Ανακαλύψτε τη NIVEA

Αναζητώ πληροφορίες ή προϊόντα για

Συστατικά

Σημαντικά

Σημαντικά Συστατικά

Τι είναι το χλωροϋδρικό αργίλιο;

Το χλωροϋδρικό αργίλιο (ACH) είναι μια ουσία που ανήκει στην ομάδα των αλάτων του αργιλίου και χρησιμοποιείται ως ενεργό συστατικό στα αντιιδρωτικά. Το χλωροϋδρικό αργίλιο υπάρχει στη φύση, ενώ μπορεί να παραχθεί και βιομηχανικά. 

Χλωροϋδρικό αργίλιο: Λειτουργίες 

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ για τη διαφορά ανάμεσα στα αντιιδρωτικά και τα αποσμητικά; Τα αποσμητικά απλά αποτρέπουν την κακή οσμή του ιδρώτα, ενώ τα αντιιδρωτικά στην πραγματικότητα αποτρέπουν την εφίδρωση. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια του χλωροϋδρικού αργιλίου, το οποίο συσφίγγει τους ιδρωτοποιούς αδένες στις μασχάλες. Με αυτόν τον τρόπο ιδρώνεις λιγότερο, ενώ αποφεύγεις τη δυσάρεστη οσμή και τις υγρές κηλίδες στα ρούχα.

Πώς χρησιμοποιεί η NIVEA το χλωροϋδρικό αργίλιο 

Η NIVEA χρησιμοποιεί το χλωροϋδρικό αργίλιο σε αντιιδρωτικά ως ένα από τα πιο αποτελεσματικά ενεργά συστατικά κατά της παραγωγής του ιδρώτα, καθώς αναστέλλει τη ροή του ιδρώτα στην περιοχή της μασχάλης, χαρίζοντας φρεσκάδα και αυτοπεποίθηση. Τα «αμιγώς» αποσμητικά μας (δηλ. αυτά χωρίς αντιιδρωτική δράση) δεν περιέχουν χλωροϋδρικό αργίλιο. Αντίθετα, χρησιμοποιούν αντιβακτηριακούς παράγοντες, για να μπλοκάρουν την ανάπτυξη των βακτηρίων που προκαλούν τη δυσάρεστη οσμή. Αποσμητικό χωρίς αργίλιο ή αντιιδρωτικό με χλωροϋδρικό αργίλιο: η επιλογή είναι δική σου.

Πιθανά Ζητήματα

Υπάρχουν ανησυχίες ότι ο άργιλος ενδέχεται να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, καθώς και κάποιων νευρολογικών ασθενειών, όπως η νόσος Alzheimer. Στον εγκέφαλο ατόμων με νόσο Alzheimer έχει βρεθεί αυξημένη ποσότητα αργιλίου. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα σαφές αν αυτή είναι αιτία ή αποτέλεσμα της νόσου.

Το αργίλιο είναι το τρίτο πιο συνηθισμένο στοιχείο στο φλοιό της γης. Υπάρχει στο πόσιμο νερό, στα φρούτα, στα λαχανικά, σε σπόρους και στο κρέας. Προσλαμβάνουμε αργίλιο μέσω της καθημερινής μας διατροφής. Το μεγαλύτερο μέρος του αργιλίου που καταναλώνουμε αποβάλλεται μέσω των νεφρών μας. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι ανησυχούν ότι το αργίλιο στα αντιιδρωτικά μπορεί να απορροφηθεί μέσω του δέρματος και να αυξήσει τα επίπεδα αργιλίου στον οργανισμό. Δύο μελέτες που πραγματοποιήθηκαν με εθελοντές εξέτασαν την ικανότητα του χλωροϋδρικού αργιλίου να διεισδύει στον οργανισμό μέσω της επιδερμίδας: και οι δύο μελέτες έδειξαν ότι μόνο το 0,01% της ποσότητας του αργιλίου που εφαρμόστηκε εισήλθε στον οργανισμό. Η χρήση του αντιιδρωτικού υπό φυσιολογικές συνθήκες χρήσης μπορεί επομένως να θεωρηθεί ασφαλής. Επιπλέον, μόλις το χλωροϋδρικό αργίλιο έρθει σε επαφή με τον ιδρώτα, μετατρέπεται σε υδροξείδιο του αργιλίου, μια στερεά και αδιάλυτη ουσία που δεν μπορεί να διαπεράσει το δερματικό φραγμό και να εισέλθει στον οργανισμό. Ακόμα και αν βάλεις αντιιδρωτικό αμέσως μετά το ξύρισμα, το δέρμα σου δεν θα απορροφήσει υψηλότερα επίπεδα αργιλίου. Ωστόσο, μπορεί να νιώσεις μια αίσθηση καψίματος, καθώς πολλά αντιιδρωτικά περιέχουν επίσης οινόπνευμα – οπότε καλύτερα να περιμένεις λίγο πριν την εφαρμογή!

Τι είναι το BHT;

 

Το BHT είναι ένα αντιοξειδωτικό που χρησιμοποιείται σε τρόφιμα και καλλυντικά. Επειδή πολλά συστατικά θα χαλούσαν αν αντιδρούσαν με το οξυγόνο του περιβάλλοντος, το BHT τα προστατεύει από την οξείδωση και τα κάνει να διαρκούν περισσότερο.

BHT: Λειτουργίες

Σχεδόν οτιδήποτε ζωντανό χρειάζεται οξυγόνο. Ωστόσο, το οξυγόνο είναι ιδιαίτερα δραστικό και προκαλεί την οξείδωση πολλών άλλων ουσιών. Η σκουριά, για παράδειγμα, είναι αποτέλεσμα της οξείδωσης του σιδήρου. Τα έλαια και τα λίπη χαλάνε όταν οξειδώνονται. Για το λόγο αυτό χρειάζονται το BHT. Μόνο μια μικρή ποσότητα BHT (συντομογραφία για το μάλλον δύσκολο όνομα «βουτυλιωμένο υδροξυτολουόλιο») αρκεί για να εμποδίσει την οξείδωση. Χρησιμοποιείται σε τρόφιμα, φάρμακα και καλλυντικά, συμβάλλοντας ώστε τα προϊόντα να διατηρούνται φρέσκα και να διαρκούν περισσότερο.

Πώς χρησιμοποιεί η NIVEA το BHT

Παραμένοντας πιστοί στην πεποίθησή μας πως πρέπει να χρησιμοποιούμε μόνο τα συστατικά που απαιτούνται με υπεύθυνο και περιοριστικό τρόπο, η NIVEA περιλαμβάνει BHT σε λιγότερο από το 10% των προϊόντων της. Όταν το χρησιμοποιούμε, οι συγκεντρώσεις του είναι πολύ χαμηλές – χαμηλότερες από πολλά τρόφιμα, στην πραγματικότητα! Το BHT κάνει μερικές από τις κρέμες, τις λοσιόν, τα προϊόντα περιποίησης χειλιών, τα τζελ ξυρίσματος και τα έλαια για το ντους να διαρκούν περισσότερο. Χωρίς το αντιοξειδωτικό, τα φυσικά έλαια και κάποια άλλα συστατικά θα χαλούσαν, θα γίνονταν λιγότερο ωφέλιμα και θα μύριζαν περίεργα. Πολύ μικρά ίχνη BHT μπορεί επίσης να εντοπιστούν και σε άλλα αρωματισμένα προϊόντα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι παρασκευαστές που προμηθεύουν τα αρώματα χρησιμοποιούν BHT για να τα προστατέψουν από την οξείδωση και συνεπώς για να διατηρήσουν τη μυρωδιά του αρώματος.

Πιθανά Ζητήματα

Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι το BHT μπορεί να διαπεράσει την επιδερμίδα και να επέμβει στο ορμονικό σύστημα του ανθρώπου. Μία ουσία που το κάνει αυτό ονομάζεται «ενδοκρινικός διαταράκτης». Υπάρχουν μελέτες που έχουν βρει ότι το BHT έχει ενδοκρινικές επιδράσεις, όμως οι μελέτες αυτές δεν πλησιάζουν πολύ στην πραγματικότητα, καθώς οι επιστήμονες εξέθεσαν τα υποκείμενα της μελέτης σε ιδιαίτερα υψηλές δόσεις BHT και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αντίθετα, στα προϊόντα NIVEA η συγκέντρωση του BHT είναι πολύ χαμηλή. Μέχρι σήμερα, η έρευνα δεν υποδεικνύει ότι τα καλλυντικά ή τα συστατικά τους βλάπτουν το ανθρώπινο σώμα ή την ορμονική ισορροπία. Άλλωστε, κάποια φυσικά τρόφιμα, όπως η σόγια, έχουν πολύ περισσότερη ενδοκρινική δραστηριότητα!

Το BHT έχει μακρά ιστορία ασφαλούς χρήσης, όχι μόνο στο χώρο των καλλυντικών. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διενήργησε μια εις βάθος μελέτη με την οποία διαπίστωσε ότι το BHT είναι κατάλληλο για χρήση σε τρόφιμα. Άρα είναι ασφαλές ακόμα και στο φαγητό! Ακόμα περισσότερο (ή λιγότερο, όπως φαίνεται): τα καλλυντικά περιέχουν ΒΗΤ σε σαφώς χαμηλότερη συγκέντρωση από τα τρόφιμα. Το BHT χρησιμοποιείται σε καλλυντικά σε ολόκληρο τον κόσμο εδώ και δεκαετίες και έχει αποδειχθεί ασφαλές και εξαιρετικά ανεκτό - δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να προκαλέσει και αλλεργίες.
 
Είναι όμως το BHT βλαβερό για τον πλανήτη μας; Δεν είναι, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Εθνικού Συστήματος Κοινοποίησης και Αξιολόγησης των Βιομηχανικών Χημικών Προϊόντων της Αυστραλίας (NICNAS). Η αξιολόγηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το BHT δεν ενέχει σημαντικούς κινδύνους για το περιβάλλον.

Τι είναι τα αρώματα;

Ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρούμε σε οποιοδήποτε καλλυντικό είναι το μοναδικό του άρωμα. Τα αρώματα χαρίζουν στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας και σε άλλα προϊόντα την ευχάριστη και πολύ χαρακτηριστική οσμή τους. Κάθε άρωμα είναι ένα χαρακτηριστικό μείγμα διαφορετικών ουσιών και αρωμάτων - το μέσο άρωμα περιέχει 30-50 αρωματικά συστατικά. Τα αρωματικά συστατικά είναι φυσικά ή συνθετικά αρώματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά, αλλά συνήθως συνδυάζονται με άλλα για να σχηματίσουν ένα συγκεκριμένο άρωμα. Οι φυσικές αρωματικές ενώσεις προέρχονται από φυτά (π.χ. αιθέρια έλαια) και/ή άλλες φυσικές πηγές, ενώ οι συνθετικές δημιουργούνται στο εργαστήριο. Ωστόσο, τα αρώματα είναι συνήθως μείγματα συνθετικών και φυσικών συστατικών.

Αρώματα: λειτουργίες 

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι τα αρώματα αυξάνουν την ευεξία μας και έχουν θετική επίδραση στο πνεύμα. Ανάλογα με τη σύνθεση μπορεί να καταπραΰνουν ή να χαρίσουν ζωντάνια. Τα αρώματα κάνουν τα καλλυντικά (και πολλά άλλα προϊόντα) να μυρίζουν όμορφα και ξεχωριστά: Προσδίδουν ευχάριστη οσμή, κρύβουν τη μυρωδιά ορισμένων αποτελεσματικών συστατικών που δεν μυρίζουν τόσο όμορφα, ενισχύουν την εμπειρία χρήσης του προϊόντος και μας βοηθούν να εκφράσουμε την ατομικότητά μας. 

Πώς χρησιμοποιεί η NIVEA τα αρώματα 

Η NIVEA χρησιμοποιεί αρώματα στα περισσότερα από τα προϊόντα της. Τα αρώματά μας έχουν φτιαχτεί προσεκτικά από φυσικά και συνθετικά συστατικά. Σύμφωνα με την αρχή μας να μην βάζουμε τίποτα που δεν χρειάζεται στα προϊόντα μας, χρησιμοποιούμε τα αρώματα με πολύ ελεγχόμενο τρόπο. Για να διασφαλίσουμε ότι όλα τα αρώματα που χρησιμοποιούμε είναι ασφαλή και σταθερά, δημιουργήσαμε έναν ειδικό κατάλογο, ο οποίος καθορίζει τις μέγιστες ποσότητες για ορισμένα συστατικά αρωματικών ουσιών και παρέχει άλλες δεσμευτικές απαιτήσεις για την εξασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας όλων των αρωμάτων μας, υπερβαίνοντας τις ισχύουσες νομικές απαιτήσεις. Αυτός ο λεγόμενος κατάλογος περιορισμών για τα αρώματα ισχύει για όλους τους προμηθευτές αρωμάτων μας. 

Πιθανά Ζητήματα 

Όπως όλα τα άλλα μείγματα ουσιών, έτσι και τα αρώματα μπορεί να καταστήσουν ευαίσθητη την επιδερμίδα, καθώς περιέχουν πολλά διαφορετικά συστατικά. Είτε αυτά τα συστατικά είναι φυσικά, προέρχονται δηλαδή από φυσικές πηγές είτε είναι συνθετικά, η διαφορά είναι μικρή. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα άτομα με ευαίσθητη επιδερμίδα δεν πρέπει να χρησιμοποιούν όσα προϊόντα της NIVEA περιέχουν αρώματα! Γιατί εμείς χρησιμοποιούμε μόνο αρώματα που δεν παρουσιάζουν πιθανότητα εμφάνισης αλλεργιών και φροντίζουμε ιδιαίτερα για την παρακολούθηση των αρωμάτων στα προϊόντα μας. Όλα τα συστατικά που χρησιμοποιούμε, συμπεριλαμβανομένων των αρωμάτων μας, πρέπει να πληρούν τα αυστηρά κριτήρια ανεκτικότητας από την επιδερμίδα.  
Ενώ τα αρώματα είναι πολύ ανεκτά από τους περισσότερους ανθρώπους, εκτιμάται ότι το 1-2% του πληθυσμού παρουσιάζει αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένα συστατικά των αρωμάτων. Αυτό ισχύει τόσο για τα συνθετικά όσο και για τα φυσικά συστατικά. Ο ευρωπαϊκός κανονισμός για τα καλλυντικά απαριθμεί 26 ουσίες που σχετίζονται με αλλεργικές αντιδράσεις. Αν ένα καλλυντικό προϊόν περιέχει κάποια από αυτές τις ουσίες σε ποσότητα πάνω από ορισμένα όρια, πρέπει να αναγράφεται στη συσκευασία. Αυτή η γνωστοποίηση σε βοηθά να αποφύγεις τα συστατικά που μπορεί να σου προκαλέσουν ευαισθησία. Αν παρουσιάσεις συμπτώματα αλλεργίας, θα πρέπει να ζητήσεις από το γιατρό σου να πραγματοποιήσει ένα τεστ αλλεργίας. Έτσι μπορείς να εντοπίσεις το άρωμα στο οποίο είσαι αλλεργική, χωρίς να χρειάζεται να αποφεύγεις όλα τα προϊόντα με άρωμα.

Πώς η NIVEA προστατεύει την επιδερμίδα σου από τη φθορά του ήλιου

Το φως του ήλιου είναι εν γένει καλό για την ευεξία μας. Οι ακτίνες του ήλιου προωθούν την παραγωγή της σεροτονίνης, της ορμόνης της ευτυχίας, άρα ο ήλιος μας κάνει χαρούμενους. Οι ακτίνες του ήλιου μας χαρίζουν μια όμορφη λάμψη και ενεργοποιούν τη διαδικασία παραγωγής της βιταμίνης D στην επιδερμίδα, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ευστάθεια των οστών και την υγεία μας γενικότερα. Όμως, οι ακτίνες UVA και UVB του ηλιακού φωτός έχουν και αρνητική επίδραση στην επιδερμίδα. Οι ακτίνες UVB διαπερνούν το πάνω στρώμα της επιδερμίδας και ευθύνονται για το επώδυνο κάψιμο από τον ήλιο. Εξ’ αιτίας των υψηλών επιπέδων ενέργειας, οι ακτίνες UVB ενδέχεται να προκαλέσουν απευθείας φθορά στο DNA, γεγονός που στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του δέρματος. Οι ακτίνες UVA διαπερνούν το δέρμα ακόμα βαθύτερα. Παρόλο που συνήθως δεν τις αισθανόμαστε γιατί δεν προξενούν πόνο, σχηματίζουν ρίζες που μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στα κύτταρα και το DΝΑ, γεγονός που μπορεί επίσης να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος. Το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από τις ακτίνες UVA μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργίες και σε γήρανση της επιδερμίδας: περίπου το 80% των ρυτίδων προκαλούνται από την ακτινοβολία UVA!

Για αυτό θα πρέπει να απολαμβάνουμε τον ήλιο με υπευθυνότητα, χρησιμοποιώντας επαρκή αντηλιακή προστασία. Ένα από τα πιο απλά μέσα προστασίας είναι τα αντηλιακά προϊόντα. Χάρη στην καινοτόμα δύναμη των τμημάτων έρευνας και ανάπτυξης, η NIVEA κατέχει ηγετικό ρόλο στα προϊόντα αντηλιακής προστασίας (η πρώτη επίσης αντηλιακή κρέμα NIVEA κυκλοφόρησε το 1936!) και σήμερα είναι η Νο. 1 μάρκα στο χώρο των αντηλιακών παγκοσμίως.*

Τα αντηλιακά προϊόντα NIVEA περιέχουν φίλτρα UV, τα οποία είναι απαραίτητα για την προστασία της επιδερμίδας από τη δυσμενή επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας. Γενικά, υπάρχουν δύο είδη φίλτρων UV: Τα οργανικά (ονομάζονται και χημικά) φίλτρα UV απορροφούν τις ακτίνες UV και μετατρέπουν την ενέργεια σε θερμότητα. Τα πλεονεκτήματα των αντηλιακών με οργανικά φίλτρα UV είναι η εύκολη εφαρμογή και η διάφανη σύνθεση. Εκτός από τα οργανικά φίλτρα, υπάρχουν και τα ορυκτά (ή με άλλα λόγια - φυσικά) φίλτρα UV. Αυτά αποτελούνται από μικροσκοπικά σωματίδια που σχηματίζουν ένα είδος ασπίδας όταν βάζουμε αντηλιακό. Οι ακτίνες UV ανακλώνται από την ασπίδα αυτή και έτσι δεν μπορούν να βλάψουν το δέρμα. Ωστόσο, τα προϊόντα που περιέχουν μόνο ορυκτά φίλτρα UV δεν απλώνονται τόσο εύκολα στην επιδερμίδα σε σχέση με τα προϊόντα που περιέχουν μόνο οργανικά φίλτρα ή με αυτά που περιέχουν και τα δύο είδη φίλτρων. Τα αντηλιακά που περιέχουν μόνο ορυκτά φίλτρα UV τείνουν να αφήνουν ένα θαμπό λευκό φιλμ, του οποίου το πάχος ποικίλει ανάλογα με το δείκτη αντηλιακής προστασίας.

Προκειμένου να διασφαλίσουμε μία αξιόπιστη αντηλιακή προστασία και την πλέον ευχάριστη εμπειρία σε κάθε περίπτωση χρήσης, στη NIVEA προσφέρουμε αντηλιακά προϊόντα είτε μόνο με οργανικά φίλτρα UV είτε με συνδυασμό ορυκτών και οργανικών φίλτρων.

* Πηγή: Euromonitor International Limited, NIVEA στην κατηγορία Αντηλιακής Περιποίησης, συμπεριλαμβάνει Αντηλιακή Προστασία, Περιποίηση μετά τον ήλιο και προϊόντα μαυρίσματος, σε όρους λιανικής, στοιχεία 2018

Αντηλιακά και κοραλλιογενείς ύφαλοι 

Η NIVEA δεσμεύεται να μειώσει την όποια αρνητική επίδραση στο περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένων και των κοραλλιογενών υφάλων, που αποτελούν ένα από τα πιο πολυποίκιλα θαλάσσια οικοσυστήματα. Περίπου το ένα τέταρτο όλων των ειδών των ωκεανών εξαρτάται από τους υφάλους. Είναι ευρέως γνωστό ότι η επιβίωση των κοραλλιογενών υφάλων απειλείται παγκοσμίως από διάφορες αιτίες. Οι παράγοντες που συμβάλλουν στην υποβάθμιση των κοραλλιογενών υφάλων είναι περίπλοκοι και διαφορετικοί. Οι δύο βασικότερες αιτίες θεωρούνται πως είναι οι ανωμαλίες της θερμοκρασίας και οι ακραίες καιρικές συνθήκες που σχετίζονται με την παγκόσμια κλιματική αλλαγή. Τοπικοί παράγοντες, όπως η χερσαία μόλυνση που προκαλείται από την παράκτια ανάπτυξη και τη γεωργία, οι μη βιώσιμες πρακτικές αλιείας και ο αυξανόμενος αριθμός επεμβατικών ειδών που βλάπτουν τα κοράλλια, παίζουν επίσης βασικό ρόλο. 

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες που ερεύνησαν κοράλλια σε συνθήκες εργαστηρίου, υπάρχουν υποψίες ότι ορισμένα φίλτρα UV - κυρίως η οξυβενζόνη (βενζοφαινόνη-3) και το οκτινοξικό (αιθυλεξυλ-μεθοξυκινναμωμικό) - επιταχύνουν τη λεύκανση των κοραλλιών. Από το 2021 τα αντηλιακά προϊόντα που περιέχουν αυτά τα χημικά φίλτρα UV θα απαγορευτούν στην Χαβάη.

Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ οξυβενζόνη στα Ευρωπαϊκά αντηλιακά προϊόντα NIVEA, καθώς το φίλτρο αυτό δεν συμμορφώνεται με τα υψηλά πρότυπα που θέτουμε για τα αντηλιακά μας. Το οκτινοξικό έχει εξαλειφθεί από όλα τα Ευρωπαϊκά προϊόντα αντηλιακής προστασίας NIVEA από το 2016. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα Ευρωπαϊκά αντηλιακά προϊόντα NIVEA συμμορφώνονταν ήδη με το Νομοσχέδιο της Χαβάης για τους Υφάλους, ακόμα και πριν ψηφιστεί το 2018.

Η NIVEA χρησιμοποιεί μόνο φίλτρα UV που θεωρούνται ασφαλή για τους καταναλωτές και το περιβάλλον από τους αρμόδιους ρυθμιστικούς φορείς. Αξιολογούμε τους φακέλους των συστατικών μας για τις πιθανές επιδράσεις στο περιβάλλον. Τα νέα συστατικά πρέπει να ικανοποιούν τα αυστηρότερα πρότυπα και δεν θα τα χρησιμοποιούσαμε αν οι σημερινές επιστημονικές γνώσεις και οι επακόλουθες αξιολογήσεις περιβαλλοντικών κινδύνων σε σχέση με τα προϊόντα μας τα κατέτασσαν ως βλαβερά για το περιβάλλον. 

Ωστόσο, η έρευνα για τα φίλτρα UV και την επίδρασή τους στο περιβάλλον βρίσκεται ακόμα στα πρώτα στάδια και έως τώρα διεξάγεται κυρίως στο εργαστήριο. Δεν είναι επομένως επιστημονικά ξεκάθαρη ακόμα η έκταση στην οποία τα φίλτρα UV επηρεάζουν τους κοραλλιογενείς υφάλους και το ευρύτερο θαλάσσιο περιβάλλον σε πραγματικές συνθήκες.

Επιθυμούμε να εναρμονιστούμε με το πνεύμα των καιρών και εργαζόμαστε με τα τελευταία ευρήματα ώστε να προχωρήσουμε επιτυχώς σε πιο βιώσιμες καινοτομίες: Έτσι, βρισκόμαστε σε έντονη αλληλεπίδραση με επιστήμονες, ειδικούς σε θέματα βιωσιμότητας και τους προμηθευτές μας, ώστε να βελτιώσουμε και να διασφαλίσουμε την περιβαλλοντική συμβατότητα των αντηλιακών προϊόντων NIVEA.

Τι είναι οι νανοχρωστικές του διοξειδίου του τιτανίου;

Το διοξείδιο του τιτανίου είναι μια λευκή ουσία μεταλλικής βάσης που χρησιμοποιείται ως χρωστική στα αντηλιακά, τα χρώματα τροφίμων και άλλους τομείς. Οι νανοχρωστικές της ουσίας αυτής είναι μικροσκοπικά σωματίδια - ένα εκατομμύριο φορές μικρότερα από ένα κόκκο άμμου. Οι νανοχρωστικές του διοξειδίου του τιτανίου χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά ως ορυκτό (ή φυσικό) φίλτρο UV. Όταν εφαρμόζονται στην επιδερμίδα αντανακλούν και διαχέουν τις ακτίνες UV, συμβάλλοντας στην προστασία της επιδερμίδας από τα ηλιακά εγκαύματα, την πρόωρη γήρανση και τον καρκίνο του δέρματος.

Νανοχρωστικές του διοξειδίου του τιτανίου: λειτουργίες 

Φαντάσου μια πανοπλία γύρω από το σώμα σου που κρατά την υπεριώδη ακτινοβολία μακριά από την επιδερμίδα σου. Τώρα φαντάσου ότι αυτή η πανοπλία είναι φτιαγμένη από αμέτρητες ασπίδες, τόσο μικρές που κάθε μία είναι αόρατη (ενώ εκατομμύρια από αυτές σχηματίζουν μια λευκή στρώση στην επιδερμίδα σου). Με τον τρόπο αυτό λειτουργούν οι νανοχρωστικές του διοξειδίου του τιτανίου. Σαν μια λαμπερή πανοπλία αντανακλούν τις υπεριώδεις ακτίνες, προτού προλάβουν να προκαλέσουν βλάβη στην επιδερμίδα και στο DNA των δερματικών κυττάρων. Δρουν ως ορυκτό φίλτρο UV και σε προστατεύουν από την άμεση επίδραση, όπως το ηλιακό έγκαυμα, καθώς και από τους μακροπρόθεσμους κινδύνους, όπως ο καρκίνος του δέρματος, βοηθώντας σε να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου υγιή και γεμάτη φυσική ομορφιά. 

Πώς χρησιμοποιεί η NIVEA το διοξείδιο του τιτανίου  

Η NIVEA έχει επιλέξει έναν ισορροπημένο συνδυασμό φίλτρων UV για κάθε προϊόν, για να αντιμετωπίσει τις διαφορετικές καταστάσεις και ανάγκες. Έτσι, η NIVEA χρησιμοποιεί διοξείδιο του τιτανίου σε συνδυασμό με οργανικά (ή χημικά) φίλτρα UV σε κάποια από τα αντηλιακά προϊόντα της. Με τον τρόπο αυτό, μπορούμε να προσφέρουμε αξιόπιστη προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB σε ένα αδιάβροχο αντηλιακό που απλώνεται ευκολότερα σε σύγκριση με ένα που περιέχει μόνο ορυκτά φίλτρα UV, και αφήνει μια όμορφη αίσθηση στην επιδερμίδα (παρόλα αυτά: Ποτέ μην ξεχνάς να βάλεις ξανά αντηλιακό μετά από τη βουτιά!)

Πιθανά Ζητήματα

Κάποιοι οργανισμοί προστασίας καταναλωτών ισχυρίζονται επανειλημμένα ότι τα νανοϋλικά – των οποίων αποτελούν μέρος οι νανοχρωστικές – ενδέχεται να περάσουν από την επιδερμίδα στο σώμα και να προκαλέσουν φθορά. Πιστεύουμε ότι όλοι οι προβληματισμοί σχετικά με την υγεία και τα πιθανά ζητήματα θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί αυτοί δεν ισχύουν για το διοξείδιο του τιτανίου, τη μόνη νανοχρωστική που χρησιμοποιούμε στα αντηλιακά προϊόντα μας. Πολλές περιεκτικές μελέτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα συστατικά αυτά δεν διαπερνούν το φραγμό του δέρματος κατά τη χρήση αντηλιακού. Ανεξάρτητες επίσημες αρχές, όπως η Επιστημονική Επιτροπή για την Ασφάλεια των Καταναλωτών (SCCS) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνου και το πρόγραμμα NANODERM της ΕΕ, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι νανοχρωστικές στα καλλυντικά είναι ακίνδυνες όταν εφαρμόζονται σε υγιή επιδερμίδα. Η μελέτη NANODERM διαπίστωσε επίσης ότι τα μικροσκοπικά σωματίδια δεν περνούν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Έτσι, δεν εισέρχονται στο σώμα και δεν αποτελούν απειλή για την υγεία. Αντίθετα, προστατεύουν από τη βλάβη των δερματικών κυττάρων και τον καρκίνο του δέρματος. Για αυτό θα πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα και να χρησιμοποιούμε αντηλιακό όταν είμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο.

Τι είναι τα parabens;

Τα parabens διατηρούν τα καλλυντικά προϊόντα φρέσκα, ώστε να μπορείς να τα χρησιμοποιείς με ασφάλεια. Ακόμα και αν ξεχάσεις να κλείσεις το καπάκι της κρέμας προσώπου στο μπάνιο ή το αντηλιακό σου ζεσταθεί στην πετσέτα στην παραλία. Χωρίς τα parabens πολλά καλλυντικά - ιδιαίτερα όσα περιέχουν νερό - θα χαλούσαν λίγο μετά το άνοιγμα. Τα parabens σου χαρίζουν την ασφάλεια ότι η λοσιόν σώματος, η κρέμα προσώπου ή τα υπόλοιπα αγαπημένα σου προϊόντα θα παραμένουν φρέσκα, όπως την πρώτη μέρα που τα άνοιξες.

Parabens: λειτουργία και ασφάλεια 

Τα parabens είναι συντηρητικά. Διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, ειδικά όσα περιέχουν πολύ νερό, παραμένουν φρέσκα για μεγάλο χρονικό διάστημα, δρώντας ενάντια στα μικρόβια και τους μύκητες. Τα parabens μπορούν να δημιουργηθούν τεχνητά, ενώ υπάρχουν και σε φυσικά συστατικά, όπως στα καρότα, στα αγγούρια, στις ελιές και σε άλλα. Αποτελεσματικά και εξαιρετικά ανεκτά, τα parabens χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά σε καλλυντικά, οικιακά προϊόντα, φάρμακα και τρόφιμα εδώ και πάνω από 80 χρόνια. Τα parabens υπόκεινται σε εντατική έρευνα εδώ και δεκαετίες. Βασικά, είναι τα συντηρητικά που έχουν ερευνηθεί περισσότερο από όλα. Το αποτέλεσμα: τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και η ανεξάρτητη επιτροπή αξιολόγησης των ΗΠΑ (Cosmetic Ingredient Review / CIR) συμφωνούν ότι τα parabens είναι ασφαλή.

Πώς χρησιμοποιεί η NIVEA τα parabens  

Σήμερα, τα parabens είναι τα ασφαλέστερα και πιο ήπια συντηρητικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Ωστόσο, συνεχίζουμε διαρκώς την έρευνα για να βρούμε τους καλύτερους, πιο αποτελεσματικούς και υγιεινούς τρόπους για να διατηρούμε τα προϊόντα μας και το περιβάλλον ασφαλή. Η NIVEA χρησιμοποιεί parabens μόνο περίπου στο 20% των προϊόντων της - έως και το 80% δεν περιέχουν parabens. Για παράδειγμα η κλασική κρέμα NIVEA: η λιπαρή της φόρμουλα τη διατηρεί φρέσκια χωρίς να χρειάζονται συντηρητικά. Όλα τα προϊόντα μας για το σώμα επίσης δεν περιέχουν parabens. Τα λιγοστά προϊόντα που ακόμα περιέχουν parabens είναι κάποιες κρέμες προσώπου, αντηλιακά και λοσιόν σώματος. Αυτά τα προϊόντα περιέχουν συντηρητικά για να διασφαλίζεται ότι διατηρούνται ασφαλή προς χρήση.  
 
Πιθανά Ζητήματα 

Υπάρχουν περισσότερες μελέτες για τα parabens σε σύγκριση με τα υπόλοιπα συντηρητικά. Το συμπέρασμα είναι ότι τα parabens έχουν πολλές χρήσεις, είναι αποτελεσματικά και ασφαλή προς χρήση, προκαλώντας λίγες ή καθόλου αλλεργικές αντιδράσεις. Κάποια άτομα έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι τα parabens ενδέχεται να συγκεντρώνονται στον οργανισμό και να επηρεάζουν μακροπρόθεσμα τις ορμόνες ή γενικότερα την ευεξία μας. Ωστόσο, πρόσθετες μελέτες έχουν δείξει ότι τα parabens διασπώνται γρήγορα στον οργανισμό. Για το λόγο αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Αμερικανικός φορέας αξιολόγησης συστατικών καλλυντικών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα parabens δεν επηρεάζουν την υγεία μας. 

Η ομάδα ειδικών της NIVEA επιβεβαιώνει και αυτή ότι τα parabens είναι ασφαλή για τον άνθρωπο και για αυτό άλλωστε τα χρησιμοποιούμε ακόμα σε κάποια προϊόντα. Θέλουμε όμως τα προϊόντα μας να είναι ασφαλή και καλά για όλους, συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων με δυσανεξία στα parabens. Για το λόγο αυτό συνεχίζουμε να αναζητούμε άλλες, εξίσου ασφαλείς και ήπιες επιλογές συντηρητικών. Έχουμε ήδη βρει μια σειρά από εναλλακτικά συστήματα συντηρητικών και έχουμε δημιουργήσει προϊόντα για όσους από εσάς έχετε ευαισθησία στα parabens ή απλά επιθυμείτε να τα αποφεύγετε.

Τι είναι οι ενώσεις PEG;

Τα αρχικά PEG σημαίνουν Πολυαιθυλενογλυκόλη. Οι ενώσεις PEG είναι οι μάγοι στον κόσμο των καλλυντικών: λειτουργούν ως γαλακτωματοποιητές, συνδετικοί παράγοντες, σταθεροποιητές και μαλακτικά. 

Ενώσεις PEG: λειτουργίες

Οι ενώσεις PEG επιτελούν αρκετές λειτουργίες ταυτόχρονα. Ως γαλακτωματοποιητές, διασφαλίζουν ότι το έλαιο και το νερό αναμιγνύονται και σχηματίζουν ωραίες, λείες κρέμες και λοσιόν. Επιτρέπουν τη διάλυση των αρωματικών ελαίων σε προϊόντα με βάση το νερό, ενώ σε σαμπουάν και τζελ για το ντους, βοηθούν στη δημιουργία πλούσιου αφρού. Ως μαλακτικά, οι ενώσεις PEG μαλακώνουν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα. Ορισμένες από αυτές τις πολυτάλαντες ενώσεις έχουν επίσης καθαριστική δράση. Εκτός από την βιομηχανία καλλυντικών, οι ενώσεις PEG χρησιμοποιούνται στο φαρμακευτικό και τον ιατρικό τομέα. 

Πώς χρησιμοποιεί η NIVEA τις ενώσεις PEG 

Η NIVEA χρησιμοποιεί τις ενώσεις PEG σε κρέμες, λοσιόν, τζελ για το ντους, σαμπουάν και αιθέρια έλαια. Όχι μόνο επιτελούν ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, αλλά είναι και ιδιαίτερα φιλικές προς την επιδερμίδα και δεν είναι γνωστό ότι προκαλούν αλλεργίες.  

Πιθανά Ζητήματα

Έχουν διατυπωθεί ισχυρισμοί ότι οι ενώσεις PEG ενδέχεται να διαπεράσουν την επιδερμίδα και να καταλήξουν στον οργανισμό, μεταφέροντας μαζί τους και άλλα, πιθανώς επιβλαβή συστατικά. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλές διαφορετικές ενώσεις PEG και δεν δρουν όλες με τον ίδιο τρόπο. Ορισμένες ενώσεις πράγματι κάνουν την επιδερμίδα πιο διαπερατή - και για αυτό προορίζονται, επειδή χρησιμοποιούνται σε φαρμακευτικές αλοιφές. Άλλες δεν διασχίζουν το φραγμό της επιδερμίδας. Το αν οι ενώσεις PEG επηρεάζουν τη διαπερατότητα του δέρματος εξαρτάται επίσης από τη συγκέντρωσή τους και από τα άλλα συστατικά που χρησιμοποιούνται στη σύνθεση του προϊόντος. Πιστοί στη δέσμευσή μας να χρησιμοποιούμε μόνο ασφαλή συστατικά που είναι απαραίτητα, στη NIVEA επιλέγουμε πολύ προσεκτικά τις ενώσεις στα προϊόντα μας. Διατηρούμε επίσης τα επίπεδα συγκέντρωσης αρκετά χαμηλά για να εγγυηθούμε την ασφαλή χρήση. Για κάθε νέα φόρμουλα υπάρχει μια εκτεταμένη περίοδος δοκιμών, κατά την οποία διασφαλίζουμε ότι δεν προκαλεί ερεθισμούς, αλλεργίες ή οποιαδήποτε άλλη ανεπιθύμητη ενέργεια.

Τι είναι οι σιλικόνες;

Οι σιλικόνες είναι ιδιαίτερα λείες και ρευστές χημικές ενώσεις. Τα έλαια σιλικόνης χαρίζουν στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας την ευχάριστη υφή τους και διευκολύνουν την εφαρμογή τους. 

Σιλικόνες: λειτουργίες και ασφάλεια

Οι σιλικόνες είναι οι «ομαλοποιητές» στον κόσμο των καλλυντικών: χωρίς αυτές οι κρέμες προσώπου και οι λοσιόν θα ήταν πιο σκληρές και με λιγότερο ευχάριστη υφή. Από χημικής άποψης, οι σιλικόνες είναι μια ομάδα ενώσεων που περιέχουν αλυσίδες από άτομα πυριτίου και οξυγόνου, σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία. Αντέχουν τις υψηλές θερμοκρασίες, δεν αντιδρούν εύκολα με άλλες ουσίες και είναι φιλικές προς την επιδερμίδα.

Οι σιλικόνες είναι ασφαλείς για χρήση σε τρόφιμα - ίσως και να έχεις μια σπάτουλα σιλικόνης ή άλλα σκεύη από σιλικόνη. Οι σιλικόνες που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά είναι έλαια σιλικόνης: καθαρά και άοσμα υγρά που χαρίζουν στις λοσιόν, στις κρέμες και στα υπόλοιπα προϊόντα την απαλή, μεταξένια υφή τους.

Πώς χρησιμοποιεί η NIVEA τις σιλικόνες 

Η NIVEA χρησιμοποιεί περίπου 30 διαφορετικές σιλικόνες και περίπου το 20% των προϊόντων μας παγκοσμίως - κυρίως όσα δεν ξεπλένονται, όπως κρέμες προσώπου και λοσιόν ή αποσμητικά, περιέχουν σιλικόνες. Γιατί τόσες πολλές διαφορετικές σιλικόνες; Επειδή καθεμία από αυτές έχει συγκεκριμένη δράση και φροντίζουμε να συμπεριλαμβάνουμε μόνο συστατικά που έχουν αξιοσημείωτο όφελος για την εμπειρία του αγαπημένου σου προϊόντος. Τα έλαια σιλικόνης σε λοσιόν και κρέμες διασφαλίζουν ότι το προϊόν είναι απολαυστικό στη χρήση και χαρίζει στην επιδερμίδα σου μια μεταξένια πινελιά απαλότητας. Στην περιποίηση των μαλλιών, οι σιλικόνες εμποδίζουν το στατικό ηλεκτρισμό και το φριζάρισμα, κάνοντας τα μαλλιά απαλά. Στα υγρά αποσμητικά, εξασφαλίζουν ότι τα ενεργά αντιιδρωτικά συστατικά κατανέμονται ομοιόμορφα και δεν σβολιάζουν.

Το ευχάριστο με τις σιλικόνες είναι ότι δεν είναι μόνο ιδιαίτερα πολυτάλαντες, αλλά και ασφαλείς και φιλικές προς την επιδερμίδα. Περισσότερο και από κάποια φυσικά έλαια! Όταν τα φυσικά έλαια αντιδρούν με το οξυγόνο, τα προϊόντα της αντίδρασης μπορεί να ερεθίσουν την επιδερμίδα ή να προκαλέσουν αλλεργίες. Τα έλαια σιλικόνης, από την άλλη, σπάνια προκαλούν αλλεργίες και δεν οξειδώνονται εύκολα. Αυτό - εκτός από τη μεγάλη τους ρευστότητα - τα καθιστά συμβατά με την επιδερμίδα και ιδανικά για χρήση στα καλλυντικά. Η σιλικόνη όμως δεν βαραίνει τα μαλλιά στα προϊόντα περιποίησης μαλλιών; Δεν υπάρχουν συστηματικές μελέτες που να δείχνουν ότι οι σιλικόνες βαραίνουν τα μαλλιά. Οι φόρμουλες περιποίησης μαλλιών της NIVEA ξεπλένονται εύκολα και αφήνουν τα μαλλιά λαμπερά και εντυπωσιακά. Προσφέρουμε επίσης σαμπουάν και μαλακτικά μαλλιών χωρίς σιλικόνες, αφήνοντας την επιλογή σε σένα. 

Πιθανά Ζητήματα

Έχουν διατυπωθεί ισχυρισμοί ότι τα έλαια σιλικόνης από τα καλλυντικά μπορεί να βλάπτουν το περιβάλλον. Οι σιλικόνες σε σαμπουάν, μαλακτικά μαλλιών ή άλλα προϊόντα που ξεπλένονται καταλήγουν στην αποχέτευση και τελικά στα λύματα. Οι σιλικόνες είναι πολύ σταθερές και συνεπώς δεν υποβαθμίζονται εύκολα. Δεδομένου ότι είναι σχεδόν αδιάλυτες στο νερό και μη τοξικές, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι δεν αποτελούν κίνδυνο για το περιβάλλον. Πρόσφατα οι κυκλικές σιλικόνες θεωρήθηκαν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Χημικών Προϊόντων ως δυνητικά επιβλαβείς για το περιβάλλον, αν και άλλες αρχές, π.χ. στις ΗΠΑ και τον Καναδά, θεωρούν αυτές τις κυκλικές σιλικόνες ασφαλείς. Αυτές οι κυκλικές σιλικόνες (και συγκεκριμένα οι D5 και D6) δεν πρέπει να συγχέονται με την πλειονότητα άλλων σιλικόνων που δεν εμπίπτουν σε αυτήν την ομάδα και θεωρούνται ασφαλείς για το περιβάλλον, καθώς δεν βιοσυσσωρεύονται ούτε είναι τοξικές για τους ζωντανούς οργανισμούς, σύμφωνα με τις ισχύουσες γνώσεις. 

Παρακολουθούμε προσεκτικά τις περαιτέρω ρυθμιστικές εξελίξεις, καθώς και την επιστημονική έρευνα για τις κυκλικές σιλικόνες, ώστε να επανεξετάσουμε και να προετοιμάσουμε τα μέτρα μας για τη συνεχή εξέλιξη των προϊόντων μας και την παροχή των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων, τόσο για τους καταναλωτές όσο και για το περιβάλλον.

Αποκλειστικά

Αποκλειστικά

almond-nuts-closeup

Τι είναι το γλυκό αμυγδαλέλαιο;

Το γλυκό αμυγδαλέλαιο προκύπτει από την ψυχρή έκθλιψη ώριμων πυρήνων αμυγδάλου – των γλυκών αποφλοιωμένων καρπών της αμυγδαλιάς – και στη συνέχεια εξευγενίζεται. Το χρυσό έλαιο με το ήπιο, γλυκό άρωμα χρησιμοποιείται στην ιατρική και την περιποίηση της επιδερμίδας εδώ και πολλούς αιώνες.  

Τι το ιδιαίτερο έχει το γλυκό αμυγδαλέλαιο;

Τα αμύγδαλα δεν είναι μόνο νόστιμα, θρεπτικά και πολύ υγιεινά - το λάδι που προκύπτει με έκθλιψη από αυτά είναι ιδιαίτερα ανεκτό από όλους τους τύπους επιδερμίδας, ιδιαίτερα από την ξηρή και την ευαίσθητη. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ακόρεστα λιπαρά οξέα (90%) και το λάδι περιέχει επίσης 20-30% λινελαϊκό οξύ, μια ουσία που απαντάται φυσικά στην ανθρώπινη επιδερμίδα. Οι σχολές ιατρικής των Αρχαίων Κινέζων, των Ελλήνων και των Περσών, καθώς και της Αγιουρβέδα χρησιμοποιούσαν έλαια γλυκών αμυγδάλων. 

Πώς χρησιμοποιεί η NIVEA το γλυκό αμυγδαλέλαιο 

Η NIVEA χρησιμοποιεί ραφιναρισμένο γλυκό αμυγδαλέλαιο ψυχρής έκθλιψης σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας. Η διαδικασία των προμηθειών για όλα τα αμυγδαλέλαιά μας προέρχονται με φυσικό τρόπο και με την υψηλότερη ποιότητα. Από 1.000 κιλά αποφλοιωμένων αμυγδαλών, λαμβάνουμε περίπου 400 λίτρα γλυκού αμυγδαλέλαιου. Αυτό που απομένει από τους πυρήνες είναι ένα είδος πίτουρου αμυγδάλου που χρησιμοποιείται σε προϊόντα απολέπισης και μάσκες για το πρόσωπο και το σώμα. 

white-powder-close-up

Τι είναι η κρεατίνη;

Η κρεατίνη είναι μια οργανική ένωση που παράγεται στο συκώτι, τα νεφρά και το πάγκρεας. Παίζει βασικό ρόλο στην παροχή ενέργειας των οργάνων μας, δρώντας σαν μια μπαταρία που συνδέει, μεταφέρει και απελευθερώνει ενέργεια.

Τι το ιδιαίτερο έχει η κρεατίνη; 

Η κρεατίνη, που βρίσκεται φυσικά στην επιδερμίδα σου, λειτουργεί ως ενεργειακή δεξαμενή.  

Καθώς μεγαλώνουμε, η παραγωγή κρεατίνης στο σώμα μας επιβραδύνεται. Η NIVEA θα μπορούσε να αποδείξει ότι η κρεατίνη εισέρχεται εύκολα στην επιδερμίδα από τις φόρμουλές μας και έτσι μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθούν υψηλότερα τα επίπεδα αυτής της ουσίας της επιδερμίδας.   

Πώς χρησιμοποιεί η NIVEA την κρεατίνη 

Η NIVEA χρησιμοποιεί κρεατίνη σε συνδυασμό με άλλα συστατικά, όπως το συνένζυμο Q10 στη σειρά Q10 Plus αλλά και σε άλλα προϊόντα, όταν η κατάσταση της επιδερμίδας απαιτεί αυτή την πηγή ενέργειας. 

cream-jar-closeup

Τι είναι το Eucerit;

Κατά κάποιον τρόπο το Eucerit αποτελεί το θεμέλιο των σύγχρονων καλλυντικών και ολόκληρης της μάρκας NIVEA. Ο γαλακτωματοποιητής αυτός, που ανακαλύφθηκε πριν από έναν αιώνα, έγινε βασικό συστατικό της εμβληματικής Κρέμας NIVEA. Το Eucerit επιτρέπει την ανάμιξη λιπαρών και υδατικών συστατικών στα καλλυντικά, δρώντας σαν ένας σύνδεσμος μεταξύ τους. Το Eucerit είναι φυσική ουσία που παράγεται από τη λανολίνη. 

Τι το ιδιαίτερο έχει το Eucerit; 

Τα περισσότερα καλλυντικά αποτελούνται από ελαιώδη και υδατικά μέρη. Ο συνδυασμός τους σε μια ομαλή, κρεμώδη και σταθερή υφή είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στον κόσμο των καλλυντικών. Πολλοί πρώιμοι γαλακτωματοποιητές διατηρούν το έλαιο και το νερό μαζί, μόνο όσο η θερμοκρασία δεν αλλάζει. Για αυτό η ανακάλυψη του Eucerit ήταν ορόσημο στην ανάπτυξη της περιποίησης της επιδερμίδας. Κατασκευασμένο από καθαρισμένο λίπος και από μαλλί, το Eucerit («το όμορφο κερί») διατηρεί τα γαλακτώματα σταθερά, ακόμα και κάτω από ακραίες κλιματολογικές συνθήκες.  

Πώς χρησιμοποιεί η NIVEA το Eucerit 

Για τη NIVEA, το Eucerit είναι διπλά σημαντικό. Δεν είναι απλά ένας αποτελεσματικός γαλακτωματοποιητής, αλλά και ένα από τα βασικά συστατικά της εμβληματικής Κρέμας NIVEA. Στην πραγματικότητα, η ανακάλυψη του Eucerit στις αρχές του 20ου αιώνα επέτρεψε στους εφευρέτες της εταιρείας Creme Oscar Troplowitz, Dr. Paul Gerson Unna και Isaac Lifschütz να δημιουργήσουν την κατάλευκη, σταθερή κρέμα για την επιδερμίδα. Το νέο προϊόν έφερε επανάσταση στον κόσμο των καλλυντικών. Η NIVEA Creme ήταν υπερσύγχρονη για πάνω από 100 χρόνια και εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να είναι εμβληματική. Παρέχει αποτελεσματική περιποίηση για την επιδεμίδα και προστατεύει από την ξηρότητα. Η NIVEA Creme είναι πολύ καλά ανεκτή και κατάλληλη για όλους τους τύπους επιδερμίδας, ακόμη και για τις ευαίσθητες. Ως μία από τις πρώτες κρέμες που αντέχουν σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες, η NIVEA Creme μπορούσε να μεταφερθεί σε όλο τον κόσμο. Έγινε παγκόσμια επιτυχία και έκανε τη NIVEA τη Νο 1 μάρκα στον κόσμο, όσον αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας*. 

* Πηγή: Euromonitor International Limited. NIVEA με εμπορικό σήμα στις κατηγορίες περιποίηση σώματος, περιποίηση προσώπου και περιποίηση χεριών, σε όρους λιανικής, το 2018 

 

nivea-q10

Τι είναι το Q10; 

Το συνένζυμο Q10 είναι ένα μόριο που παράγει το σώμα μας και είναι απαραίτητο για το μεταβολισμό της ενέργειας των κυττάρων μας. Ως φορέας ενέργειας βοηθά τα κύτταρά μας να αναπτυχθούν, να παραμείνουν υγιή και να αναπλαστούν. Το Q10 είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, τα εξαιρετικά αντιδρώντα μόρια που φθείρουν τα κύτταρα σε πολλά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων DNA, πρωτεϊνών και λιπιδίων.

Τι το ιδιαίτερο έχει το Q10; 

Το Q10 είναι η ενίσχυση της δύναμης του σώματος. Η περισσότερη ενέργεια του σώματός μας παράγεται με τη βοήθεια αυτού του συνενζύμου. Το Q10 είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα όργανα που χρειάζονται πολλή ενέργεια, συμπεριλαμβανομένου του δέρματός μας, του μεγαλύτερου οργάνου του ανθρώπινου σώματος. Η υγιής, νεαρή επιδερμίδα ανανεώνεται συνεχώς και πιο εύκολα από τη γερασμένη επιδερμίδα, και για αυτή τη διαδικασία χρειάζεται το Q10. 

Καθώς η επιδερμίδα μας γερνάει, τα επίπεδα Q10 στα κύτταρα του δέρματός μας μειώνονται ραγδαία. Υπάρχουν επίσης και άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στη μείωση αυτή, όπως το στρες, ορισμένα φάρμακα και η ακτινοβολία UV. Τρόφιμα όπως το κρέας, τα αυγά, τα ψάρια, οι ξηροί καρποί, οι πατάτες, το μπρόκολο και το σπανάκι είναι καλές πηγές Q10. Η τοπική εφαρμογή των κατάλληλων καλλυντικών σκευασμάτων που περιέχουν το συνένζυμο Q10, αναπληρώνουν αποδεδειγμένα τις αποθήκες Q10 της επιδερμίδας. Αυτό υποστηρίζει το μεταβολισμό της ενέργειας των δερματικών κυττάρων και μειώνει τον αριθμό των ελεύθερων ριζών. 

Πώς χρησιμοποιεί η NIVEA το Q10 

Η NIVEA βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της έρευνας για το Q10 εδώ και δεκαετίες. Στη δεκαετία του 1990, ήμασταν οι πρώτοι που εισαγάγαμε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας με Q10 μαζικά στην αγορά - και από τότε εξελίσσουμε τη φόρμουλά μας. Τα προϊόντα Q10 περιέχουν Q10 υψηλής ποιότητας και το διαθέτουμε άμεσα για την περιποίηση της επιδερμίδας, με τις περίπλοκες φόρμουλές μας. Διεξάγουμε συνεχώς μελέτες και εκτεταμένες έρευνες για την περαιτέρω εξέλιξη των προϊόντων Q10, προσθέτοντας συμβατά συστατικά, όπως η κρεατίνη ή η ισχυρή αντιοξειδωτική βιταμίνη C, ανάλογα με την κατάσταση της επιδερμίδας για την οποία έχει σχεδιαστεί το προϊόν.

Λειτουργίες

Λειτουργίες

ΕΝΕΡΓΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 

Στα προϊόντα NIVEA SUN χρησιμοποιούνται αρκετά ενεργά συστατικά. Η πανθενόλη, για παράδειγμα, είναι βιταμίνη του συμπλέγματος Β, την οποία το σώμα δεν είναι σε θέση να παράγει, ενώ είναι γνωστό ότι υποστηρίζει την αναγέννηση της επιδερμίδας και βελτιώνει την ενυδάτωσή της. 

ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ

Τα επιλεγμένα προϊόντα NIVEA Sun Kids περιλαμβάνουν χρωστικές ουσίες για να κάνουν την εφαρμογή του αντηλιακού πιο παιχνιδιάρικη, έτσι ώστε τα παιδιά να συνδέουν την προστασία από τον ήλιο με τη διασκέδαση, από νεαρή ηλικία.

ΜΑΛΑΚΤΙΚΑ

Τα μαλακτικά, όπως π.χ. η βουτυλενογλυκόλη Dicaprylate / Dicaprate ή o Αδιπικός διβουτυλεστέρας είναι έλαια ή απολιπαντικά που χρησιμοποιούνται για τη διατήρηση της μαλακής και απαλής αίσθησης στην επιδερμίδα. 

ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ

Στα προϊόντα NIVEA Sun χρησιμοποιούνται γαλακτωματοποιητές, όπως το Γλουταμινικό νάτριο στεαροϋλίου, για να διασπείρουν μικροσκοπικά σταγονίδια ελαίου σε νερό - όπως το γάλα στο ψυγείο - ώστε να παρέχουν ένα προϊόν ευχάριστο για την επιδερμίδα. 

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΦΙΛΜ

Οι παράγοντες σχηματισμού φιλμ, π.χ. VP / Εξαδεκένιο συμπολυμερές, χρησιμοποιούνται για να εξασφαλίσουν ότι το αντηλιακό σχηματίζει μια συνεχή αδιάβροχη μεμβράνη στην επιδερμίδα, πράγμα που είναι κρίσιμο για προϊόντα με εξαιρετικά αδιάβροχη προστασία UVA και UVB. 

ΑΡΩΜΑ

Το άρωμα χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει το εμβληματικό και αγαπημένο άρωμα της NIVEA, ώστε να ξυπνήσει το συναίσθημα μιας όμορφης ηλιόλουστης ημέρας στην παραλία. 

ΕΝΥΔΑΤΙΚΑ / ΔΙΑΛΥΤΕΣ 

Οι ενυδατικές ουσίες, π.χ. η γλυκερίνη, είναι συστατικά που χρησιμοποιούνται σε καλλυντικά προϊόντα για την επιβράδυνση της απώλειας υγρασίας. Οι διαλύτες είναι υγρά που χρησιμοποιούνται για τη διάλυση των στερεών συστατικών στη σύνθεση.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗΣ

Ο παράγοντες εξουδετέρωσης, π.χ. το υδροξείδιο του νατρίου ή το κιτρικό οξύ, χρησιμοποιούνται για να ρυθμίσουν την τιμή pΗ των συνθέσεών μας. 

ΣΚΟΝΕΣ 

Οι σκόνες, όπως το Όξινο φωσφορικό άμυλο ή το διοξείδιο του πυριτίου, βοηθούν στην απορρόφηση των ελαίων από την επιδερμίδα, γεγονός που οδηγεί σε μια ευχάριστη αίσθηση.

ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ 

Τα συντηρητικά προλαμβάνουν ή καθυστερούν την ανάπτυξη μικροβίων, προστατεύοντας έτσι τα αντηλιακά προϊόντα από την αλλοίωση. 

ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΑ

Τα προωθητικά, π.χ. βουτάνιο, ισοβουτάνιο ή προπάνιο, βοηθούν το προϊόν να εξέλθει από τη συσκευασία. 

ΡΕΟΛΟΓΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΕΣ

Οι ρεολογικοί τροποποιητές, π.χ. Μικροκρυσταλλική κυτταρίνη ή Ξανθάνη, χρησιμοποιούνται για να μεταβάλλουν το ιξώδες ενός γαλακτώματος και μας επιτρέπουν να δημιουργήσουμε διαφορετικούς τύπους προϊόντων, όπως λοσιόν και σπρέι. 

ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΕΣ

Οι σταθεροποιητές συμβάλλουν στη διατήρηση της λειτουργίας και της δραστηριότητας των άλλων συστατικών στο αντηλιακό. 

ΦΙΛΤΡΑ UV

Τα αντηλιακά προστατεύουν την επιδερμίδα από την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία, χάρη στα φίλτρα UV. Τα ορυκτά φίλτρα UV, π.χ. το διοξείδιο του τιτανίου, αντικατοπτρίζουν τις ακτίνες του ήλιου, ενώ τα οργανικά φίλτρα UV, π.χ. μεθοξυδιβενζοϋλομεθάνιο (οργανικό φίλτρο UVA) και σουλφονικό οξύ φαινυλοβενζιμιδαζόλης (οργανικό φίλτρο UVB), τις απορροφούν.