Τα μαύρα στίγματα δεν έχουν καμία ελπίδα

Σε όλους μας σχεδόν εμφανίζονται, κάποια στιγμή, μικρά μαύρα ή άσπρα στίγματα στη μύτη, το μέτωπο ή το πηγούνι. Και δεν είναι καθόλου ωραία. Ευτυχώς όμως υπάρχουν λύσεις για να βοηθήσεις το πρόσωπό σου να φαίνεται πιο λείο, χωρίς μαύρα στίγματα!

Όσα πρέπει να ξέρεις για τα μαύρα στίγματα

Πώς δημιουργούνται τα μαύρα στίγματα

Οι ατέλειες της επιδερμίδας εμφανίζονται πάντα στους τριχοσμηγματογόνους θύλακες. Αυτοί οι θύλακες, που αποτελούνται από μια τριχούλα κι ένα σμηγματογόνο αδένα, βρίσκονται κυρίως στο πρόσωπο, το στήθος και την πλάτη. Αν ο θύλακας φράξει ή εισχωρήσουν βακτηρίδια στους πόρους, θα εμφανιστεί ένα μαύρο στίγμα.

Τα μαύρα στίγματα ονομάζονται και φαγέσωρες. Εμφανίζονται όταν οι σμηγματογόνοι αδένες φράζουν, με αποτέλεσμα η επιπλέον λιπαρότητα να μην μπορεί να απελευθερωθεί. Αυτό προκαλεί τον σχηματισμό των άσπρων στιγμάτων. Αν η επιδερμίδα στην άκρη του θύλακα σπάσει, το σμήγμα κατά την επαφή του με την ατμόσφαιρα αποκτά ένα πιο σκούρο χρώμα. Σε αυτήν την περίπτωση, ονομάζεται «μαύρο» στίγμα.

Από το μαύρο στίγμα στο σπυράκι

Αν τα μαύρα στίγματα δεν ανοίξουν από μόνα τους, μετατρέπονται σε ένα σοβαρό πρόβλημα: το σμήγμα που συγκεντρώθηκε γίνεται πρόσφορο έδαφος για τα βακτηρίδια, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές γεμάτες πύον. Το αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση ενός κόκκινου σπυριού. Μην πιέζεις ποτέ τα σπυράκια! Αν σπάσουν, μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή και στον τριγύρω ιστό και το πρώτο σπυράκι σύντομα θα συνοδευτεί και από ένα δεύτερο. 
Τα στίγματα πρέπει πάντα να αφαιρούνται από επαγγελματία αισθητικό. Πολλοί δερματολόγοι έχουν τους δικούς τους αισθητικούς, οι οποίοι ειδικεύονται στον καθαρισμό της επιδερμίδας και ξέρουν πώς να αφαιρούν τα στίγματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με αυτόν τον τρόπο, θα προλάβεις τις φλεγμονές και θα αφήσεις την επιδερμίδα σου να επουλωθεί από μόνη της.


Όλα εξαρτώνται από τον τύπο της επιδερμίδας σου!

Η επιδερμίδα σου έχει τάση για ατέλειες; Μια προληπτική περιποίηση, θα σε βοηθήσει να προλάβεις την εμφάνιση των μαύρων στιγμάτων.

Μικτή επιδερμίδα

Στη μικτή επιδερμίδα, τα μάγουλα έχουν τάση για ξηρότητα, ενώ η επιδερμίδα στο μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι παρουσιάζει ατέλειες και λιπαρότητα. Αυτός ο τύπος είναι ιδιαίτερα απαιτητικός, όσον αφορά τη φροντίδα της επιδερμίδας. Βεβαιώσου ότι έχεις προσαρμόσει τον καθαρισμό προσώπου σου στις ιδιαίτερες ανάγκες της μικτής επιδερμίδας! Επίλεξε ένα μη λιπαρό ενυδατικό προϊόν, που προλαμβάνει τις ατέλειες στην Τ-ζώνη. 

Μάθε περισσότερα για την ιδανική περιποίηση της μικτής επιδερμίδας εδώ.

Λιπαρή επιδερμίδα

Η λιπαρή, με ατέλειες επιδερμίδα παράγει περισσότερο σμήγμα και κάνει την επιδερμίδα να γυαλίζει. Οι πόροι φράζουν και δημιουργούνται μαύρα στίγματα ή σπυράκια. Σε αυτήν την περίπτωση, ο εντατικός καθαρισμός έχει ιδιαίτερη σημασία. Αφαίρεσε το επιπλέον σμήγμα με ένα ήπιο τζελ καθαρισμού που σέβεται την επιδερμίδα και παρέχει άφθονη ενυδάτωση. Το NIVEA Gel για Βαθύ Καθαρισμό εξασφαλίζει μια αίσθηση φρεσκάδας κι ευεξίας, ενώ ταυτόχρονα καθαρίζει φτάνοντας βαθιά μέσα στους πόρους χωρίς να διαταράσσει την ισορροπία της επιδερμίδας. 

Μάθε περισσότερα για την κατάλληλη περιποίηση της λιπαρής επιδερμίδας εδώ.

Ο οδηγός περιποίησης προσώπου της NIVEA για τη λιπαρή επιδερμίδα

Διεξοδικά αλλά απαλά: ο καθαρισμός της λιπαρής επιδερμίδας είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την καταπολέμηση των μαύρων στιγμάτων και την πρόληψη των ατελειών.

Πώς να αντιμετωπίσεις τα μαύρα στίγματα. Μυστικά και συμβουλές για να καταπολεμήσεις το φράξιμο των πόρων.

  • Μάσκες προσώπου: Η τακτική θεραπεία προσώπου θα αφαιρέσει τη λιπαρότητα και τα νεκρά κύτταρα. Έτσι, θα μπορέσεις να προλάβεις τα μαύρα στίγματα πριν καν εμφανιστούν! Γιατί δε δοκιμάζεις, για παράδειγμα, τη Μάσκα Peel Off της NIVEA; 
  • Ταινίες καθαρισμού: Χρησιμοποίησε τα Refining Clear-Up Strips στην Τ-ζώνη. Αφού αφήσεις την ταινία να δράσει για λίγο, αφαίρεσέ την τραβώντας τη με μια απότομη κίνηση. Με αυτόν τον τρόπο, το επιπλέον σμήγμα θα αφαιρεθεί από τους πόρους. Τα μαύρα στίγματα δεν έχουν καμία ελπίδα! 
  • Διορθωτικά αντιβακτηριδιακά στικ: Αν θέλεις να καλύψεις τα μαύρα στίγματα ή τα σπυράκια, μην καταφύγεις στα συμβατικά make up. Τα διορθωτικά στικ και οι πούδρες με αντισηπτική δράση είναι πολύ καλύτερα σ' αυτές τις περιπτώσεις. 
  • Επαγγελματικές θεραπείες αισθητικής προσώπου: Σε ένα κέντρο αισθητικής, η θεραπεία για τα μαύρα στίγματα θα πραγματοποιηθεί από έναν έμπειρο ειδικό: ένα ατμόλουτρο προσώπου ανοίγει τους πόρους για να μπορέσουν να αφαιρεθούν. Κατόπιν, η επιδερμίδα απολυμαίνεται, τονώνεται και παίρνει μια έξτρα δόση περιποίησης. Θα εκπλαγείς με το πόσο θα βελτιωθεί η όψη της επιδερμίδας σου! 
  • Τρόπος ζωής: Άλλαξε τη διατροφή σου και τις καθημερινές σου συνήθειες: τα λιπαρά τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία βλάπτουν την επιδερμίδα σου. Βεβαιώσου ότι η διατροφή σου είναι υγιεινή και κατανάλωνε πολλά υγρά. Το κάπνισμα λειτουργεί σαν δηλητήριο για την επιδερμίδα και έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες στην όψη της!