Ανακαλύψτε τη NIVEA

Αναζητώ πληροφορίες ή προϊόντα για

Πολιτική Απορρήτου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

1. Υπεύθυνος φορέας

Υπεύθυνος φορέας για τη συλλογή, αποθήκευση, επεξεργασία και χρήση των προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με την έννοια του ελληνικού δικαίου και της νομοθεσίας περί προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα  είναι η:

Beiersdorf Hellas AE
Αγίου Νεκταρίου 2,
15344, Γέρακας Αττικής
Tηλέφωνο: +30 210 660 0000
E-mal: Contact.ath@Beiersdorf.com

Σκοπός της παρούσας πολιτικής προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα είναι να σας παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή, αποθήκευση, επεξεργασία και χρήση (εφεξής αναφερομένων όλων ως «χρήση») των προσωπικών σας δεδομένων. Μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ πώς να αντιταχθείτε στη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

2. Συλλογή και χρήση των προσωπικών δεδομένων 

Τα προσωπικά δεδομένα είναι πληροφορίες που σας ταυτοποιούν, όπως το όνομά σας, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή η ταχυδρομική σας διεύθυνση. Η Beiersdorf δεν συλλέγει προσωπικά σας δεδομένα, εκτός κι αν  τα έχετε παράσχει εσείς ρητά και για συγκεκριμένο σκοπό (π.χ. όταν κάνετε εγγραφή για να λαμβάνετε Newsletter μέσω email, συμμετέχετε σε έρευνες, διαγωνισμούς ή λαχειοφόρο αγορά, παραγγέλνετε δείγματα ή φυλλάδια, ή ζητάτε πληροφορίες) και εφόσον έχετε δώσει την συγκατάθεση σας για την χρήση τους.

Εμείς αποθηκεύουμε, χρησιμοποιούμε ή διαβιβάζουμε/κοινοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο εφόσον δώσετε την συγκατάθεση σας για αυτό και μόνο στον βαθμό που είναι απαραίτητο ανάλογα με το σκοπό της επεξεργασίας και τον χρόνο που απαιτείται σε κάθε περίπτωση, π.χ. για να απαντήσουμε στις ερωτήσεις ή τις ανησυχίες σας, να ικανοποιήσουμε τα αιτήματά σας ή να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα αποτελέσματα ενός διαγωνισμού ή μιας λαχειοφόρου αγοράς.

Για να γίνει αυτό, ενδέχεται  η Beiersdorf να χρειαστεί να γνωστοποιήσει τα προσωπικά σας δεδομένα σε άλλες εταιρείες του ομίλου Beiersdorf διεθνώς ή σε εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών για περαιτέρω επεξεργασία. Ενδεχομένως, για παράδειγμα,  να έχει ανατεθεί σε εξωτερικούς παρόχους  η παροχή υπηρεσιών στα πλαίσια της διαδικασίας  αποστολής των  εμπορευμάτων, διανομής διαφημιστικού υλικού ή για τη διενέργεια διαγωνισμών. Η Beiersdorf απαιτεί από τα εν λόγω τρίτα μέρη να προβαίνουν στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων βάσει των οδηγιών που τους παρέχουμε και σε συμμόρφωση με την παρούσα πολιτική  για την προστασία προσωπικών δεδομένων, την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και νομολογία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, καθώς και το εκάστοτε εφαρμοστέο και ισχύον εθνικό κανονιστικό πλαίσιο.

Οποιαδήποτε άλλη κοινοποίηση/διαβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων, για παράδειγμα η κοινοποίηση  των δεδομένων σύνδεσης από τους ιστοτόπους μας σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης τρίτου ή σε υπηρεσία web όπως το Facebook ή το Twitter, γίνεται μόνο κατόπιν  προηγούμενης ρητής συγκατάθεσής σας. Η Beiersdorf εγγυάται ότι δεν θα προβεί σε διαβίβαση, κοινοποίηση, παραχώρηση κ.λπ. των προσωπικών σας δεδομένων σε τρίτους για οποιοδήποτε σκοπό ή χρήση. Ωστόσο, διατηρούμε το δικαίωμα να κοινοποιήσουμε πληροφορίες που σας αφορούν, εάν η νομοθεσία μας υποχρεώνει σχετικά ή εάν η κοινοποίηση αυτή απαιτείται από τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, από διοικητικές αρχές ή όργανα επιβολής του νόμου.

α. Δημιουργία προφίλ χρήστη με βάση τον λογαριασμό πελάτη NIVEA
«Συμφωνώ με το προφίλ χρήστη που δημιουργήθηκε προς συγκέντρωση προσωποποιημένου περιεχόμενου/υλικού. Έχω διαβάσει την πολιτική προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Η συγκατάθεση αυτή μπορεί να ανακληθεί ανά πάσα στιγμή.»*

*Υπόδειγμα συγκατάθεσης

Αν έχετε συμφωνήσει σε ένα προφίλ χρήστη που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας το υπόδειγμα της δήλωσης που φαίνεται στο παραπάνω πλαίσιο, θα χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας με τους ακόλουθους τρόπους:

Ως εγγεγραμμένος πελάτης NIVEA, έχετε τη δυνατότητα να παραγγείλετε από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα γρηγορότερα και ευκολότερα. Όταν εγγραφείτε, θα δημιουργήσουμε ένα προφίλ χρήστη για εσάς, στο οποίο θα συγκεντρώνονται όλες οι προηγούμενες και οι μελλοντικές δραστηριότητές σας στον ιστότοπό μας (συμμετοχή σε κληρώσεις, εγγραφή στο Newsletter της NIVEA, παραγγελίες από το ηλεκτρονικό κατάστημα, αξιολογήσεις που υποβλήθηκαν κτλ.). Το προσωποποιημένο προφίλ χρήστη σας μας δίνει την ευκαιρία να μπορούμε να σας παρέχουμε ιδιαίτερα εξατομικευμένο περιεχόμενο σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Τα στοιχεία και το περιεχόμενο του προφίλ χρήστη σας είναι ορατά σε εσάς ανά πάσα στιγμή. Ως εγγεγραμμένος χρήστης μπορείτε επίσης να αξιολογείτε/βαθμολογείτε τα προϊόντα μας. Στο πλαίσιο αυτό, θα εμφανίζουμε το μικρό σας όνομα και την αξιολόγηση που υποβάλατε.

Αν επιθυμούμε να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στον λογαριασμό πελάτη σας για διαφημιστικούς λόγους, θα ζητάμε πάντα την παροχή από μέρους σας επιπρόσθετης ρητής σχετικής συναίνεσης (μέσω εγγραφής στο newsletter της NIVEA, ή στο NIVEA Για Μένα, βλ. παρακάτω).

Εάν δεν ενδιαφέρεστε πλέον να έχετε λογαριασμό πελάτη NIVEA, μπορείτε να τον διαγράψετε ανά πάσα στιγμή. Για τον σκοπό αυτό, συνδεθείτε στον λογαριασμό πελάτη σας και πραγματοποιήστε τη διαδικασία διαγραφής ή στείλτε μας την ανάκληση της συγκατάθεσής σας για τη διατήρηση του λογαριασμού πελάτη (γνωστοποίηση αποχώρησης) μέσω email.

β. Newsletter της NIVEA
«Ναι, θα ήθελα να λαμβάνω το newsletter της NIVEA. Έχω διαβάσει την πολιτική προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Η συγκατάθεση αυτή μπορεί να ανακληθεί ανά πάσα στιγμή.»*

*Υπόδειγμα συγκατάθεσης

Αν έχετε εγγραφεί στο newsletter της  NIVEA και έχετε συμφωνήσει με τη δήλωση που φαίνεται στο παραπάνω πλαίσιο, θα χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας με τους ακόλουθους τρόπους:

Το Newsletter της NIVEA περιέχει ειδήσεις, προσφορές και άλλες πληροφορίες από τη NIVEA ή άλλες εμπορικές επωνυμίες/μάρκες (brands) της Beiersdorf Hellas A.E. Στο Newsletter της NIVEA θα λαμβάνετε εξατομικευμένες διαφημίσεις για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας ή προτάσεις για συμμετοχή σε καμπάνιες όπως κληρώσεις ή δοκιμές προϊόντων.

Με την εγγραφή σας στο ενημερωτικό δελτίο της NIVEA δηλώνετε ότι συμφωνείτε ότι, προκειμένου να δημιουργήσουμε μια εξατομικευμένη συλλογή από νέα, προσφορές και άλλες πληροφορίες για το ενημερωτικό δελτίο NIVEA και να σας το αποστείλουμε, μπορούμε να αξιολογούμε τις αγοραστικές σας συνήθειες και τις αναζητήσεις στους ιστοτόπους μας, ώστε να μπορέσουμε να συντάξουμε ένα ενημερωτικό δελτίο το οποίο θα είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις και τα ενδιαφέροντά σας. επίσης, δίνετε την συγκατάθεση σας ώστε τα στοιχεία σας να αποθηκεύονται και να χρησιμοποιούνται για έρευνες αγοράς και διαφημιστικούς σκοπούς. Για τον σκοπό αυτό θα επικοινωνούμε μαζί σας μόνο μέσω e-mail. Τέλος, συμφωνείτε επίσης να χρησιμοποιούμε  τα στοιχεία σας για την ανάλυση και βελτίωση της αποτελεσματικότητας των ιστοτόσελίδων μας.

Εάν δεν επιθυμείτε πλέον να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο NIVEA, μπορείτε να διαγραφείτε από την λίστα αποδεκτών  του ενημερωτικού δελτίου ανά πάσα στιγμή και κατά συνέπεια να διαγραφείτε από αυτό. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στον σύνδεσμο που περιλαμβάνεται σε κάθε ενημερωτικό δελτίο. Έπειτα θα ακολουθήσετε τη διαδικασία διαγραφής ή μπορείτε να μας στείλετε την ανάκληση της συγκατάθεσής σας για τη λήψη του ενημερωτικού δελτίου (γνωστοποίηση αποχώρησης) μέσω email.

γ. NIVEA Για Μένα (πρόγραμμα επιβράβευσης αφοσίωσης πελατών)
«Ναι, θέλω να λάβω μέρος στο πρόγραμμα NIVEA Για Μένα και να λαμβάνω το προσωπικό περιοδικό πελάτη, δείγματα προϊόντων, ειδικές προσφορές και περισσότερες πληροφορίες μέσω email και/ή ταχυδρομικά. Έχω διαβάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τη δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων. Η συγκατάθεση αυτή μπορεί να ανακληθεί ανά πάσα στιγμή.»*

*Υπόδειγμα συγκατάθεσης

Αν επιθυμείτε να λάβετε μέρος στο πρόγραμμα επιβράβευσης αφοσίωσης πελατών  NIVEA Για Μένα και έχετε συμφωνήσει με το υπόδειγμα δήλωσης που φαίνεται στο παραπάνω πλαίσιο, θα χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας με τους ακόλουθους τρόπους:

3. Χρονικό διάστημα αποθήκευσης των δεδομένων σας

Τα δεδομένα που παρέχονται από εσάς θα τηρούνται/αποθηκεύονται από εμάς μόνο  για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την εκπλήρωση του  σκοπού για τον οποίο μας έχετε κοινοποιήσει τα δεδομένα σας και σε συμμόρφωση με τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις.

Αν μας έχετε δώσει τη ρητή συγκατάθεσή σας για τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων για διαφημιστικούς λόγους (εγγραφή στο Newsletter της NIVEA ή στο NIVEA Για Μένα), θα χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας για αυτόν τον σκοπό μέχρις ότου ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας. Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας οποιαδήποτε στιγμή με ισχύ για το μέλλον.

4. Περιορισμένη διαβίβαση  δεδομένων

Κατά την επεξεργασία του αιτήματός σας η Beiersdorf μπορεί να χρειαστεί  να διαβιβάσει τα προσωπικά σας δεδομένα σε άλλες συνδεδεμένες με αυτήν  εταιρείες εντός του ομίλου Beiersdorf ή σε έναν εξωτερικό συνεργάτη/ πάροχο υπηρεσιών, ακόμα και σε ευρωπαϊκές χώρες εκτός της ΕΕ, που ενεργεί αποκλειστικά για λογαριασμό μας. Μπορεί, για παράδειγμα, να έχει ανατεθεί σε τέτοιους παρόχους υπηρεσιών να σας στέλνουν δείγματα προϊόντων, να διανέμουν προωθητικό υλικό ή να διαχειρίζονται τη διενέργεια διαγωνισμών ή την διεκπεραίωση της παραγγελίας σας στο διαδικτυακό μας κατάστημα, π.χ. την  αποστολή των εμπορευμάτων. Η Beiersdorf απαιτεί όλες οι συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες εντός του ομίλου Beiersdorf αλλά και οι εξωτερικά συνεργαζόμενοι πάροχοι υπηρεσιών να προβαίνουν στην επεξεργασία  των  προσωπικώνσας δεδομένων σύμφωνα με τα πρότυπα μας και την παρούσα πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων, καθώς και τις νομοθετικές ρυθμίσεις  για την επεξεργασία δεδομένων παραγγελίας.

Διαφορετικά, και χωρίς την ρητή συγκατάθεση σας, δεν πρόκειται  να διαβιβάσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους ούτε να τα κοινοποιήσουμε για οποιοδήποτε σκοπό ή χρήση. Εντούτοις, διατηρούμε το δικαίωμα να αποκαλύψουμε πληροφορίες για εσάς εάν είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε από τον νόμο ή αν η κοινοποίηση μας ζητηθεί από αρχές που ενεργούν στα πλαίσια της νομιμότητας  ή αρχές ποινικής δίωξης.

5. Πληροφορίες που αποθηκεύονται αυτόματα όταν επισκέπτεστε τους ιστοτόπους μας/χρήση των cookies

Στους ιστοτόπους μας χρησιμοποιούνται Cookies. Τα cookies είναι μικρά αρχεία δεδομένων που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας από το πρόγραμμα περιήγησής σας.

α. COOKIES
Για να διευκολύνουμε τη χρήση του ιστοτόπου μας, χρησιμοποιούμε «cookies». Τα cookies είναι μικρά αρχεία δεδομένων/κειμένου που αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας από το πρόγραμμα περιήγησής σας και τα οποία είναι απαραίτητα για τη χρήση του ιστοτόπου μας. Χρησιμοποιούμε cookies για να κατανοήσουμε καλύτερα πώς χρησιμοποιείται ο ιστότοπός μας και να προσφέρουμε καλύτερη πλοήγηση. Τα cookies μάς βοηθούν, για παράδειγμα, να καθορίσουμε αν έχετε ήδη επισκεφθεί μια σελίδα στον ιστότοπό μας. Τα cookies μπορούν επίσης να μας πουν αν έχετε επισκεφθεί τον ιστότοπό μας στο παρελθόν ή αν είστε νέος επισκέπτης. Τα cookies που χρησιμοποιούμε δεν αποθηκεύουν προσωπικά δεδομένα ή  προσωπικές πληροφορίες ικανές να οδηγήσουν σε ταυτοποίηση του προσώπου στο οποίο αφορούν και οι οποίες έχουν συλλεγεί με άλλο τρόπο. Εάν δεν επιθυμείτε την συλλογή πληροφοριών μέσω cookies, παρακαλούμε ρυθμίστε το πρόγραμμα περιήγησης διαδικτύου για να διαγράψετε όλα τα υφιστάμενα cookies από τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας, να μπλοκάρετε όλα τα cookies στο μέλλον και να λαμβάνετε προειδοποίηση προτού αποθηκευτεί ένα cookie.

Ως εγγεγραμμένος χρήστης έχετε τη δυνατότητα να συνδεθείτε στον ιστότοπό μας με τα στοιχεία εγγραφής σας. Γι' αυτόν τον λόγο, χρησιμοποιούμε cookies για να σας ταυτοποιήσουμε ως εγγεγραμμένο πελάτη όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας ξανά εντός 28 ημερών και για να μπορείτε να παραμείνετε συνδεδεμένοι.

β. Χρήση των cookies για online διαφήμιση
Επίσης, διατηρούμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, τις πληροφορίες που λάβαμε μέσω των cookies και μέσω της  ανάλυσης της  συμπεριφοράς χρήσης των ιστοτόπων μας από τους επισκέπτες αυτών, για να σας εμφανίσουμε συγκεκριμένες διαφημίσεις για ορισμένα από τα προϊόντα στους ιστοτόπους μας. Πιστεύουμε ότι εσείς ως χρήστης θα επωφεληθείτε από αυτό, διότι θα σας δείξουμε διαφημίσεις ή υλικό το οποίο, σύμφωνα με τη συμπεριφορά χρήστη σας, θεωρούμε ότι ταιριάζει με τα ενδιαφέροντά σας, και συνεπώς θα βλέπετε λιγότερες διάσπαρτες τυχαίες διαφημίσεις ή υλικό που μπορεί να μην σας ενδιαφέρει ή να σας ενδιαφέρει λιγότερο.

γ. Πώς μπορείτε να αποτρέψετε την αποθήκευση των cookies στον σκληρό σας δίσκο  ή/και να τα διαγράψετε
Μπορείτε να ρυθμίσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας στο διαδίκτυο κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αποτραπεί η αποθήκευση των cookies στον σκληρό σας δίσκο  ή/και  να ερωτάστε κάθε φορά για την απόρριψη ή την αποδοχή (ενεργοποίηση) κάθε συγκεκριμένου cookie στον υπολογιστή σας. Επίσης, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να διαγράψετε τα cookies που έχουν ενεργοποιηθεί ξανά. Περισσότερες αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο εγχειρίδιο λειτουργίας του προγράμματος περιήγησής σας. Επεξηγήσεις με λέξεις και εικόνες για τα προγράμματα περιήγησης Firefox, Microsoft Internet Explorer και Google Chrome θα βρείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο: http://www.nivea.gr/about-us/Cookie-Policy. Αν δεν επιτρέψετε την αποθήκευση των cookies, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λειτουργικούς περιορισμούς της ιστοσελίδας μας.

δ. Cookies που χρησιμοποιούνται από εμάς

(1) Google Analytics
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Google Analytics, μια υπηρεσία ανάλυσης ιστού της Google Inc. («Google»). Το Google Analytics χρησιμοποιεί μια ειδική μορφή «cookie», δηλαδή ένα αρχείο κειμένου το οποίο είναι αποθηκευμένο στον υπολογιστή σας και επιτρέπει την ανάλυση της χρήσης της ιστοσελίδας από εσάς. Οι πληροφορίες σχετικά με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου που δημιουργούνται από το cookie, κατά κανόνα διαβιβάζονται σε έναν διακομιστή της Google στις Η.Π.Α. και αποθηκεύονται εκεί. Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι το Google Analytics έχει επεκταθεί σε αυτόν τον ιστότοπο για να συμπεριλάβει τον κωδικό «gat._anonymizeIp();» και να εξασφαλίζει την ανώνυμη καταγραφή των διευθύνσεων IP (το λεγόμενο «IP Masking»). Λόγω της ανωνυμίας των IP σε αυτόν τον ιστότοπο, η Google έχει συντομεύσει τη διεύθυνση IP σας εντός της επικράτειας της ΕΕ και των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας. Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις μεταδίδεται η πλήρης διεύθυνση IP σε διακομιστή της Google στις Η.Π.Α. και γίνεται εκεί η συντόμευσή της.

Η Google χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για λογαριασμό μας, προκειμένου να αναλύσει την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστοτόπου, προκειμένου να  συντάξει αναφορές σχετικά με δραστηριότητες του ιστοτόπου και να παρέχει  στον διαχειριστή του ιστοτόπου πρόσθετες υπηρεσίες που σχετίζονται με τη χρήση αυτού και την χρήση του Διαδικτύου. Η διεύθυνση IP που μεταδίδεται στο Google Analytics από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν συνδυάζεται με άλλα δεδομένα από το Google. Μπορείτε να αποτρέψετε την αποθήκευση των cookies επιλέγοντας την κατάλληλη ρύθμιση στο λογισμικό του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείτε (βλ. Ενότητα 5 γ) πιο πάνω. Επιπλέον, μπορείτε να απαγορεύσετε στην Google να καταγράφει στοιχεία που σχετίζονται με τη χρήση του ιστοτόπου από εσάς και προέρχονται από το cookie (συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης IP σας) και να επεξεργάζεται αυτά τα δεδομένα, εφόσον μεταφορτώσετε και εγκαταστήσετε το plug-in του προγράμματος περιήγησης που διατίθεται στον σύνδεσμο https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους χρήσης και την προστασία των προσωπικών δεδομένων στις διευθύνσεις http://www.google.com/analytics/terms/us.html, http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html?hl=en ή http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/

(2) Google AdWords
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Google AdWords, μια υπηρεσία ανάλυσης του Google, και παρακολούθησης μετατροπής, που αποτελεί μέρος του Google AdWords. Πώς λειτουργεί αυτό: Όταν κάνετε κλικ σε μια διαφήμιση που εμφανίζεται στο Google, το Google AdWords αποθηκεύει ένα cookie για παρακολούθηση μετατροπής (ένα «cookie μετατροπής») στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας. Αυτά τα cookies χάνουν την ισχύ τους μετά από 30 ημέρες και έτσι δεν είναι δυνατό να αναγνωριστεί η ταυτότητα σας. Εάν επισκέπτεστε συγκεκριμένες σελίδες στον ιστότοπό μας, εμείς και το Google μπορούμε να εντοπίσουμε ότι έχετε κάνει κλικ πάνω στη διαφήμιση και ανακατευθυνθήκατε σ' αυτή τη σελίδα.

Οι πληροφορίες που λαμβάνονται μέσω των cookies μετατροπής χρησιμεύουν για τη δημιουργία στατιστικών για τους πελάτες του AdWords που χρησιμοποιούν την παρακολούθηση μετατροπών. Μέσα από αυτά τα στατιστικά στοιχεία μπορούμε να βρούμε τον συνολικό αριθμό των χρηστών που έχουν κάνει κλικ πάνω στη διαφήμιση που εμφανίζεται στο Google και που είχαν πρόσβαση σε μια σελίδα με τη χρήση μιας ετικέτας παρακολούθησης μετατροπών.

Επίσης χρησιμοποιούμε το Google Analytics για την ανάλυση δεδομένων από το AdWords και από οποιοδήποτε cookie από την «DoubleClick» για στατιστικούς σκοπούς. Εάν δεν επιθυμείτε να γίνεται κάτι τέτοιο, μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα μέσω του προγράμματος διαχείρισης προτιμήσεων διαφήμισης (Ad Preferences Manager) (https://www.google.com/settings/u/0/ads?hl=en).

Με τη λειτουργία επαναληπτικού μάρκετινγκ της Google ερχόμαστε σε επαφή με χρήστες που έχουν ήδη επισκεφθεί τον ιστότοπό μας. Για παράδειγμα μπορούμε να εμφανίζουμε διαφημίσεις στις ομάδες-στόχους (target groups), που ήδη έχουν δείξει ενδιαφέρον για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας. Επιπλέον, με βάση τη συμπεριφορά του χρήστη σε ιστοτόπους στο δίκτυο διαφήμισης της Google («δίκτυο εμφανίσεων») τις τελευταίες 30 ημέρες και με τη βοήθεια της μηχανής αναζήτησης για κοινές από άποψη περιεχομένου αναζητήσεις, το AdWords ορίζει ποια κοινά ενδιαφέροντα και χαρακτηριστικά έχουν οι χρήστες του ιστοτόπου μας. Με βάση αυτές τις πληροφορίες, το AdWords βρίσκει νέους πιθανούς πελάτες για σκοπούς μάρκετινγκ, των οποίων τα ενδιαφέροντα και τα χαρακτηριστικά είναι παρόμοια με εκείνα των χρηστών του ιστοτόπου μας. Το συγκεκριμένο επαναληπτικό μάρκετινγκ που εστιάζει στις ομάδες-στόχους (target groups) πραγματοποιείται μέσω της συνδυασμένης χρήσης cookies, όπως τα Google Analytics cookies και τα Google DoubleClick cookies.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις χρήσης και την προστασία προσωπικών δεδομένων αναφορικά με το Google AdWords, επισκεφθείτε το: https://www.google.gr/policies/technologies/ads/

(3) Google DoubleClick
Χρησιμοποιούμε τη λειτουργία Google DoubleClick στους ιστοτόπους μας προκειμένου να αξιολογήσουμε τη χρήση του ιστοτόπου και για να είμαστε σε θέση, τόσο εμείς όσο και η Google καθώς επίσης και άλλοι διαφημιζόμενοι που συνεργάζονται με την Google DoubleClick, να σας παρουσιάσουμε διαφημίσεις που ενδιαφέρουν εσάς ως χρήστη. Για τον σκοπό αυτό εγκαθίσταται ένα cookie στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας. Με τη βοήθεια τέτοιων cookies, εκχωρείται στο πρόγραμμα περιήγησής σας ένας ανώνυμος αναγνωριστικός αριθμός και συλλέγονται πληροφορίες σχετικά με τις διαφημίσεις που εμφανίζονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και την πρόσβαση σε αυτές. Οι πληροφορίες που συλλέγονται από το cookie σχετικά με τη χρήση των ιστοτόπων από εσάς συνήθως μεταδίδονται σε έναν διακομιστή της Google στις ΗΠΑ και αποθηκεύονται εκεί. Με βάση τις πληροφορίες που συλλέγονται, δίδονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας κατηγορίες ανάλογα με τα ενδιαφέροντα. Αυτές οι κατηγορίες χρησιμοποιούνται για την εμφάνιση διαφημίσεων που σχετίζονται με τα ενδιαφέροντα του χρήστη.

Εκτός από την αλλαγή των ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησης, μπορείτε να απενεργοποιήσετε μόνιμα το DoubleClick cookie με τη βοήθεια ενός plug-in του προγράμματος περιήγησης. Με το plug-in, διατηρούνται οι ρυθμίσεις απενεργοποίησης για αυτό το πρόγραμμα περιήγησης, ακόμη και αν διαγράψετε όλα τα cookies. Μπορείτε να αποκτήσετε το plug-in του προγράμματος περιήγησης για μόνιμη απενεργοποίηση εδώ .

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με την εισαγωγή του cookie DoubleClick στον υπολογιστή σας και συνεπώς με τη χρήση των δεδομένων σας που συλλέγονται, αποθηκεύονται και χρησιμοποιούνται κατά τον τρόπο που περιγράφεται παραπάνω για τον παραπάνω σκοπό. Επιπλέον, συμφωνείτε ότι τα δεδομένα σας θα αποθηκευτούν σε cookies μετά το τέλος της αναζήτησης και ότι είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτά όταν, για παράδειγμα, επισκεφθείτε ξανά τους ιστοτόπους. Μπορείτε να ανακαλέσετε αυτή τη συγκατάθεση ανά πάσα στιγμή με ισχύ για το μέλλον μέσω της διαγραφής του DoubleClick cookie και της μόνιμης απενεργοποίησής του.

(4) Optimizely
Προκειμένου να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ιδανικές προβολές/απεικονίσεις και λειτουργίες, η ανάπτυξη των προσφορών μας βασίζεται στη μέθοδο των A/B tests και σε αναλύσεις πολλών μεταβλητών που υλοποιούνται με την υπηρεσία ανάλυσης ιστού (web analysis) Optimizely της Optimizely Inc. Αυτή η υπηρεσία χρησιμοποιεί cookies για τον εντοπισμό του προγράμματος περιήγησης του επισκέπτη και την ανάλυση της χρήσης αυτού του ιστοτόπου. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς η Optimizely επεξεργάζεται τα δεδομένα σας εδώ. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση Optimizely ανά πάσα στιγμή ακολουθώντας τις οδηγίες στο http://www.optimizely.com/opt_out ή ακολουθώντας τον σύνδεσμο: http://www.nivea.gr/?optimizely_opt_out=true. Εάν αργότερα θελήσετε να επανενεργοποιήσετε την παρακολούθηση Optimizely, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.nivea.gr/?optimizely_opt_out=false.

(5) Bunchbox
Προκειμένου να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ιδανικές προβολές/απεικονίσεις και λειτουργίες, η ανάπτυξη των προσφορών μας βασίζεται στη μέθοδο των A/B tests και σε αναλύσεις πολλών μεταβλητών οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις εφαρμόζονται χρησιμοποιώντας το εργαλείο βελτιστοποίησης ιστοτόπου «Bunchbox». Αυτή η υπηρεσία χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώριση του προγράμματος περιήγησης του επισκέπτη και τη βελτιστοποίηση της χρήσης του ιστοτόπου. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση Bunchbox ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο: http://www.nivea.gr/?_bb_optout=1. Εάν αργότερα θελήσετε να επανενεργοποιήσετε την παρακολούθηση Bunchbox, ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.nivea.gr/?_bb_optout=0.

6. Κοινωνικά plug-ins/ενσωμάτωση μέσω Shariff

Στους ιστοτόπους μας χρησιμοποιούνται τα λεγόμενα κοινωνικά plug-ins («plug-ins») των κοινωνικών δικτύων, ιδίως το κουμπί «Κοινοποίηση» ή «Κοινοποίηση με φίλους» του παρόχου «Facebook», του οποίου τον ιστότοπο facebook.com διαχειρίζεται η Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA. Η Facebook Ireland Limited, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, Dublin 2, Ireland, είναι υπεύθυνη για τον γερμανικό ιστότοπο, facebook.de. Τα plug-ins συνήθως σημειώνονται με ένα λογότυπο Facebook. Εκτός από το Facebook, χρησιμοποιούμε και plug-ins από το «Google +» (Πάροχος: Google Inc., Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA), «Twitter» (Πάροχος: Twitter, Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103) και «Pinterest» (Πάροχος: Pinterest Inc., 808 Brannan Street San Francisco, CA 94103, USA).

Για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων, έχουμε συνειδητά αποφασίσει να μη χρησιμοποιούμε απευθείας plug-ins των κοινωνικών δικτύων στους ιστοτόπους μας. Αντ' αυτού χρησιμοποιούμε τη λύση «Shariff». Με τη βοήθεια του Shariff, μπορούμε οι ίδιοι να προσδιορίσουμε το αν και το πότε  τα δεδομένα θα μεταδίδονται στον διαχειριστή των αντίστοιχων κοινωνικών δικτύων. Για τον λόγο αυτόν, ουσιαστικά δεν μεταδίδεται αυτόματα κανένα δεδομένο σε κοινωνικά δίκτυα, όπως Facebook, Google+, Twitter ή Pinterest, όταν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπό μας. Μόνο αν εσείς οι ίδιοι κάνετε κλικ στο αντίστοιχο κουμπί το πρόγραμμα περιήγησης ιστοτόπων θα  δημιουργήσει μια σύνδεση με τους  διακομιστές του αντίστοιχου κοινωνικού δικτύου, δηλαδή κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο κουμπί (π.χ. «Δημοσίευση», «Κοινοποίηση» ή «Κοινοποίηση με φίλους») συμφωνείτε ότι το πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας θα δημιουργήσει έναν σύνδεσμο με τους  διακομιστές του αντίστοιχου κοινωνικού δικτύου και θα μεταδώσει δεδομένα χρήσης στον αντίστοιχο διαχειριστή του κοινωνικού δικτύου.

Δεν ασκούμε καμία επιρροή επί της  φύσης και της έκτασης των στοιχείων που διαβιβάζονται και στη συνέχεια συγκεντρώνονται από τα κοινωνικά δίκτυα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον σκοπό και το πεδίο εφαρμογής της συλλογής και την περαιτέρω επεξεργασία και χρήση των δεδομένων από τα αντίστοιχα κοινωνικά δίκτυα καθώς και για τα δικαιώματα και τις διαθέσιμες ρυθμίσεις για την προστασία της ιδιωτικής σας σφαίρας υπό αυτή την έννοια, συμβουλευτείτε την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων των αντίστοιχων κοινωνικών δικτύων – για το Facebook, στο http://www.facebook.com/about/privacy/ και http://www.facebook.com/help/?faq=186325668085084. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη χρήση των δεδομένων από το «Google+» ή το «Twitter» στο http://www.google.de/intl/de/policies/privacy/ ή http://twitter.com/privacy, και για το Pinterest στο http://about.pinterest.com/privacy/http://about.pinterest.com/privacy/.

7. Log-in από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Όταν εγγράφεστε ή συνδέεστε στον λογαριασμό πελάτη NIVEA, έχετε επίσης τη δυνατότητα πιστοποίησης της ταυτότητάς σας και στη συνέχεια εγγραφής ή σύνδεσης με το υπάρχον προφίλ σας σε ένα από τα ακόλουθα κοινωνικά δίκτυα: Facebook, Twitter ή Google+.

Για τον σκοπό αυτό, θα βρείτε τα ανάλογα σύμβολα των αντίστοιχων παρόχων κοινωνικών δικτύων, που υποστηρίζονται από τον ιστότοπό μας, στη σελίδα εγγραφής ή στη σελίδα σύνδεσης. Πριν γίνει σύνδεση με τον πάροχο, πρέπει να δηλώσετε ρητά ότι συμφωνείτε με την επεξεργασία και τη διαβίβαση δεδομένων όπως περιγράφεται παρακάτω:
όταν κάνετε κλικ στο αντίστοιχο σύμβολο, ανοίγει ένα νέο παράθυρο (app) όπου θα πρέπει να συνδεθείτε με τα στοιχεία σύνδεσής σας για το κοινωνικό δίκτυο. Αφού συνδεθείτε επιτυχώς, το κοινωνικό δίκτυο σάς ενημερώνει ποια δεδομένα (όνομα και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) μεταδίδονται σε μας για πιστοποίηση ταυτότητας στα πλαίσια της διαδικασίας εγγραφής ή σύνδεσης. Εάν συμφωνήσετε με αυτή τη διαβίβαση  δεδομένων, τα πεδία που απαιτούνται από εμάς για την εγγραφή συμπληρώνονται με τα στοιχεία που διαβιβάζονται. Τα στοιχεία που απαιτούνται από εμάς για να εγγραφείτε ή να συνδεθείτε είναι (i) το όνομά σας και (ii) η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Μόνο αφού έχετε συμφωνήσει ρητά με τη χρήση των παραπάνω δεδομένων που διαβιβάζονται, τα δεδομένα σας θα αποθηκευτούν από εμάς και θα χρησιμοποιηθούν για τους σκοπούς που αναφέρονται παραπάνω υπό Αρ. 2. Μέσω της διαδικασίας ελέγχου ταυτότητας δεν πραγματοποιείται κανένας σύνδεσμος μεταξύ του λογαριασμού πελάτη NIVEA που έχει δημιουργηθεί σε εμάς και του λογαριασμού σας στο αντίστοιχο κοινωνικό δίκτυο.

Προκειμένου να μπορεί να πραγματοποιηθεί η διαδικασία ελέγχου ταυτότητας για την εγγραφή και για τη σύνδεση σας, η διεύθυνση IP σας μεταδίδεται στον αντίστοιχο πάροχο του κοινωνικού δικτύου. Εμείς δεν έχουμε καμία επίδραση στον σκοπό και τον τρόπο της συλλογής και περαιτέρω επεξεργασίας των δεδομένων από τον αντίστοιχο πάροχο του κοινωνικού δικτύου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα, διαβάστε την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων του αντίστοιχου παρόχου.

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων Facebook - https://www.facebook.com/about/privacy/
Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων Google+ - http://www.google.gr/policies/privacy/
Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων Twitter - https://twitter.com/privacy?lang=de

8. Επικοινωνία, αίτημα για πληροφορίες, απόσυρση συγκατάθεσης, φραγή, διαγραφή

Μπορείτε ανά πάσα στιγμή και χωρίς επιβάρυνση, να εναντιώνεστε στη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων για το μέλλον , να ζητήσετε την πλήρη διαγραφή αυτών, ή να ζητήσετε πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα που αποθηκεύονται από εμάς για το άτομο σας ή τη διόρθωση αυτών. Δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη μορφή επικοινωνίας. Μπορείτε, για παράδειγμα, να μας στείλετε email στο Contact.ath@Beiersdorf.com ή να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε στον ιστότοπο.

9. Ασφάλεια δεδομένων

Έχουμε υιοθετήσει τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για τη νόμιμη συλλογή και επεξεργασία και για την αποτελεσματική προστασία των δεδομένων σας από απώλεια, αλλοίωση ή πρόσβαση τρίτων σε αυτά. Οι διαδικασίες και τα μέτρα ασφαλείας που ακολουθούμε και εφαρμόζουμε  βελτιώνονται συνεχώς προκειμένου να είναι σύγχρονα και να ακολουθούν τις τεχνολογικές εξελίξεις.

10. Ενημέρωση και τροποποίηση


Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί/ επικαιροποιεί επιμέρους τμήματα της παρούσας Πολιτικής, χωρίς υποχρέωση σχετικής προηγούμενης ενημέρωσης σας. Παρακαλούμε να διαβάζετε πάντα την Πολιτική προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, προτού χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπό μας,ώστε να ενημερώνεστε για την τρέχουσα εκδοσή της Πολιτικής, σε περίπτωση που έχουν γίνει τυχόν τροποποιήσεις ή ενημερώσεις. Τελευταία ενημέρωση της Πολιτικής απορρήτου και  προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα: Οκτώβριος 2015.