέδων μετά το πλύσιμο* αφαιρεί τα μεταλλικά ιόντα από το νερό του δικτύου ύδρευσης. Τα τραβάει σε έναν «μαγνήτη» για να εξασφαλίσει ότι δεν μπορούν να συνδυαστούν με τα φίλτρα υπεριωδών ακτίνων τόσο εύκολα. Το δεύτερο συστατικό λειτουργεί ως εναλλακτικός «σταθμός σύνδεσης» για το συγκεκριμένο φίλτρο υπεριωδών ακτίνων. Έτσι, τα ιόντα δεν μπορούν να κολλήσουν πάνω στις ίνες του υφάσματος και, σε σύγκριση με τους προηγούμενους τύπους αντηλιακών, ξεπλένονται ευκολότερα.

Η νέα σύνθεση επηρεάζει το επίπεδο αντηλιακής προστασίας;
Όχι, η σύνθεση κατά των λεκέδων μετά το πλύσιμο* δεν έχει καμία επίδραση στην αποδεδειγμένη προστασία από τις υπεριώδεις ακτινοβολιες της NIVEA, η οποία προστατεύει το δέρμα σας με αξιοπιστία. Τα προϊόντα εξακολουθούν να είναι αδιάβροχα. Η σύνθεση κατά των λεκέδων μετά το πλύσιμο*  ενεργοποιείται μόνο κατά τη διάρκεια του πλυσίματος.

Ποιά ήταν τα αποτελέσματα της δοκιμής;
Δοκιμάσαμε το νέο NIVEA SUN με την τεχνολογία κατά των λεκέδων μετά το πλύσιμο* στη σειρά Protect & Moisture σε συνολικά 300 καταναλωτές. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους: 9 στους 10 καταναλωτές δήλωσαν ότι δεν μπορούσαν να δουν κανέναν λεκέ από το αντηλιακό μετά το πλύσιμο. Επιβεβαιώνουν ότι το προϊόν ικανοποίησε τις προσδοκίες τους απέναντι σε ένα αντηλιακό προϊόν με σύνθεση κατά των λεκέδων μετά το πλύσιμο*. **

* Βοηθά στη μείωση της έντασης των λεκέδων από το αντηλιακό μετά το πλύσιμο.
**Δοκιμή PIU Brand Test, Μάρτιος 2016, Γκραν Κανάρια, Ισπανία. Δοκιμασμένα προϊόντα: λοσιόν NIVEA SUN Protect & Moisture με SPF 30, σπρέι NIVEA SUN Protect & Moisture με SPF 30. Δοκιμή σε 150 άτομα ξεχωριστά.


FAQ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πώς μαυρίζει το δέρμα μου;
Οι ακτίνες UVB του ηλίου ερεθίζουν τα μελανοκύτταρα του δέρματος ώστε να παράγουν μελανίνη ως αμυντικό μέτρο. Η μελανίνη παράγεται φυσικά από το σώμα σας, απορροφά την υπεριώδη ακτινοβολία (UV) και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Η παραγωγή μελανίνης είναι η φυσική μας προστατευτική αντίδραση στο φως του ήλιου. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε ότι η ικανότητα του ατόμου να παράγει μαύρισμα ή το φυσικό χρώμα του δέρματος επηρεάζει την ευαισθησία του σε παθήσεις του δέρματος.

Τί σημαίνει δείκτης αντηλιακής προστασίας  (sun protection factor - SPF);
Ο SPF περιγράφει πόσο περισσότερο μπορείτε να μείνετε στον ήλιο χωρίς να πάθετε έγκαυμα, ανάλογα με τις δυνατότητες αυτοπροστασίας του δέρματός σας (π.χ. μπορεί κάποιος να εκτεθεί για 10 λεπτά στον ήλιο χωρίς να πάθει εγκαύματα, επομένως ένα προϊόν με SPF 10 πολλαπλασιάζει αυτό τον «χρόνο αυτοπροστασίας» κατά 10 = 100 λεπτά). Συνεπώς, η αντηλιακή προστασία εξαρτάται επίσης από τον τύπο δέρματος σας. Και κυρίως, η αντηλιακή προστασία παρέχεται μόνο συνολικά, εάν βάλετε αρκετό προϊόν. Συνίστανται 2 mg / cm2 για μία χρήση, που σημαίνει, για παράδειγμα, περίπου 1 δάκτυλο προϊόντος σε μήκος για το πρόσωπο ή 2-3 κουταλιές της σούπας προϊόντος για ένα μέσο ενήλικο σώμα.

Πόσο αντηλιακό πρέπει να βάλω;
Η προστασία που παρέχει το αντηλιακό εξαρτάται από την ποσότητα που βάζετε. Για αυτό πρέπει να βάζετε αρκετό σε όλες τις περιοχές της επιδερμίδας σας. Περιοχές που συχνά παραβλέπονται είναι ο λαιμός, το πάνω μέρος του στήθους και το πίσω μέρος των ποδιών. Η χρήση του αντηλιακού είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για την αποτελεσματική προστασία του δέρματός σας: να βάζετε αντηλιακό πάντα πριν από την ηλιοθεραπεία για να εξασφαλίσετε την άμεση προστασία. Μια χρήση για ενήλικες αντιστοιχεί σε περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας. Βάλτε ξανά το προϊόν κάθε δύο ώρες και, σε κάθε περίπτωση, μετά το μπάνιο και το στέγνωμα.

Τα παιδιά χρειάζονται ειδική αντηλιακή προστασία;
Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε παθήσεις του δέρματος που προκαλούνται από τις υπεριώδεις ακτίνες. Το δέρμα τους είναι πολύ ευαίσθητο και, ειδικά στα πολύ μικρά παιδιά, η φυσική προστασία του δέρματος δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως. Το τελικό πάχος του δέρματος και η ικανότητα ανάπτυξης μαυρίσματος αναπτύσσονται μόλις στην εφηβική ηλικία. Συχνά τα εγκαύματα από τα παιδικά χρόνια μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του δέρματος αργότερα στη ζωή, για αυτό και τα παιδιά πρέπει να χρησιμοποιούν αντηλιακό με πολύ υψηλό SPF. Λόγω του συχνού μπάνιου και της κολύμβησης, η προστασία του ίδιου του δέρματος από τις υπεριώδεις ακτίνες είναι χαμηλότερη και τα φίλτρα κατά των υπεριωδών ακτινών στα συνηθισμένα αντηλιακά προϊόντα, ενώ το προϊόν επίσης ξεπλένεται σε μεγάλο βαθμό. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τα «extra αδιάβροχα» προϊόντα μας για παιδιά και το Kids Swim & Play αντέχουν στο νερό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

Για να δοκιμάσουν το «extra αδιάβροχο» προϊόν, οι δοκιμαστές πρέπει να παραμείνουν στο νερό 4x20 λεπτά σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρότυπο της Cosmetics Europe. Συμπληρώνουμε αυτήν τη δοκιμή με τη δική μας δοκιμή «μακροχρόνια αδιάβροχων» προϊόντων, όπου οι χρήστες κάνουν μπάνιο για 6x20 λεπτά μετά τη χρήση του προϊόντος. Η εναπομένουσα αντηλιακή προστασία πρέπει να είναι πάνω από το 50% της αρχικής τιμής.

Μπορώ να παρατείνω την αντηλιακή προστασία ξαναβάζοντας αντηλιακό;
Η προστατευτική επίδραση δεν θα αυξηθεί με το να ξαναβάλετε αντηλιακό, για αυτό είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα αντηλιακό με υψηλότερο SPF από την αρχή. Αφού επιλέξετε τον SPF, αυτό θα είναι το μέγιστο επίπεδο προστασίας για το δέρμα σας! Το να ξαναβάζετε αντηλιακό συχνά (μετά το στέγνωμα, το κολύμπι κ.τ.λ.) καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας βοηθά στη διατήρηση του επιλεγμένου επιπέδου προστασίας SPF.

Τί σημαίνει ότι το αντηλιακό είναι αδιάβροχο;
Για τη δοκιμή αντοχής στο νερό στην Ευρώπη, υπάρχει ένα ευρέως αποδεκτό πρότυπο το οποίο εγκρίθηκε από την Cosmetics Europe (τον ανώτατο οργανισμό της βιομηχανίας καλλυντικών). Ως μέρος της δοκιμής, οι δοκιμαστές πρέπει να παραμείνουν 20 λεπτά στο νερό, δύο φορές (για την ετικέτα «αδιάβροχο») ή τέσσερις φορές για 20 λεπτά (για την ετικέτα «extra αδιάβροχο»). Μετά από αυτό το διάστημα, τουλάχιστον το 50% της αρχικής προστασίας SPF πρέπει να παραμείνει στο προϊόν. Επομένως, η περιγραφή «αδιάβροχο» δεν σημαίνει ότι η αρχική προστασία είναι η ίδια με αυτή που υπήρχε πριν από το μπάνιο. Συνιστούμε λοιπόν να βάζετε ξανά αντηλιακό μετά το κολύμπι και το στέγνωμα.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το αντηλιακό που έχω από πέρυσι ή θα είναι λιγότερο αποτελεσματικό;
Εγγυόμαστε την ποιότητα των προϊόντων μας για 12 μήνες μετά το πρώτο τους άνοιγμα. Εάν το προϊόν αποθηκευτεί υπό κανονικές συνθήκες, σε θερμοκρασία δωματίου και δεν έχει περίεργη όψη ή μυρωδιά, τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και τον επόμενο χρόνο. 

Τα ακόλουθα χαρακτηριστικά είναι ένα σημάδι ότι το προϊόν δεν είναι πλέον κατάλληλο: 
- η μυρωδιά έχει αλλάξει σημαντικά 
- το προϊόν είναι αραιό ή λιπαρό 
- το χρώμα του έχει αλλάξει. 

Η ευρέως διαδεδομένη παραδοχή ότι ο δείκτης αντιηλιακής προστασίας των αντηλιακών προϊόντων μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και ότι μόνο τα νέα προϊόντα παρέχουν την καλύτερη προστασία δεν είναι σωστή.

Μπορώ να βάλω στο πρόσωπό μου αντηλιακά προϊόντα που δεν περιγράφονται ως αποκλειστικά για το πρόσωπο;
Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα προϊόντα μας είναι ακατάλληλα για το πρόσωπο. Ωστόσο, υπάρχουν προϊόντα περιποίησης προσώπου τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες αντηλιακής προστασίας της επιδερμίδας του προσώπου.

Ποιές είναι οι κυριότερες αιτίες των αλλεργιών στον ήλιο;
Οι αλλεργίες στον ήλιο προκαλούνται από το οξειδωτικό στρες των ελεύθερων ριζών που δημιουργούνται μέσα στα κύτταρα του δέρματος από τις υπεριώδεις ακτίνες. Το ανοσοποιητικό σύστημα προκαλεί υπερβολική αντίδραση, προκαλώντας φλεγμονές ή αλλεργικά συμπτώματα. Συνήθως επηρεάζονται άτομα με πολύ ευαίσθητο δέρμα (περίπου το 20% του πληθυσμού). Μια αλλεργία στον ήλιο δεν είναι πραγματικά επιβλαβής, αλλά μπορεί να είναι πολύ δυσάρεστη για το άτομο που έχει μια τέτοια αλλεργία. Αυτοί οι άνθρωποι αντιδρούν σε ορισμένα συστατικά, όπως αρώματα και χρωστικές ουσίες. 

Μπορείτε να αποφύγετε τις αλλεργίες στον ήλιο χρησιμοποιώντας ένα αντηλιακό με προστασία από ακτιβολίες UVA / UVB - η προστασία από την ακτινοβολία UVA είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ιδανικά, το προϊόν θα πρέπει να περιέχει δραστικά συστατικά προστασίας των κυττάρων, όπως η βιταμίνη Ε, και η σύνθεση δεν πρέπει να περιέχει παράγοντες που να προκαλούν ερεθισμούς, όπως αρώματα και χρωστικές ουσίες.

Τί μπορώ να κάνω για τους κίτρινους λεκέδες που αφήνει το αντηλιακό στα ρούχα μου;
Η επαφή των αντηλιακών προϊόντων με ανοιχτόχρωμα υφάσματα μπορεί να προκαλέσει κίτρινους έως πορτοκαλί λεκέδες στα υφάσματα. Αυτοί οι λεκέδες προκύπτουν ως αποτέλεσμα ειδικών φίλτρων υπεριωδών ακτίνων που περιέχονται σε τέτοιες συνθέσεις. Λόγω της φασματικής απορρόφησης τους, τα ειδικά φίλτρα υπεριωδών ακτίνων έχουν ένα κίτρινο χρώμα που προκαλεί τους αρχικούς κίτρινους λεκέδες. Η απορρόφηση των φίλτρων μέσα στο ύφασμα ενισχύεται από αλληλεπιδράσεις μεταξύ των μορίων του φίλτρου και της επιφάνειας του υφάσματος. Αυτοί οι αρχικοί λεκέδες είναι δύσκολο να αφαιρεθούν με το πλύσιμο και μπορούν ακόμη να ενταθούν με αλληλεπιδράσεις με ιόντα στο νερό πλύσης. 

Ιδανικά, αφήστε το αντηλιακό προϊόν να απορροφηθεί πλήρως και αποφύγετε την άμεση επαφή με τα υφάσματα και τις τραχειές επιφάνειες για να αποφύγετε το λέκιασμα. Ωστόσο, αν τα ρούχα έρθουν σε επαφή με το αντηλιακό, αυτές οι απλές οδηγίες μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τους λεκέδες που αφήνει το αντηλιακό.

Μη χρησιμοποιείτε χλωρίνη.
Πλύνετε σε χαμηλές θερμοκρασίες, καθότι οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να «κολλήσουν» τους λεκέδες στο ύφασμα.

Βήμα 1: Πρόπλυση στους 30οC και μην χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό.
Βήμα 2: Ρυθμίστε τον κύριο κύκλο πλύσης στους 30οC και χρησιμοποιήστε υγρό πλυντηρίου.