Τα ορυκτά έλαια στα καλλυντικά_κεφαλίδα

Τα ορυκτά έλαια στα καλλυντικά

Εδώ θα βρεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη χρήση των ορυκτών ελαίων, τη δράση και τις ιδιότητές τους και θα μάθεις γιατί μπορείς να χρησιμοποιείς προϊόντα με ορυκτά έλαια της NIVEA χωρίς καμία ανησυχία.

Είναι ασφαλή τα προϊόντα που περιέχουν ορυκτά έλαια;

Τα ορυκτά έλαια είναι γνωστά για τη μοναδική συμβατότητά τους με την επιδερμίδα, τις ξεχωριστές ενυδατικές και προστατευτικές τους ιδιότητες και την άκρως αποτελεσματική καθαριστική τους δράση.
Ορυκτά έλαια_καλλυντικά
Τα ορυκτά έλαια προκαλούν καρκίνο;
Όχι. Πολυάριθμες μελέτες επιβεβαιώνουν ότι τα ορυκτά έλαια που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά δεν αποτελούν αιτία καρκινογένεσης. Οι συγκεκριμένες μελέτες υπάρχουν στον δικτυακό τόπο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Χημικών Προϊόντων (ECHA) στην ενότητα Τοξικολογικές Πληροφορίες και Καρκινογένεση.

Τα ορυκτά έλαια διεισδύουν στην επιδερμίδα;

Κατά κανόνα, τα ορυκτά έλαια που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά προϊόντα έχουν υψηλό ιξώδες και δεν μπορούν να διεισδύσουν στην επιδερμίδα λόγω των φυσικοχημικών ιδιοτήτων τους. Αυτό έχει αποδειχθεί με μελέτες που διεξήχθησαν τα τελευταία χρόνια. Τα ορυκτά έλαια παραμένουν στην επιδερμίδα και την προστατεύουν από την απώλεια υγρασίας, χωρίς όμως να τη φράσσουν. Παράλληλα, έχουν υδατοαπωθητική δράση.

Ποια προϊόντα πρέπει να αποφεύγουν οι καταναλωτές, εάν δεν είναι σίγουροι για την ασφάλειά τους;

Όλα τα καλλυντικά προϊόντα και τα συστατικά τους που κυκλοφορούν στη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ασφαλή και μπορούν να χρησιμοποιούνται χωρίς καμία ανησυχία.

Η ασφάλεια των καταναλωτών είναι η πρώτη προτεραιότητα της NIVEA

Όλες οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά προϊόντα είναι εκτενώς δοκιμασμένες και πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα καθαρότητας, ποιότητας και ασφάλειας. 
Οι ίδιες απαιτήσεις ισχύουν και για τη χρήση καλλυντικών πρώτων υλών με βάση τα ορυκτά έλαια.
Επιλέγουμε μόνο εξευγενισμένα ορυκτά έλαια υψηλής ποιότητας για φαρμακευτική χρήση.

Επομένως, οι καταναλωτές της NIVEA μπορούν να χρησιμοποιούν προϊόντα που περιέχουν ορυκτά έλαια χωρίς την παραμικρή ανησυχία. Γιατί χρησιμοποιούνται τα ορυκτά έλαια στα καλλυντικά; 

Τα ορυκτά έλαια χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά με διάφορες μορφές, για παράδειγμα ως υγρά ή στερεά. Είναι κατάλληλα για πολλά καλλυντικά προϊόντα, χάρη στη μοναδική συμβατότητά τους με την επιδερμίδα, τις ξεχωριστές ενυδατικές και προστατευτικές τους ιδιότητες και την άκρως αποτελεσματική καθαριστική τους δράση. Επιπλέον, διαθέτουν υδατοαπωθητικές ιδιότητες και έχουν την ικανότητα να δημιουργούν ένα προστατευτικό φιλμ στην επιδερμίδα. 

Τέλος, βελτιώνουν τη σταθερότητα των καλλυντικών προϊόντων και προστατεύουν την επιδερμίδα από την απώλεια υγρασίας.

Κρέμες
Υγιής ύπνος
Είναι ασφαλή τα προϊόντα που περιέχουν ορυκτά έλαια;
Ναι, τα καλλυντικά προϊόντα που περιέχουν ορυκτά έλαια είναι ασφαλή. Ακόμη και το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο για την Αξιολόγηση Κινδύνου συμπέρανε σε μια πρόσφατη αξιολόγησή του ότι «τα ορυκτά έλαια που περιέχονται σε καλλυντικά προϊόντα δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών».

Η ασφάλεια των καταναλωτών είναι η πρώτη προτεραιότητα της NIVEA. Όλες οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά προϊόντα είναι εκτενώς δοκιμασμένες και πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα καθαρότητας, ποιότητας και ασφάλειας. Οι ίδιες απαιτήσεις ισχύουν και για τη χρήση καλλυντικών πρώτων υλών με βάση τα ορυκτά έλαια.
 
Πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες ελέγχου:
Η NIVEA χρησιμοποιεί μόνο εξευγενισμένα και υψηλής ποιότητας ορυκτά έλαια στα προϊόντα της. Τα ορυκτά έλαια που επιλέγει συμμορφώνονται με εμπεριστατωμένους νομικούς κανονισμούς, όπως ο Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα καλλυντικά προϊόντα, ενώ οι κατευθυντήριες γραμμές ποιότητας βασίζονται σε εκείνες της Ευρωπαϊκής Φαρμακοποιίας. Συνεπώς, τα επιλεγμένα ορυκτά έλαια είναι κατάλληλα για φαρμακευτική χρήση. 

Οι υψηλές προδιαγραφές που ίσχυαν πάντοτε όσον αφορά την ποιότητα και την καθαρότητα των ορυκτών ελαίων ορίστηκαν επίσης το 2004 στις συστάσεις της ένωσης COLIPA (πλέον γνωστή ως Cosmetics Europe). Πριν την προώθησή τους στην αγορά, όλα τα καλλυντικά προϊόντα δοκιμάζονται και αξιολογούνται. Τα αποτελέσματα των ελέγχων αναφέρονται σε μια εμπεριστατωμένη έκθεση ασφαλείας που συντάσσει κάποιος διορισμένος υπεύθυνος αξιολόγησης.

Τι είναι οι αρωματικοί υδρογονάνθρακες ορυκτών ελαίων; Είναι ασφαλείς;
Πρόκειται για ενώσεις αρωματικών υδρογονανθράκων. Οι αρωματικοί υδρογονάνθρακες ορυκτών ελαίων αφαιρούνται σε μεγάλο βαθμό από τα ορυκτά έλαια που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά προϊόντα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής και εξευγενισμού τους. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, η ποσότητα των αρωματικών υδρογονανθράκων που παραμένει στα ορυκτά έλαια, ακόμη και μετά από τον εκτεταμένο καθαρισμό τους, είναι ασφαλής για τους καταναλωτές. 

Τα ορυκτά έλαια που περιείχαν αρωματικούς υδρογονάνθρακες μετά τον καθαρισμό τους, εξετάστηκαν ξανά και δεν εντοπίστηκε κάποιος πιθανός κίνδυνος.

Τι είναι οι κορεσμένοι υδρογονάνθρακες ορυκτών ελαίων; Είναι ασφαλείς;
Τα ορυκτά έλαια που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά προϊόντα είναι, από χημικής άποψης, κορεσμένοι υδρογονάνθρακες. Πριν τη χρήση τους στα καλλυντικά προϊόντα, τα ορυκτά έλαια και τα κεριά καθαρίζονται επαρκώς. Με αυτόν τον τρόπο, οποιοσδήποτε κίνδυνος για την υγεία, και συγκεκριμένα οποιοσδήποτε πιθανός παράγοντας καρκινογένεσης, αποκλείεται από τους πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες.

Τι έχουμε να πούμε για τα τελευταία αποτελέσματα του οργανισμού ελέγχου προϊόντων Stiftung Warentest;
Η NIVEA δίνει μεγάλη σημασία τόσο στα πρόσφατα αποτελέσματα του οργανισμού Stiftung Warentest όσο και στην ερμηνεία τους. Αναλύουμε τα αποτελέσματα με ιδιαίτερη προσοχή. Η NIVEA θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν κάποιες διευκρινίσεις όσον αφορά τη μέθοδο ανάλυσης που χρησιμοποιεί ο οργανισμός Stiftung Warentest.

 Έχουν προκύψει κάποιες σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα δημοσιευμένα αποτελέσματα του Stiftung Warentest και στα ευρήματα των αντίστοιχων εσωτερικών ερευνών του κατασκευαστή.

backgrounds

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ