Ανακαλύψτε τη NIVEA

Αναζητώ πληροφορίες ή προϊόντα για

Συμβουλές
3 συμβουλές

Η NIVEA εξηγεί τους μύθους σχετικά με τα αποσμητικά. 

  • Εάν κάνεις ένα κρύο ντους, δεν θα ιδρώνεις. Αυτό ισχύει μόνο βραχυπρόθεσμα. Ένα κρύο ντους φυσικά δροσίζει το σώμα, αλλά το σώμα ανακτά τη θερμοκρασία του μετά από σύντομο χρονικό διάστημα.
  • Εάν χρησιμοποιείς αποσμητικό σε φρεσκοξυρισμένη επιδερμίδα, υπάρχει κίνδυνος να πάθεις έγκαυμα ξυρίσματος. Λάθος: το έγκαυμα ξυρίσματος δεν προκαλείται από τα αποσμητικά, αλλά επειδή η ευαίσθητη επιδερμίδα ερεθίζεται από το ξύρισμα. Χρησιμοποίησε έναν αφρό ή ένα τζελ ξυρίσματος για να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου. Συνιστάται να επιλέξεις ένα αποσμητικό χωρίς αλκοόλ. Παρ' όλα αυτά, να αποφεύγεις την εφαρμογή αποσμητικό για λίγη ώρα μετά το ξύρισμα.
  • Μια άλλη πεποίθηση: Τα αποσμητικά και τα αντιιδρωτικά φράσσουν τους πόρους της επιδερμίδας. Στην πραγματικότητα, τα αποσμητικά δρουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας, εξουδετερώνοντας τα βακτήρια που προκαλούν κακοσμία. Αντιθέτως, τα αντιιδρωτικά συστατικά συστέλλουν τους πόρους για περιορισμένο χρόνο με σκοπό τη μείωση της εφίδρωσης. Αυτό εξασφαλίζει μια αίσθηση φρεσκάδας και δεν έχει απολύτως καμία αρνητική επίπτωση στην επιδερμίδα σου. Μπορεί να συνεχίσει να αναπνέει ελεύθερα.