Περιποίηση αντηλιακής προστασίας Κεφαλίδα

Αντηλιακή προστασία για όλο το σώμα

Τώρα μπορείς να αντικρίσεις τον ήλιο χωρίς να ανησυχείς!

Καλά προστατευμένοι: με τη σωστή αντηλιακή προστασία, εσύ και η οικογένειά σου μπορείτε να χαρείτε όμορφες στιγμές κάτω από τον ήλιο χωρίς να ανησυχείτε.

Ο ήλιος μάς κάνει χαρούμενους

Όταν λάμπει ο ήλιος, είμαστε χαρούμενοι. Η ενέργεια του ήλιου ελέγχει τη ζωή μας: συμβάλλει στην καλλιέργεια της τροφής, μας προσφέρει ζεστασιά και έχει θετική επίδραση στο σώμα μας. Απόλαυσε την όμορφη πλευρά του ήλιου.

Ο ήλιος μας κάνει να συνεχίζουμε

Παραλία

Όταν ο ήλιος λάμπει, είμαστε πιο χαρούμενοι – και γι’ αυτό υπάρχει ένα καλός λόγος: η υπέρυθρη ακτινοβολία προκαλεί την παραγωγή των αποκαλούμενων «ορμονών της ευτυχίας», της ντοπαμίνης και της σεροτονίνης. Η σεροτονίνη ανεβάζει τη διάθεση,

NIVEA SUN Protect & Bronze lotion – για ένα φυσικό μαύρισμα που διαρκεί

NIVEA SUN Protect & Bronze lotion – για ένα φυσικό μαύρισμα που διαρκεί

Μια φυσικά μαυρισμένη επιδερμίδα φαίνεται όμορφη και υγιής. Μην τη στερηθείς: Το NIVEA SUN After Sun Protect & Bronze Tan Prolong Lotion περιέχει ένα φυσικό φυτικό εκχύλισμα που ενεργοποιεί την παραγωγή μελανίνης από την επιδερμίδα. Η μελανίνη παράγεται φυσικά από το σώμα και είναι υπεύθυνη τόσο για την προστασία όσο και για το μαύρισμα της επιδερμίδας μας. Αποτέλεσμα: βαθύ και μακράς διάρκειας μαύρισμα. 

Αντηλιακό γαλάκτωμα από τη NIVEA: άμεση προστασία μετά την εφαρμογή


Προστασία από τις ακτίνες UV & την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας και ένα θαυμάσιο μαύρισμα – αυτό ακριβώς προσφέρει η αντηλιακή κρέμα NIVEA. Η NIVEA προσφέρει αδιάβροχη αντηλιακή προστασία, με την ενυδατική αντηλιακή λοσιόν της NIVEA, με SPF 10, 20, 30 και 50+. Η συμβατότητα με την επιδερμίδα είναι δερματολογικά ελεγμένη.

Η κρέμα αντηλιακής προστασίας NIVEA που είναι κατάλληλη για τις ανάγκες μου/ για εμένα

Γαλάκτωμα, λοσιόν, σπρέι ή λάδι σε μορφή σπρέι; Ενυδάτωση ή ίσως αναζωογόνηση; Ποια αντηλιακή προστασία NIVEA SUN σου ταιριάζει; 

Τα αντηλιακά προϊόντα της σειράς Protect & Moisture παρέχουν άμεση προστασία από τα ηλιακά εγκαύματα και την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Η ενυδατική φόρμουλα προσφέρει βαθιά και μακράς διάρκειας ενυδάτωση. 

Τα αντηλιακά προϊόντα της σειράς Protect & Bronze χαρίζουν όμορφο μαύρισμα που διαρκεί. Ενεργοποιούν την παραγωγή μελανίνης από την επιδερμίδα, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τη φυσική διαδικασία μαυρίσματος. Οι αντηλιακές φόρμουλες διατίθενται σε μορφή λοσιόν, λαδιού, σπρέι ή ως προϊόν για το πρόσωπο. 

Τα αντηλιακά προϊόντα της σειράς Protect & Refresh σας προσφέρουν μια ευχάριστη αίσθηση δροσιάς. Η εξαιρετικά ελαφριά σύνθεση των προϊόντων αναζωογονεί την επιδερμίδα αμέσως μετά την εφαρμογή τους. Διατίθενται ως λοσιόν, διαφανή σπρέι και σε μορφή αεροζόλ. 

Η ευαίσθητη επιδερμίδα χρειάζεται ιδιαίτερη προστασία από τον ήλιο, η οποία της προσφέρεται με τα προϊόντα της σειράς NIVEA SUN Pure & Sensitive Spray: Δεν περιέχουν άρωμα, χρωστικές ουσίες ή συντηρητικά. Χάρη στην εξαιρετικά αποτελεσματική προστασία από τις ακτίνες UVA που προσφέρουν, αυτά τα προϊόντα αντηλιακής προστασίας μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης δερματικών αλλεργιών λόγω έκθεσης στο φως του ήλιου. 

Όλα τα παιδικά προϊόντα έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την παιδική επιδερμίδα, η οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και χρειάζεται ειδική προστασία. Το εξαιρετικά αποτελεσματικό σύστημα προστασίας από τις ακτίνες UVA/UVB παρέχει αξιόπιστη προστασία από τα ηλιακά εγκαύματα και τις μακροχρόνιες βλάβες της επιδερμίδας. Δρα αμέσως και προσφέρει επιπλέον αδιάβροχη προστασία.

Μάθε περισσότερα για τη σωστή παιδική φροντίδα αντηλιακής προστασίας εδώ.

Περιποίηση αντηλιακής προστασίας για ξέγνοιαστα μπάνια στη θάλασσα

Θέλεις να δροσιστείς;

Αδιάβροχη αντηλιακή προστασία

Απόλαυσε ξέγνοιαστα τις καλοκαιρινές ημέρες: τα προϊόντα αντηλιακής προστασίας είναι η σωστή επιλογή για να κάνεις τα μπάνια σου.

Πόσο αξιόπιστα είναι τα προϊόντα αδιάβροχης αντηλιακής προστασίας;

Ελέγχουμε τις αδιάβροχες ιδιότητές τους σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της COLIPA. Το προϊόν προστασίας εφαρμόζεται στην πλάτη του δοκιμαστή. Έπειτα συνεχίζει με 2 εικοσάλεπτες συνεδρίες σε τζακούζι. Μετά από αυτή την περίοδο, το προϊόν θα πρέπει να διατηρήσει το 50% του αρχικού επιπέδου προστασίας του.

Στην περίπτωση των έξτρα αδιάβροχων προϊόντων, το επίπεδο προστασίας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον το μισό απ’ ό,τι ήταν πριν την είσοδο στο νερό, αλλά αυτή τη φορά μετά από 4 εικοσάλεπτες επισκέψεις σε τζακούζι. Επομένως, τα προϊόντα αντηλιακής προστασίας είναι ειδικά σχεδιασμένα για την προστασία της επιδερμίδας ακόμα και μέσα στο νερό. Προτείνουμε την επανάληψη της εφαρμογής του αντηλιακού μετά το κολύμπι και το σκούπισμα.

Φροντίδα αντηλιακής προστασίας από τη NIVEA

NIVEA – Νο 1* για την αντηλιακή προστασία

Καθώς κατέχουμε την πρώτη θέση παγκοσμίως στη αντηλιακή προστασία*, στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι μπορείς να χαρείς άφοβα τον ήλιο. Η έρευνα και η ανάπτυξη των προϊόντων μας επικεντρώνεται σε αυτόν τον στόχο. Τα προϊόντα NIVEA περιέχουν φίλτρα UVA και UVB, τα οποία εμποδίζουν τη διείσδυση των επικίνδυνων υπεριώδων ακτίνων στην επιδερμίδα και την πρόκληση βλαβών.

*Πηγή: Euromonitor International Limited, NIVEA ως μια παγκοσμίως γνωστή επωνυμία στην κατηγορία αντηλιακής περιποίησης, που περιλαμβάνει τα προϊόντα αντηλιακής προστασίας, τα προϊόντα για περιποίηση μετά τον ήλιο και τα προϊόντα αυτομαυρίσματος, κύκλος εργασιών το 2011

ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ

Όπως άλλες διεθνείς επωνυμίες στο χώρο της αντηλιακής περιποίησης, η NIVEA SUN συμμορφώνεται με τα πρότυπα ελέγχου που καθορίζονται από τη Cosmetics Europe – The Personal Care Association (πρώην COLIPA). Αυτά περιλαμβάνουν τις διαδικασίες δοκιμής για τον δείκτη SPF (προστασία από την ακτινοβολία UVB), την αντοχή στο νερό και την αποτελεσματικότητα κατά της ακτινοβολίας UVA.

Τα προϊόντα αντηλιακής προστασίας πρέπει να τηρούν τα διεθνή πρότυπα

Υπάρχουν διάφοροι κανονισμοί για τα αντηλιακά προϊόντα. Εδώ παρατίθενται ορισμένες από τις κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ: 

 • Κανένα προϊόν δεν μπορεί να υποσχεθεί 100% προστασία. 
 • Αντηλιακά προϊόντα με δείκτη SPF χαμηλότερο από 6 δεν πρέπει να χαρακτηρίζονται ως αντηλιακά προϊόντα. 
 • Η τιμή του δείκτη SPF συμπληρώνεται από εύκολα κατανοητές πληροφορίες σχετικά με την ισχύ του αποτελέσματος προστασίας (βασικό, μέτριο, υψηλό, πολύ υψηλό). 
 • Προστασία από τις ακτίνες UVB και UVA. 
 • Απαιτείται ένα ικανοποιητικό επίπεδο προστασίας φίλτρων UVA και UVB. Συγκεκριμένα, η προστασία UVA αντιπροσωπεύει το 1/3 του συνολικού δείκτη SPF και είναι αποτελεσματική για το κρίσιμο μήκος κύματος 370 nm. 
 • Ο καταναλωτής πρέπει να ενημερώνεται ότι η αποτελεσματικότητα του αντηλιακού προϊόντος εξαρτάται από τη σωστή εφαρμογή. 
 • Η συσκευασία περιλαμβάνει οδηγίες εφαρμογής, οι οποίες θα πρέπει να τηρούνται για την επίτευξη πλήρους προστατευτικού αποτελέσματος.

Υπεύθυνη συμπεριφορά κατά την έκθεση στον ήλιο – συστάσεις της ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καταρτίσει κατευθυντήριες γραμμές για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τους κινδύνους του ήλιου και τις διαθέσιμες επιλογές για την προστασία τους. Η χρήση κατάλληλων προϊόντων αντηλιακής προστασίας είναι απλώς ένας από τους πολλούς τρόπους για να προστατευτούμε από τον ήλιο. Φρόντισε επίσης να τηρήσεις τα ακόλουθα μέτρα: 

 • Βρέφη και μικρά παιδιά δεν θα πρέπει ποτέ να κάθονται ή να παίζουν απευθείας εκτεθειμένα στο ηλιακό φως
 • Δεν θα πρέπει να περνάς μεγάλα χρονικά διαστήματα κάτω από τον ήλιο από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ.
 • Αν δεν μπορείς να αποφεύγεις την έκθεση στον ήλιο για μακρά χρονικά διαστήματα, προστάτευε πάντα τον εαυτό σου με τα σωστά ρούχα. Συγκεκριμένα, να φοράς καπέλο, ένα μπλουζάκι ή κάποιο άλλο ρούχο που να καλύπτει τους ώμους σου και γυαλιά ηλίου με προστασία UV. 
 • Η εφαρμογή της σωστής ποσότητας του αντηλιακού προϊόντος είναι εξίσου σημαντική με την επιλογή του σωστού δείκτη SPF. Για την επίτευξη πλήρους αποτελέσματος προστασίας που προσφέρεται από τον δείκτη ηλιακής προστασίας (SPF) του προϊόντος, θα πρέπει να εφαρμόζεις 2mg/cm². Για έναν ενήλικα, αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 36 γραμμάρια (έξι κουταλάκια του γλυκού). Εντούτοις, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν συνήθως μόνο τη μισή από την απαραίτητη ποσότητα. Εφάρμοσε την απαραίτητη ποσότητα αντηλιακού μετά το κολύμπι, το σκούπισμα ή αφού ιδρώσεις για τη διατήρηση πλήρους αναγκαίου επιπέδου προστασίας. Η εφαρμογή του προϊόντος πρέπει να επαναλαμβάνεται ανά δύο ώρες. 
 • Να χρησιμοποιείς μόνο αντηλιακά προϊόντα που σε προστατεύουν τόσο από τις UVB όσο και από τις UVA ακτίνες.

Τα παιδιά χρειάζονται ειδική προστασία

Παιδική αντηλιακή προστασία

Βρέφη και μικρά παιδιά δεν πρέπει ποτέ να εκτίθενται απευθείας στην ηλιακή ακτινοβολία. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά φορούν καπέλο όταν εκτίθενται απευθείας στον ήλιο.

Σου προτείνουμε