ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

Το σώμα μας αλλάζει κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Και συχνά η επιδερμίδα μας αλλάζει, όπως και η διάθεσή μας. Η φροντίδα της επιδερμίδας και του σώματος σου είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτή την περίοδο. Με αυτές τις συμβουλές, θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις εύκολα τα μαύρα στίγματα, τα σπυράκια και την κακοσμία του σώματος.

Η σωστή περιποίηση για κάθε τύπο επιδερμίδας

Παρουσιάζει το πρόσωπό σου γυαλάδα; Έχεις σπυράκια και μαύρα στίγματα στη ζώνη Τ; Είναι η επιδερμίδα στα μάγουλα σου τεντωμένη και ερεθισμένη; Για να μπορείς να φροντίζεις σωστά την επιδερμίδα σου, είναι σημαντικό να γνωρίζεις τον τύπο της. Μόνο τότε μπορείς να επιλέξεις τα σωστά προϊόντα περιποίησης και να αντιμετωπίσεις τα τυχόν προβλήματα. 
Skin Type

Τύπος επιδερμίδας 1: Μικτή επιδερμίδα

Περιοχές κανονικής και λιπαρής επιδερμίδας στο πρόσωπο. Η επιδερμίδα είναι ερεθισμένη και λιπαρή, με μεγάλους πόρους, κυρίως στην περιοχή Τ, δηλαδή ανάμεσα στο μέτωπο, τα φρύδια, τη μύτη και το πηγούνι. Η επιδερμίδα γύρω από την περιοχή Τ είναι απαλή με μικρούς πόρους. Η επιδερμίδα στα μάγουλα είναι ξηρή και ορισμένες φορές σφιχτή. Μία αντηλιακή κρέμα ΒΒ που καλύπτει ελαφρά τις ατέλειες, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει την επιδερμίδα σου από τον ήλιο με δείκτη προστασίας 50+, είναι ιδανική. Συμβουλή φροντίδας: καθώς η επιδερμίδα τείνει να είναι αφυδατωμένη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια κρέμα ημέρας με έντονη ενυδάτωση. Αντιμετώπισε τα σπυράκια στην περιοχή Τ μία φορά την εβδομάδα με τις ταινίες Clear-Up Strips της NIVEA.

Τύπος επιδερμίδας 2: Λιπαρή επιδερμίδα

Το πρόσωπό σου φαίνεται χλωμό, γυαλίζει και έχει μεγάλους πόρους. Τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα εκτείνονται στο μέτωπο, τη μύτη, τα μάγουλα, το πάνω μέρος του στήθους και την πλάτη. Αυτά τα σημάδια εμφανίζονται διότι παράγεται υπερβολικό σμήγμα. Αυτά τα δερματικά προβλήματα προκαλούνται από τις ορμονικές αλλαγές κατά την εφηβεία.
Συμβουλή φροντίδας: μην σπας τα σπυράκια - αυτό θα τα ερεθίσει και θα προκαλέσει άσχημα σημάδια. Χρησιμοποίησε προϊόντα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για λιπαρή επιδερμίδα, με σύνθεση που εμποδίζουν το σχηματισμό μαύρων στιγμάτων και με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες - όπως όλα τα προϊόντα της NIVEA για λιπαρές επιδερμίδες. Να είσαι σίγουρη ότι οι κρέμες αυτές δεν θα φράξουν τους πόρους της επιδερμίδας. Επιπλέον, καλύπτουν τις μικρές ατέλειες και δίνουν στην επιδερμίδα μια πιο ματ εμφάνιση.

Τύπος επιδερμίδας 3: Ευαίσθητη επιδερμίδα

Απαλή επιδερμίδα με λεπτούς πόρους που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στην επίδραση του περιβάλλοντος και στο άγχος. Η ευαισθησία μπορεί να ποικίλει, από κοκκινίλες και αίσθηση τραβήγματος μέχρι και αλλεργικές αντιδράσεις.
Η επιδερμίδα ξεφλουδίζει συχνά. Έτσι, οι ατέλειες όπως τα σπυράκια είναι πιο σπάνιες.

Συμβουλή φροντίδας: η επιδερμίδα χρειάζεται υποστήριξη με αρκετή ενυδάτωση κάθε στιγμή. Σε αυτό τον τύπο επιδερμίδας, τα φυσικά επίπεδα λιπαρότητας και υγρασίας είναι πολύ χαμηλά, διότι η απόδοση των σμηγματογόνων αδένων είναι χαμηλή. Χρησιμοποίησε προϊόντα για ευαίσθητη επιδερμίδα χωρίς πρόσθετα, όπως αρώματα, για παράδειγμα την κρέμα ημέρας για ευαίσθητες επιδερμίδες Essentials της NIVEA.

Τύπος επιδερμίδας 4: Κανονική επιδερμίδα

Αυτός ο τύπος επιδερμίδας είναι ματ και γυαλίζει σπάνια, εκτός ίσως από όταν γυμνάζεσαι! Μπορεί να έχεις ένα σπυράκι πού και πού, αυτό όμως είναι απόλυτα φυσιολογικό στην εφηβεία, καθώς τα σπυράκια προκαλούνται από τις ορμόνες. Η ισορροπία ανάμεσα στην ξηρή και τη λιπαρή επιδερμίδα είναι ιδανική, καθώς οι σμηγματογόνοι αδένες λειτουργούν καλά. Οι πόροι είναι σχετικά λεπτοί.
Για αυτή την επιδερμίδα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία αντηλιακή κρέμα BB με χρώμα η οποία καλύπτει τις μικρές ατέλειες, ενώ παρέχει και ενυδάτωση στην επιδερμίδα σου.
Normal Skin

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ

Κατά τη διάρκεια της ημέρας συσσωρεύονται στο πρόσωπο ρύποι και λιπαρότητα - οι ιδανικές δηλαδή συνθήκες για να δημιουργηθούν μαύρα στίγματα και πολλά άλλα. Αυτή η ρουτίνα φροντίδας θα διατηρήσει το πρόσωπό σου φρέσκο και την επιδερμίδα σου χωρίς ατέλειες.
Cleaning

Βήμα 1: Καθάρισε καλά το πρόσωπό σου

Να πλένεις το πρόσωπό σου καθημερινά με gel όπως είναι το Gel για Βαθύ Καθαρισμό της NIVEA που περιέχει μικροσφαιρίδια απολέπισης για βαθύ καθαρισμό. Καθαρίζει το υπερβολικό σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από την επιδερμίδα και εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων.
Για τα κορίτσια: Είναι εντελώς απαραίτητο να αφαιρείς προσεκτικά το μακιγιάζ σου το βράδυ.
Facial Toner

Βήμα 2: Καθάρισε την επιδερμίδα σου με μία λοσιόν προσώπου.

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείς μία λοσιόν προσώπου για φροντίδα μετά τον καθαρισμό και για την αφαίρεση των υπολειμμάτων. Μπορείς να την εφαρμόσεις σε ολόκληρο το πρόσωπο ή επιλεκτικά στα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα.
Η λοσιόν προσώπου διαλύει την υπερβολική λιπαρότητα στους πόρους και έτσι εμποδίζει το σχηματισμό νέων σπυριών και μαύρων στιγμάτων.
Care

Βήμα 3: Φρόντισε την επιδερμίδα σου

Διάλεξε την κρέμα που είναι κατάλληλη για τον τύπο της επιδερμίδας σου. Η κρέμα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ενυδατική - αυτό χρειάζεται η επιδερμίδα σου. Η κρέμα προσώπου προστατεύει την επιδερμίδα από τις εξωτερικές επιρροές και την αφήνει λαμπερή και φρέσκια.
Peeling

Βήμα 4: Εντατική φροντίδα επιδερμίδας

Μία φορά την εβδομάδα: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ήπια προϊόντα απολέπισης για να απομακρύνεις το υπερβολικό σμήγμα, να μειώσεις τη γυαλάδα της επιδερμίδας και να αφαιρέσεις τα νεκρά δερματικά κύτταρα.
Μια θρεπτική μάσκα απαλύνει την ερεθισμένη επιδερμίδα και παρέχει ενυδάτωση. Οι ταινίες καθαρισμού διατηρούν την περιοχή Τ καθαρή και τους πόρους λεπτούς.

5 συμβουλές για τέλεια επιδερμίδα

  • Καθάριζε τακτικά την επιδερμίδα σου το πρωί και το βράδυ. Μπορείς να αφαιρείς τη στρώση λιπαρότητας στο ενδιάμεσο με ένα μαντηλάκι προσώπου. Αυτό σου επιτρέπει να αφαιρείς το υπερβολικό σμήγμα χωρίς να κουράζεις το δέρμα.
  • Μην χρησιμοποιείς ζεστό νερό για τον καθαρισμό του προσώπου. Αυτό ενεργοποιεί τους σμηγματογόνους αδένες οι οποίοι παράγουν περισσότερη λιπαρότητα. 
  • Μην πιάνεις το πρόσωπό σου. Αλλιώς, η επιδερμίδα σου θα ερεθίζεται διαρκώς και θα μαζεύονται βακτήρια στην επιφάνεια της επιδερμίδας.
  • Αθλήσου και γυμνάσου στον καθαρό αέρα. Έτσι θα ενισχυθεί η ροή του αίματος στην επιδερμίδα και θα αποκτήσεις φρέσκια εμφάνιση.
Καθαρή Επιδερμίδα

Απαλάξου σωστά από τα σπυράκια

Όσο δελεαστικό κι αν είναι, δεν θα πρέπει να σπας τα σπυράκια. Η πίεση μπορεί να σπρώξει τα βακτήρια πιο βαθιά στην επιδερμίδα και να προκαλέσει μόλυνση.
Αν όμως δεν υπάρχει άλλος τρόπος, μην τα πιέζεις με τα χέρια σου - βάλε ένα καθαρό χαρτομάντηλο ανάμεσα στην επιδερμίδα και στα δάχτυλά σου και πίεσε μόνο ελαφρά. Στη συνέχεια, απολύμανε την περιοχή, για να μειώσεις τον κίνδυνο μόλυνσης. 
Ακόμα καλύτερο θα ήταν να επισκέπτεσαι τακτικά ένα ινστιτούτο αισθητικής. Εκεί μπορείς να κάνεις έναν επαγγελματικό καθαρισμό, που θα κάνει τα σπυράκια να εμφανίζονται όλο και πιο σπάνια.
Ακμή
product-stage-bg

Η ιδανική περιποίηση για όλους τους τύπους της νεανικής επιδερμίδας

3, 2, 1, ΠΑΜΕ: ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!

Τριγυρνάς έξω με την παρέα όλη μέρα; Για να είσαι σίγουρη ότι θα φαίνεσαι τέλεια κάθε στιγμή, θα πρέπει να προσέξεις λίγο το σώμα σου. Μια γρήγορη ρουτίνα φροντίδας θα σε βοηθήσεις να δείχνεις χαλαρή και υγιής.

Τα πράγματα ζεσταίνονται

Κατά τη διάρκεια της εφηβείας, οι ιδρωτοποιοί αδένες αναπτύσσονται και ιδρώνεις περισσότερο, λόγω των ορμονικών αλλαγών. Όταν ο ιδρώτας αποσυντίθεται από τα βακτήρια, αναπτύσσεται μια δυσάρεστη οσμή.
Σημαντικό: θα πρέπει να πλένεσαι κάθε μέρα. Δεδομένου ότι ιδρώνεις και τη νύχτα, καλό είναι να κάνεις ένα γρήγορο ντους και το πρωί. Χρησιμοποίησε ένα αποσμητικό για να εξασφαλίσεις ότι θα μυρίζεις τέλεια όλη την ημέρα.
Είναι καλύτερο να αναζητήσεις ένα αποσμητικό που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες και θα που σε κρατήσει στεγνό μέσα στην απαιτητική καθημερινότητά σου, όπως το Dry Fresh της NIVEA, που προσφέρει 48ωρη αποτελεσματική προστασία.
Αποσμητικό

Αφιέρωσε λίγα λεπτά για την επιδερμίδα σου

Ακόμα και όταν δεν έχεις χρόνο και έχεις άλλα πράγματα στο μυαλό σου, το σώμα σου χρειάζεται φροντίδα. Για να διατηρείς την επιδερμίδα σου φρέσκια, θα πρέπει να χρησιμοποιείς μια ελαφριά λοσιόν ενυδάτωσης σώματος κάθε μέρα. Σε δυσκολεύει; Τότε, βάλε την κρέμα σώματος ενώ είσαι στο ντους, με τη Λοσιόν Σώματος για μέσα στο ντους της NIVEA.