ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΞΥΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ;

Το ερώτημα που μας απασχολεί - σχεδόν - μια χιλιετία, τι προσφέρει το καλύτερο ξύρισμα: Tο παραδοσιακό ξυράφι ή η ξυριστική μηχανή; Υπολογίζεται ότι ένας άνδρας αφιερώνει περίπου 50.000 λεπτά στη διάρκεια της ζωής του για να περιποιηθεί τις τρίχες του προσώπου του, επομένως είναι απόλυτα λογικό να θες να αντιμετωπίσεις αυτή την ανδρική πρωινή τελετουργία με κάποιες γνώσεις.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ BENJAMIN FRANKLIN

ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

Ποιος θα το πίστευε ότι ένας χαρταετός στην καταιγίδα θα οδηγούσε τελικά στη γέννηση μιας συσκευής, που θα τιθασεύει τα γένια σου; Τρελό. Ενώ ο παππούς σου μάλλον θα κοροϊδεύει αυτή τη σκέψη, η ξυριστική μηχανή προσφέρει πολλά οφέλη. Απλά δεν υπάρχει πιο γρήγορος τρόπος ξυρίσματος. Χωρίς νερό. Χωρίς αφρό. Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεσαι καν το μπάνιο. Για όσους από εμάς λοιπόν δεν περισσεύει χρόνος για χάσιμο, αυτή είναι η κατάλληλη επιλογή. Εκτός από την ταχύτητα, πολλοί θεωρούν ότι οι ξυριστικές μηχανές μειώνουν τα κοψίματα, άρα και τους ερεθισμούς.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΛΑΣΕΙ, ΜΗΝ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙΣ

ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

Παρόλο που το να περνά ένα κοφτερό κομμάτι μέταλλο πάνω στην επιδερμίδα σου ακούγεται αρκετά βάρβαρο, τα παραδοσιακά ξυράφια παρέχουν το απόλυτα βαθύ ξύρισμα, οπότε μέχρι να εφευρεθεί κάτι με λέιζερ - σε σας μιλάμε, στη Silicon Valley - πιθανότατα θα συνεχίσει να είναι το καλύτερο ξύρισμα. Εκτός από καλύτερο ξύρισμα, τα παραδοσιακά ξυράφια, και ειδικά τα παλιομοδίτικα ξυραφάκια ασφαλείας, είναι αρκετά φθηνότερα και πολύ προσβάσιμα.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Στο τέλος της μέρας, αυτό που μετράει είναι σε τι δίνεις σημασία. Ενώ το παραδοσιακό ξυράφι προσφέρει καλύτερο ξύρισμα, δεν είναι τόσο γρήγορο όσο η ξυριστική μηχανή. Αυτή είναι λοιπόν η απόφαση που πρέπει να πάρεις.

Όποια κι αν είναι η μέθοδός σου, λίγη επιπλέον προσπάθεια θα φέρει την επιτυχία. Το ξύρισμα αμέσως μετά το ντους διασφαλίζει ότι θα έχουν ανοίξει οι πόροι της επιδερμίδας και θα έχουν μαλακώσει τα γένια, χαρίζοντάς σου ένα καλύτερο ξύρισμα, όποιο εργαλείο κι αν διαλέξεις. Και θυμήσου πάντα να ολοκληρώνεις τη διαδικασία με ένα after shave ή μια ενυδατική, για να διατηρείς την επιδερμίδα σου απαλή και υγιή.