plants in the sun

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ: Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ

ΜΙΑ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ. ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ. ΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ: Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ

Ο αγώνας κατά της κλιματικής αλλαγής είναι η πιο σημαντική περιβαλλοντική πρόκληση που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Για τον λόγο αυτό η NIVEA έχει θέσει φιλόδοξους  περιβαλλοντικούς στόχους σε εταιρικό επίπεδο που ευθυγραμμίζονται με τα τελευταία επιστημονικά στοιχεία όσον αφορά στο κλίμα.  Οι στόχοι αυτοί δεν καλύπτουν μόνο τη σημαντική μείωση των εκπομπών CO2 στις εγκαταστάσεις παραγωγής μας, αλλά επεκτείνονται και στις έμμεσες εκπομπές που σχετίζονται με τα συστατικά και τα υλικά συσκευασίας που χρησιμοποιούμε για τα προϊόντα NIVEA. 

Πως αναπτυσσει η NIVEA προϊοντα περιποιησης επιδερμιδας που είναι φιλικα προς το περιβαλλον;

Οι διαδικασίες στους χώρους παραγωγής της NIVEA, όπως η ανάμειξη μιας σύνθεσης ή το γέμισμα των μπουκαλιών, αποτελούν μόνο ένα μέρος του ανθρακικού αποτυπώματος των προϊόντων μας.  Για να γίνουν τα προϊόντα πραγματικά φιλικά προς το κλίμα, στη NIVEA εξετάζουμε προσεκτικά και λαμβάνουμε υπόψη τις εκπομπές που απελευθερώνονται, για παράδειγμα, κατά την εξαγωγή των πρώτων υλών για τα συστατικά και την παραγωγή των υλικών συσκευασίας μας.

Όταν αναπτύσσουμε τα προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας, επιλέγουμε προσεκτικά τα συστατικά και αναζητούμε λύσεις συσκευασίας με μειωμένο αποτύπωμα CO2. Παραδείγματα περιλαμβάνουν τη χρήση βιώσιμων πιστοποιημένων συστατικών ή την ενσωμάτωση ανακυκλωμένου πλαστικού στις συσκευασίες μας. Και τα δύο συμβάλλουν σε πιο βιώσιμα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας με μειωμένες εκπομπές CO2

Μειώνοντας τις συνολικές εκπομπές - σε όλη την αξιακή μας αλυσίδα κατά 30% έως το 2025 σε σύγκριση με το 2018, η NIVEA κάνει αυτό που της αναλογεί για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ο στόχος αυτός ευθυγραμμίζεται με τις συστάσεις ανεξάρτητων επιστημόνων σχετικά με την αποφυγή των καταστροφικών συνεπειών της ανόδου της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά πάνω από 1,5°C έως το 2100.

 

climate friendly skin care

Τι σημαινει ενα “100% κλιματικα ουδετερο προϊον”;

Εκτός από τους φιλόδοξους στόχους μείωσης του CO2, η NIVEA δεσμεύεται να κάνει κάτι παραπάνω, αντισταθμίζοντας τις υπόλοιπες εκπομπές που δεν μπορούν να αποφευχθούν μέσω περιβαλλοντικών προγραμμάτων. Η βασική μας αρχή είναι να συνεχίσουμε να μετράμε, να μειώνουμε και να αντισταθμίζουμε.

Για να διασφαλίσουμε ότι αναπτύσσουμε πιο φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας, μετράμε το αποτύπωμα CO2 των προϊόντων μας μέσω της Ανάλυσης Κύκλου Ζωής σε συνεργασία με εξωτερικούς ειδικούς και σύμφωνα με τα ευρέως αποδεκτά επιστημονικά πρότυπα. Με βάση το σκεπτικό αυτό, επιλέγουμε συστατικά και λύσεις συσκευασίας που συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών άνθρακα. Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να μειωθεί το αποτύπωμα CO2 στο μηδέν, καθώς πάντα θα υπάρχουν εκπομπές που δεν μπορούν να αποφευχθούν.

Στο σημείο αυτό η NIVEA πηγαίνει ακόμα πιο πέρα, με την αντιστάθμιση για τις υπόλοιπες εκπομπές CO2 μέσω περιβαλλοντικών προγραμμάτων. Ένα παράδειγμα τέτοιου προγράμματος περιλαμβάνει προσπάθειες αναδάσωσης, που συμβάλλουν στην άμβλυνση της κλιματικής αλλαγής. Τα δέντρα απορροφούν CO2 από την ατμόσφαιρα μέσω της φωτοσύνθεσης και ο άνθρακας αποθηκεύεται στη βιομάζα, όπως σε κορμούς δένδρων, ρίζες, φύλλα και έδαφος.

Γενικά, επιλέγουμε μόνο περιβαλλοντικά προγράμματα που είναι πιστοποιημένα και ελέγχονται συστηματικά, βάσει εξωτερικών διεθνών προτύπων, όπως το Verified Carbon Standard (VCS, Πιστοποιημένο Πρότυπο Άνθρακα) ή το Gold Standard (Χρυσό Πρότυπο). Αυτό διασφαλίζει ότι η επίδραση στο περιβάλλον είναι πραγματική, μετρήσιμη, μόνιμη και πιστοποιημένη από τρίτα μέρη.

Το αποτέλεσμα αυτής της προσέγγισης είναι η ισορροπία ανάμεσα στο CO2 που εκπέμπεται και στο CO2 που απορροφάται από τη φύση. Όταν η NIVEA ακολουθεί την προσέγγιση αυτή, μιλάμε για «κλιματικά ουδετεροποιημένο» αντί για «κλιματικά ουδέτερο», διότι θέλουμε να τονίσουμε ότι τα προϊόντα μας δεν είναι απόλυτα κλιματικά ουδέτερα όταν φεύγουν από το χώρο παραγωγής. Αντ΄ αυτού, η κλιματική ουδετεροποίηση είναι αποτέλεσμα μιας επόμενης δράσης που συμβάλλει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η κλιματικα ουδετεροποιημενη σειρα Naturally Good της NIVEA

Η NIVEA παρουσιάζει με περηφάνια την πρώτη σειρά κλιματικά ουδετεροποιημένων προϊόντων: Naturally Good. Εργαζόμαστε σκληρά για να βεβαιωθούμε ότι τα προϊόντα αυτά δεν είναι μόνο «φυσικά καλά» για την επιδερμίδα σου αλλά, ως πιο οικολογικά, είναι και πιο ήπια με το περιβάλλον.

  • Οι συνθέσεις μας περιέχουν συστατικά φυτικής προέλευσης σε ποσοστό 98%, καθώς και έλαια περιποίησης και εκχυλίσματα, που προέρχονται από βιολογική γεωργία.
  • Η παραγωγή των ανακυκλωμένων πλαστικών μας συσκευασιών πρωτοπορεί όσον αφορά στη συνδυαστική χρήση πρώτων υλών φυτικής προέλευσης και πρώτων υλών με βάση ορυκτά καύσιμα. Παρόλο που η παραγωγή ακόμα δεν λειτουργεί αποκλειστικά με πρώτες ύλες φυτικής προέλευσης, εγγυόμαστε ότι το αντίστοιχο ποσό που απαιτείται για τις συσκευασίες μας μας ενσωματώνεται στη διαδικασία. Η ανεξάρτητη πιστοποίηση ISCC Plus πιστοποιεί και εγγυάται ακριβώς αυτό.
  • Το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιούμε για να παράγουμε τις συνθέσεις προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
     

naturally good product range

  • NIVEA Naturally Good Λοσιόν Σώματος Βρώμη
  • NIVEA Naturally Good Λοσιόν Σώματος Aloe Vera 
  • NIVEA Naturally Good Λοσιόν Σώματος Αβοκάντο 
  • NIVEA Naturally Good Λοσιόν Σώματος Hemp

Ποιο περιβαλλοντικο προγραμμα υποστηριζει τωρα η NIVEA;

Προκειμένου να αντισταθμιστούν οι υπόλοιπες εκπομπές της σειράς Naturally Good, η NIVEA χρηματοδοτεί την αναδάσωση στην Κινεζική επαρχία Guizhou. Η φύτευση δέντρων είναι μία από τις πιο άμεσες συνεισφορές που μετριάζουν την κλιματική αλλαγή.

Η Κίνα είναι μία από τις χώρες που έχει επηρεαστεί περισσότερο από την ερημοποίηση λόγω της αποψίλωσης των δέντρων. Στην περιοχή που πραγματοποιείται το έργο αυτό από τον Απρίλιο του 2016, η γη ανήκει συλλογικά σε ντόπιους κατοίκους των χωριών. Ωστόσο, καθώς η πλειονότητά τους θεωρείται ότι ζει σε επίπεδα φτώχειας, είναι δύσκολο για τους χωρικούς να συντονίσουν έργα αναδάσωσης ή να συντηρήσουν αποτελεσματικά τα νεόφυτα δάση χωρίς οικονομική στήριξη. Το πρόγραμμα καλύπτει 30.000 εκτάρια πρώην άγονης γης στην αυτόνομη Περιφέρεια Qiandongnan Miao και Dong της επαρχίας Guizhou. 

Όλες οι δράσεις αναδάσωσης πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τοπικούς αγρότες, παρέχοντάς τους ευκαιρίες παραγωγής εισοδήματος. Το πρόγραμμα έχει στόχο να μετριάσει την περιβαλλοντική αλλαγή, με την απομόνωση του ατμοσφαιρικού CO2 κατά την ανάπτυξη βιομάζας.

Το πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο με το Πιστοποιημένο Πρότυπο Άνθρακα (VCS), το οποίο είναι ένα από τα κύρια παγκόσμια πρότυπα για την επικύρωση και πιστοποίηση των εθελοντικών μειώσεων εκπομπών άνθρακα. Για να μάθεις περισσότερα, μπορείς να επισκεφτείς τον  ΣΥΝΔΕΣΜΟ.

Περιβαλλοντικα ουδετερη λειτουργια έως το 2030

Η δέσμευσή μας για την προστασία του πλανήτη και των κοινοτήτων μας επεκτείνεται και στον τρόπο που παράγουμε τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας στα εργοστάσιά μας. Από το τέλος του 2019, όλες οι εγκαταστάσεις παραγωγής της NIVEA λειτουργούν αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Αυτή η δέσμευση έχει μειώσει σημαντικά τις εκπομπές CO2 που σχετίζονται με την ενέργεια. Παρόλα αυτά, προσπαθούμε να μειώσουμε το ανθρακικό μας αποτύπωμα ακόμα περισσότερο με συνολικό στόχο να πετύχουμε περιβαλλοντικά  ουδέτερη λειτουργία έως το 2030.

heart shaped earth

Αναγνωρισμενη προοδος απο το Προγραμμα Παρακολουθησης Εκπομπων Ανθρακα (CDP)

Η μητρική εταιρεία της NIVEA, η Beiersdorf, έχει ανταμειφθεί για τις προσπάθειές της: Στην πιο πρόσφατη κατάταξη του CDP,  κατατασσόμαστε ως Εταιρεία A- στην Κατηγορία Περιβάλλοντος, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη αναγνώριση των φιλόδοξων στόχων μας όσον αφορά τη δράση για το κλίμα και την περιβαλλοντική διαφάνεια το 2020.

Μια Επιδερμιδα. Ενας Πλανητης. Μια Φροντιδα.

Θέλουμε να είμαστε 100% διαφανείς και να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σου σχετικά με τη βιωσιμότητα στη NIVEA. Αν δεν μπορείς να βρεις όλες τις απαντήσεις που ψάχνεις σε αυτόν τον ιστότοπο, ή αν αναζητάς πιο αναλυτικές πληροφορίες, μπορείς να επισκεφτείς τον ιστότοπο  βιωσιμότητας της Beiersdorf, της μητρικής εταιρείας της NIVEA.