Το τέλειο χρώμα για το καλοκαίρι

Θέλεις η επιδερμίδα σου να έχει μια φυσική ηλιοκαμένη όψη, σαν να την έχει λούσει ο ήλιος; Ανεξάρτητα από το εάν κάνεις ή όχι ηλιοθεραπεία, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να την αποκτήσεις.

Η επίδραση του ήλιου στο σώμα και την επιδερμίδα σου

Ο ήλιος επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο τη διάθεσή μας αλλά και την υγεία μας. Τι γίνεται όμως όταν δεν έχει ήλιο;

Μελανίνη - η ουσία που...μαυρίζει

Ο ήλιος ανεβάζει τη διάθεσή μας και χαρίζει στην επιδερμίδα μας μια όμορφη καφέ απόχρωση. Αυτό οφείλεται στη χρωστική ουσία μελανίνη, η οποία ευθύνεται επίσης για το χρώμα των ματιών και των μαλλιών μας.

Ένα ασφαλές μαύρισμα: πολλοί τρόποι για να το αποκτήσετε

Ποιος δεν θα ήθελε να έχει μια λαμπερή, ελαφρώς μαυρισμένη επιδερμίδα μετά από υπέροχες διακοπές; Επειδή όμως οι διακοπές κοστίζουν, υπάρχει κι άλλος τρόπος για να χαρίσεις στην επιδερμίδα σου ένα όμορφο καλοκαιρινό χρώμα. Είτε κάνεις ηλιοθεραπεία κάτω από τον λαμπερό ήλιο είτε χρησιμοποιείς ήπια προϊόντα μαυρίσματος, υπάρχουν μερικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις, εάν θέλεις να αποκτήσεις ένα φυσικό μαύρισμα.

Μάθε περισσότερα για την αντηλιακή προστασία εδώ.

Εάν απολαμβάνεις τον ήλιο στο πάρκο, στο μπαλκόνι του σπιτιού σου ή στη βεράντα της εταιρείας που εργάζεσαι όταν κάνεις το μεσημεριανό σου διάλειμμα για φαγητό, δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάς τη δύναμή του. Τα χείλη σου θα σκάσουν και η επιδερμίδα σου θα καεί εν ριπή οφθαλμού. Για να αποφύγεις αυτά τα αποτελέσματα, μην κάθεσαι στον ήλιο για πάνω από 15 λεπτά χωρίς αντηλιακή προστασία. 

Φυσικά, ο χρόνος αυτός εξαρτάται από τον τύπο της επιδερμίδας σου, αλλά σε γενικές γραμμές καλό είναι να μην υπερβαίνεις το τέταρτο. 
Εάν θέλεις να απολαμβάνεις ξέγνοιαστα τον ήλιο για περισσότερη ώρα, χρησιμοποίησε κάποιο από τα προϊόντα αντηλιακής φροντίδας της NIVEA.

Φυσικό μαύρισμα με λίγη βοήθεια από τον ήλιο

Χάρη στον ήλιο, η διάθεσή μας βελτιώνεται στη στιγμή. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάσαι για τις ακτίνες του.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Ή ΜΑΥΡΙΣΜΑ; ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ!

Τα προϊόντα της σειράς NIVEA® SUN Protect & Bronze προσφέρουν σίγουρη προστασία και φυσικό μαύρισμα.

Συνδυασμός προστασίας και θρέψης για μαύρισμα που διαρκεί.

Η έντονη υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα σου. Για αυτόν τον λόγο, θα πρέπει να την προστατεύεις όσο το δυνατόν καλύτερα. Ακόμη κι όταν κάθεσαι στη σκιά το καλοκαίρι, ο οργανισμός σου ενεργοποιεί την παραγωγή μελανίνης, η οποία αποτελεί τη φυσική προστατευτική σου ασπίδα από τον ήλιο. Μπορεί, λοιπόν, να μαυρίσεις πιο αργά, αλλά το μαύρισμά σου θα έχει διάρκεια – και φυσικά δεν θα καείς από τον ήλιο. Η σειρά προϊόντων NIVEA SUN Protect & Bronze με δείκτη αντηλιακής προστασίας 20, 30 και 50 υποστηρίζει τη διαδικασία μαυρίσματος της επιδερμίδας χωρίς self-tan. Τα συστατικά του εκχυλίσματος προμελανίνης ενεργοποιούν την παραγωγή μελανίνης στην επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να την προστατεύουν πολύ καλύτερα. Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι ένα ασφαλές, φυσικό μαύρισμα διαρκεί περισσότερο από ένα τεχνητό μαύρισμα.

Δες όλα τα προϊόντα της σειράς Protect & Bronze εδώ.