Αντίο στρες: αποτελεσματικές συμβουλές

Στα επαγγελματικά σου επικρατεί πανικός, τα παιδιά χρειάζονται κάτι συνεχώς και κάποιος πρέπει να πάει στο σούπερ μάρκετ – πραγματικά ο χρόνος που μένει για εσένα είναι πολύ λίγος. Απλώς πες αντίο στο στρες με τις παρακάτω συμβουλές και κόλπα!

Μείνε ήρεμη! Έτσι θα ξεπεράσεις τις στρεσογόνες καταστάσεις

Διώξε το στρες μακριά – πέντε ασκήσεις για να διώξεις το άγχος και να χαλαρώσεις

  • Πνευματική καταπόνηση: κάνε μασάζ στους δυνατούς μυς στα πλαϊνά της ράχης της μύτης – αυτή η άσκηση βοηθάει στην απαλή απομάκρυνση της πνευματικής καταπόνησης.
  • Σωματική καταπόνηση: τρέξε με χαλαρό το σώμα μέσα στο δωμάτιο κάνοντας ευχάριστες σκέψεις. Οι ελαφριές κινήσεις και οι θετικές σκέψεις χαλαρώνουν τους μυς.
  • Σφιγμένο πρόσωπο: Κατέβασε το σαγόνι σου και ώθησέ το ελαφριά εμπρός και πίσω, ενώ τρέχεις σε κύκλο.
  • Σφιγμένοι ώμοι: Κοίταξε όσο πιο μακριά μπορείς αριστερά και δεξιά επάνω από τους ώμους σου, για να χαλαρώσεις τους μυς.
  • Αδύναμα γόνατα: Περπάτησε μέσα στο δωμάτιο με σταθερό βήμα και έπειτα πίεσε δυνατά τις κνήμες σου μεταξύ τους. Αυτή η άσκηση σε βοηθάει να στέκεσαι σταθερά και σου χαρίζει ενέργεια.
Stress Protect DEO

Το NIVEA Deo Stress Protect σε προστατεύει από τον ιδρώτα που προκαλεί η ζέστη

Για γυναίκες που επιθυμούν αξιόπιστη προστασία κατά της εφίδρωσης σε ιδιαίτερα στρεσογόνες καταστάσεις, συνιστάται το NIVEA Deo Stress Protect Spray. Η εξαιρετικά αποτελεσματική του φόρμουλα με σύμπλεγμα ψευδαργύρου και έλαιο αβοκάντο δρα αποτελεσματικά για 48 ώρες κατά του ιδρώτα.

Καλός προγραμματισμός σημαίνει αντίο στρες

Καλός προγραμματισμός σημαίνει λιγότερο στρες: να σημειώνεις όλα τα ραντεβού σου σε μια ατζέντα καθημερινά. Αν βρεις λίγο ελεύθερο χρόνο, κράτα τον για τον εαυτό σου!

Ένας καφές στη λιακάδα, μια ώρα άθλησης ή ένα γρήγορο πρόγραμμα σπα το απόγευμα – συνήθως κάνουν θαύματα. Ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα φέρνει ισορροπία στη ζωή σου και επιβεβαιώνει ότι η ομορφιά βγαίνει από μέσα σου από μόνη της. Με αυτόν τον τρόπο, θα ανακτήσεις τη δύναμη και την ενέργειά σου για τις υπόλοιπες υποχρεώσεις σου. Μπορείς να βρεις περισσότερες ιδέες και συμβουλές για εσωτερική αρμονία και ομορφιά εδώ.

Και αν πιεστείς λίγο περισσότερο…

Μήπως είσαι νευρική πριν από την παρουσίασή σου, τρέμεις πριν από τη συνέντευξη για τη δουλειά ή νιώθεις τα γόνατά σου αδύνατα πριν από το πρώτο ραντεβού σου; Με αυτές τις συμβουλές θα παραμείνεις ήρεμη!
Γυναίκα στη μπανιέρα

Η προσωπική σου ώρα χαλάρωσης: αντάμειψε τον εαυτό σου με ένα σπα

Μετά από μια εξαντλητική ημέρα, τίποτα δεν είναι πιο χαλαρωτικό από ένα ζεστό, αρωματικό αφρόλουτρο. Απόλαυσε το μπάνιο σου με το NIVEA Κρεμώδες Αφρόλουτρο Goodbye Stress Time και περιποιήσου τον εαυτό σου και τις αισθήσεις σου με το άρωμα της λεβάντας και του μελιού.

Γίνε ο ειδικός χαλάρωσης του εαυτού σου

Μια συζήτηση με τον εργοδότη σου, μια παρουσίαση ή μια συνέντευξη για δουλειά – είναι καταστάσεις που μπορούν να σε στρεσάρουν. Εδώ θα βρεις τρεις συμβουλές για να πεις αντίο στο στρες:
  • Συμβουλή 1: Χαμογέλα! Ένα ακαταμάχητο χαμόγελο είναι το πιο ισχυρό «όπλο» ενάντια στον «αντίπαλό» σου: απελευθερώνει την ένταση, καλύπτει λαθάκια με γοητεία και χαλαρώνει την ατμόσφαιρα.
  • Συμβουλή 2: Ανάπνεε σταθερά και ήρεμα. Κατά την εισπνοή, κράτα την αναπνοή σου για πολύ λίγο και έπειτα έκπνευσε ελεγχόμενα και συνειδητά. Με αυτήν την άσκηση οι μύες του στομαχιού χαλαρώνουν, ο θώρακας φουσκώνει και βυθίζεται ρυθμικά και εσύ ηρεμείς.
  • Συμβουλή 3: Χασμουρήσου! Το χασμουρητό είναι μια ανακλαστική αναπνευστική κίνηση που επιτυγχάνει τη χαλάρωση του σώματος. Δοκίμασε να χασμουρηθείς όταν νιώθεις στρες, για να μπορέσεις να ηρεμήσεις. Εξυπακούεται ότι πρέπει να το πράξεις πριν από τη συνέντευξή σου για δουλειά! Το ίδιο αποτέλεσμα έχει και ο αναστεναγμός. Αναστέναξε βαθιά και βγάλε από μέσα σου ό,τι σε θλίβει ή σε βαραίνει. Θα διαπιστώσεις πόσο λυτρωτικό μπορεί να είναι.