ΞΥΡΙΣΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ; ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ ΤΗ ΛΑΜΨΗ ΣΟΥ

ΞΥΡΙΣΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ; ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ ΤΗ ΛΑΜΨΗ ΣΟΥ

Αποφάσισες ότι τα μαλλιά δεν κάνουν για εσένα και υιοθέτησες το look με το ξυρισμένο κεφάλι – καλή επιλογή. Ενώ αυτό το look δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και έχει το πλεονέκτημα μιας απλούστερης περιποίησης, αυτό δε σημαίνει ότι μπορείς να ξεχάσεις την περιποίηση του κεφαλιού σου.

#1 ΚΑΝ' ΤΟ ΣΩΣΤΑ

Πρώτα από όλα, το να κυκλοφορείς με πληγές και/ή κομμάτια χαρτιού τουαλέτας κολλημένα στο κεφάλι σου δεν είναι και πολύ καλό look, επομένως θα πρέπει να προσέχεις με τη λεπίδα. Σε ό,τι αφορά τα ξυράφια, προτίμησε το ίδιο ξυράφι όπως και για το πρόσωπό σου - κάτι του τύπου με 3 λεπίδες μάλλον θα είναι ότι πρέπει. Το ζεστό νερό μαλακώνει τις τρίχες και είναι ιδανικό για βαθύ ξύρισμα, και επειδή μάλλον έτσι θα λερώσεις όλο το χώρο με κρέμα ξυρίσματος, το ντους είναι το τέλειο μέρος για να ξυριστείς. Και σίγουρα θα πρέπει να επενδύσεις σε έναν καθρέφτη για το ντους, έτσι ώστε να μπορείς να βλέπεις τι κάνεις. Υ.Γ. Εάν ο καθρέφτης θολώνει από τους υδρατμούς βάλτου κρέμα ξυρίσματος και σκούπισέ τον με μια πετσέτα – αυτό θα εμποδίσει το θόλωμα για αρκετές εβδομάδες.

#2 ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΚΑΘΑΡΟ

Μπορεί το μήκος των μαλλιών σου να παραμένει μικροσκοπικό, θα πρέπει, όμως, να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς σαμπουάν, αν και σε αρκετά λιγότερη ποσότητα. Τα λάδια και η βρωμιά θα συνεχίσουν να συσσωρεύονται στο κρανίο σου και θα πρέπει να προστατέψεις την επιδερμίδα σου από την ξηρασία και την ξηροδερμία.

#3 ΠΡΟΣΕΧΕ

Η ενυδάτωση είναι must. Το ξύρισμα και η έκθεση στον ήλιο μπορεί να αφυδατώσουν το κρανίο σου, οπότε ενυδάτωσέ το κάθε πρωί και αν μπορείς να βρεις μια ενυδατική με καλό δείκτη αντηλιακής προστασίας, ακόμη καλύτερα. Το ξυρισμένο κρανίο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στην ηλιακή ακτινοβολία, όποτε καλό είναι να χρησιμοποιείς πάντα ένα καλό αντηλιακό για το κεφάλι σου, πριν από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.

#4 ΚΑΛΥΨΕ ΤΟ

Βάλε ένα καπέλο. Ή και περισσότερα. Εκτός από την αντηλιακή προστασία, τα καπέλα προσδίδουν ιδιαίτερο στιλ στη συνολική εικόνα σου. Το στιλ που επιλέγεις καθορίζεται πολύ από την αισθητική σου, οπότε, αν δεν είσαι μέλος σε μπάντα Μαριάτσι, απέφυγε τα σομπρέρο.