ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΘΕΛΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΦΡΗΣΗ

Η υποσυνείδητη σχέση, που συνδέει τις μυρωδιές με τα συναισθήματα, είναι ο λόγος που πολύς κόσμος συνδέει την κρέμα NIVEA με λέξεις, όπως εμπιστοσύνη και ευτυχία. Μάθε πώς συνδέεται η όσφρηση με τις αναμνήσεις.

Η ΟΣΦΡΗΣΗ- ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Από όλες τις αισθήσεις μας, η όσφρηση είναι πιθανόν η πιο στενά συνδεδεμένη με τις αναμνήσεις και τα συναισθήματα - επηρεάζοντας ακόμα και τις διατροφικές μας συνήθειες.

Πώς λειτουργεί πραγματικά η αίσθηση της όσφρησης;

Η αίσθηση της όσφρησης ξεκινά, προφανώς, από τη μύτη. Στο πίσω μέρος της, υπάρχει μια περιοχή που ονομάζεται οσφρητικό επιθήλιο. Όταν οι οσμές εισέρχονται σε αυτήν, ενεργοποιούν έναν ή περισσότερους από τους 450 οσφρητικούς υποδοχείς στη μύτη. Η οσμή και ο υποδοχέας λειτουργούν μαζί, σαν ένας μηχανισμός κλειδώματος. Δεδομένης της πληθώρας των οσμών, που υπάρχουν στον κόσμο, το πιθανότερο είναι ότι όταν πρόκειται να αναγνωριστεί μια συγκεκριμένη οσμή, εμπλέκονται ταυτόχρονα πολλοί και διαφορετικοί υποδοχείς.

Μόλις οι υποδοχείς αναγνωρίσουν την οσμή, στέλνουν ένα νευρικό σήμα στον εγκέφαλο. Τότε ο εγκέφαλος λαμβάνει το μήνυμα και το αποκωδικοποιεί.
Ανανέωση της όσφρησης
Στοιχεία για την αίσθηση της όσφρησης

Ανανέωση της όσφρησης

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο για την όσφρηση είναι ότι τα κύτταρα που μας επιτρέπουν να ανιχνεύουμε τις οσμές ανανεώνονται κάθε 28 ημέρες. Ακόμα, οι εγκεφαλικοί νευρώνες που εμπλέκονται στην όσφρηση είναι οι μόνοι που ελέγχουν σωματικές λειτουργίες που μπορούν να ανανεώνονται μόνες τους.
Λιγούρες εγκυμοσύνης
Στοιχεία για την αίσθηση της όσφρησης

Λιγούρες εγκυμοσύνης

Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, η όσφρηση των γυναικών οξύνεται, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στις οσμές. Ίσως να μην αντέχουν πλέον ούτε στη θέα του, μέχρι τώρα, αγαπημένου τους σάντουιτς, εξαιτίας αυτής της νέας κατάστασης. Αυτό μπορεί να επηρεάσεις τις διατροφικές προτιμήσεις και να δημιουργήσει και τις γνωστές λιγούρες.

Πώς συνδέονται οι αναμνήσεις με διαφορετικές μυρωδιές;

Γιατί μια συγκεκριμένη μυρωδιά μπορεί να μας θυμίσει έναν συγκεκριμένο τόπο, μια χρονική στιγμή ή ένα άτομο; Το ερέθισμα μπορεί να είναι οποιοδήποτε, από το άρωμα κάποιου ατόμου μέχρι τη μυρωδιά των σχολικών βιβλίων ή μιας αμμουδερής παραλίας.

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, η απάντηση βρίσκεται στη βιολογία..

Η περιοχή του εγκεφάλου, που ευθύνεται για την αντίληψη μέσω της όσφρησης, είναι ο θάλαμος. Ενεργοποιείται όταν λαμβάνει σήματα από το πίσω μέρος της μύτης και τα μεταδίδει στα τμήματα του εγκεφάλου, που συνδέονται με τη μάθηση και τη μνήμη, δημιουργώντας έτσι μια σύνδεση.

Γι’ αυτό τον λόγο συνδέουμε την οσμή με μια περίσταση, που έχουμε συναντήσει στο παρελθόν.

Η ΟΣΦΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Οι οσμές βρίσκονται παντού γύρω μας - από τις μαγειρικές μυρωδιές, μέχρι τα αιθέρια αρώματα στις λοσιόν σώματος και τις κρέμες. Μάθε πώς οι μυρωδιές μπορούν να ενεργοποιήσουν μια ανάμνηση.
Μυρωδιές και παιδικές αναμνήσεις

Μυρωδιές και παιδικές αναμνήσεις

Η Κρέμα NIVEA είναι μια οικεία, παιδική ανάμνηση για πολλούς ανθρώπους. Λόγω των συνδέσεων του εγκεφάλου μας, είναι φυσιολογικό να συνδέουμε τις οσμές με προηγούμενες εμπειρίες και αναμνήσεις. Η περιποίηση των μικρών παιδιών με λοσιόν σώματος ή με μια κρέμα συμβάλλει στη δημιουργία τρυφερών αναμνήσεων και δεσμών με τους γονείς τους.
Το αξέχαστο άρωμα της NIVEA

Το αξέχαστο άρωμα της NIVEA

Το άρωμα της NIVEA είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Αυτό που μπορούμε να αποκαλύψουμε είναι ότι είναι ένας τρυφερός συνδυασμός από περγαμόντο, πορτοκάλι και λεβάντα. Προσφέρει μια κατευναστική φρεσκάδα, ενώ προσθέτει μια νότα λουλουδιών με τριαντάφυλλο, γιασεμί και ylang-ylang. Μια πινελιά κεχριμπαριού προσθέτει σαν τελική πινελιά, μια αίσθηση δύναμης.
Η προέλευση του αρώματος της Κρέμας NIVEA

Η προέλευση του αρώματος της Κρέμας NIVEA

Το άρωμα της Κρέμας NIVEA αποτελείται, κυρίως, από αιθέρια έλαια. Όταν η Κρέμα NIVEA παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1911, τα περισσότερα αρώματα ήταν διαθέσιμα μόνο σε αυτή τη μορφή. Αυτός ο συνδυασμός είναι που της χαρίζει την κλασσική φρεσκάδα και την αίσθηση φροντίδας.

nivea

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ