δύο κορίτσια που χρησιμοποιούν προϊόντα Nivea

Μάθετε τι είναι το γλυκολικό οξύ & τα οφέλη του στο δέρμα

Ανακαλύψτε ότι χρειάζεται να μάθετε για το γλυκολικό οξύ και τα οφέλη του στο δέρμα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς ενσωματώνετε καλύτερα το γλυκολικό οξύ στη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος.

ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟΛΙΚΌ ΟΞΎ;

Το γλυκολικό οξύ είναι ένα Α-υδροξυοξύ (AHA), υδατοδιαλυτό και προέρχεται από φυτά και άλλες φυσικές πηγές όπως είναι τα φρούτα, το ζαχαροκάλαμο και το γάλα. Τα AHA χρησιμοποιούνται σε όλους τους τύπους προϊόντων ομορφιάς όπως στα καθαριστικά, τα τόνερ ή τα απολεπιστικά. Ένα από τα οφέλη του γλυκολικού οξέος είναι ότι έχει το μικρότερο μοριακό μέγεθος σε σχέση με όλα τα άλλα AHA που σημαίνει ότι απορροφάται εύκολα από το δέρμα. Στην καθαρή του μορφή το γλυκολικό οξύ είναι άοσμο και άχρωμο.

ΤΙ ΠΡΟΣΦΈΡΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟΛΙΚΌ ΟΞΎ;

Το γλυκολικό οξύ βοηθάει σε πολλά δερματικά ζητήματα και είναι πολύ αποτελεσματικό χάρη στο μικρό μοριακό του μέγεθος. Είναι το πιο ισχυρό από όλα τα AHA και για αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή καθώς μπορεί να ερεθίσει το δέρμα εάν χρησιμοποιείται με λάθος τρόπο.

ΤΙ ΠΡΟΣΦΈΡΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟΛΙΚΌ ΟΞΎ;

ΠΟΎ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊΤΑΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟΛΙΚΌ ΟΞΎ ΣΤΗ ΦΡΟΝΤΊΔΑ ΔΈΡΜΑΤΟΣ;

Το γλυκολικό οξύ χρησιμοποιείται συνήθως ως απολεπιστικό στη φροντίδα του δέρματος. Βοηθάει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος για τη βελτίωση των πιο ανοιχτόχρωμων στρώσεων δέρματος από κάτω. Αντίθετα από άλλα απολεπιστικά όπως είναι τα scrub προσώπου, το γλυκολικό οξύ δεν απαιτεί σκληρό τρίψιμο λόγω της ικανότητάς του να διεισδύει στο δέρμα.

Επίσης είναι υγραντικό που σημαίνει ότι έλκει και δεσμεύει νερό στα κύτταρα του δέρματος. Αυτό βοηθάει στην αντιγήρανση και τις ρυτίδες διότι γεμίζει το δέρμα σας. Το γλυκολικό οξύ μπορεί επίσης να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου καθώς και υαλουρονικού οξέος μέσα στο δέρμα.

ΤΙ ΠΡΟΣΦΈΡΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟΛΙΚΌ ΟΞΎ;

ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟΛΙΚΌ ΟΞΎ ΚΑΤΆΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΎΠΟΥΣ ΔΈΡΜΑΤΟΣ?

Το γλυκολικό οξύ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό όταν χρησιμοποιείται σε κανονική, μικτή και λιπαρή επιδερμίδα, ωστόσο εάν το δέρμα θεωρείται πιο ευαίσθητο ή ξηρό συνιστάται να προσέχετε περισσότερο κατά τη χρήση του προϊόντος. 

Επίσης επειδή το γλυκολικό οξύ αφαιρεί αποτελεσματικά τις επάνω στρώσεις του παλαιού δέρματος, είναι σημαντικό να ξέρετε ότι για αυτόν τον λόγο το δέρμα σας είναι πιο ευάλωτο στις εξωτερικές επιδράσεις όπως είναι ο καιρός. Εάν υπάρχουν δυνατές ακτίνες UV είναι σημαντικό να προσέχετε με τις νεανικές στρώσεις δέρματος στον ήλιο, όπως και σε όλες τις σκληρές καιρικές συνθήκες.

ΤΙ ΠΡΟΣΦΈΡΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟΛΙΚΌ ΟΞΎ;

ΟΦΈΛΗ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΛΙΚΟΎ ΟΞΈΟΣ

Χάρη στις ιδιότητες που αναφέρθηκαν προηγουμένως, υπάρχουν πολλά οφέλη από το γλυκολικό οξύ για το δέρμα, εφόσον χρησιμοποιείται αποτελεσματικά:

1. ΑΚΜΉ

Λόγω της απολεπιστικής επίδρασης του γλυκολικού οξέος, βοηθάει στη μείωση των εξάρσεων ακμής. Η απολέπιση του δέρματος οδηγεί σε μικρότερη συσσώρευση λίπους καθώς καθαρίζονται οι πόροι μέσω της διαδικασίας απολέπισης, με αποτέλεσμα λιγότερες εξάρσεις. Το γλυκολικό οξύ μπορεί επίσης να βοηθήσει το δέρμα με τάση ακμής δημιουργώντας έναν δερματικό φραγμό που κλειδώνει την υγρασία παρά ξηραίνει το δέρμα, κάτι που είναι πολύ κοινό στα προϊόντα κατά της ακμής.

2. ΥΠΕΡΜΕΛΆΓΧΡΩΣΗ & ΒΛΆΒΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΉΛΙΟ

Το γλυκολικό οξύ είναι μια αποτελεσματική λύση για την υπερμελάγχρωση, τα εγκαύματα και το μέλασμα, τα οποία προκαλούνται από την επιβλαβή έκθεση στις ακτίνες UV. Το γλυκολικό οξύ έχει πολλά αντιοξειδωτικά τα οποία βοηθάνε στη θεραπεία της βλάβης από τις ακτίνες UV & στην απάλυνση των μαύρων κηλίδων. Αυτό οφείλεται στις απολεπιστικές ιδιότητές του χάρη στις οποίες αφαιρεί τα παλιά φθαρμένα κύτταρα δέρματος για να αποκαλυφθεί το νεανικό δέρμα από κάτω.

3. ΜΕΊΩΣΗ ΤΩΝ ΡΥΤΊΔΩΝ

Αυτές οι εντυπωσιακές απολεπιστικές ιδιότητες βοηθάνε στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Λάβετε υπόψη ότι δεν απομακρύνονται έτσι οι ρυτίδες. Το γλυκολικό οξύ ενισχύει επίσης την παραγωγή κολλαγόνου που βοηθάει στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών & ρυτίδων.

4. ΓΎΡΙΣΜΑ ΤΡΙΧΏΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΈΣΑ

Καθώς οι τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα προκύπτουν από τρίχες που δεν μπορούν να διεισδύσουν στην επιφάνεια του δέρματος, η απολέπιση του δέρματος βοηθάει τις τρίχες να έρθουν στην επιφάνεια καθώς αφαιρείται αυτή η επιφανειακή στρώση νεκρού δέρματος. Σε αυτό βοηθάει επίσης η έκπλυση του δέρματος από λίπος & έλαια.


ΓΛΥΚΟΛΙΚΌ ΟΞΎ ΚΑΙ ΡΕΤΙΝΌΛΗ

Καθώς και το γλυκολικό οξύ και η ρετινόλη θεωρούνται δύο από τα πιο σημαντικά συστατικά αναφορικά με την επιβράδυνση των ενδείξεων γήρανσης, η συνήθης ερώτηση που προκύπτει είναι εάν μπορείτε να χρησιμοποιείτε γλυκολικό οξύ με ρετινόλη για να επωφεληθείτε πλήρως. Εν συντομία, ναι, μπορείτε, ωστόσο όχι ταυτόχρονα. Πρόκειται για μια σχετικά ακραία λύση φροντίδας του δέρματος που μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό. Πρέπει να ξεκινήσετε χρησιμοποιώντας γλυκολικό οξύ μία φορά την εβδομάδα.

Επειδή η NIVEA νοιάζεται για το δέρμα σας είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ξανά ότι το γλυκολικό οξύ για το δέρμα σας δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ταυτόχρονα με άλλες λύσεις όπως η ρετινόλη ή η βιταμίνη A. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε και τα δύο, κάντε το εκ περιτροπής και συμβουλευτείτε τον δερματολόγο προηγουμένως.

γυναίκα που ελέγχει το δέρμα της

ΤΡΌΠΟΣ ΧΡΉΣΗΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΛΙΚΟΎ ΟΞΈΟΣ & ΠΡΟΣΘΉΚΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΡΟΥΤΊΝΑ ΦΡΟΝΤΊΔΑΣ ΤΟΥ ΔΈΡΜΑΤΟΣ:

Πρέπει να ξεκινήσετε με ένα προϊόν γλυκολικού οξέος με συγκέντρωση 10% ή λιγότερο. Οτιδήποτε περισσότερο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα σας. Οτιδήποτε πάνω από 20% δεν συνιστάται για χρήση στο σπίτι.

ΤΡΌΠΟΣ ΧΡΉΣΗΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΛΙΚΟΎ ΟΞΈΟΣ & ΠΡΟΣΘΉΚΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΡΟΥΤΊΝΑ ΦΡΟΝΤΊΔΑΣ ΤΟΥ ΔΈΡΜΑΤΟΣ:

ΤΡΌΠΟΣ ΧΡΉΣΗΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΛΙΚΟΎ ΟΞΈΟΣ

Πριν εφαρμόσετε γλυκολικό οξύ πρέπει να εξασφαλίσετε ότι το δέρμα σας είναι ελεύθερο από κοψίματα ή πληγές. Ξεκινήστε πλένοντας το πρόσωπό σας με ένα ήπιο καθαριστικό ή τόνερ για να απομακρύνετε λίπος ή έλαια και εφαρμόστε το διάλυμα γλυκολικού οξέος σε έναν δίσκο ντεμακιγιάζ. Εφαρμόστε το διάλυμα απαλά στο πρόσωπό σας και αποφύγετε ευαίσθητους τομείς όπως τα μάτια, τα ρουθούνια ή τα χείλη. Εάν διαπιστώσετε ότι το γλυκολικό οξύ αντιδράει άσχημα στο δέρμα σας ή εάν πιτσιλιστεί σε έναν από τους ευαίσθητους τομείς που αναφέρθηκαν, πρέπει να εφαρμόσετε ένα σύνηθες αλατούχο διάλυμα στην επηρεαζόμενη περιοχή. Η αναμενόμενη αντίδραση είναι ότι μετά από 3-5 λεπτά η περιοχή εφαρμογής κοκκινίζει. Πρέπει να ξεπλύνετε την περιοχή θεραπείας με ένα πανί εμποτισμένο με νερό ή διάλυμα ουδετεροποίησης.

ΤΡΌΠΟΣ ΧΡΉΣΗΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΛΙΚΟΎ ΟΞΈΟΣ & ΠΡΟΣΘΉΚΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΡΟΥΤΊΝΑ ΦΡΟΝΤΊΔΑΣ ΤΟΥ ΔΈΡΜΑΤΟΣ

ΠΌΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊΤΑΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟΛΙΚΌ ΟΞΎ

Εφαρμόζετε γλυκολικό οξύ εάν γίνεται πριν τον ύπνο καθώς αυτό αυξάνει την ευαισθησία του δέρματος στο φως του ήλιου. Η νυχτερινή εφαρμογή δίνει χρόνο στο δέρμα σας να θεραπευτεί στη διάρκεια της νύχτας. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, πρέπει να λάβετε μέτρα με ένα ενυδατικό με SPF εάν πρόκειται να είστε έξω, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

Τρόπος χρήσης του γλυκολικού οξέος & προσθήκη του στη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος

Συχνότητα χρήσης του γλυκολικού οξέος

Εάν θέλετε να αποκομίσετε τα οφέλη του γλυκολικού οξέος, η NIVEA συνιστά να λάβετε υπόψη κάποιες από αυτές τις υποδείξεις σχετικά με τον καλύτερο τρόπο ενσωμάτωσής του στη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος. Λόγω της ισχύος του γλυκολικού οξέος, πρέπει να ξεκινήσετε αργά με την προσθήκη του στη ρουτίνα σας. Η NIVEA συνιστά να ξεκινήσετε με χρήση μικρής ποσότητας μία φορά την εβδομάδα. Εάν το δέρμα σας αντιδρά καλά σε αυτήν τη λύση, μπορείτε να ξεκινήσετε με πιο τακτική χρήση.


ΤΡΌΠΟΣ ΧΡΉΣΗΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΛΙΚΟΎ ΟΞΈΟΣ & ΠΡΟΣΘΉΚΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΡΟΥΤΊΝΑ ΦΡΟΝΤΊΔΑΣ ΤΟΥ ΔΈΡΜΑΤΟΣ

ΣΥΧΝΌΤΗΤΑ ΧΡΉΣΗΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΛΙΚΟΎ ΟΞΈΟΣ

Η NIVEA προσφέρει ένα προϊόν που χρησιμοποιεί τα οφέλη του γλυκολικού οξέος και είναι το Derma Skin Clear Νυχτερινο Απολεπιστικο, που χρησιμοποιεί τα οφέλη του γλυκολικού οξέος, σαλικυλικό οξύ & νιασιναμίδη.

Επειδή η NIVEA νοιάζεται για το δέρμα σας είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ξανά ότι το γλυκολικό οξύ για το δέρμα σας δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ταυτόχρονα με άλλες λύσεις όπως η ρετινόλη ή η βιταμίνη A. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε και τα δύο, κάντε το εκ περιτροπής και συμβουλευτείτε τον δερματολόγο προηγουμένως.