Ανακαλύψτε τη NIVEA

Αναζητώ πληροφορίες ή προϊόντα για

sense-of-smell-header

ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΘΕΛΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΦΡΗΣΗ

Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΟΣΦΡΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΝΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Η υποσυνείδητη σχέση, που συνδέει τις μυρωδιές με τα συναισθήματα, είναι ο λόγος που πολύς κόσμος συνδέει την κρέμα NIVEA με λέξεις, όπως εμπιστοσύνη και ευτυχία. Μάθε πώς συνδέεται η όσφρηση με τις αναμνήσεις.

Η ΟΣΦΡΗΣΗ- ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Από όλες τις αισθήσεις μας, η όσφρηση είναι πιθανόν η πιο στενά συνδεδεμένη με τις αναμνήσεις και τα συναισθήματα - επηρεάζοντας ακόμα και τις διατροφικές μας συνήθειες.

Πώς λειτουργεί πραγματικά η αίσθηση της όσφρησης;

Η αίσθηση της όσφρησης ξεκινά, προφανώς, από τη μύτη. Στο πίσω μέρος της, υπάρχει μια περιοχή που ονομάζεται οσφρητικό επιθήλιο. Όταν οι οσμές εισέρχονται σε αυτήν, ενεργοποιούν έναν ή περισσότερους από τους 450 οσφρητικούς υποδοχείς στη μύτη. Η οσμή και ο υποδοχέας λειτουργούν μαζί, σαν ένας μηχανισμός κλειδώματος. Δεδομένης της πληθώρας των οσμών, που υπάρχουν στον κόσμο, το πιθανότερο είναι ότι όταν πρόκειται να αναγνωριστεί μια συγκεκριμένη οσμή, εμπλέκονται ταυτόχρονα πολλοί και διαφορετικοί υποδοχείς.

Μόλις οι υποδοχείς αναγνωρίσουν την οσμή, στέλνουν ένα νευρικό σήμα στον εγκέφαλο. Τότε ο εγκέφαλος λαμβάνει το μήνυμα και το αποκωδικοποιεί.

Πώς συνδέονται οι αναμνήσεις με διαφορετικές μυρωδιές;

Γιατί μια συγκεκριμένη μυρωδιά μπορεί να μας θυμίσει έναν συγκεκριμένο τόπο, μια χρονική στιγμή ή ένα άτομο; Το ερέθισμα μπορεί να είναι οποιοδήποτε, από το άρωμα κάποιου ατόμου μέχρι τη μυρωδιά των σχολικών βιβλίων ή μιας αμμουδερής παραλίας.

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, η απάντηση βρίσκεται στη βιολογία..

Η περιοχή του εγκεφάλου, που ευθύνεται για την αντίληψη μέσω της όσφρησης, είναι ο θάλαμος. Ενεργοποιείται όταν λαμβάνει σήματα από το πίσω μέρος της μύτης και τα μεταδίδει στα τμήματα του εγκεφάλου, που συνδέονται με τη μάθηση και τη μνήμη, δημιουργώντας έτσι μια σύνδεση.

Γι’ αυτό τον λόγο συνδέουμε την οσμή με μια περίσταση, που έχουμε συναντήσει στο παρελθόν.

Η ΟΣΦΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Οι οσμές βρίσκονται παντού γύρω μας - από τις μαγειρικές μυρωδιές, μέχρι τα αιθέρια αρώματα στις λοσιόν σώματος και τις κρέμες. Μάθε πώς οι μυρωδιές μπορούν να ενεργοποιήσουν μια ανάμνηση.
nivea

ΑΦΕΣΟΥ ΣΤΟ ΑΡΩΜΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣ NIVEA