ΒΑΛΕ ΤΑΞΗ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ

Ζούμε σε έναν τρελό κόσμο. Οι πυκνές γενειάδες είναι πιο δημοφιλείς από ποτέ άλλοτε, ενώ η μη ελεγχόμενη ανάπτυξη εκεί... κάτω περνάει σιγά σιγά στο παρελθόν. Σου αποκαλύπτουμε πώς να ξυρίζεις με επιτυχία την ευαίσθητη περιοχή, με tips προετοιμασίας, πρακτικές συμβουλές και μια παρουσίαση των πιο συνηθισμένων μεθόδων.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το ξύρισμα της ευαίσθητης περιοχής

Μην αμελείς την προετοιμασία

Αν αισθάνεσαι σιγουριά με το πέρασμα της λεπίδας στο πρόσωπό σου, το ξύρισμα της ευαίσθητης περιοχής δεν θα σου φανεί και πολύ δύσκολο. Εδώ θα βρες μερικές συμβουλές, πριν ξεκινήσεις. Πρώτον, μπες για ζεστό μπάνιο. Το κρύο νερό δημιουργεί μικροσκοπικά φουσκώματα στο δέρμα και είναι έτσι πιο εύκολο να κοπείς. Δεύτερον, πλύνε καλά την ευαίσθητη περιοχή εκ των προτέρων, για να μην επιτρέψεις σε μικρόβια να εισέλθουν στο δέρμα σου καθώς ξυρίζεσαι. Τρίτον, για τέλειο αποτέλεσμα, σου προτείνουμε το υγρό ξύρισμα . Είναι πιο αποτελεσματικό από το στεγνό ξύρισμα και στους άνδρες δεν αρέσει να κάνουν μισά πράγματα. Τα βακτήρια μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα, οπότε χρησιμοποίησε μια ολοκαίνουργια λεπίδα και έτσι δεν θα τους αφήσεις περιθώριο. Αν παρόλα αυτά προτιμάς το στεγνό ξύρισμα, θα βρεις χρήσιμες συμβουλές στο κάτω μέρος της σελίδας.

Τρία βήματα για να δαμάσεις τις τρίχες

Βήμα Ι: Τριμάρισμα

Το τριμάρισμα είναι απαραίτητο πριν το ξύρισμα. Διαφορετικά, οι πιο μακριές τρίχες τείνουν να πιάνονται στο ξυραφάκι και είναι πιο πιθανό να τραυματιστείς. Απλά τέντωσε το δέρμα και χρησιμοποίησε τη συσκευή τριμαρίσματος υπό γωνία 45 μοιρών για να κόψεις τις τρίχες της ευαίσθητης περιοχής λίγα χιλιοστά. Τόσο εύκολο!

Βήμα ΙΙ: Το υγρό ξύρισμα

Ώρα να αντιμετωπίσεις τις τρίχες! Άπλωσε gel ξυρίσματος στο τριμαρισμένο τρίχωμα της ευαίσθητης περιοχής για να δημιουργήσεις ένα λεπτό στρώμα πάνω του. Στη συνέχεια, τέντωσε με τα δάχτυλά σου το δέρμα και πέρασε το ξυράφι πάνω από το δέρμα, προς τη φορά που μεγαλώνουν οι τρίχες. Κάνε απαλές κινήσεις και μην πιέζεις πολύ δυνατά. Στη συνέχεια ξέπλυνε τα υπολείμματα του gel. Σου προτείνουμε το NIVEA MEN Gel Ξυρίσματος Σώματος για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ξυρίσματος, χωρίς ερεθισμούς.

Βήμα ΙΙΙ: Μετά το ξύρισμα

Δεν θα αμελούσες τη φροντίδα του προσώπου σου μετά το ξύρισμα, έτσι πρέπει να κάνεις και μετά το ξύρισμα της ευαίσθητης περιοχής. Ένα after shave lotion προστατεύει από το δυσάρεστο κοκκίνισμα και τη φαγούρα. Προτείνουμε το NIVEA MEN After Shave Lotion Σώματος. 

Τελευταία βήματα

Η μεγάλη απόφαση για το στεγνό ξύρισμα της ευαίσθητης περιοχής

Το στεγνό ξύρισμα της ευαίσθητης περιοχής είναι μια πρόκληση, όχι όμως αδύνατο. Προχώρησε με προσοχή, διότι κάποια μοντέλα ηλεκτρικών ξυριστικών μηχανών έχουν συσκευή τριμαρίσματος ενσωματωμένη ανάμεσα στα φύλλα της κεφαλής ξυρίσματος. Μην χρησιμοποιείς ποτέ τέτοιου είδους ξυριστικές μηχανές για την ευαίσθητη περιοχή, καθώς το δέρμα εκεί έχει πτυχές που δεν έχει το πρόσωπο. Αν κάποια από τις πτυχές αυτές πιαστεί στη συσκευή τριμαρίσματος, μπορεί να είναι ιδιαίτερα επίπονο, ακόμα και να ματώσει. Έτσι, αφού έχεις τριμάρει τις τρίχες της ευαίσθητης περιοχής, σε μόλις λίγα χιλιοστά, πάρε την ηλεκτρική ξυριστική μηχανή και ξύρισε γύρω από τη βουβωνική χώρα, με μικρές κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια, σου συνιστούμε να χρησιμοποιήσεις τη NIVEA MEN After Shave Lotion Σώματος για να ανακουφίσεις τυχόν κοκκίνισμα και φαγούρα.

Μέθοδοι αποτρίχωσης της ευαίσθητης περιοχής, που θα σε κάνουν να τρέμεις

Το υγρό και το στεγνό ξύρισμα δεν είναι οι μόνοι τρόποι για να ξεφορτωθείς την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα εκεί κάτω. Χωρίς να σημαίνει πως συνιστούμε κάποια άλλη μέθοδο, εδώ θα βρες μια παρουσίαση των διαφορετικών επιλογών:

Αποτρίχωση με κερί: Συμπεριλαμβάνει την επάλειψη των τριχών με ζεστό κερί και - αφού κρυώσει - το γρήγορο τράβηγμα, αντίθετα από τη φορά ανάπτυξης της τρίχας. Δεν είναι για δειλούς!

Αποτρίχωση με συσκευή αποτρίχωσης: Οι τρίχες τραβιούνται μαζί με τη ρίζα τους χιλιοστό μετά το χιλιοστό. Άουτς! 

Αποτρίχωση με χαλάουα: Η μέθοδος αυτή είναι παρόμοια με την αποτρίχωση με κερί, με τη διαφορά ότι σε αυτή χρησιμοποιείται μια πάστα από ζάχαρη για να κολλήσουν καλύτερα οι τρίχες... όχι τόσο γλυκιά όσο ακούγεται. Μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος, αλλά... δεν θα πάρουμε.

Αποτριχωτικές κρέμες: Η χρήση χημικών στην ευαίσθητη περιοχή μπορεί να οδηγήσει σε εξανθήματα και ερεθισμό του δέρματος και σίγουρα δεν είναι ελκυστική για όλους.