Αειφορία

Ενεργούμε υπεύθυνα

Για εμάς, η «φροντίδα» δεν είναι μόνο ένα μέρος των βασικών μας δραστηριοτήτων αλλά και μια βασική αξία που ορίζει την ευθύνη μας απέναντι στους ανθρώπους και το περιβάλλον.

Ο δρόμος μας προς την αειφορία

Η NIVEA είναι συνώνυμη με την εμπιστοσύνη και την ποιότητα – και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εστιάζουμε πάντα στη βιώσιμη μείωση της επίδρασης των προϊόντων μας στο περιβάλλον. Η «φροντίδα» είναι στο επίκεντρο των ενεργειών μας. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι είναι το επίκεντρο όλων όσων κάνουμε.

Υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες για υψηλής ποιότητας προϊόντα

Μερικές από τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε στα προϊόντα μας σπανίζουν και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμες στο μέλλον. Ως εκ τούτου, υποστηρίζουμε τη βιώσιμη προμήθεια πρώτων υλών και εργαζόμαστε συνεχώς για την ανάπτυξη εναλλακτικών λύσεων που πληρούν τα υψηλά πρότυπα ποιότητάς μας.
Πυρήνες φοινικόδεντρου
Η Beiersdorf υποστηρίζει αειφόρες πρακτικές καλλιέργειας για το φοινικέλαιο

Προς την αειφόρο παραγωγή φοινικέλαιου

Η Beiersdorf δεν χρησιμοποιεί φοινικέλαιο για την παραγωγή καλλυντικών και δεν παράγει καμία κατεργασμένη ουσία με βάση το φοινικέλαιο ή το φοινικοπυρηνέλαιο. Ωστόσο, όπως είναι σύνηθες στη βιομηχανία καλλυντικών, υπάρχουν ορισμένα προϊόντα στα οποία χρησιμοποιούμε κάποια αναγκαία πρόσθετα, όπως γαλακτωματοποιητές και επιφανειοδραστικές ουσίες. Αυτά παράγονται συνήθως με βάση ορυκτά και φυτικά έλαια, όπως έλαιο καρύδας, κραμβέλαιο ή ακόμα φοινικέλαιο και φοινικοπυρηνέλαιο. 

Εδώ και πολλά χρόνια συνεργαζόμαστε στενά με τους προμηθευτές μας για να δημιουργήσουμε περισσότερη διαφάνεια στην αλυσίδα εφοδιασμού, προκειμένου να κάνουμε τον δρόμο από την πηγή των πρώτων υλών έως τα παράγωγα βιώσιμο και να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη και την επέκταση της αειφόρου καλλιέργειας φοινικέλαιου και φοινικοπυρηνέλαιου. Εκτός από τη δέσμευσή μας στη «Στρογγυλή Τράπεζα για Αειφόρο Φοινικέλαιο» (Roundtable on Sustainable Palm Oil, RSPO), συμμετέχουμε επίσης στο νεοσύστατο «Φόρουμ για Αειφόρο Φοινικέλαιο» (Forum on Sustainable Palm Oil, FONAP) και έχουμε δεσμευτεί για την περαιτέρω ανάπτυξη των υφιστάμενων κριτηρίων πιστοποίησης. 

Τα τελευταία χρόνια έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο ως προς τη χρήση φοινικοπυρηνέλαιου αειφόρου καλλιέργειας.  Επιδιώκουμε να προμηθευόμαστε αποκλειστικά υλικά πιστοποιημένης αειφόρου προέλευσης («Πιστοποιημένο Αειφόρο Φοινικέλαιο») και να στραφούμε πλήρως σε διαχωρισμένα, ή τουλάχιστον με ισοζύγιο μάζας, έλαια (πυρήνα) φοινικόδεντρου και αντίστοιχα παράγωγα έως το 2020. Έως ότου επιτευχθεί αυτή η πλήρης μετάβαση, η Beiersdorf αγοράζει πιστοποιητικά μέσω της πλατφόρμας «GreenPalm». Μέχρι το 2014, το 100% των ισοδυνάμων φοινικέλαιου και φοινικοπυρηνέλαιου που περιέχονταν στις πρώτες ύλες καλύπτονταν από πιστοποιητικά.  

Με την ευκαιρία, μπορείς να βρεις μια επισκόπηση των συστατικών που χρησιμοποιούνται στο αγαπημένο σου προϊόν στη σελίδα πληροφοριών του προϊόντος.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Εναλλακτικές λύσεις στις δοκιμές σε ζώα

Τα πειράματα σε ζώα για καλλυντικά προϊόντα έχουν απαγορευτεί στην Ε.Ε. από το 2004 – και για όλα τα συστατικά αυτών των προϊόντων από το 2013. Πολύ πριν από την ημερομηνία αυτή, η Beiersdorf απέφευγε τις δοκιμές σε ζώα όποτε ήταν δυνατόν. Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα προϊόντα μας δεν χρειάζεται να δοκιμαστούν σε ζώα για τον καθορισμό της ασφάλειας και
Εργαζόμαστε για την ανάπτυξη «in-vitro» εναλλακτικών λύσεων στις δοκιμές σε ζώα εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια.
Εργαζόμαστε για την ανάπτυξη «in-vitro» εναλλακτικών λύσεων στις δοκιμές σε ζώα εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια.
Ανεξάρτητα από την απαγόρευση, η ανάπτυξη και η αποδοχή εναλλακτικών μεθόδων παραμένει ένα πολύ σημαντικό θέμα για την Beiersdorf. Για περισσότερα από 20 χρόνια, η Beiersdorf συνεργάζεται επιτυχώς με επαγγελματικούς φορείς και ενώσεις για την ανάπτυξη in-vitro εναλλακτικών λύσεων στις δοκιμές σε ζώα. Είμαστε μία από τις κορυφαίες και πιο γνωστές και αποδεκτές ερευνητικές εταιρείες στον κόσμο στο θέμα αυτό.

Εργαζόμαστε εντατικά για την εξασφάλιση ότι οι υπάρχουσες εναλλακτικές μέθοδοι που δεν χρησιμοποιούν ζώα γίνονται δεκτές σε όλο τον κόσμο από τις αντίστοιχες νομοθεσίες και τις αρχές και υποστηρίζουμε επιστημονικές προσπάθειες για το κλείσιμο των υφιστάμενων κενών στις εναλλακτικές μεθόδους, παρέχοντας προσωπικό και χρηματοδότηση.

Λιγότερα απορρίμματα, διατηρώντας παράλληλα την ίδια ποιότητα

Σχεδόν 100% ανακυκλώσιμα υλικά συσκευασίας

Εργαζόμαστε συνεχώς για τη βελτίωση των προϊόντων και των συσκευασιών μας. Είτε χρησιμοποιούμε πλαστικό, γυαλί, μέταλλο, χαρτί ή χαρτόνι – προσπαθούμε πάντα να ελαχιστοποιούμε την ποσότητα του χρησιμοποιούμενου υλικού. Και αυτό επιτυγχάνεται με μεγάλη επιτυχία – σχεδόν το 100% των υλικών συσκευασίας μας είναι σήμερα ανακυκλώσιμα. Για παράδειγμα, μια ιστορία επιτυχίας είναι η ανάπτυξη της NIVEA Body Lotion. Με τον ανασχεδιασμό της συσκευασίας ήμασταν σε θέση να επιτύχουμε εκπληκτική εξοικονόμηση. Ένας άλλος τρόπος μείωσης των υλικών συσκευασίας είναι οι συσκευασίες επαναπλήρωσης. Οι επαναπληρούμενοι διανομείς σαπουνιού οδηγούν σε σημαντική μείωση των απορριμμάτων. Η συσκευασία επαναπλήρωσης του NIVEA Creme Shower, για παράδειγμα, οδηγεί σε 75% λιγότερα απορρίμματα.
Γραφικά κωνικής φιάλης (Erlenmeyer)

Φόρμουλες

Οι φόρμουλές μας περιέχουν πάνω από 80% μη ορυκτά συστατικά.
Γραφικά εργοστασίου

Κατανάλωση

Εργαζόμαστε συνεχώς για τη μείωση της κατανάλωσης νερού, ενέργειας και σπάνιων πρώτων υλών στις διαδικασίες παραγωγής και πωλήσεών μας.
Γραφικά ανακύκλωσης

Ανακύκλωση

Τα υλικά συσκευασίας μας είναι 100% ανακυκλώσιμα.
Γραφικά φορτηγού

Μεταφορά

Με τον νέο σχεδιασμό των συσκευασιών μας, μπορούμε να μεταφέρουμε περισσότερα προϊόντα ανά παλέτα. Αυτό θα μας επιτρέψει να μειώσουμε τις εκπομπές CO2 κατά 585 τόνους ετησίως.
Γραφικά φιάλης

Συσκευασία

Έχουμε μειώσει τον όγκο των συσκευασιών μας κατά 15% – αυτό σημαίνει ότι θα εξοικονομούμε 350 τόνους πλαστικού ετησίως.