γυναίκες που χρησιμοποιούν-q10-cream

Τι είναι το συνενζυμο q10;

Διαβάστε τον οδηγό μας για ότι πρέπει να γνωρίζετε για το συνένζυμο Q10, γιατί είναι καλό το Q10 και για να ανακαλύψετε τα προϊόντα με Q10.

Τι είναι το Q10 και ποια είναι η επίδρασή του στην επιδερμίδα;

Το Q10 προκύπτει φυσικά σε όλα τα κύτταρα του σώματός μας. Εκεί είναι απαραίτητο για την παραγωγή ενέργειας και ως εκ τούτου είναι από κοινού υπεύθυνο για τις βασικές λειτουργίες της επιδερμίδας - όπως οι διαδικασίες ανάπλασης, ανάπτυξης και αποκατάστασης. 

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο τι είναι το Q10 και σε τι ωφελεί.


q10-συστατικό

Τι είναι το Q10 και πώς λειτουργεί;

Το συνένζυμο Q10 (ονομάζεται επίσης ουβικινόνη) είναι μια ουσία που μοιάζει με βιταμίνη. Προκύπτει φυσικά σε κάθε κύτταρο του σώματος και η συμβολή του εκεί είναι ζωτικής σημασίας. Είναι απαραίτητο για την παραγωγή ενέργειας για την εκπλήρωση των βασικών λειτουργιών της επιδερμίδας όπως η ανάπλαση και η αποκατάσταση. 

Καθώς η επιδερμίδα μας είναι το πιο εξωτερικό στρώμα του σώματος, εκτίθεται συνεχώς σε διάφορους εξωτερικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του οξειδωτικού στρες που προκαλείται από τις ακτίνες UV. Επιπλέον, οι εσωτερικές διεργασίες μπορούν να προκαλέσουν την απελευθέρωση ελεύθερων ριζών που προκαλούν περαιτέρω βλάβη στα κύτταρά μας και επιταχύνουν τα σημάδια γήρανσης.


Ποιος είναι ο ρόλος του συνενζύμου Q10;

Ποιος είναι ο ρόλος συνενζυμο q10 και δερμα και γιατί είναι τόσο αποτελεσματικό στην περιποίηση της επιδερμίδας; Το Q10 εκπληρώνει δύο εργασίες ταυτόχρονα: Παρέχει ενέργεια και προστατεύει τα κύτταρα ως αντιοξειδωτικό. 


- Παραγωγή ενέργειας: Το Q10 είναι ιδιαίτερα απαραίτητο για την παραγωγή κυτταρικής ενέργειας στα μιτοχόνδρια, τα ""ηλεκτρικά εργοστάσια"" στα κύτταρά μας. Με αυτόν τον τρόπο δυναμώνει την καρδιά, τους μύες και τα νεύρα.

- Λειτουργία άμυνας: Ως αντιοξειδωτικό, το Q10 καταπολεμά επίσης τις ελεύθερες ρίζες μέσα και έξω από τα κύτταρα. Με απλά λόγια, αυτά είναι επιθετικά μόρια που προκύπτουν φυσικά στο σώμα. Συγκεκριμένα, η υπεριώδης ακτινοβολία, το στρες και οι περιβαλλοντικές τοξίνες μπορούν να αυξήσουν τον αριθμό των ελεύθερων ριζών. Εάν η συγκέντρωση είναι πολύ υψηλή, οι ελεύθερες ρίζες οδηγούν σε οξειδωτικό στρες. Αυτό μπορεί να βλάψει τα κύτταρα και να προάγει τη φλεγμονή, αλλά και να επιταχύνει τη γήρανση της επιδερμίδας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Q10 είναι τόσο απαραίτητο για λεία, υγιή επιδερμίδα.
μελαχρινή γυναίκα που χαμογελά

Σε τι ωφελεί το Q10;

Τα οφέλη του συνενζύμου Q10:

Σε τι ωφελεί το Q10; Ακολουθούν 6 οφέλη του Q10 100% πανομοιότυπου με την επιδερμίδα για την επιδερμίδα:

 1. Δίνει στην επιδερμίδα την ενέργεια που χρειάζεται για φυσική αποκατάσταση και ανάπλαση
  Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του Q10 είναι ότι παρέχει στα κύτταρα της επιδερμίδας σας την κρίσιμη ενέργεια που απαιτείται για να μπορέσει να αποκατασταθεί και να αναγεννηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι είναι σε θέση να εκτελεί καλύτερα τις βασικές του λειτουργίες.
 2. Η επιδερμίδα με περισσότερη ενέργεια ισοδυναμεί με πιο λαμπερή επιδερμίδα 
  Η επιδερμίδα που λέγεται ότι φαίνεται νεανική και ενεργητική περιέχει γενικά υψηλά επίπεδα Q10. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, με την ενέργεια που παρέχει το Q10 στην επιδερμίδα, μπορεί να αποκατασταθεί και να αναγεννηθεί με ταχύτερους ρυθμούς για να παραμείνει νεανική και γεμάτη ενέργεια. Από την άλλη πλευρά, καθώς η επιδερμίδα γερνάει, τα φυσικά της επίπεδα Q10 αρχίζουν να μειώνονται, που σημαίνει ότι δεν αποκαθίσταται και δεν αναγεννάται τόσο γρήγορα, με αποτέλεσμα να φαίνεται θαμπή και κουρασμένη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καθώς μεγαλώνετε, η προσθήκη προϊόντων Q10 στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε μια λαμπερή επιδερμίδα.
 3. Το συνένζυμο Q10 μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της βλάβης από τον ήλιο
  Το συνένζυμο Q10 είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία της επιδερμίδας από τις δυσμενείς επιπτώσεις της έκθεσης στον ήλιο που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Η μείωση της βλάβης του ηλίου βοηθά επίσης στην πρόληψη των σημαδιών γήρανσης που προκαλούνται από τον ήλιο.
 4. Το Q10 υποστηρίζει την παραγωγή κολλαγόνου
  Το κολλαγόνο αποτελεί σχεδόν το 80% της επιδερμίδας μας και σχεδόν το ένα τρίτο όλων των πρωτεϊνών στο σώμα μας. Το συνένζυμο Q10 βοηθά στην υποστήριξη της παραγωγής κολλαγόνου, το οποίο βοηθά: στην αύξηση της κυτταρικής αναγέννησης, στην προστασία των ευαίσθητων οργάνων, στην ενίσχυση των οστών, των τενόντων και των αρθρώσεων και στη διατήρηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας.
 5. Το Q10 βοηθά στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων
  Με όλη την ενέργεια που παρέχει το συνένζυμο Q10 στην επιδερμίδα και βοηθώντας στην υποστήριξη της παραγωγής κολλαγόνου, είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό συστατικό σε κρέμες που βοηθούν στην καταπολέμηση των σημαδιών γήρανσης της επιδερμίδας - όπως οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες.
 6. Το Q10 βοηθά στην προώθηση ενός ομοιόμορφου τόνου επιδερμίδας
  Το συνένζυμο Q10 μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της υπερμελάγχρωσης και των μαύρων στιγμάτων που προκαλούνται από την υπερβολική παραγωγή μελανίνης. Το συνένζυμο Q10 το κάνει αυτό βοηθώντας στη διακοπή της παραγωγής τυροσινάσης που είναι ο καταλύτης για την παραγωγή μελανίνης.

χαμογελαστή γυναίκα

Γήρανση και Q10

Σε αντίθεση με τις περισσότερες βιταμίνες, το σώμα μας μπορεί να παράγει το ίδιο το Q10. Σε νεαρή ηλικία, η επιδερμίδα τροφοδοτείται επαρκώς με αυτό. Επιπλέον, το απορροφούμε μέσω της τροφής. Οι ξηροί καρποί, το κρέας, τα πράσινα λαχανικά και τα φυτικά έλαια ψυχρής έκθλιψης, για παράδειγμα, είναι πλούσια σε συνένζυμο Q10. Αλλά καθώς γερνάμε, τα επίπεδα του φυσικού συνενζύμου Q10 στην επιδερμίδα μας μειώνονται. Λόγω του γεγονότος ότι είναι ένα τόσο σημαντικό αντιοξειδωτικό και ζωτικής σημασίας για τη διαδικασία παραγωγής ενέργειας, η μείωση του Q10 κάνει την επιδερμίδα πιο επιρρεπή σε αυξημένο στρες και βλάβες. 

Αυτό την καθιστά πιο ευαίσθητη για την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, και γι' αυτό η ενσωμάτωση προϊόντων με Q10 στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας θα μπορούσε να βοηθήσει στη διατήρηση της νεανικής όψης της επιδερμίδας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.


Φόρμουλες περιποίησης με Q10 για πιο νεανική επιδερμίδα:

- Με την αύξηση της ηλικίας, η αμυντική λειτουργία της επιδερμίδας μειώνεται και γίνεται πιο ευαίσθητη στο οξειδωτικό στρες. Είναι μια από τις αιτίες των πρώτων λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Για όμορφα λαμπερή και νεανική επιδερμίδα, δοκιμάστε τη NIVEA Q10 ENERGY ΑΝΤΙΡΥΤΙΔΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ, η οποία ανακουφίζει από τα σημάδια κούρασης και μειώνει τη θαμπάδα.

- Οι φόρμουλες περιποίησης με Q10 σε προϊόντα αντιγήρανσης μπορούν να υποστηρίξουν τους φυσικούς αμυντικούς μηχανισμούς της επιδερμίδας και τον ενεργειακό μεταβολισμό των κυττάρων της επιδερμίδας. Εφαρμόζεται ως κρέμα, ορός ή λοσιόν σώματος, το αντιοξειδωτικό εισάγεται στην επιδερμίδα. Εκεί μπορεί να βοηθήσει στη δέσμευση των ελεύθερων ριζών και να τις καταστήσει αβλαβείς - αποτρέποντας τα πρώιμα σημάδια γήρανσης.

Q10 για το πρόσωπο - πώς να ενσωματώσετε το Q10 στη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σας

Η γκάμα Q10 μας προσφέρει μια ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, από προϊόντα για το πλύσιμο προσώπου μέχρι ορό και ενυδατική κρέμα. Τα προϊόντα αξιοποιούν τη δύναμη συνενζυμο q10 για προσωπο και την προσφέρουν σε μια εύχρηστη γκάμα βήμα προς βήμα. 

Η τακτική χρήση του Q10 όχι μόνο θα μειώσει ορατά την εμφάνιση των υφιστάμενων λεπτών γραμμών και ρυτίδων, αλλά και θα καθυστερήσει την εμφάνιση νέων - βοηθώντας στη διατήρηση μιας νεανικής επιδερμίδας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η μοναδική φόρμουλα με υαλουρονικό οξύ και κρεατίνη όχι μόνο μαλακώνει την επιφάνεια της επιδερμίδας, αλλά δίνει επίσης στο πρόσωπό σας μια πιο φρέσκια και νεανική όψη.

Παρέχουμε μερικές απλές συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι η επιδερμίδα σας λαμβάνει τα οφέλη του συνενζύμου Q10.
 
Συμβουλές για τη χρήση του Q10 στη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σας:

- Βεβαιωθείτε ότι η επιδερμίδα σας είναι καθαρή και στεγνή πριν την εφαρμογή.
- Εφαρμόζετε πάντα τον ορό σας πριν από την ενυδατική σας κρέμα για να βεβαιωθείτε ότι η φόρμουλά του μπορεί να διεισδύσει βαθιά και να κάνει τα μαγικά της.
- Απλώστε απαλά τον ορό στην επιδερμίδα σας χρησιμοποιώντας τις άκρες των δακτύλων σας για να τον κάνετε μασάζ σε όλο το πρόσωπό σας.
- Συνδυάστε με μια ενυδατική κρέμα Q10 Plus για να ενισχύσετε τα αντιρυτιδικά οφέλη.

Q10 για την επιδερμίδα: Η Beiersdorf είναι πρωτοπόρος στην έρευνα

Οι ερευνητές της Beiersdorf ήταν από τους πρώτους που ερεύνησαν τη χρήση του Q10 στην περιποίηση της επιδερμίδας. Μέχρι σήμερα, τα προϊόντα Q10 έχουν ζήτηση σε όλο τον κόσμο.


Q10 στην περιποίηση της επιδερμίδας: Το αποτέλεσμα έρευνας

Η ερευνητική ομάδα της NIVEA παρακολουθεί τις επιπτώσεις του Q10 από τη δεκαετία του 1990. Οι επιστήμονες έχουν μελετήσει εκτενώς τον ρόλο του συνενζύμου Q10 στην ανθρώπινη επιδερμίδα και το ενσωματώνουν σε προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας από το 1998. 


Βασικά δεδομένα της ανάπτυξης του Q10 

- 1957: Ο Αμερικανός επιστήμονας Frederick L. Crane ανακαλύπτει το συνένζυμο.
- 1978: Ο Βρετανός χημικός Peter Dennis Mitchell λαμβάνει το Νόμπελ Χημείας. Είχε ανακαλύψει πώς λειτουργεί το Q10 μέσα στα κύτταρα. 
- Δεκαετία 1990: Οι επιστήμονες της Beiersdorf ήταν από τους πρώτους που ερεύνησαν τις επιδράσεις του Q10 στην επιδερμίδα και χρησιμοποιούν με επιτυχία το αντιγηραντικό συστατικό στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας NIVEA από το 1998.
- Σήμερα: Το συνένζυμο Q10 είναι ένα από τα πιο σημαντικά ενεργά συστατικά στην αντιγηραντική φροντίδα. Χρησιμοποιείται σε λοσιόν σώματος, κρέμες προσώπου, ορούς και σε συνδυασμό με άλλα αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C.

Σε ποια προϊόντα NIVEA βρίσκεται το συνενζυμο Q10;

Το Q10 χρησιμοποιείται ως πολύτιμο συστατικό στην αντιγηραντική φροντίδα της NIVEA από το 1998. Από τότε, το συνένζυμο αποτελεί σημαντικό συστατικό σε πολλές φόρμουλες περιποίησης NIVEA.
γυναίκα που χαμογελά στον καθρέφτη

1. ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ Q10

Η επιδερμίδα του προσώπου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και εκτίθεται σε περιβαλλοντικές επιδράσεις σε καθημερινή βάση. Προετοιμάστε την επιδερμίδα σας για αυτό με μια κρέμα ημέρας με Q10 από τη NIVEA. Οι πλούσιες κρέμες υποστηρίζουν την ανάπλαση της επιδερμίδας τη νύχτα, βοηθώντας στην καταπολέμηση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών.
γυναίκα που εφαρμόζει κρέμα προσώπου

2. ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΜΑΤΙΩΝ

Οι αντιρυτιδικοί οροί είναι προσαρμοσμένοι στις ανάγκες της ώριμης επιδερμίδας. Παρέχουν υγρασία και, χάρη στη φόρμουλα με Q10, μπορούν να απομακρύνουν τις ελεύθερες ρίζες. Συνιστώνται ειδικοί οροί για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, που βοηθούν στη μείωση του βάθους των ρυτίδων. Δοκιμάστε τη NIVEA Q10 ENERGY ΚΡΕΜΑ ΜΑΤΙΩΝ για ορατή μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων στα μάτια.
νεαρές γυναίκες στον ήλιο

3. ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ

Το 80 τοις εκατό της πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας οφείλεται στις επιπτώσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας. Για το λόγο αυτό, το αντηλιακό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην πρόληψη της γήρανσης της επιδερμίδας που προκαλείται από το φως και των πανάδων. Ένα ειδικό αντηλιακό για το πρόσωπο με Q10 είναι ιδανικό για ώριμες επιδερμίδες. Ανακαλύψτε την πλήρη γκάμα αντιηλιακη προστασια NIVEA εδώ.
γυναίκα που εφαρμόζει κρέμα χεριών

4. ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΧΕΡΙΩΝ

Τα σημάδια του γήρατος συνήθως εμφανίζονται επίσης πολύ νωρίς στα χέρια – επίσης επειδή η φροντίδα τους συχνά παραμελείται. Η κρέμα χεριών με φόρμουλα περιποίησης Q10 και φίλτρο UV αποτρέπει τις κηλίδες γήρανσης που σχετίζονται με τον ήλιο και τις πρόωρες ρυτίδες.
γυναίκα που γελά

5. Q10 ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ

Με το πέρασμα των ετών, η επιδερμίδα σε όλο το σώμα χάνει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητά της. Προσαρμόστε τη φροντίδα σας με συντονισμένα προϊόντα αντιγήρανσης. Η γκάμα NIVEA Q10 περιλαμβάνει επίσης γάλα σώματος και λοσιόν σώματος.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ