γυναίκα που κοιτάζει στον καθρέφτη

Τι είναι το εσωτερικό σπυράκι

Μάθετε τι είναι το εσωτερικό σπυράκι και πώς το απομακρύνετε με τη NIVEA

ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΌ ΣΠΥΡΆΚΙ;

Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ακούσει ποτέ τον όρο ""εσωτερικό σπυράκι"", τι είναι λοιπόν το εσωτερικό σπυράκι;
Το εσωτερικό σπυράκι είναι επίσης γνωστό και ως κύστη και δημιουργείται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και δεν είναι τόσο ευδιάκριτο. Καθώς τα εσωτερικά σπυράκια αναπτύσσονται κάτω από το δέρμα αναφέρονται ιατρικά και ως σπυράκια με υποδόριο οίδημα. Γίνονται αισθητά σαν μικρά εξογκώματα, μπορούν να είναι επίπονα, φλεγμονώδη και κοκκινωπά στο χρώμα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι προκαλεί τα εσωτερικά σπυράκια και πώς μπορείτε να τα απομακρύνετε.


Εσωτερικά σπυράκια στο πιγούνι και το μέτωπο

Τα εσωτερικά σπυράκια/σπυράκια κάτω από το δέρμα συνήθως δημιουργούνται στο πρόσωπο, ειδικά στην περιοχή του πιγουνιού και του μετώπου. Επίσης μπορεί να δημιουργηθούν και στο άνω μέρος της πλάτης ή στο στήθος. Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε τα εσωτερικά σπυράκια είναι περνώντας το δάχτυλό σας σε όλη την έκταση του δέρματός σας οπότε και θα αισθάνεστε συχνά ένα εξόγκωμα. Αυτό δεν ισχύει πάντα. Πρέπει να αποφεύγετε να σπάτε τα εσωτερικά σπυράκια. Δεν μπορείτε έτσι να τα απομακρύνετε. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα εσωτερικά σπυράκια στο πιγούνι και το μέτωπο καθώς συχνά αυτό οδηγεί σε ουλές ή μολύνσεις, ώθηση του περιεχομένου πιο βαθιά μέσα στο δέρμα με αποτέλεσμα φλεγμονή. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι σχηματίζονται πιο συχνά στο πιγούνι και το μέτωπο λόγω του μέικ-απ και του αγγίγματος που είναι κορυφαίοι παράγοντες για την εμφάνιση εσωτερικών σπυριών.

γυναίκα με σγουρά μαλλιά χαμογελώντας

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΊ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΆ ΣΠΥΡΆΚΙΑ

Τα εσωτερικά σπυράκια είναι σαν τα συνήθη σπυράκια καθώς δημιουργούνται όταν οι πόροι στο δέρμα σας μπλοκάρουν με σμήγμα (έλαιο που παράγεται από το σώμα σας), ρύπους, βακτήρια, νεκρό δέρμα και τρίχες. Υπάρχουν πολλές αιτίες δυσκολίας του σώματός σας να ρυθμίζει αυτούς τους παράγοντες, σε αυτές περιλαμβάνονται:
 

Ορμονικές αλλαγές

Όταν οι έφηβοι περνάνε την εφηβεία τείνουν να εμφανίζουν εξάρσεις ακμής καθώς αλλάζουν τα επίπεδα ορμονών. Αυτό συμβαίνει και στις γυναίκες κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσης ή της εγκυμοσύνης.

 

Ιδρώτας

Δραστηριότητες που σας κάνουν να ιδρώνετε μπορούν να επιδεινώσουν την ακμή και τα εσωτερικά σπυράκια, ειδικά εάν φοράτε στενά ρούχα ή καπέλο/κράνος.

 

Κακή υγιεινή

Εάν δεν κάνετε ντους ή δεν πλένετε το δέρμα σας τακτικά, θα συσσωρευτούν λιπαρότητα και ρύποι στο δέρμα τα οποία επιφέρουν ακμή και εσωτερικά σπυράκια. 

 

Φάρμακα

Τα εσωτερικά σπυράκια και η ακμή, γενικά, προκαλούνται από φάρμακα τα οποία περιέχουν κορτικοστεροειδή, τεστοστερόνη ή λίθιο.

 

Οικογενειακό ιστορικό

Η ακμή μπορεί να οφείλεται στο οικογενειακό ιστορικό, εάν αυτό συμβαίνει σε πολλά άτομα στην οικογένεια. Εάν οι γονείς σας υπέφεραν από αυτό, είναι πιθανό να συμβαίνει και σε εσάς. Το ίδιο ισχύει και για τα εσωτερικά σπυράκια.
 

Προϊόντα φροντίδας του δέρματος

Η χρήση μεγάλης ποσότητας μέικ-απ ή βαριών ενυδατικών μπορεί να μπλοκάρει τους πόρους, επιφέροντας δημιουργία μπιμπικιών και εσωτερικών σπυριών. 


Θεραπεία για τα εσωτερικά σπυράκια

ΠΏΣ ΕΜΠΟΔΊΖΕΤΕ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΆ ΣΠΥΡΆΚΙΑ:

Εάν αντιμετωπίζετε συνεχώς εσωτερικά σπυράκια, παραθέτουμε κάποιες προτάσεις μας για τον τρόπο πρόληψης δημιουργίας εσωτερικών σπυριών: 
 
γυναίκα που χαμογελά

-       Καθαρίζετε το δέρμα τακτικά
Είναι απαραίτητο να καθαρίζετε το δέρμα σας τακτικά και να διατηρείτε καλή υγιεινή εάν θέλετε να εμποδίσετε εμφάνιση και άλλων εσωτερικών σπυριών. Συνιστούμε να πλένετε το πρόσωπό σας με ένα καθαριστικό, όπως το NIVEA Derma Skin Clear Gel Κατα Των Πορων το πρωί, πριν πάτε στο κρεβάτι και εάν έχετε ιδρώσει.

-       Χρήση κατάλληλων προϊόντων φροντίδας του δέρματος/μέικ-απ
Συνιστούμε να αποφεύγετε λιπαρά προϊόντα, το λιπαρό δέρμα είναι ένας κρίσιμος παράγοντας που οδηγεί στην εμφάνιση ακμής και εσωτερικών σπυριών. Συνιστούμε τη χρήση μιας κρέμας προσώπου χωρίς έλαια όπως είναι η NIVEA Oil-Free Moisturiser. Εάν φοράτε μέικ-απ πρέπει να βάζετε ελάχιστη ποσότητα, οι μεγάλες ποσότητες μέικ-απ μπορούν να οδηγήσουν σε δέρμα με ρύπους και σε έμφραξη των πόρων. 
 
-       Μην τα αγγίζετε
Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να τα σπάσετε ή να συνεχίσετε να τα αγγίζετε. Αυτό ερεθίζει περισσότερο την περιοχή και μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση ή ουλές. Μόλις καθαρίσετε και βάλετε προϊόντα, εξασφαλίστε ότι δεν θα υπάρχει επαφή με αυτήν την περιοχή.


Επίμονα εσωτερικά σπυράκια

Εάν συνεχίζουν να υπάρχουν επίμονα σπυράκια κάτω από το δέρμα για αρκετούς μήνες αφότου δοκιμάσετε αυτές τις συμβουλές σχετικά με το τι είναι τα εσωτερικά σπυράκια, τι τα προκαλεί και τις σχετικές θεραπείες, συνιστούμε κατόπιν να αναζητήσετε έναν ειδικό που θα σας βοηθήσει να βρείτε μια εξατομικευμένη θεραπεία για τα εσωτερικά σπυράκια. Πρέπει να αναζητήσετε έναν ειδικό γιατρό εάν υπάρχει σοβαρή φλεγμονή σε ένα σπυράκι κάτω από το δέρμα ή εάν παρατηρείτε ενδείξεις μόλυνσης όπως ιδρώτα ή πυρετό.

ξανθιά γυναίκα που χαμογελά

ΑΝΑΚΑΛΎΨΤΕ ΤΗ ΣΕΙΡΆ DERMA SKIN CLEAR ΤΗΣ NIVEA

Ανακαλύψτε τη σειρά Derma Skin Clear της NIVEA που αποτελείται από τέσσερα προϊόντα που αντιμετωπίζουν το δέρμα με τάση ακμής μειώνοντας την εμφάνιση της ακμής και εμποδίζουν την επανεμφάνισή της. Κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, με βίγκαν φιλική φόρμουλα, η Derma Skin Clear είναι απαλή αλλά ωστόσο αποτελεσματική στην απομάκρυνση ατελειών για πιο καθαρό δέρμα με υγιή όψη.