Ύπνος ομορφιάς: συμβουλές για την τέλεια ρουτίνα βραδινής περιποίησης

Ξεκούραση για την επιδερμίδα σου

«Ο ύπνος είναι το καλύτερο φάρμακο,» όπως λέει και η λαϊκή ρήση – και αυτό ισχύει και για την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα. Αν κοιμάσαι αρκετά, βοηθάς την ανάπλαση της επιδερμίδας σου και εξασφαλίζεις τη λαμπερή της όψη.

Όταν πηγαίνουμε για ύπνο, η επιδερμίδα μας ενεργοποιείται

Ο επαρκής ύπνος όχι μόνο διασφαλίζει ότι είμαστε σε διανοητική ετοιμότητα, αλλά επίσης ότι τα κύτταρα της επιδερμίδας μας είναι σε εγρήγορση. Όταν κοιμόμαστε, ο οργανισμός μας ενεργοποιεί τα διάφορα προγράμματα ανάπλασής του. Χάρισέ του αυτές τις ώρες ηρεμίας – θα ανταμειφθείς με υγιή, αναζωογονημένη επιδερμίδα!

Εμπρός ολοταχώς για την ανάπλαση των κυττάρων

Η νύχτα κάνει θαύματα. Μόλις κλείσουμε τα μάτια μας, αρχίζουν να συμβαίνουν ένα σωρό συναρπαστικά πράγματα. Ενώ κοιμόμαστε, τα κύτταρά μας αναπλάθονται ταχύτερα από ό,τι όταν είμαστε ξύπνιοι και το σώμα μας ξεκουράζεται. Αυτό συμβαίνει διότι οι ορμόνες που ελέγχουν τον μεταβολισμό μας αναδιανέμονται και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την επιδερμίδα μας.

Ο οργανισμός μας παράγει τη μελατονίνη, την ορμόνη του ύπνου, μόνο τη νύχτα. Όχι μόνο διασφαλίζει ότι κοιμάσαι υγιεινά: η αντιοξειδωτική της δράση επανορθώνει τις φθορές της επιδερμίδας και έχει θετική επίδραση στην αντιγηραντική διαδικασία των κυττάρων.

Τα ωραία αρώματα προκαλούν ωραία όνειρα

Γνώριζες ότι η μύτη σου δεν κοιμάται ποτέ; Ακόμα και αν κοιμάσαι βαθιά, η μύτη σου είναι ξύπνια. Και δεν είναι μόνο αυτό: επιπλέον επηρεάζει και τα όνειρά μας. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μπόχουμ διεξήγαγαν ένα πείραμα που απέδειξε ότι η όσφρηση μπορεί να κατευθύνει τα όνειρά μας. Διατήρησαν διαφορετικά αρώματα κάτω από τη μύτη δοκιμαστών ενώ αυτοί κοιμούνταν. Το αποτέλεσμα: το άρωμα του πορτοκαλιού παράγει γλυκά όνειρα και μυρωδιές που θεωρούνται δυσάρεστες παράγουν το αντίθετο. Συνεπώς, βεβαιώσου ότι έχεις ωραία αρώματα στο υπνοδωμάτιό σου. Αξίζει!

Υγιής ύπνος

Πόσος ύπνος είναι καλός για την επιδερμίδα;

Ασφαλώς, ο ύπνος που χρειαζόμαστε διαφέρει από άτομο σε άτομο. Εντούτοις, η ιδανική διάρκεια ύπνου είναι κατά μέσον όρο 7 έως 8 ώρες το βράδυ.

Φροντίδα όλο το 24ωρο

Το πρωί και το βράδυ είναι σαν το γιν και γιανγκ: τα ακριβώς αντίθετα και όμως το τέλειο συμπλήρωμα. Και η επιδερμίδα σου έχει έναν 24ωρο ρυθμό. Ρύθμισε τις πρωινές και τις βραδινές σου ρουτίνες ομορφιάς, έτσι ώστε να συντονίζονται.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας η επιδερμίδα σου χρειάζεται προστασία, ενώ τη νύχτα χρειάζεται ανάπλαση.

Η επιδερμίδα σου έχει τον δικό της βιορυθμό ημέρας και νύχτας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας η επιδερμίδα σου έχει ανάγκη από προστασία και ενυδάτωση, ενώ τη νύχτα χρειάζεται ενίσχυση για τη φυσική διαδικασία ανάπλασής της. Επομένως, οι κρέμες ημέρας και νύχτας θα πρέπει να ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους. 

Επειδή η επιδερμίδα λειτουργεί στο μέγιστο κατά τη διάρκεια της νύχτας για την ανάπλασή της, οι κρέμες νύχτας είναι πιο ενυδατικές και ιδιαίτερα πλούσιες σε ενεργά συστατικά. Σε αντίθεση με τις κρέμες ημέρας, οι κρέμες νύχτας δεν περιέχουν δείκτη αντηλιακής προστασίας. Γι΄ αυτό δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείς την κρέμα ημέρας τη νύχτα, καθώς ο δείκτης αντηλιακής προστασίας είναι περιττός. Να απλώνεις την κρέμα νύχτας πάντα με προσοχή και ακρίβεια, όπως κάνεις και με την κρέμα ημέρας.

Μάθε περισσότερα για την καλύτερη ρουτίνα πρωινής περιποίησης εδώ.

Πρωινή περιποίηση σε αντιδιαστολή με βραδινή περιποίηση

product-stage-bg

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ