nature

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΠΛΑΣΤΙΚΑ;

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΠΛΑΣΤΙΚΑ;

Τα μικροπλαστικά, όπως ορίζονται από το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP), είναι στερεά σωματίδια πλαστικού, μικρότερα από πέντε χιλιοστά, που δεν είναι υδατοδιαλυτά και βιοδιασπώμενα. Λόγω των ιδιοτήτων τους, αποτελούν πηγή μόλυνσης τόσο του εδάφους όσο και της θάλασσας σε όλο τον κόσμο.

Τα μικροπλαστικά συνήθως χωρίζονται σε πρωτογενή και δευτερογενή. Τα πρωτογενή μικροπλαστικά έχουν σχεδιαστεί για να είναι μικροσκοπικά και προστίθενται σκόπιμα στα προϊόντα, ενώ τα δευτερογενή προέρχονται από μεγαλύτερα κομμάτια πλαστικού, που διασπώνται σε μικρότερα κομμάτια μέσω της έκθεσης στις καιρικές συνθήκες και τη διάβρωση.   Ανεξάρτητα από το πώς καταλήγουν τα μικροπλαστικά στο περιβάλλον - όταν βρεθούν εκεί, δημιουργούν πρόβλημα.

Για τον λόγο αυτό η NIVEA υπόσχεται να σταματήσει να χρησιμοποιεί μικροπλαστικά έως το τέλος του 2021.

 

Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ NIVEA ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ 100% ΧΩΡΙΣ ΜΙΚΡΟΠΛΑΣΤΙΚΑ

Η NIVEA ανέλαβε δράση έγκαιρα για την εξάλειψη της χρήσης των μικροπλαστικών σε όλα τα προϊόντα της. Το 2013, αποφασίσαμε να καταργήσουμε σταδιακά τα σωματίδια απολέπισης από πολυαιθυλένιο, που συχνά αναφέρονται ως μικροσφαιρίδια σε καλλυντικά και προϊόντα ατομικής υγιεινής. Από το τέλος του 2015, κανένα προϊόν απολέπισης της NIVEA δεν περιέχει μικροσφαιρίδια. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιούμε εναλλακτικές φιλικές προς το περιβάλλον.

Προχωρήσαμε όμως πολύ πιο πέρα από τα μικροπλαστικά που μπορείς να δεις και να αισθανθείς. Το επόμενο ορόσημο ήταν η σταδιακή κατάργηση των αδιαφανοποιητών στα προϊόντα μας που ξεπλένονται, την οποία πετύχαμε στο τέλος του 2019. Αυτά τα συστατικά συνέβαλαν στο χρώμα και την εμφάνιση των σκευασμάτων μας. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της σταδιακής κατάργησης, όλα τα προϊόντα που ξεπλένονται, όπως τα προϊόντα καθαρισμού προσώπου και σώματος, είναι πλέον 100% χωρίς μικροπλαστικά.

Αυτό που απομένει ήταν κάποια συμπληρωματικά μικροπλαστικά, τα οποία χρησιμοποιούνται σε σκευάσματα που παραμένουν στην επιδερμίδα για να μεταβάλουν το ιξώδες και να βελτιώνουν την αίσθηση στη επιδερμίδα. Είμαστε στη διαδικασία εξάλειψης και αυτών των συστατικών από όλα τα προϊόντα μας. Έως το τέλος του 2021, όλα τα προϊόντα της NIVEA και της Beiersdorf θα έχουν σύνθεση χωρίς μικροπλαστικά.

nivea products

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΙΚΡΟΠΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ NIVEA

Πολλά από τα προϊόντα μας, όπως όλες οι σειρές καθαρισμού προσώπου και σώματος ανήκουν ήδη στην κατηγορία 100% χωρίς μικροπλαστικά. Σε πολλά από αυτά, θα βρεις αυτό το σύμβολο, που σου επιτρέπει να πάρεις μια βιώσιμη απόφαση. 

Επιπλέον, ολόκληρη η σειρά Naturally Good είναι 100% χωρίς μικροπλαστικά, οπότε μπορείς να την αγοράσεις χωρίς ανησυχία. 

 
sustainability

ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ: ΕΣΤΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΒΙΟΔΙΑΣΠΩΜΕΝΑ ΠΟΛΥΜΕΡΗ

Η συζήτηση για τα μικροπλαστικά έχει επεκταθεί, σε κάποιο βαθμό, ώστε να περιλαμβάνει και ουσίες που έχουν ουσιαστικά διαφορετικές ιδιότητες. Τα εν λόγω συστατικά είναι πολυμερή, τα οποία είτε είναι υδατοδιαλυτά, είτε έχουν μορφή τζελ. Κάποιες φορές αναφέρονται ως «υγρά μικροπλαστικά», όρος που όχι μόνο είναι παραπλανητικός, αλλά και επιστημονικά ανακριβής. Όταν χρησιμοποιούνται σε μικρές ποσότητες ως παχυντές, σταθεροποιητές ή σχηματιστές μεμβρανών, παρέχουν μια ποικιλία από οφέλη στο προϊόν, όπως βελτιωμένη αντοχή στο νερό στα αντηλιακά ή καλύτερα ενυδατικά αποτελέσματα στα αφρόλουτρα. Σύμφωνα όμως με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP), τα πολυμερή αυτά δεν είναι μικροπλαστικά.
Όπως κι αν ονομάζονται και ανεξάρτητα από τον σκοπό χρήσης τους, όλα τα πολυμερή που χρησιμοποιούνται από τη NIVEA πρέπει να ικανοποιούν τις υψηλότερες απαιτήσεις ασφαλείας. Επομένως, είναι πολύ καλά ανεκτά από την επιδερμίδα και δεν είναι αλλεργιογόνα. Η NIVEA υπόσχεται ότι, έως το τέλος του 2025, όλα τα πολυμερή που χρησιμοποιούνται στις Ευρωπαϊκές φόρμουλες θα είναι βιοδιασπώμενα.  Για εμάς, η βιοδιασπασιμότητα είναι ζωτικής σημασίας, προκειμένου να αποκλείσουμε την αρνητική επίδραση στα οικοσυστήματα. 

Γνωρίζουμε ότι πολλά άτομα ανησυχούν για τον αντίκτυπο που έχουν τα αγαπημένα τους προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας στα συστήματα νερού. Για το λόγο αυτό έχουμε δεσμευτεί να χρησιμοποιούμε βιοδιασπώμενα πολυμερή. Έχουμε ήδη ξεκινήσει να αλλάζουμε τις συνθέσεις μας στα προϊόντα καθαρισμού σώματος και αντηλιακής προστασίας.

sustainable shower gel

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ: ΧΩΡΙΣ ΜΙΚΡΟΠΛΑΣΤΙΚΑ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΒΙΟΔΙΑΣΠΩΜΕΝΑ ΠΟΛΥΜΕΡΗ

Γνωρίζουμε ότι πολλά άτομα ανησυχούν για τον αντίκτυπο που έχουν τα αγαπημένα τους προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας στα συστήματα νερού. Για το λόγο αυτό έχουμε δεσμευτεί να χρησιμοποιούμε βιοδιασπώμενα πολυμερή. Έχουμε ήδη ξεκινήσει να αλλάζουμε τις συνθέσεις μας στα προϊόντα καθαρισμού σώματος και αντηλιακής προστασίας.
sunscreen

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΝΤΗΛΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ: ΧΩΡΙΣ ΜΙΚΡΟΠΛΑΣΤΙΚΑ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΒΙΟΔΙΑΣΠΩΜΕΝΑ ΠΟΛΥΜΕΡΗ

Βρισκόμαστε ακόμα στη διαδικασία της διαμόρφωσης των νέων συνθέσεων των αντηλιακών προϊόντων μας. Το πρώτο λανσάρισμα θα περιλαμβάνει τα νέα προϊόντα μας για παιδιά με 100% μεταλλικά φίλτρα UV.

ΜΙΑ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ. ΈΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ. ΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ.

Θέλουμε να είμαστε 100% διαφανείς και να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σου σχετικά με τη βιωσιμότητα στη NIVEA. Αν δεν μπορείς να βρεις τις απαντήσεις που ψάχνεις σε αυτόν τον ιστότοπο, ή αν αναζητάς πιο αναλυτικές πληροφορίες, μπορείς να επισκεφτείς τον ιστότοπο βιωσιμότητας της Beiersdorf, της μητρικής εταιρείας της NIVEA.