Ανακαλύψτε τη NIVEA

Αναζητώ πληροφορίες ή προϊόντα για

ΠΩΣ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΦΙΔΡΩΣΗ

ΠΩΣ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΦΙΔΡΩΣΗ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗΣ ΕΦΙΔΡΩΣΗΣ

Η εφίδρωση είναι μια απαραίτητη λειτουργία του σώματος, με την υπερβολική εφίδρωση όμως μπορεί να μην νιώθεις άνετα. Μάθε πώς να μειώσεις την εφίδρωση στις μασχάλες, καθώς και την κακοσμία που προέρχεται από τον ιδρώτα.

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΙΔΡΩΝΟΥΜΕ;

Η εφίδρωση είναι η φυσική αντίδραση του σώματος στην υπερβολική θερμοκρασία, στην άσκηση, σε έντονα συναισθήματα και σε κάποιες ασθένειες.

Φυσικός κλιματισμός

Φυσικός κλιματισμός

Ορισμένες φορές χρειαζόμαστε τον ιδρώτα, για να βοηθήσουμε το σώμα μας να δροσιστεί. Η εφίδρωση, στην πραγματικότητα, είναι ο φυσικός τρόπος μείωσης της θερμοκρασίας του οργανισμού μας.

Πώς εξηγείται επιστημονικά η εφίδρωση;

Είναι φυσιολογικό να ιδρώνουμε περισσότερο σε έντονες συναισθηματικά καταστάσεις, όπως για παράδειγμα, σε μια συνέντευξη για δουλειά ή όταν εμπλέκονται οι ορμόνες μας, κατά την εμμηνόπαυση.

Καθώς η εφίδρωση είναι ο φυσικός θερμοστάτης του σώματος, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ιδρώνουμε, όταν αθλούμαστε ή όταν βρισκόμαστε σε ζεστά κλίματα. 

Τι ακριβώς είναι, όμως, ο ιδρώτας; Όταν το σώμα μας αντιλαμβάνεται αλλαγές στη θερμοκρασία ή τη διάθεσή μας, ενεργοποιεί τους εκκριτικούς, ιδρωτοποιούς αδένες. Προκειμένου να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματος, οι αδένες αυτοί απελευθερώνουν νερό και αλάτι, λειτουργώντας σαν ένας φυσικός μηχανισμός ψύξης. 

Δεν είναι όμως οι εκκριτικοί αδένες ή το νερό και το αλάτι, που ευθύνονται για τις οσμές που συνδέονται με την εφίδρωση. Ευθύνονται τα φυσιολογικά βακτήρια του δέρματος που "τρώνε" τον ιδρώτα που παράγεται από τους αποκρινείς ιδρωτοποιούς αδένες.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΦΙΔΡΩΣΗ

Ο τρόπος ζωής μας παίζει καθοριστικό ρόλο σε ό,τι αφορά την επιδερμίδα μας και στο κατά πόσο ιδρώνουμε. Η περιποίηση της επιδερμίδας, όπως το ξύρισμα και τα ειδικά προϊόντα κατά της εφίδρωσης βοηθούν σημαντικά στην αντιμετώπιση κατά της εφίδρωσης.

Ξύρισμα

Ξύρισμα

Σε συνδυασμό με το αντιιδρωτικό, ένας τρόπος να παραμένεις φρέσκια για μεγαλύτερο διάστημα είναι να ελέγχεις την τριχοφυΐα στις μασχάλες σου με τακτικό ξύρισμα. Το ξύρισμα δεν επιτρέπει στα βακτήρια να προσκολληθούν στους θύλακες των τριχών και να τραφούν από τον ιδρώτα, απελευθερώντας δυσάρεστες οσμές.

Πώς να σταματήσεις την εφίδρωση - Προϊόντα που αντιμετωπίζουν τον ιδρώτα

Παρότι η προσωπική υγιεινή δεν σταματά την εφίδρωση, ένα καλό ντους ξεπλένει τον ήδη υπάρχοντα ιδρώτα, φρεσκάρει την επιδερμίδα σου και σε κάνει να νιώθεις πιο άνετα.

Το τακτικό ντους όπως με το NIVEA CLAY FRESH Ginger & Basil, συμβάλλει στη διατήρηση του σωστού PH στην επιδερμίδα, διατηρώντας τους ιδρωτοποιούς αδένες καθαρούς και εμποδίζοντας τη συσσώρευση ιδρώτα στους πόρους.

Ένα από τα βασικά στοιχεία που απαγορεύονται σε επιδερμίδες, που έχουν την τάση να ιδρώνουν περισσότερο, είναι τα προϊόντα περιποίησης με λιπαρή βάση. Άσε τα προϊόντα με λιπαρά συστατικά και τις πλούσιες ενυδατικές για όσους έχουν ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα. Οι ελαφριές ενυδατικές, όπως η Ενυδατική Λοσιόν NIVEA Express Hydration, είναι ειδικά σχεδιασμένες για να αναπληρώνουν τα φυσικά επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας - χαρίζοντάς σου απαλή και μεταξένια επιδερμίδα.

Αντί λοιπόν για υπερενυδατικά, λιπαρά συστατικά, προτίμησε τα ισχυρά αντιιδρωτικά με άλατα αλουμινίου. Μπορείς να τα χρησιμοποιείς στα χέρια, τις μασχάλες, την πλάτη και σε άλλα προβληματικά σημεία με τάση εφίδρωσης.

Μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς αντιιδρωτικό τακτικά, διαλέγοντας αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα. Το αποσμητικό NIVEA Dry Fresh με 48ωρη προστασία, είναι ιδανικό για τον έλεγχο της εφίδρωσης, για παράδειγμα όταν εργάζεσαι σε εξωτερικό χώρο.

Κράτα πάντα στην τσάντα σου ταλκ, υφασμάτινα μαντήλια και απολυμαντικό χεριών, για να σε βοηθήσουν να διατηρείς την επιδερμίδα σου φρέσκια και στεγνή όταν είσαι σε εξωτερικούς χώρους.

ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ