ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΖΩΑ

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΖΩΑ

ΜΙΑ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ. ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ. ΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΖΩΑ

Η NIVEA πιστεύει ότι η φροντίδα του πλανήτη περιλαμβάνει και τον σεβασμό απέναντι στα ζώα με τα οποία τον μοιραζόμαστε. Ενώ πολλοί άνθρωποι έχουν αυτήν την πεποίθηση, εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα γύρω από τις ετικέτες και τι σημαίνει περιποίηση επιδερμίδας cruelty free . 

Στη NIVEA, θέλουμε να είμαστε διαφανείς σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο φροντίζουμε για την ευημερία των ζώων: έχουμε μια σαφή θέση κατά των δοκιμών σε ζώα και προσφέρουμε μια μεγάλη γκάμα από vegan προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας, 100% απαλλαγμένα από συστατικά ζωϊκής προέλευσης. Στοχεύουμε επίσης στην προστασία των οικοσυστημάτων με ιδιαίτερα υψηλή και μοναδική βιοποικιλότητα.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ NIVEA ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΕ ΖΩΑ

Στη NIVEA, είμαστε πεπεισμένοι ότι οι δοκιμές σε ζώα δεν είναι απαραίτητες για να αποδείξουμε πόσο αποτελεσματικά και ανεκτά από την επιδερμίδα είναι τα καλλυντικά μας προϊόντα. Με περισσότερα από 35 χρόνια εμπειρίας, είμαστε μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών στην ανάπτυξη και εφαρμογή εναλλακτικών μεθόδων δοκιμών. Το 1992, οι ερευνητές μας στον τομέα της επιδερμίδας ανέπτυξαν μία από τις πρώτες επίσημα εγκεκριμένες διαδικασίες δοκιμών στον κόσμο χωρίς δοκιμές σε ζώα.

Η NIVEA έχει στόχο την κατάργηση των δοκιμών σε ζώα για καλλυντικά προϊόντα σε όλο τον κόσμο. Για το λόγο  αυτό υποστηρίζουμε διάφορες διεθνείς ομάδες εργασίας, και  μοιραζόμενοι τις επιστημονικές μας γνώσεις. Εργαζόμαστε επίσης για να πείσουμε τις αρχές στην Κίνα και σε άλλα μέρη του κόσμου που εξακολουθούν να απαιτούν δοκιμές σε ζώα για συγκεκριμένα καλλυντικά προϊόντα ότι αυτό είναι περιττό και τους παροτρύνουμε να εγκρίνουν επίσημα εναλλακτικές λύσεις για τις δοκιμές σε ζώα.

ΓΙΑΤΙ Η NIVEA ΔΕΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΩΣ «ΧΩΡΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΕ ΖΩΑ» Η «ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΧΩΡΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΕ ΖΩΑ»;

Οι δοκιμές καλλυντικών σε ζώα έχουν απαγορευτεί στην ΕΕ από το 2004 - και όλα τα συστατικά αυτών των προϊόντων από το 2013. Η NIVEA καλωσορίζει και συμμορφώνεται ολόψυχα με αυτό το ορόσημο για πιο ηθικά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας. Από την άποψη αυτή, όλα τα καλλυντικά προϊόντα που διατίθενται στην ΕΕ είναι «απαλλαγμένα από δοκιμές σε ζώα». Ωστόσο, η διαφήμιση ενός νομικού γεγονότος δεν αντικατοπτρίζει το στόχο της NIVEA για ειλικρινή και διαφανή επικοινωνία.

aloe

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ VEGAN ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ;

Ο όρος «καλλυντικά vegan» αναφέρεται σε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, μακιγιάζ και είδη ατομικής υγιεινής, όπως προϊόντα καθαρισμού σώματος και προσώπου, που δεν περιέχουν συστατικά ζωικής προέλευσης.  Υπάρχουν πολλά συστατικά που προέρχονται από πρώτες ύλες που παράγουν τα ζώα, όπως το κερί της μέλισσας, το μέλι ή το γάλα. Όταν προέρχονται από υπεύθυνες πηγές, τα συστατικά αυτά αποτελούν ανανεώσιμες λύσεις, που όχι μόνο είναι ήπιες με την επιδερμίδα σου, αλλά σέβονται και τα ζώα που τα παράγουν.

  Ταυτόχρονα, κάποια συστατικά μπορούν να παρασκευαστούν από υποπροϊόντα της κτηνοτροφίας για την παραγωγή τροφίμων. Στο πλαίσιο αυτό, η αντιμετώπιση των ζώων απασχολεί πολλούς καταναλωτές. Υπάρχουν και περιβαλλοντικά ζητήματα, για παράδειγμα η αποψίλωση των δασών για βοσκοτόπια. Με την κτηνοτροφία μεγάλης κλίμακας να συμβάλλει σημαντικά στην κλιματική αλλαγή, η NIVEA λαμβάνει σοβαρά υπόψη αυτές τις ανησυχίες.

Για πολλά άτομα, τα συστατικά ζωϊκής προέλευσης δεν αντικατοπτρίζουν τις αξίες της αρμονικής συνύπαρξης με τα ζώα. Για τον λόγο αυτό αναζητούν εναλλακτικές, όπως τα προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας που είναι vegan και φυτικής προέλευσης.

ΠΩΣ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ Η NIVEA ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ;

Η NIVEA πιστεύει ότι είναι δική μας ευθύνη να προστατεύσουμε τον όμορφο πλανήτη μας, διότι δεν είναι μόνο το σπίτι μας, αλλά και το σπίτι εκατομμυρίων ειδών ζώων, τα οποία βασίζονται σε ισορροπημένα οικοσυστήματα, όπως δάση, ποτάμια και σαβάνες.

Εκτός από το να διασφαλίζουμε ότι τα συστατικά φυτικής προέλευσης προέρχονται από πηγές που βρίσκονται σε αρμονία με τη φύση, η μητρική εταιρεία της NIVEA, η Beiersdorf, στοχεύει και στην προστασία των οικοσυστημάτων με ιδιαίτερα υψηλή και μοναδική βιοποικιλότητα.

Η πρώτη μας πρωτοβουλία για το οικοσύστημα βρίσκεται στη νήσο Βόρνεο στη Μαλαισία.  Συνεργαζόμαστε με τοπικούς εταίρους για την προστασία των οικοτόπων άγριας φύσης στο Tabin, καθώς αυτή η περιοχή φιλοξενεί πολλά σπάνια είδη. Ο στόχος για τα επόμενα πέντε χρόνια είναι η σταθεροποίηση των πληθυσμών των απειλούμενων ειδών, όπως του σπάνιου ελέφαντα του Βόρνεο και του ουρακοτάγκου.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού, θα συνεχίσουμε να προωθούμε τη βιώσιμη παραγωγή φοινικέλαιου και να παλεύουμε ενάντια στην αποψίλωση των δασών. Έως το 2025, όλοι οι καλλιεργητές φοινικέλαιου και μια συνολική έκταση 20.000 εκταρίων σε αυτήν την περιοχή θα έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα με το διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο  RSPO (Στρογγυλή Τράπεζα για Αειφόρο Φοινικέλαιο).

ΜΙΑ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ. ΈΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ. ΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ.

Θέλουμε να είμαστε 100% διαφανείς και να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σου σχετικά με τη βιωσιμότητα στη NIVEA. Αν δεν μπορείς να βρεις όλες τις απαντήσεις που ψάχνεις σε αυτόν τον ιστότοπο, ή αν αναζητάς πιο αναλυτικές πληροφορίες, μπορείς να επισκεφτείς τον ιστότοπο βιωσιμότητας της Beiersdorf, της μητρικής εταιρείας της NIVEA.