Γυναίκες που απαλλάσσονται από τα μαύρα στίγματα

Πώς απομακρύνουμε τα μαύρα στίγματα

Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε σχετικά με τα μαύρα στίγματα, την πρόληψη των μαύρων στιγμάτων και την αφαίρεσή τους

Πώς απομακρύνουμε τα μαύρα στίγματα

Σε σχεδόν όλους μας εμφανίζονται κάποια στιγμή της ζωής μας μικρά λευκά ή μαύρα σπυράκια, τα λεγόμενα μπιμπίκια, μαυρα στιγματα μύτη, το μέτωπο ή το πηγούνι. Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι για να απομακρύνουμε τα μαύρα στίγματα! 

Υποφέρετε από μαύρα στίγματα; Παρατηρήσατε επίσης ότι μετατρέπονται σε εξανθήματα; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε για τα σπυράκια, τα μαύρα στίγματα, τα μαύρα στίγματα που μεταμορφώνονται σε εξανθήματα και πώς μπορείτε εν τέλει να τα απομακρύνετε.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ

Τα μαύρα στίγματα και όλες οι κρέμες αφαίρεσης των μαύρων στιγμάτων στην αγορά δείχνουν να είναι περίπλοκα αλλά η NIVEA είναι εδώ για να σας καθησυχάσει.
γυναίκα που καθαρίζει το πρόσωπο

ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ: ΜΑΥΡΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΤΗ ΜΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΓΟΥΝΙ

Δερματικές ακαθαρσίες πάντα εμφανίζονται στα σμηγματογόνα θυλάκια. Αυτά τα θυλάκια, τα οποία αποτελούνται από μικρές τρίχες και σμηγματογόνους αδένες, βρίσκονται κυρίως στο πρόσωπο, το στήθος και την πλάτη. Εάν το κανάλι θυλακίου μπλοκαριστεί ή εάν εισέλθουν βακτήρια μέσα στον πόρο, εμφανίζεται μαύρο στίγμα. 

 

 

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΜΗ;

Η υγεία της επιδερμίδας επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, εδώ αναφέρουμε κάποιους που συμβάλλουν στην εμφάνιση των μαύρων στιγμάτων και της ακμής:
•        Ορμονικές διακυμάνσεις
•        Στρες και ανησυχία
•        Ανθυγιεινός τρόπος ζωής
•        Κληρονομικότητα


ξανθιά γυναίκα που χαμογελά

ΑΠΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΙΓΜΑ ΣΕ ΣΗΜΑΔΙ

Εάν τα μαύρα στίγματα δεν ανοίξουν από μόνα τους, μετατρέπονται σε σοβαρότερο, ενοχλητικό πρόβλημα. Σημάδια από μαύρα στίγματα. Το συσσωρευμένο σμήγμα εξυπηρετεί ως έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα φουντωμένο σημάδι γεμάτο με πύον. Θυμηθείτε ότι ποτέ δεν πρέπει να πιέζετε ένα σπυράκι! Εάν σπάσει μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στον περιβάλλοντα ιστό, στη συνέχεια δίπλα στο ένα σπυράκι θα εμφανιστεί και άλλο και θα δημιουργηθεί μια συνολικά κόκκινη και ερεθισμένη κηλίδα. Επομένως εάν θέλετε να εμποδίσετε μελλοντικά σπυράκια, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μια κρέμα αφαίρεσης μαύρων στιγμάτων όταν δείτε κάποιο να εμφανίζεται για πρώτη φορά.

ΤΑ ΣΠΥΡΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

Η επιδερμίδα σας τείνει να υποφέρει από ακαθαρσίες όπως μαύρα στίγματα και σπυράκια; Εάν ναι, είμαστε σίγουροι ότι αναρωτιέστε πώς μπορείτε να απομακρύνετε τα μαύρα στίγματα και τα σπυράκια. Με φροντίδα επιδερμίδας εξατομικευμένη στον δικό σας τύπο επιδερμίδας, μπορείτε ευτυχώς να εμποδίσετε την εμφάνισή τους και εάν εμφανιστούν, μπορείτε να τα απομακρύνετε γρήγορα.

ΜΙΚΤΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Εάν έχετε μικτή επιδερμίδα, τα μάγουλά σας τείνουν να είναι στεγνά, ενώ η επιδερμίδα στο μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι έχει λεκέδες και είναι λιπαρή. Αυτός ο τύπος επιδερμίδας είναι ιδιαίτερη πρόκληση σε ό,τι αφορά τη φροντίδα της επιδερμίδας. Εξασφαλίστε ότι προσαρμόζετε τη ρουτίνα καθαρισμού του προσώπου στις συγκεκριμένες ανάγκες της μικτής επιδερμίδας. Επιλέξτε ένα προϊόν φροντίδας για ενυδάτωση χωρίς έλαια για την πρόληψη των λεκέδων στην περιοχή Τ.

ΛΙΠΑΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Η λιπαρή επιδερμίδα με λεκέδες παράγει πάρα πολύ σμήγμα και η επιδερμίδα φαίνεται γυαλιστερή.
 Οι πόροι μπλοκάρουν και εμφανίζονται μαύρα στίγματα ή σπυράκια. Εδώ είναι ιδιαίτερα σημαντικός ένας εντατικός καθαρισμός. Απομακρύνετε το υπερβολικό σμήγμα με ένα ήπιο τζελ πλύσης, απαλό με την επιδερμίδα σας, που παρέχει πολλή υγρασία. Ένα ήπιο τζελ πλύσης είναι μια τέλεια εναλλακτική αντί κρέμας αφαίρεσης μαύρων στιγμάτων, που είναι αποτελεσματικό όχι μόνο ως κρέμα για μαύρα στίγματα αλλά και για τη διατήρηση μιας καθαρής, φωτεινής επιδερμίδας.

γυναίκα με καθαρό δέρμα

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ

ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ

Καθαρισμός προσώπου: Ένα τέλειο προϊόν καθαρισμού θα απομακρύνει τους ρύπους και θα βοηθήσει στο να μην εμφανίζονται μαύρα στίγματα. Δοκιμάστε το NIVEA Naturally Clean Scrub για μια αναζωογονημένη και καθαρή επιδερμίδα. Η βίγκαν φόρμουλα με εκχύλισμα οργανικού πράσινου τσαγιού βοηθάει στην ανακούφιση της επιδερμίδας παρέχοντας ταυτόχρονα βαθύ καθαρισμό. Και επιπλέον, δεν περιέχει πλαστικά.
• Μάσκες προσώπου: Με τακτικές θεραπείες προσώπου απομακρύνετε το λίπος και τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και τα μαύρα στίγματα στο πρόσωπο! Περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας με μια μάσκα προσώπου μία φορά την εβδομάδα, για λαμπερή και καθαρή επιδερμίδα.
• Scrub για μαύρα στίγματα: Για επιδερμίδα με ατέλειες και πολλά μαύρα στίγματα στο πρόσωπο, χρειάζεστε μια κρέμα αφαίρεσης των μαύρων στιγμάτων. Ωστόσο, εάν ψάχνετε ένα προϊόν για την αφαίρεση των μαύρων στιγμάτων με παράλληλη φροντίδα της υπόλοιπης επιδερμίδας, το ιδανικό προϊόν είναι το NIVEA MagicBAR Exfoliating Face Scrub. Καθαρίζει την επιδερμίδα από το υπερβολικό λίπος ώστε να προλαμβάνονται μαύρα στίγματα και σπυράκια.
• Clear-up strips: Χρησιμοποιήστε τα λεπτά clear-up strips στην περιοχή Τ. Αφότου τα αφήσετε να ενεργήσουν για λίγο, βγάζετε την αυτοκόλλητη λωρίδα με μια κίνηση. Έτσι απομακρύνετε υπερβάλλον σμήγμα από τους πόρους. Τα μαύρα στίγματα στο πρόσωπο δεν τη γλυτώνουν! 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΣΤΙΓΜΑΤΩΝ

Γνωρίζουμε ότι θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να απομακρύνετε τα μαύρα στίγματα, ειδικά τα μαύρα στίγματα στο πρόσωπο, αλλά αυτό θέλει χρόνο, γι’ αυτό πρέπει να έχετε υπομονή. Εν τω μεταξύ είναι τέλειο να γνωρίζετε τρόπους καταπολέμησης των μπλοκαρισμένων πόρων και αντιμετώπισής τους πριν ξεκινήσουν!

• Αντιβακτηριακά concealer σε στικ: Εάν θέλετε να καλύψετε τα μαύρα στίγματα στο πρόσωπο, μη χρησιμοποιείτε απλό συμβατικό μέικ-απ. Τα concealer σε στικ ή οι πούδρες προσώπου με αντισηπτική επίδραση είναι η καλύτερη λύση.

• Επαγγελματικές θεραπείες κοσμητικής: Σε ένα στούντιο αισθητικής η αφαίρεση των μαύρων στιγμάτων γίνεται από έμπειρο ειδικό. Ένα ατμόλουτρο στο πρόσωπό σας θα ανοίξει τους πόρους, έτσι ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν τα μαύρα στίγματα. Στη συνέχεια η επιδερμίδα απολυμαίνεται, εφαρμόζεται προϊόν τόνωσης και παρέχεται επιπρόσθετη φροντίδα. Θα μείνετε έκπληκτοι από το πόσο μπορείτε να βελτιώσετε την εμφάνιση της επιδερμίδας σας! Ωστόσο, κάτι τέτοιο μπορεί συχνά να είναι ακριβό, επομένως είναι καλύτερα να ξεκινήσετε με μια κρέμα αφαίρεσης μαύρων στιγμάτων εάν δεν θέλετε να επενδύσετε πολλά χρήματα ακόμα. 

•Τρόπος ζωής: Θα θέλατε να έχετε λιγότερα μαύρα στίγματα στο πρόσωπο; Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής σας. Ξεχάστε τα λιπαρά τρόφιμα με λιγότερες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία διότι προκαλούν ζημιά στην επιδερμίδα σας. Αντ’ αυτών τρώτε υγιεινά και πίνετε πολλά υγρά. Επίσης συστήνουμε να αποφεύγετε το κάπνισμα. Το κάπνισμα είναι σαν δηλητήριο για την επιδερμίδα σας και μπορεί να έχει μακροπρόθεσμη αρνητική επίδραση στην εμφάνιση της επιδερμίδας σας. Συνδυάστε έναν τέλειο τρόπο ζωής με μια καλή κρέμα αφαίρεσης μαύρων στιγμάτων και σίγουρα θα δείτε βελτίωση στην εμφάνιση της επιδερμίδας σας.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΣΤΙΓΜΑΤΩΝ;

Δυστυχώς δεν υπάρχει μαγική συνολική θεραπεία για τη μόνιμη αφαίρεση των μαύρων στιγμάτων. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να βρείτε μια ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας εξατομικευμένη για τους στόχους της δικής σας επιδερμίδας και τον τύπο επιδερμίδας σας.