ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΤΟ ΕΓΚΑΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Τα άτομα με αλωπεκία ή αραιά μαλλιά είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν έγκαυμα στην ευαίσθητη επιδερμίδα του κεφαλιού. Η προστασία με αντηλιακό UV από την κορυφή μέχρι τα νύχια σου επιτρέπει να χαρείς τον ήλιο.

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΕΓΚΑΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Ο κόσμος συχνά ξεχνά ότι το ηλιακό έγκαυμα μπορεί να συμβεί οπουδήποτε, από τη μύτη μέχρι το κεφάλι, ενώ πηγαίνεις στη δουλειά ή όταν είσαι στην παραλία.

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΕΓΚΑΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ;

Αν έχεις πιο πυκνά μαλλιά, υπάρχει συνήθως αρκετή φυσική προστασία από τον ήλιο. Ωστόσο, αν έχεις αλωπεκία ή αραιά μαλλιά, χρειάζεσαι πρόσθετη φροντίδα, καθώς η επιδερμίδα του κεφαλιού χρειάζεται επιπλέον προστασία UV στον ήλιο. Θα πρέπει μάλιστα να φροντίζεις το κεφάλι και όταν κάνεις τη χωρίστρα.

ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ;

Το κεφάλι, μαζί με τη μύτη, το μέτωπο, τους ώμους και τα μάγουλα είναι τα πιο ευαίσθητα και επιρρεπή σημεία στο ηλιακό έγκαυμα.

Όπως και τα υπόλοιπα αυτά σημεία, έτσι συχνά παραβλέπουμε και το κεφάλι όσον αφορά το αντηλιακό. Τις περισσότερες φορές, τα μαλλιά που καλύπτουν το κεφάλι δεν παρέχουν τόση προστασία από τον ήλιο όσο πιστεύει ο κόσμος. Άλλωστε, οι ακτίνες UV είναι ιδιαίτερα δυνατές όταν έρχονται κάθετα σε επαφή με την επιδερμίδα.

Πώς συμβαίνει το ηλιακό έγκαυμα στο κεφάλι; Τα πιο πυκνά μαλλιά συνήθως προστατεύουν το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλιού, με τον ίδιο τρόπο που τα ρούχα προστατεύουν την επιδερμίδα.

Τα σημεία που μένουν απροστάτευτα, όπως η χωρίστρα ή τα σημεία με πιο αραιά μαλλιά που εκτίθενται στις υπεριώδεις ακτίνες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν έγκαυμα.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΕΓΚΑΥΜΑ

Όποιος έχει βιώσει ηλιακό έγκαυμα θα θέλει να μάθει πώς να το αποφύγει στο μέλλον. Ακολούθησε τις συμβουλές μας για τη φροντίδα της επιδερμίδας στον ήλιο.

ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΣΠΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Το κεφάλι είναι ένα εκτεθειμένο και ευάλωτο σημείο της επιδερμίδας, ιδιαίτερα για όσους έχουν αλωπεκία ή αραιά μαλλιά.

Τα αντηλιακά spray παρέχουν εύκολη και άνετη εφαρμογή, για να προστατεύσεις τα σημεία που το χρειάζονται περισσότερο. Τα spray με φίλτρα UV, όπως το spray NIVEA SUN Protect & dry touch, δεν αφήνουν λευκά κατάλοιπα στο κεφάλι, ενώ η μη λιπαρή του σύνθεση δεν αφήνει λιπαρότητα.

Ένα από τα βασικά οφέλη των αντηλιακών spray για το κεφάλι, είναι ότι επιτρέπουν την εύκολη εφαρμογή. Λίγα ψεκάσματα στην εκτεθειμένη περιοχή παρέχουν επαρκή αντηλιακή προστασία.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΥΓΙΗ ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κάποια άτομα λατρεύουν την ηλιοθεραπεία. Όπως κι αν επιλέξεις να απολαύσεις τον ήλιο, είναι σημαντικό να έχεις σε πρώτη προτεραιότητα την υγεία και την περιποίηση της επιδερμίδας. Αν χαλαρώνεις δίπλα από την πισίνα ή στην παραλία, πίνε αρκετό νερό. Η τακτική ενυδάτωση είναι απαραίτητη για να αντισταθμίσει την απώλεια υγρασίας της επιδερμίδας στον ήλιο.

ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ - ΦΟΡΕΣΕ ΚΑΠΕΛΟ

Τα καπέλα και τα φουλάρια δεν είναι μόνο για άτομα με αραιά μαλλιά ή αλωπεκία. Ακόμη και εκείνοι με πιο πυκνά μαλλιά μπορεί να υποφέρουν από ηλιακό έγκαυμα στη χωρίστρα. Το ύφασμα δρα ως φράγμα στις ακτίνες UV για τα σημεία της επιδερμίδας που διαφορετικά θα ήταν εκτεθειμένα. Το καπέλο είναι πολύ περισσότερο από απλά ένα θέμα μόδας.

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

  • Τα ψάθινα καπέλα μπορεί να φαίνονται όμορφα, οι τρύπες τους όμως επιτρέπουν στις ακτίνες UV να φτάσουν στην επιδερμίδα. Τα υφασμάτινα καπέλα παρέχουν καλύτερη προστασία.
  • Άλλαζε κάθε τόσο τη χωρίστρα σου, έτσι ώστε οι ακτίνες UV να μην στοχεύουν πάντα την ίδια περιοχή.
  • Βάλε αντηλιακό ακόμα και όταν νομίζεις ότι ο κίνδυνος ηλιακού εγκαύματος είναι χαμηλός, όπως όταν κάνεις ποδήλατο ή περπατάς μέσα στην πόλη.
  • Αναζήτησε σκιά για το πιο ζεστό διάστημα της ημέρας (11πμ - 3μμ).

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΓΚΑΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Αν νιώσεις μυρμήγκιασμα ή μια τραχιά αίσθηση στην επιδερμίδα ή αν αρχίσεις να έχεις μια αίσθηση τραβήγματος , είναι σημάδι ότι πρέπει να πας σε εσωτερικό χώρο και να αποφύγεις το άμεσο ηλιακό φως.

Μετά από υπερβολική έκθεση στον ήλιο, το σώμα σου θα έχει έλλειψη υγρασίας. Φρόντισε να πίνεις άφθονο νερό, καθώς αυτό υποστηρίζει τη φυσική διαδικασία αναγέννησης της επιδερμίδας.

Η επιδερμίδα που έχει υποστεί ζημιά από τον ήλιο χρειάζεται και τοπική ενυδάτωση. Τα προϊόντα Aftersun, όπως το Ενυδατικό spray NIVEA SUN After Sun, είναι σχεδιασμένα για ενυδάτωση, δροσιά και χαλάρωση.

Η επιδερμίδα που έχει υποστεί ηλιακό έγκαυμα μπορεί να είναι ευαίσθητη στην αφή. Το να την δροσίσεις με ένα υγρό πανί ή με μια παγοκύστη συμβάλλει έτσι ώστε να την καταπραΰνεις. Μην ξεχάσεις να χρησιμοποιήσεις ένα πανί με τις παγοκύστες, ώστε τα παγωμένο αντικείμενα να μην έρθουν σε άμεση επαφή με την επιδερμίδα.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΣΠΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ AFTER SUN

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ