Από απαλή σε μεταξένια απαλή: απλές συμβουλές για αποτρίχωση

Ποιος τύπος αποτρίχωσης σου ταιριάζει περισσότερο; Υπάρχουν πολλές επιλογές για την αποτρίχωση του σώματός σου. Κάποιες είναι πιο ήπιες, κάποιες πιο γρήγορες, μερικές πιο σχολαστικές και σε άλλες τα αποτελέσματα διαρκούν περισσότερο. Θα σε βοηθήσουμε να αποφασίσεις ποια είναι η καλύτερη.

Πες αντίο στις τρίχες και τα αξύριστα πόδια

Γρήγορα και απλά: ακόμη πιο πολλές μέθοδοι αποτρίχωσης

 • Οι αποτριχωτικές κρέμες και τα τζελ λειτουργούν με συστατικά που διαλύουν την κερατίνη, αποσυνθέτοντας την τρίχα γρήγορα και ολοκληρωτικά χωρίς πόνο. 
 • Άπλωσε την κρέμα στις περιοχές του σώματός σου που θέλεις να αφαιρέσεις την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και άφησέ τη να δράσει για περίπου 10 λεπτά. Έπειτα, μπορείς να αφαιρέσεις την κρέμα και τις τρίχες με μια σπάτουλα. Οι τρίχες μεγαλώνουν ξανά μετά από 5-7 ημέρες, αλλά είναι πιο μαλακές από πριν.
 • Πρόσεξε ιδιαίτερα αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, αν έχεις κοψίματα ή αν έχεις καεί από τον ήλιο! Η συμβουλή μας: πρώτα δοκίμασε την αντοχή σου σε μια δυσδιάκριτη περιοχή του σώματός σου, όπως ο πήχης του χεριού σου. 
 • Περίπου το 7% των γυναικών προτιμούν ένα ηλεκτρικό ξυράφι για την αφαίρεση των ανεπιθύμητων τριχών. Οι κεφαλές ξυρίσματος γλιστρούν απαλά επάνω στην επιδερμίδα και κόβουν τις τρίχες απευθείας στην επιφάνεια της. Η διαδικασία είναι απλή και σύντομη, αλλά πρέπει να την επαναλαμβάνεις κάθε 2-3 ημέρες.
 • Αν θέλεις ένα μόνιμο αποτέλεσμα, τότε θα πρέπει να σκεφτείς την αποτρίχωση με λέιζερ. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί με παλμικό φως το οποίο διεισδύει βαθιά στην επιδερμίδα, θερμαίνοντας τη ρίζα της τρίχας και καταστρέφοντάς τη. Η επιδερμίδα και ο ιστός δεν καταστρέφονται κατά τη διαδικασία. Ωστόσο, αυτός ο τύπος αποτρίχωσης θα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο από έμπειρο επαγγελματία ή δερματολόγο.

Ποτέ μην ξυρίζεσαι χωρίς αφρό ή τζελ

Δεν έχει σημασία πόσο πολύ βιάζεσαι – όταν χρησιμοποιείς ξυραφάκι, δεν πρέπει να ξυρίζεσαι χωρίς τζελ ή αφρό ξυρίσματος. Αυτά τα προϊόντα ξυρίσματος διασφαλίζουν ότι υπάρχει ένα φιλμ προστασίας πάνω στην επιδερμίδα που επιτρέπει στη λεπίδα να μετακινείται ακόμη πιο απαλά. Συνήθως, περιέχουν συστατικά που καταπραΰνουν την επιδερμίδα πριν από το ξύρισμα. Αν χρησιμοποιείς τέτοια προϊόντα κατά το ξύρισμα, θα αποφύγεις πιθανούς τραυματισμούς της επιδερμίδας, κοκκινίλες ή σπυράκια και θα καμαρώνεις για την ασύγκριτα απαλή και μεταξένια επιδερμίδα σου. 
Η συμβουλή μας για την αποτρίχωση με τη συσκευή και το κερί: αυτές οι τεχνικές είναι πιο αποτελεσματικές σε στεγνή και μη λιπαρή επιδερμίδα. Επομένως, μην απλώνεις κρέμα για τουλάχιστον 24 ώρες εκ των προτέρων στις περιοχές της επιδερμίδας που θέλεις να αποτριχώσεις με τη συσκευή. 

Ξύρισμα ποδιών
Μέθοδοι αποτρίχωσης: ποια είναι η πιο αποτελεσματική;

Ξύρισμα – γρήγορη και απλή μέθοδος αποτρίχωσης

Το ξύρισμα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους αποτρίχωσης. Η συμβουλή μας: να ξυρίζεσαι στο μπάνιο, καθώς οι τρίχες κόβονται καλύτερα όταν είναι υγρές και επομένως πιο μαλακές. Επιπλέον, θα πρέπει να αλλάζεις τις λεπίδες τακτικά για να αποφύγεις τον ερεθισμό ή τον τραυματισμό της.
Κερί
Μέθοδοι αποτρίχωσης: ποια είναι η πιο αποτελεσματική;

Αποτρίχωση με κερί – για απαλά αποτελέσματα που διαρκούν εβδομάδες

Η αποτρίχωση με κερί αφαιρεί τις τρίχες μαζί με τη ρίζα τους. Αυτή η μέθοδος ενδείκνυται για όλα τα μέρη του σώματος και μπορεί να γίνει στο σπίτι με ταινίες κρύου ή ζεστού κεριού – για το 4% περίπου των γυναικών, η αποτρίχωση με κερί είναι η δημοφιλέστερη μέθοδος.
Περιποίηση ποδιών
Μέθοδοι αποτρίχωσης: ποια είναι η πιο αποτελεσματική;

Η συσκευή αποτρίχωσης – αφαιρεί τις τρίχες με περιστροφή

Με τις ηλεκτρικές συσκευές αποτρίχωσης, μικρές περιστρεφόμενες λαβίδες ή δίσκοι τραβούν τις τρίχες του σώματος. Πονάει λιγάκι, επειδή οι τρίχες ξεριζώνονται, αλλά το αποτέλεσμα διαρκεί 2-4 εβδομάδες.

Ποια μέθοδος αποτρίχωσης σου ταιριάζει περισσότερο;

 • Αν ψάχνεις μια σχολαστική μέθοδο αποτρίχωσης που δεν πονάει ή δεν απαιτεί πολύ χρόνο, θα πρέπει να επιλέξεις την κλασική μέθοδο με το ξυραφάκι. Ωστόσο, οι τρίχες που κόβονται με ξυραφάκι απευθείας στην επιφάνεια της επιδερμίδας μεγαλώνουν ξανά μέσα σε 1-3 ημέρες. 
 • Για εκείνες που ονειρεύονται απαλά πόδια για εβδομάδες, αντέχουν σχετικά τον πόνο και δεν έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα, μια ηλεκτρική συσκευή αποτρίχωσης είναι η κατάλληλη επιλογή. 
 • Για μια οικονομική μέθοδο αποτρίχωσης για απαλή επιδερμίδα με αποτελέσματα που διαρκούν 1-2 μήνες, συνιστούμε αποτρίχωση με κερί. Τα σετ ζεστού και κρύου κεριού είναι τα πλέον κατάλληλα για αποτριχώσεις στο σπίτι.
 • Θέλεις να έχεις απαλά πόδια και μασχάλες γρήγορα, αλλά φοβάσαι μήπως τραυματιστείς με το ξυραφάκι; Τότε, πρέπει να δοκιμάσεις κάποια αποτριχωτική κρέμα.
 • Εκείνες που επιθυμούν να ξεφορτωθούν την ενοχλητική τριχοφυΐα μόνιμα θεωρούν την αποτρίχωση με λέιζερ ως την καλύτερη λύση.

Προσοχή: κάτι που πρέπει να θυμάσαι

Κάθε μέθοδος αποτρίχωσης προκαλεί στρες και καταπόνηση στην επιδερμίδα. Συνεπώς, είναι ακόμη πιο σημαντικό να την προετοιμάσεις σωστά για την αποτρίχωση και να την περιποιηθείς μετά τη διαδικασία ακόμη περισσότερο.
Ξυραφάκι για μασχάλες

Πριν: για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, η επιδερμίδα πρέπει να είναι στεγνή

Αν για την αποτρίχωση χρησιμοποιείς κερί, μην απλώνεις κρέμα στις επίμαχες περιοχές την ημέρα της αποτρίχωσης. Το κερί θα κολλήσει καλύτερα σε στεγνή, μη λιπαρή επιδερμίδα. Ακόμη και με τις αποτριχωτικές κρέμες και τζελ, είναι καλύτερα να αποφεύγεις την εφαρμογή κρέμας.
Περιποίηση ποδιών

Μετά: η επιδερμίδα χρειάζεται φροντίδα

Δεν πρέπει να εκθέτεις την επιδερμίδα σου στον καυτό ήλιο αμέσως μετά την αποτρίχωση. Έτσι, θα αποφύγεις ερεθισμούς που προκαλούνται από αυξημένη εφίδρωση.

Μικρές συμβουλές για την αποτρίχωση

 • Η συχνή αποτρίχωση προκαλεί στρες στην επιδερμίδα και αφαιρεί την ενυδάτωση και τα φυσικά έλαια. 
 • Είναι σημαντικό να απλώσεις μια ικανοποιητική στρώση κρέμας στην επιδερμίδα σου μετά την απολύμανση. 
 • Η επιδερμίδα στις μασχάλες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και ξηραίνεται γρήγορα, με αποτέλεσμα το αίσθημα φαγούρας. Μετά την αποτρίχωση, μπορεί να βοηθήσει ένα αποσμητικό: Το NIVEA Deo Pearl & Beauty Spray με εκχυλίσματα μαργαριταριου προστατεύει την επιδερμίδα από ερεθισμούς.
 • Δεν είναι καθόλου ευχάριστο όταν οι τρίχες γυρνούν προς τα μέσα, αλλά δυστυχώς είναι συχνό επακόλουθο της αποτρίχωσης. Η συχνή απολέπιση εμποδίζει στα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας να μπλοκάρουν τον άξονα της τρίχας και αφήνουν τις νέες τρίχες να μεγαλώσουν.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ