Ανακαλύψτε τη NIVEA

Αναζητώ πληροφορίες ή προϊόντα για

Έφηβος

Συμβουλές περιποίησης για εφήβους

Μάθε πως να αντιμετωπίσεις τα σπυράκια

Το σώμα μας αλλάζει κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Και συχνά η επιδερμίδα και η διάθεσή μας έχουν σκαμπανεβάσματα. Η περιποίηση του σώματος και της επιδερμίδας είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτή την περίοδο της ζωής.

Η σωστή περιποίηση για κάθε τύπο επιδερμίδας

Παρουσιάζει το πρόσωπό σου γυαλάδα; Έχεις σπυράκια και μαύρα στίγματα στη ζώνη Τ; Είναι η επιδερμίδα στα μάγουλα σου τεντωμένη και ερεθισμένη; Για να μπορείς να φροντίζεις σωστά την επιδερμίδα σου, είναι σημαντικό να γνωρίζεις τον τύπο της. Μόνο τότε μπορείς να επιλέξεις τα σωστά προϊόντα περιποίησης και να αντιμετωπίσεις τα τυχόν προβλήματα. 

Τύπος επιδερμίδας

Τύπος επιδερμίδας 1: μικτή επιδερμίδα

Κανονικές και λιπαρές περιοχές στο πρόσωπο. Η λιπαρή επιδερμίδα με ατέλειες και μεγάλους πόρους εμφανίζεται κυρίως στη ζώνη T, δηλαδή ανάμεσα στο μέτωπο, τα φρύδια και το πηγούνι. Η επιδερμίδα γύρω από τη ζώνη Τ είναι ομαλή και έχει μικρούς πόρους. Η περιοχή των ζυγωματικών είναι ξηρή και κάποιες φορές δίνει αίσθηση τραβήγματος. Μια κρέμα ΒΒ που καλύπτει ελαφρά τις ακαθαρσίες και προστατεύει ταυτόχρονα την επιδερμίδα σου από τον ήλιο με δείκτη προστασίας SPF 10 είναι ιδανική σε αυτήν την περίπτωση. Συμβουλή περιποίησης: καθώς η επιδερμίδα τείνει να αφυδατώνεται, μπορείς να χρησιμοποιείς μια κρέμα ημέρας εντατικής ενυδάτωσης. Αντιμετώπισε τα μαύρα στίγματα στη ζώνη T μία φορά την εβδομάδα με τα Clear-Up Strips της NIVEA. Μάθε περισσότερα για τη μικτή επιδερμίδα.

Τύπος επιδερμίδας 2: λιπαρή επιδερμίδα

Το πρόσωπό σου φαίνεται χλωμό, γυαλίζει και έχει μεγάλους πόρους. Μαύρα στίγματα και σπυράκια απλώνονται σε ολόκληρο το μέτωπο, τη μύτη, το πηγούνι, το πάνω μέρος του θώρακα και την πλάτη σου. Αυτές οι ακαθαρσίες οφείλονται στην υπερβολική παραγωγή σμήγματος. Αυτά τα προβλήματα της επιδερμίδας προκαλούνται από τις ορμονικές αλλαγές κατά την εφηβεία. 
Συμβουλή περιποίησης: μην σπας τα σπυράκια – αυτό μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και αντιαισθητικές ουλές. Χρησιμοποίησε προϊόντα ειδικά για την προβληματική επιδερμίδα με «μη φαγεσωρογόνα» σύνθεση (κατά της δημιουργίας μαύρων στιγμάτων) και με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες – όπως όλα τα προϊόντα της NIVEA για την προβληματική επιδερμίδα. Αυτές οι κρέμες δεν θα φράξουν τους πόρους της επιδερμίδας σου. Αντιθέτως, θα καλύψουν τις μικρές ακαθαρσίες και θα δώσουν ματ όψη στην επιδερμίδα σου. 
Μάθε περισσότερα για τη λιπαρή επιδερμίδα.

Τύπος επιδερμίδας 3: ευαίσθητη επιδερμίδα

Απαλή επιδερμίδα με μικρούς πόρους που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στις επιδράσεις του περιβάλλοντος και το άγχος. Αυτό μπορεί να κυμαίνεται από ελαφρά ερυθρότητα και αίσθηση τραβήγματος έως και αλλεργικές αντιδράσεις. 
Η επιδερμίδα συχνά ξεφλουδίζει. Οι ακαθαρσίες, όπως τα μαύρα στίγματα, είναι επομένως λιγότερο συχνές. 
Συμβουλή περιποίησης: η επιδερμίδα χρειάζεται επαρκή ενυδάτωση ανά πάσα στιγμή. Σε αυτόν τον τύπο επιδερμίδας, η φυσική περιεκτικότητα σε λιπαρά και υγρασία είναι πολύ χαμηλή, επειδή η απόδοση των σμηγματογόνων αδένων είναι χαμηλή. Χρησιμοποίησε προϊόντα για την ευαίσθητη επιδερμίδα χωρίς πρόσθετα, όπως αρώματα, για παράδειγμα την ήπια κρέμα  Ενυδατική Κρέμα Ημέρας Sensitive της NIVEA
Μάθε περισσότερα για την ευαίσθητη επιδερμίδα.

Τύπος επιδερμίδας 4: κανονική επιδερμίδα

Αυτός ο τύπος επιδερμίδας είναι ματ και σπάνια γυαλίζει, ίσως μόνο κατά την άσκηση! Μπορεί να εμφανιστεί ένα σπυράκι πού και πού, αλλά αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό όταν είσαι έφηβος, καθώς τα σπυράκια προκαλούνται από τις ορμόνες. Η ισορροπία μεταξύ ξηρής και λιπαρής επιδερμίδας είναι ιδανική και οι σμηγματογόνοι αδένες λειτουργούν καλά. Οι πόροι είναι σχετικά μικροί. 
Για αυτόν τον τύπο επιδερμίδας, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια κρέμα ΒΒ με χρώμα που καλύπτει τις μικρές ατέλειες και παρέχει ενυδάτωση στην επιδερμίδα σου. 
Μάθε περισσότερα για την κανονική επιδερμίδα.

Κανονική επιδερμίδα

Βασικές συμβουλές ομορφιάς για εφήβους

Οι ακαθαρσίες και η λιπαρότητα συσσωρεύονται στο πρόσωπο όλη την ημέρα, δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον για την εμφάνιση των μαύρων στιγμάτων και άλλων ατελειών. Αυτό το τελετουργικό περιποίησης θα κρατήσει την επιδερμίδα σου φρέσκια και ελεύθερη από ακαθαρσίες.

Βήμα 1: Καθάρισε σχολαστικά το πρόσωπό σου

Καθαρισμός

Πλύνε το πρόσωπό σου καθημερινά με ένα αντιβακτηριδιακό τζελ, όπως το NIVEA Δροσιστικό Gel Καθαρισμού Προσώπου. Απομακρύνει το υπερβολικό σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων. 
Για τα κορίτσια: είναι απολύτως απαραίτητο να αφαιρείς προσεκτικά το μακιγιάζ σου κάθε βράδυ.
Τα προϊόντα αφαίρεσης μακιγιάζ για μέσα στο ντους είναι ιδανικά.

Βήμα 2: Καθάρισε την επιδερμίδα σου με τονωτική λοσιόν προσώπου

Τονωτική λοσιόν προσώπου

Συνιστάται να χρησιμοποιείς τονωτική λοσιόν προσώπου για την απομάκρυνση τυχόν υπολειμμάτων. Μπορεί να εφαρμοστεί είτε σε όλο το ολόκληρο το πρόσωπο ή επιλεκτικά σε σπυράκια και μαύρα στίγματα. 
Η τονωτική λοσιόν προσώπου διαλύει το υπερβολικό λίπος στους πόρους και έτσι αποτρέπει τον σχηματισμό νέων σπυριών και μαύρων στιγμάτων.

Βήμα 3: Περιποίηση της επιδερμίδας

Περιποίηση

Επίλεξε προϊόντα περιποίησης που είναι κατάλληλα για τον τύπο της επιδερμίδας σου. Η κρέμα πρέπει να είναι πολύ ενυδατική – αυτό είναι που χρειάζεται η νεανική επιδερμίδα. Η περιποίηση του προσώπου προστατεύει την επιδερμίδα σου από τις εξωτερικές επιδράσεις και την κάνει να φαίνεται λαμπερή και φρέσκια.

Βήμα 4: Εντατική περιποίηση της επιδερμίδας

Απολέπιση

Μία φορά την εβδομάδα: Μπορείς να χρησιμοποιείς απαλά scrub για την αφαίρεση του περιττού σμήγματος, τη μείωση της γυαλάδας και την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας. 
Μια θρεπτική μάσκα καταπραΰνει την ερεθισμένη επιδερμίδα και της παρέχει ενυδάτωση. Οι ταινίες καθαρισμού διατηρούν τη ζώνη T καθαρή και κλείνουν τους πόρους.

4 συμβουλές για καθαρή επιδερμίδα

  • Καθάριζε την επιδερμίδα σου τακτικά πρωί και βράδυ. Μπορείς να αφαιρείς τη λιπαρότητα ενδιάμεσα με ένα μαντηλάκι προσώπου. Αυτό σου επιτρέπει να αφαιρείς το περιττό σμήγμα χωρίς να επιβαρύνεις την επιδερμίδα.
  • Μη χρησιμοποιείς ζεστό νερό για τον καθαρισμό του προσώπου. Αυτό διεγείρει τους σμηγματογόνους αδένες να παράγουν περισσότερη λιπαρότητα.
  • Μην πειράζεις το πρόσωπό σου με τα χέρια σου. Διαφορετικά, η επιδερμίδα σου θα είναι συνεχώς ερεθισμένη και θα καταλήγουν βακτήρια στην επιφάνειά της. 
  • Κάνε σπορ και ασκήσου στον καθαρό αέρα. Αυτό θα ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος στην επιδερμίδα σου και θα της δώσει μια φρέσκια χροιά.


Καθαρή επιδερμίδα

Σωστή αφαίρεση των σπυριών

Όσο δελεαστικό κι αν είναι, δεν πρέπει ποτέ να σπας τα σπυράκια. Η πίεση μπορεί να ωθήσει βακτηρίδια περαιτέρω μέσα στην επιδερμίδα και να προκληθεί φλεγμονή. 
Αν ωστόσο δεν γίνεται διαφορετικά, μην τα πιέζεις απλά με τα δάχτυλά σου – τοποθέτησε ένα καθαρό χαρτομάντιλο ανάμεσα στην επιδερμίδα και τα δάχτυλά σου και άσκησε απαλή πίεση. Στη συνέχεια απολύμανε την περιοχή, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης. 
Ακόμα καλύτερα, να επισκέπτεσαι τακτικά ένα ινστιτούτο ομορφιάς. Εκεί γίνεται επαγγελματικός καθαρισμός της επιδερμίδας σου, που σημαίνει ότι τα μαύρα στίγματα θα εμφανίζονται πολύ λιγότερο συχνά.

Ακμή

3, 2, 1, φύγαμε: ένα νέο ξεκίνημα της ημέρας!

Είσαι έξω με τους φίλους σου όλη την ημέρα; Για να φαίνεται το σώμα σου πάντα υπέροχο, θα πρέπει να του δώσεις λίγη προσοχή. Μια σύντομη ρουτίνα περιποίησης θα σε κάνει να φαίνεσαι σε φόρμα.

Αποσμητικό

Η θερμοκρασία ανεβαίνει

Κατά τη διάρκεια της εφηβείας, οι ιδρωτοποιοί αδένες αναπτύσσονται και ιδρώνεις περισσότερο λόγω των ορμονικών αλλαγών. Εάν ο ιδρώτας αρχίζει να αποσυντίθεται από βακτήρια, αναπτύσσεται μια δυσάρεστη οσμή.
Σημαντικό: να κάνεις μπάνιο καθημερινά. Καθώς ιδρώνεις ακόμα και το βράδυ, είναι καλύτερο να κάνεις ένα γρήγορο ντους το πρωί. Χρησιμοποίησε ένα αποσμητικό για να μυρίζεις υπέροχα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. 
Θα σκοτώσει τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για τη μυρωδιά του ιδρώτα. Συνιστάται να επιλέξεις ένα αποσμητικό που είναι κατάλληλο για τις ανάγκες σου, όπως το NIVEA Deo Talc Sensation της NIVEA, που προσφέρει αποσμητική προστασία για 48 ώρες.

Το πρόγραμμα 3 λεπτών για την επιδερμίδα και τα μαλλιά

Ακόμα και όταν δεν έχεις πολύ χρόνο και έχεις άλλα πράγματα στο μυαλό σου, το σώμα σου χρειάζεται περιποίηση. Για να διατηρείς την επιδερμίδα σου όμορφη, θα πρέπει να την περιποιείσαι κάθε μέρα με μια ελαφριά ενυδατική λοσιόν σώματος. Δεν προλαβαίνεις; Τότε εφάρμοσε την κρέμα όταν είσαι στο ντους, για παράδειγμα το Conditioner Σώματος – Cocoa Milk της NIVEA.

Σου προτείνουμε.