Η Σάρλοτ έχει μια σπάνια πάθηση, έτσι κάνει κούνια κάτω από ένα δέντρο, όπου παραμένει προστατευμένη από τον ήλιο

 

ΜΙΑ ΑΧΤΙΔΑ ΕΛΠΙΔΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΔΕΡΜΑΤΙΚΗ ΠΑΘΗΣΗ 

 

Στη NIVEA, πιστεύουμε ότι όλοι αξίζει να νιώθουν υπέροχα με την επιδερμίδα τους. Γι’ αυτό μοιραζόμαστε μαζί σας την ιστορία της Σάρλοτ και το πώς αναπτύξαμε ένα καινοτόμο αντηλιακό ειδικά για εκείνη, έτσι ώστε να την βοηθήσει να παραμένει περισσότερη ώρα στον ήλιο.

 

Ένα εικονογραφημένο σκίτσο της Σάρλοτ, η οποία έχει μια σπάνια πάθηση, που ονομάζεται ερυθροποιητική πρωτοπορφυρία.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΡΛΟΤ

Η Σάρλοτ διαγνώστηκε με ερυθροποιητική πρωτοπορφυρία όταν ήταν μόλις δύο ετών. Γνωστή και ως Shadow Jumper ασθένεια, αυτή η πάθηση δεν επιτρέπει στη Σάρλοτ να παραμένει στον ήλιο για πολλή ώρα, χωρίς να πονά και η μπλε υπεριώδης ακτινοβολία προκαλεί φθορά στην επιδερμίδα της.

 

Για αυτή την ειδική περίπτωση η ομάδα Έρευνας & Ανάπτυξης της NIVEA, με επικεφαλής τον Dr. Kolbe, μεσολάβησε προσφέροντας όλη τη γνώση της για την επιδερμίδα, με σκοπό να βρεθεί ένας τρόπος προστασίας από τον ήλιο, ειδικά για τη Σάρλοτ. Η νόσος της ερυθροποιητικής πρωτοπορφυρίας δεν θεραπεύεται, αλλά βρήκαμε έναν τρόπο να συμβάλλουμε στην προστασία της επιδερμίδας της και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής της. Δημιουργήσαμε ένα εξαιρετικά προστατευτικό και περιποιητικό αντηλιακό για την ευαίσθητη επιδερμίδα της. Η διαφορά του από τα κοινά αντηλιακά είναι ότι,  εκτός από την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, παρέχει και προστασία ειδικά για το μπλε φως, επιτρέποντας στη Σάρλοτ να περνά περισσότερο χρόνο έξω, παίζοντας και απολαμβάνοντας για μεγαλύτερο διάστημα τη λιακάδα. Έτσι με την τεχνογνωσία μας καταφέραμε να την βοηθήσουμε, βάζοντας τα δυνατά μας!

Μια πραγματική φωτογραφία της Σάρλοτ, η οποία έχει μια σπάνια πάθηση, που ονομάζεται ερυθροποιητική πρωτοπορφυρία.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥΣ

 

Μια οικογένεια κάνει τα πάντα για τη ζωή των παιδιών της. Οι γονείς της Σάρλοτ δεν εγκατέλειψαν ποτέ την προσπάθεια. Η οικογένεια Hesseling, θέλοντας να βοηθήσει την κόρη της, αναζητούσε συνεχώς έναν τρόπο για να παραμένει προστατευμένη από το φως του ήλιου για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα και να απολαύσει την παιδική της ηλικία, σαν κάθε άλλο παιδί.

 

ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΤΗΣ ΣΑΡΛΟΤ

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

 

Στη NIVEA, πιστεύουμε ότι η καινοτομία έχει τη δύναμη να φροντίζει κάθε τύπο επιδερμίδας. 

Μετά από χρόνια γνώσης και συστηματικής έρευνας σχετικά με το πώς το φως επηρεάζει την επιδερμίδα, ο Dr. Kolbe και η ομάδα Έρευνας & Ανάπτυξης της NIVEA ανέπτυξαν μια μοναδική καινοτόμο λύση, συμβάλλοντας στην προστασία της ιδιαίτερα ευαίσθητης επιδερμίδας της Σάρλοτ. Το εξαιρετικά προστατευτικό αντηλιακό της Σάρλοτ προσφέρει αποτελεσματική κάλυψη απέναντι στο μπλε φως και της επιτρέπει να χαίρεται τον ήλιο για μεγαλύτερο διάστημα - προσφέροντάς της μια πιο «φωτεινή» αντιμετώπιση της καθημερινότητας!

 

 

Ένα εικονογραφημένο σκίτσο ενός επιστήμονα της NIVEA, ο οποίος δημιουργεί ένα ειδικό καινοτόμο αντηλιακό για προστασία από το μπλε φως.
 

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΛΕ ΦΩΣ

Το ηλιακό φως στα μάτια μας φαντάζει λαμπερό κίτρινο, όμως, αν διαχωριστεί, μπορούμε να διακρίνουμε όλα τα χρώματα της ίριδας σ’ αυτό. Το μπλε φως που είναι μέρος του, έχει υψηλή ενέργεια, που μπορεί να προκαλέσει φθορά στα μάτια και στην επιδερμίδα, αν εκτεθούμε σε αυτό χωρίς προστασία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η έκθεση στο μπλε φως του ήλιου, συνήθως δεν είναι επιβλαβής για την κανονική επιδερμίδα, ωστόσο, για όσους πάσχουν από ερυθροποιητική πρωτοπορφυρία, το φως αυτό μπορεί να δημιουργήσει βλάβη στην επιδερμίδα τους μέσα σε λίγα μόλις λεπτά και να προκαλέσει πολύ πόνο. Η προστασία της επιδερμίδας από το έντονο ηλιακό φως είναι σημαντική για όλους, για όσους, όμως  έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα λόγω αυτής της πάθησης, είναι απολύτως απαραίτητη.

 

 

Μια εικονογραφημένη εικόνα, όπου το μπλε φως, που εκπέμπουν οι ακτίνες του ήλιου προκαλεί πόνο στην Σάρλοτ

ΕΡΥΘΡΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΦΥΡΙΑ (EPP)

Η ερυθροποιητική πρωτοπορφυρία είναι μία εξαιρετικά σπάνια, κληρονομική πάθηση, που προκύπτει από την υψηλή συγκέντρωση της πρωτοπορφυρίνης στα ερυθρά αιμοσφαίρια, με αποτέλεσμα το άμεσο αίσθημα πόνου με την έκθεση της επιδερμίδας στο μπλε φως του ήλιου.  


Η πάθηση αυτή συχνά εμφανίζεται στην παιδική ηλικία και εκδηλώνεται σαν ένα έντονο αίσθημα καψίματος και κνησμού στην επιδερμίδα, ιδιαίτερα στη μύτη, τα μάγουλα και τα χέρια, μετά από έκθεση στον ήλιο. Άλλα συμπτώματα που μπορεί να ακολουθήσουν είναι ερυθρότητα, οίδημα ή τοπική λεύκανση της επιδερμίδας, που μπορεί να διαρκέσει από μερικά λεπτά έως και μερικές μέρες.


Καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμη κάποια συγκεκριμένη θεραπεία για την ερυθροποιητική πρωτοπορφυρία, είναι απαραίτητο οι ασθενείς να φορούν προστατευτικά ρούχα και να παραμένουν σε σκιερά μέρη, για να προστατεύονται από το μπλε φως του ήλιου. Παρόλο που δεν μπορούμε να θεραπεύσουμε την ίδια την ασθένεια, μπορούμε να βοηθήσουμε τη Σάρλοτ να απολαύσει τη ζωή της περισσότερο, προφυλάσσοντας την επιδερμίδα της με ένα εξαιρετικά προστατευτικό και περιποιητικό αντηλιακό και επιτρέποντάς της να παίζει έξω στον ήλιο για περισσότερη ώρα. 


.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΥΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ;

Η ηλιακή επίδραση στην ευαίσθητη επιδερμίδα με ερυθροποιητική πρωτοπορφυρία είναι διαφορετική, γεγονός που οδηγεί στην ανάγκη μιας εξειδικευμένης φροντίδας. Αυτό το προστατευτικό αντηλιακό αναπτύχθηκε ειδικά για τη Σάρλοτ και τις ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδας της, και επομένως δεν αποτελεί μέρος της σειράς προϊόντων μας, ούτε και διατίθεται προς πώληση.

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ;

Η ηλιακή επίδραση στην ευαίσθητη επιδερμίδα με ερυθροποιητική πρωτοπορφυρία είναι διαφορετική, γεγονός που οδηγεί στην ανάγκη μιας εξειδικευμένης φροντίδας. Αυτό το προστατευτικό αντηλιακό αναπτύχθηκε ειδικά για τη Σάρλοτ και τις ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδας της, και επομένως δεν αποτελεί μέρος της σειράς προϊόντων μας, ούτε και διατίθεται προς πώληση.

ΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΑΝΤΗΛΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ NIVEA Ή ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ ΣΑΣ;

Το αντηλιακό δεν περιλαμβάνεται στη σειρά των προϊόντων μας, καθώς αναπτύχθηκε ειδικά για τις ανάγκες της επιδερμίδας της Σάρλοτ. 

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ;

Η ηλιακή επίδραση στην ευαίσθητη επιδερμίδα με ερυθροποιητική πρωτοπορφυρία είναι διαφορετική, γεγονός που οδηγεί στην ανάγκη μιας εξειδικευμένης φροντίδας. Αυτό το προστατευτικό αντηλιακό αναπτύχθηκε ειδικά για τη Σάρλοτ και τις ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδας της, και επομένως δεν αποτελεί μέρος της σειράς προϊόντων μας, ούτε και διατίθεται προς πώληση.

ΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ Ή ΠΡΟΪΟΝ;

Όχι, το αντηλιακό της Σάρλοτ είναι ένα προστατευτικό αντηλιακό προϊόν, παρόμοιο με όλα τα προϊόντα αντηλιακής προστασίας της NIVEA, αλλά αναπτύχθηκε ειδικά για τις ανάγκες της επιδερμίδας της Σάρλοτ.  

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ NIVEA;

Αυτό το προστατευτικό αντηλιακό αναπτύχθηκε ειδικά για τη Σάρλοτ και τις ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδας της. Επομένως, δεν αποτελεί μέρος της υπάρχουσας σειράς προϊόντων NIVEA, ούτε διατίθεται προς πώληση. Ωστόσο, οι επιστήμονες της ομάδας Έρευνας και Ανάπτυξης της Beiersdorf εξετάζουν την πιθανότητα ανάπτυξης λύσεων αντηλιακής προστασίας από το μπλε φως στο μέλλον.  

ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η NIVEA ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;

Η NIVEA προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων αντηλιακής προστασίας για κάθε τύπο επιδερμίδας.  

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Η ΣΑΡΛΟΤ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΗ NIVEA ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Ή ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΦΑΠΑΞ ΠΑΡΑΓΩΓΗ;

Η Σάρλοτ θα συνεχίσει να λαμβάνει το αντηλιακό για όσο διάστημα το χρειάζεται και τη βοηθάει.  

ΚΑΙΓΟΜΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ. ΜΗΠΩΣ ΠΑΣΧΩ ΑΠΟ ΕΡΥΘΡΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΦΥΡΙΑ;

Κάποια άτομα είναι πιο ευαίσθητα στην ηλιακή ακτινοβολία. Αν ανησυχείτε, απευθυνθείτε στον  δερματολόγο σας για συμβουλές.

ΤΙ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ;

Σε όσους πάσχουν από ερυθροποιητική πρωτοπορφυρία, το μπλε φως από την ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί έντονο πόνο. Τα αποτελέσματα ερευνών για το ορατό φως υψηλής ενέργειας έδειξαν ότι πρέπει να προστεθούν ειδικές χρωστικές στο προστατευτικό αντηλιακό της Σάρλοτ, που απωθούν το μπλε φως, εμποδίζοντας τα επιβλαβή συστατικά του να φτάσουν στην επιδερμίδα. Είναι πολύ σημαντικό να επισημάνουμε ότι αυτό το καινοτόμο αντηλιακό δεν μπορεί να θεραπεύσει την ερυθροποιητική πρωτοπορφυρία ή να βελτιώσει τα συμπτώματά της, παρά μόνο να προστατεύσει την επιδερμίδα της Σάρλοτ, επιτρέποντάς της να εκτίθεται στο ηλιακό φως για σύντομο χρονικό διάστημα. Η Σάρλοτ θα πρέπει να συνεχίσει να είναι πολύ προσεκτική κάθε φορά που βρίσκεται στον ήλιο.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΤΗΣ ΣΑΡΛΟΤ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ;

Αυτό το προστατευτικό αντηλιακό αναπτύχθηκε ειδικά για τη Σάρλοτ και τις ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδας της και επομένως δεν αποτελεί μέρος της σειράς προϊόντων NIVEA, δεν διατίθεται προς πώληση, ούτε είναι εφικτή η παροχή δειγμάτων. Ωστόσο, οι επιστήμονες της ομάδας Έρευνας και Ανάπτυξης της Beiersdorf εξετάζουν την πιθανότητα ανάπτυξης λύσεων αντηλιακής προστασίας από το μπλε φως στο μέλλον.

ΠΩΣ ΑΝΑΠΤΥΞΑΤΕ ΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΤΗΣ ΣΑΡΛΟΤ;

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον Dr. Ludger Kolbe, Επικεφαλής Επιστήμονα Φωτοβιολογίας της Beiersdorf και την ομάδα του. Χάρη στην τεχνογνωσία τους, μπόρεσαν να αναπτύξουν αυτό το μοναδικό προστατευτικό αντηλιακό, ειδικά για τις ανάγκες της επιδερμίδας της Σάρλοτ. Καθένα από τα προϊόντα μας, όπως και το αντηλιακό της Σάρλοτ, υποβάλλεται σε συνεχείς δοκιμές, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα και η ασφάλειά του. Για τα καλλυντικά αντηλιακά προϊόντα μας, δοκιμάζουμε και την αποτελεσματικότητά τους όσον αφορά στην προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB. Στην περίπτωση του αντηλιακού της Σάρλοτ, αναπτύξαμε μια επιπλέον μέθοδο δοκιμής, που μας επέτρεψε να δοκιμάσουμε όλα τα πρωτότυπα σκευάσματα, ως προς τη βελτιστοποιημένη προστασία που παρέχουν απέναντι στο μπλε φως, δεδομένου ότι αυτό είναι που προκαλεί τον έντονο πόνο στην επιδερμίδα της Σάρλοτ.

ΑΝΑΠΤΥΞΑΤΕ ΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΤΗΣ ΣΑΡΛΟΤ ΣΕ ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ ΤΗΣ;

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον Dr. Ludger Kolbe, Επικεφαλής Επιστήμονα Φωτοβιολογίας της Beiersdorf και την ομάδα του. Χάρη στην τεχνογνωσία τους, μπόρεσαν να αναπτύξουν αυτό το μοναδικό προστατευτικό αντηλιακό, ειδικά για τις ανάγκες της επιδερμίδας της Σάρλοτ. Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας αυτού του προστατευτικού αντηλιακού, η ομάδα διατηρούσε συνεχή επικοινωνία με τον γιατρό της Σάρλοτ, ο οποίος είναι ειδικός στην εσωτερική παθολογία και ειδικεύεται στη διάγνωση σπάνιων ασθενειών.

ΠΩΣ ΜΑΘΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΡΛΟΤ;

Οι γονείς της Σάρλοτ αναζητούσαν συστηματικά κάποιον που θα μπορούσε να αναπτύξει ένα αντηλιακό ειδικά για τις ανάγκες της και έτσι ήρθαν σε επαφή με τη NIVEA μέσω ενός οικογενειακού φίλου.
Μια φωτογραφία του ειδικού καινοτόμου αντηλιακού, που προστατεύει την ιδιαίτερα ευαίσθητη επιδερμίδα της Σάρλοτ.