ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ: Η ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΟΧΗ

Όσο υπέροχος είναι ο ήλιος για την ψυχή, οι ακτίνες του μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη φθορά στην επιδερμίδα. Ιδιαίτερα όσοι έχουν ευαίσθητο τύπο επιδερμίδας θα πρέπει να μην διακινδυνεύουν καθόλου όσον αφορά το ηλιακό φως.

ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Η ευαίσθητη επιδερμίδα χρειάζεται ειδική προστασία από τον ήλιο - και όχι μόνο το καλοκαίρι ή στο άμεσο ηλιακό φως. Με τη σωστή φροντίδα και τα κατάλληλα προστατευτικά μέτρα, ακόμα και τα άτομα με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα μπορούν να απολαύσουν τον ήλιο.

Η ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΟΧΗ

Η ευαισθησία στο ηλιακό φως μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους. Τα παιδιά χρειάζονται πιο εντατική αντηλιακή προστασία από τους ενήλικες για παράδειγμα, καθώς η επιδερμίδα τους δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα και επομένως είναι πολύ πιο ευαίσθητη.

Τα άτομα με πολύ ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα - που συνήθως έχουν και ξανθά ή κόκκινα μαλλιά, φακίδες και γαλάζια μάτια - θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίζουν την αντηλιακή προστασία με μεγάλη σοβαρότητα. Αυτό ισχύει και για ασθενείς με ακμή ή νευροδερματίτιδα, η επιδερμίδα των οποίων έχει ήδη καταπονηθεί από τη φαρμακευτική αγωγή και συνήθως αντιδρά με μεγαλύτερη ευαισθησία στο ηλιακό φως.

Μην ξεχνάς: όσο περισσότερο φθείρεται η επιδερμίδα από την υπεριώδη ακτινοβολία, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος της δερματικής φθοράς αργότερα στη ζωή. Ένα καλό αντηλιακό για ευαίσθητες επιδερμίδες θα πρέπει να προστατεύει εξίσου από τις ακτινοβολίες UVA και UVB. Οι ακτίνες UVA μεγάλου μήκους κύματος διεισδύουν βαθιά στον συνδετικό ιστό και βλάπτουν το κολλαγόνο, το οποίο είναι σημαντικό για την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Οι ακτίνες UVA είναι επομένως σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνες για την πρόωρη γήρανσή της. Αν και οι ακτίνες UVB μικρού μήκους κύματος δεν διεισδύουν τόσο βαθιά στην επιδερμίδα, είναι εξαιρετικά επιθετικές και μπορούν να προκαλέσουν ηλιακό έγκαυμα πολύ γρήγορα.

Μάθε περισσότερα για τη σωστή αντηλιακή προστασία εδώ.

 
Sensitive Skin

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ

Τα άτομα με εξαιρετικά ανοιχτόχρωμο τόνο ή εκείνα που πάσχουν από ηλιακές αλλεργίες έχουν επιδερμίδα που είναι πολύ πιο επιρρεπής σε βλάβες που σχετίζονται με το ηλιακό φως.

Ο ΗΛΙΟΣ ΔΕΝ ΛΑΜΠΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Η επιδερμίδα που είναι ευαίσθητη στο φως του ήλιου δεν χρειάζεται προστασία μόνο στις καλοκαιρινές διακοπές ή κάτω από τον καταγάλανο ουρανό. Παρόλο που οι χώροι με σκιά είναι καλύτερα σημεία για ηλιοθεραπεία, δεν θα είσαι ασφαλής από το ηλιακό έγκαυμα ούτε εκεί.

Στην πραγματικότητα, η ακτινοβολία UVA έχει σχεδόν πάντα την ίδια ένταση - ακόμα κι αν έξω έχει συννεφιά.

Η ελαφριά νέφωση επιτρέπει να περάσει το 90% της υπεριώδους ακτινοβολίας, ενώ το χιόνι μπορεί να αντανακλά έως και το 80% της υπεριώδους ακτινοβολίας. Ακόμη και κάτω από μισό μέτρο νερού, η υπεριώδης ακτινοβολία παραμένει στο 40%. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει πάντα να προστατεύεις τον εαυτό σου όποτε είσαι έξω.

Αν μπορείς, πρέπει να αποφεύγεις το άμεσο ηλιακό φως, καθώς και τον εξαιρετικά έντονο ήλιο το μεσημέρι. Ποτέ μην αφήνεις τα παιδιά να πάνε στην παιδική χαρά ή στο νηπιαγωγείο χωρίς αντηλιακή προστασία - το ίδιο ισχύει και για τα άτομα που έχουν ευαισθησία στο ηλιακό φως και βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο για μεγάλο διάστημα για τη δουλειά τους, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούν να βάζουν τακτικά αντηλιακή κρέμα και να φορούν τα σωστά ρούχα. Ακόμα και σε μια καλοκαιρινή βόλτα στην πόλη ή σε ένα καφέ σε εξωτερικό χώρο, ο ήλιος θα κάψει γρήγορα τις μη προστατευμένες περιοχές της επιδερμίδας

Μάθε περισσότερα για το πως μπορείς να αποφύγεις το έγκαυμα από τον ήλιο στο κεφάλι.


ΚΑΛΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ο πρωταρχικός στόχος αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα θα πρέπει να είναι να την προστατεύσεις από την ηλιακή ακτινοβολία και να αποφεύγεις το ηλιακό έγκαυμα. Σκέψου το: ακόμα και λίγο κοκκίνισμα αποτελεί ένδειξη υπερβολικού ηλιακού φωτός και πρώιμης βλάβης στην επιδερμίδα.

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΑ ΡΟΥΧΑ

Είναι καλύτερα να παίζεις εκ του ασφαλούς και να αφήνεις σπάνια την επιδερμίδα σου να έρχεται σε άμεση επαφή με το ηλιακό φως. Απόφευγε τα πολύ λεπτά τιραντάκια και προτίμησε T-shirt που καλύπτουν το πάνω μέρος του στήθους και τους ώμους. Τα υφάσματα με πυκνή ύφανση παρέχουν καλύτερη προστασία, ενώ τα ειδικά ρούχα με προστασία UV είναι εξαιρετικά πρακτικά.

Αρχικά υπήρχαν στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, αλλά τώρα είναι ευρέως διαθέσιμα και εδώ. Διατίθενται στη μορφή πουκάμισων, παντελονιών και T-shirt, καθώς και μαγιό για το κολύμπι σε εξωτερικούς χώρους. Είναι εξαιρετικά ελαφριά και στεγνώνουν γρήγορα - και ως εκ τούτου αποτελούν την ιδανική ενδυμασία για διακοπές στη Μεσόγειο, για όλες τις υπαίθριες δραστηριότητες και ιδιαίτερα για μωρά και νήπια.

 

 

Sun hat

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΣΟΥ

Τα γυαλιά ηλίου και το καπέλο για τον ήλιο είναι απολύτως απαραίτητα το καλοκαίρι - το καπέλο θα πρέπει ιδανικά να διαθέτει φαρδύ προστατευτικό μέρος και προστασία για τον λαιμό. Έτσι, θα μπορείς να προφυλάσσεις με την κατάλληλ σκίαση την ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου ανά πάσα στιγμή.

ΒΑΛΕ ΞΑΝΑ ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΚΡΕΜΑ

Τα προϊόντα αντηλιακής περιποίησης προσφέρουν αποτελεσματική προστασία από τα ηλιακά εγκαύματα και τις μακροχρόνιες βλάβες της επιδερμίδας. Πρέπει όμως να προσαρμόζονται με ακρίβεια στις ανάγκες της ευαίσθητης επιδερμίδας σου. Οι αντηλιακές lotion για ευαίσθητη επιδερμίδα (όπως η αντηλιακή lotion NIVEA PROTECT & SENSITIVE, για παράδειγμα) δεν περιέχουν αρώματα, χρωστικές και συντηρητικά. Είναι πολύ φιλικές προς την επιδερμίδα και μειώνουν τον κίνδυνο δερματικών αλλεργιών που προκαλούνται από το φως του ήλιου. Τα προϊόντα που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για την ευαίσθητη παιδική επιδερμίδα (όπως το Αντηλιακό spray NIVEA KIDS PROTECT & SENSITIVE), απορροφώνται πολύ εύκολα και είναι εύχρηστα στην εφαρμογή σε όλο το σώμα. Και θυμήσου: εφάρμοζε ξανά το προστατευτικό προϊόν κάθε 2 ώρες! Άπλωσε άφθονη κρέμα σε όλες τις περιοχές που εκτίθενται στο φως του ήλιου - κυρίως στη μύτη, τους ώμους, τις κορυφές των ποδιών και την πάνω περιοχή των χεριών.

 

Μάθε περισσότερα για την αντηλιακή προστασία.

Enjoying the sun

ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ - ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Όσον αφορά τον δείκτη αντηλιακής προστασίας, τα άτομα με ευαίσθητη επιδερμίδα θα πρέπει να χρησιμοποιούν τουλάχιστον SPF 30 – ή ακόμα καλύτερα, SPF 50, όπως έχει το Ενυδατικό Αντηλιακό spray NIVEA SUN Protect & Moisture με SPF 50+. Για τα παιδιά, είναι απαραίτητο το SPF 50+, όπως το Ενυδατικό Αντηλιακό spray NIVEA SUN. Ιδιαίτερα για τους μικρούς μας φίλους, συνιστούμε αδιάβροχα προϊόντα που ενισχύουν τη διασκέδαση και παρέχουν προστασία, ακόμα και στο κολύμπι ή τα πιτσιλίσματα.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ