Τέλειος καθαρισμός προσώπου Κεφαλίδα

Καθαρισμός προσώπου για φρέσκια και υγιή επιδερμίδα

Αφαίρεση του μακιγιάζ και καθαρισμός, τόνωση και ενυδάτωση: θα σου δείξουμε γιατί τα βήματα αυτά είναι σημαντικά, ποια είναι τα κατάλληλα προϊόντα και τι πρέπει να κάνεις για τον δικό σου τύπο επιδερμίδας.

Το καθημερινό τελετουργικό καθαρισμού

Καθημερινή περιποίηση του προσώπου σημαίνει καθαρισμός, τόνωση και ενυδάτωση: ακολούθησε αυτά τα τρία βήματα και δες την επιδερμίδα σου να ακτινοβολεί γεμάτη φρεσκάδα κάθε μέρα.
Καθαρισμός προσώπου

Καθαρισμός προσώπου: δύο φορές την ημέρα;

Ο καθαρισμός είναι απαραίτητος και το πρωί, επειδή η επιδερμίδα μας αναδομείται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έτσι, ο πρωινός καθαρισμός του προσώπου απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας.

Μάθε να αφαιρείς σωστά το μακιγιάζ σου

Πάντοτε να αφαιρείς το μακιγιάζ σου πριν πέσεις για ύπνο. Ο καθαρισμός του προσώπου σου το βράδυ είναι πολύ σημαντικός, καθώς η μάσκαρα μπορεί να σπάσει τις βλεφαρίδες και τα υπολείμματα του make up μπορεί να προκαλέσουν κηλίδες και ερυθρότητα. Για να καθαρίσεις το πρόσωπό σου από τη μάσκαρα και το make up, σου συνιστούμε να χρησιμοποιείς προϊόντα ντεμακιγιάζ σχεδιασμένα ειδικά για τα μάτια, όπως το NIVEA ντεμακιγίαζ για μέσα στο ντους για κανονικές επιδερμίδες. Το προϊόν αυτό θα αφαιρέσει το μακιγιάζ σου απαλά και σε βάθος, ενώ κάνεις ντους. 

Το κατάλληλο προϊόν ντεμακιγιάζ εξαρτάται από το ποια προϊόντα μακιγιάζ έχεις χρησιμοποιήσει. Μια ελαφριά σκιά ματιών ή ένα eyeliner μπορούν να αφαιρεθούν απαλά με ένα προϊόν χωρίς έλαια. Η αδιάβροχη μάσκαρα πρέπει να αφαιρείται με ένα ελαιώδες προϊόν, όπως το ήπιο NIVEA Ιδιαίτερα Απαλή Λοσιόν Ντεμακιγιάζ Ματιών. Το make up στα μάγουλα, τη μύτη, το μέτωπο και το πηγούνι σου μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα με μαντηλάκια ντεμακιγιάζ ή με μια λοσιόν καθαρισμού. 
Παρεμπιπτόντως, ακόμη κι αν δεν έχεις μακιγιαριστεί και πάλι θα πρέπει να καθαρίζεις το πρόσωπό σου κάθε βράδυ, διότι σκόνη, ιδρώτας και λιπίδια παγιδεύονται στην επιδερμίδα σου κατά τη διάρκεια της μέρας. Αυτά ενδέχεται να προκαλέσουν ερεθισμούς και ατέλειες.
Αναζωογόνηση της επιδερμίδας.
Δεύτερο βήμα μετά τον καθαρισμό είναι η τόνωση. Τα προϊόντα τόνωσης της επιδερμίδας απομακρύνουν τα υδατοδιαλυτά κατάλοιπα, όπως τον ιδρώτα, τη σκόνη και τα υπολείμματα των προϊόντων καθαρισμού. Τι πρέπει να γνωρίζεις: Ποτέ μη χρησιμοποιείς μόνο το προϊόν τόνωσης – η δράση του περιορίζεται στην αναζωογόνηση και καταπράυνση της επιδερμίδας, προετοιμάζοντάς τη για την επακόλουθη ενυδάτωση. Όταν επιλέγεις ένα προϊόν τόνωσης, πάντοτε να εξασφαλίζεις ότι είναι κατάλληλο για τις ανάγκες της επιδερμίδας σου.
 

Το σωστό προϊόν καθαρισμού προσώπου: συμβουλές 

Κάθε επιδερμίδα είναι διαφορετική. Ας δούμε εν συντομία ποια προϊόντα είναι κατάλληλα και τι πρέπει να προσέχεις αν έχεις ξηρή, λιπαρή, ευαίσθητη ή μικτή επιδερμίδα.

Ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα

Ξηρή επιδερμίδα
Η ξηρή επιδερμίδα παρουσιάζει έλλειψη ελαίων και υγρασίας. Αν χρησιμοποιήσεις λάθος προϊόν, μπορεί να προκληθούν ερεθισμοί ή ακόμη και τοπικό ξεφλούδισμα. Ως εκ τούτου, ένα ήπιο γαλάκτωμα καθαρισμού με ενυδατικά συστατικά είναι κατάλληλο για τις ξηρές επιδερμίδες. Για παράδειγμα, το NIVEA Απαλό Γαλάκτωμα Καθαρισμού με αμυγδαλέλαιο και Hydra IQ. Να χρησιμοποιείς πάντοτε τονωτικές λοσιόν χωρίς οινόπνευμα, καθώς αυτό μπορεί να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την ξηρότητα. Μάθε περισσότερα για την ξηρή επιδερμίδα εδώ.

Ευαίσθητη επιδερμίδα
Η ευαίσθητη επιδερμίδα ερεθίζεται εύκολα, και γι’ αυτό χρήζει ιδιαίτερης περιποίησης και προσοχής. Χρησιμοποίησε ένα ήπιο γαλάκτωμα ή ένα απαλό υγρό καθαρισμού με καταπραϋντικά συστατικά. Το NIVEA Micellar Νερό Καθαρισμού Sensitive 3 σε 1  με δεξπανθενόλη, έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού και την ειδική τεχνολογία μικυλλίων μειώνει αποτελεσματικά τα τρία συμπτώματα της ευαίσθητης επιδερμίδας: την ερυθρότητα, το τράβηγμα και την ξηρότητα. Ταυτόχρονα, καθαρίζει σε βάθος και ενυδατώνει.

Κανονική και μικτή επιδερμίδα

Κανονική επιδερμίδα
Η κανονική, υγιής επιδερμίδα σπανίως παρουσιάζει ερυθρότητα, κηλίδες και ξηρότητα. Για να διατηρήσεις αυτήν την ευχάριστη αίσθηση στην επιδερμίδα σου για μεγάλο χρονικό διάστημα, επίλεξε ήπια και ενυδατικά προϊόντα καθαρισμού. Για την κανονική επιδερμίδα, είναι κατάλληλο ένα κρεμώδες γαλάκτωμα ή ένα αναζωογονητικό τζελ καθαρισμού. Αν βιάζεσαι και δεν έχεις πολύ χρόνο για τον καθαρισμό του προσώπου σου, μια καλή εναλλακτική είναι τα απαλά μαντηλάκια καθαρισμού. Τα NIVEA Creme Care Μαντηλάκια Καθαρισμού με Βιταμίνη E αφαιρούν πανεύκολα το make up και την αδιάβροχη μάσκαρα. Μάθε περισσότερα για την κανονική επιδερμίδα εδώ.
Μικτή επιδερμίδα
Η μικτή επιδερμίδα χαρακτηρίζεται από ξηρότητα στα μάγουλα και λιπαρότητα στην Τ-ζώνη. Ιδανικά για εσένα είναι τα προϊόντα που ενυδατώνουν τις ξηρές περιοχές, χωρίς όμως να αφήνουν λιπαρότητα. Ένα ήπιο τζελ θα σου προσφέρει ήπιο και βαθύ καθαρισμό. Χρησιμοποίησε το NIVEA Gel για Βαθύ Καθαρισμό με Βιταμίνη E και Hydra IQ για τις ανάγκες της μικτής επιδερμίδας σου. Το προϊόν αυτό θα καθαρίσει σε βάθος το πρόσωπό σου και ταυτόχρονα θα αναζωογονήσει και θα ενυδατώσει την επιδερμίδα σου. Μάθε περισσότερα για τη μικτή επιδερμίδα εδώ.
product-stage-bg

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα προϊόντα απολέπισης

Scrub, μάσκες και άλλες θεραπείες

Για ιδανική περιποίηση, ολοκλήρωσε το πρόγραμμα καθαρισμού του προσώπου σου με ένα ήπιο scrub. Διάφορα συστατικά απολέπισης, όπως οι μικροκόκκοι ή τα άλατα, καθαρίζουν σε βάθος όλους τους πόρους της επιδερμίδας. Τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται και η ανώτερη στιβάδα της επιδερμίδας λειαίνεται. Τονώνεται η κυκλοφορία και ενεργοποιείται η κυτταρική ανανέωση. Όταν όμως μιλάμε για απολέπιση, όσο λιγότερο τόσο το καλύτερο. Η ανώτερη στιβάδα της επιδερμίδας λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας – η υπέρμετρη χρήση προϊόντων απολέπισης μπορεί να καταστρέψει την προστατευτική κεράτινη στιβάδα. Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, να χρησιμοποιείς προϊόντα απολέπισης το πολύ μία φορά την εβδομάδα ενώ αν έχεις κανονική επιδερμίδα δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.
Προϊόντα απολέπισης προσώπου

Η καλύτερη ώρα της ημέρας για απολέπιση του προσώπου

Η συμβουλή μας: τα προϊόντα απολέπισης είναι καλύτερο να χρησιμοποιούνται τις βραδινές ώρες. Έτσι, η επιδερμίδα σου θα έχει αρκετό χρόνο για να αναδομηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας και εσύ θα ξεκινήσεις την ημέρα σου γεμάτη λάμψη και φρεσκάδα.

Night care routine

This night care will do wonders to your skin