Ήλιος: το συστατικό για υγεία και καλή διάθεση

Μολονότι πρέπει να απολαμβάνεις τον ήλιο με προσοχή, δε σημαίνει ότι πρέπει να τον αποφεύγεις εντελώς. Το φως του ήλιου ανεβάζει τη διάθεσή μας και προσφέρει στον οργανισμό μας απαραίτητα συστατικά για τον οργανισμό μας, όπως είναι η βιταμίνη D. Επιπλέον, ο ήλιος απλά μάς κάνει χαρούμενους.

Σχετικά με το ηλιακό φως

Ο ήλιος μάς κάνει χαρούμενους

Πώς ο ήλιος βελτιώνει τη διάθεση και την υγεία μας

Οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι όταν ο ήλιος λάμπει και υπάρχει ένας καλός λόγος για αυτό. Το φως του ήλιου είναι πολύ σημαντικό για την παραγωγή της βιταμίνης D, η οποία επηρεάζει τη σωματική και κατ’ επέκταση την ψυχική μας υγεία.

Ηλιόλουστες στιγμές για το σώμα και την ψυχή

Το φως του ήλιου βοηθάει το σώμα μας να ρυθμίζει τις λειτουργίες και το βιολογικό ρολόι του. Ανεβάζει τη διάθεσή μας, αυξάνει την ευεξία μας και βελτιώνει τη συνολική υγεία μας. Επίσης, ο ήλιος ενισχύει το μεταβολισμό και έχει θετική επίδραση στο κυκλοφορικό και το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Με τόσα πολλά πλεονεκτήματα, το ηλιακό φως δεν είναι απλά μια απόλαυση αλλά βασικός παράγοντας για έναν υγιή τρόπο ζωής.

Τι κάνει την επιδερμίδα μας να μαυρίζει;

Ένα ομοιόμορφο, λαμπερό μαύρισμα μας κάνει να δείχνουμε πιο ελκυστικοί, με αποτέλεσμα να τονώνεται η αυτοπεποίθησή μας. Όμως, η επιδερμίδα μας δε μαυρίζει απλά για να αναδείξει το στυλ μας. Το μαύρισμα είναι η αντίδραση της επιδερμίδας στις βλαβερές επιδράσεις του ήλιου. Συνεπώς, το μαύρισμα πέρα από τα πρακτικά του οφέλη, μας ομορφαίνει και μας κάνει να νιώθουμε απλά υπέροχα. Όταν όμως κάνουμε ηλιοθεραπεία, θα πρέπει να χρησιμοποιούμε πάντοτε κάποιο αντηλιακό, όπως τα προϊόντα αντηλιακής προστασίας της NIVEA SUN.
Ηλιακό φως

Πώς το φως του ήλιου κάνει την επιδερμίδα μας να μαυρίζει

Η επιδερμίδα μας μαυρίζει όταν εκτίθεται στον ήλιο, επειδή η υπεριώδης ακτινοβολία ενεργοποιεί την παραγωγή μιας χρωστικής που λέγεται μελανίνη. Η αποστολή της τελευταίας είναι να προστατεύει την επιδερμίδα από τις βλάβες που προκαλούν οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.
Βιταμίνη D

Η ανεπαρκής έκθεση στον ήλιο προκαλεί έλλειψη της βιταμίνης D

Μια μεγάλη ποσότητα της βιταμίνης D σχηματίζεται χάρη στο έντονο ηλιακό φως του καλοκαιριού, ακόμη κι όταν φοράμε κάποιο προϊόν αντηλιακής προστασίας. Συνεπώς, η έλλειψη της βιταμίνης D παρατηρείται πιο συχνά κατά τους χειμερινούς μήνες.

Γιατί το φως του ήλιου ομορφαίνει την καθημερινότητά μας

Η επιδερμίδα μας χρειάζεται την υπεριώδη ακτινοβολία, για να συνθέσει τη βιταμίνη D. Αυτή η προ-ορμόνη παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας μας για πολλούς λόγους, καθώς αποτρέπει την ανάπτυξη ορισμένων μορφών καρκίνου, επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και σταθεροποιεί την αρτηριακή πίεση. Επίσης, η βιταμίνη D βοηθάει το σώμα μας να απορροφήσει το ασβέστιο, τον θεμέλιο λίθο για γερά οστά.

Πώς ο ήλιος μάς δίνει βιταμίνη D και γιατί είναι τόσο απαραίτητος

Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Για τη σύνθεσή της, το σώμα μας χρειάζεται τον ήλιο, καθώς η βιταμίνη D είναι μια προ-ορμόνη που σχηματίζεται όταν το δέρμα μας έρχεται σε επαφή με τις ακτίνες του. Παρόλο που περιέχεται σε κάποιες τροφές, η ποσότητά της είναι μηδαμινή σε σύγκριση με εκείνη που παράγεται από το δέρμα μας.

Ο ήλιος και το ανθρώπινο σώμα εργάζονται σαν μια ομάδα

Η βιταμίνη D είναι γνωστή και ως ορμόνη του ήλιου και παράγεται αποκλειστικά από τον οργανισμό, όταν αυτός εκτίθεται αρκετά στο ηλιακό φως. Επιπλέον, η βιταμίνη D είναι η μόνη βιταμίνη που ου μπορεί να παραχθεί από το ανθρώπινο σώμα, χωρίς να χρειάζεται να την προσλάβει από την τροφή.

product-stage-bg

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ