Η ΑΜΥΝΑ ΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ

Η βόλτα στον διάδρομο με τα αποσμητικά στο σούπερ-μάρκετ της γειτονιάς μπορεί να σε ζαλίσει - από απλά αποσμητικά μέχρι αντιιδρωτικά και από σπρέι μέχρι roll-on. Το τι θα επιλέξεις για να καλύψεις τις δυσάρεστες οσμές καθορίζεται, πάρα πολύ, από το πόσο ιδρώνεις και πόσο έντονες είναι οι οσμές, ωστόσο υπάρχουν και άλλα θέματα που θα πρέπει να σκεφτείς πριν επιλέξεις το κατάλληλο αποσμητικό.

ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ VS ΑΝΤΙΙΔΡΩΤΙΚΟ

Το αποσμητικό είναι ειδικά διαμορφωμένο για να καλύπτει τις οσμές και να σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν δυσοσμία, οπότε, αν δεν ιδρώνεις σαν τρελός, ένα απλό αποσμητικό μάλλον σου κάνει - απλά επίλεξε κάτι με ευχάριστο άρωμα. Αν, όμως, οι μασχάλες σου ιδρώνουν σαν τρελές, θα χρειαστείς ένα αντιιδρωτικό, το οποίο εμποδίζει τον ιδρώτα.

ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ ΤΗ ΔΡΟΣΙΑ ΜΕ ΣΠΡΕΪ

Γενικά, τα αποσμητικά roll-on και στικ έχουν τέλεια αποτελέσματα, αφού βάζεις το προϊόν απευθείας στην επιδερμίδα. Εκτός από τις μασχάλες, τα αντιιδρωτικά σπρέι είναι αρκετά πρακτικά και για όσους ιδρώνουν υπερβολικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα πόδια, στα χέρια, καθώς σε ολόκληρο το σώμα.

ΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΙΔΡΩΤΑ

Ιδρώνεις πολύ, έτσι; Όχι, μεγάλε. Το να λαχανιάζεις σαν το σκυλί σίγουρα δε βοηθάει. Και δεν είσαι ο μόνος, καθώς υπάρχουν 200+ εκατομμύρια άνθρωποι σαν κι εσένα σε όλον τον κόσμο. Η υπερβολική εφίδρωση σημαίνει απλά ότι ιδρώνεις περισσότερο από το κανονικό. Ενώ η κατάσταση δεν είναι ακριβώς ιδανική, είναι σίγουρα διαχειρίσιμη, ακόμα και θεραπεύσιμη. Θα πρέπει σίγουρα να χρησιμοποιείς ένα αντιιδρωτικό, το οποίο να μπλοκάρει τους πόρους σου, και να εμποδίζει, έτσι, τον ιδρώτα. Και το να χρησιμοποιείς αντιιδρωτικό τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα - μια φορά το πρωί και μια πριν από τον ύπνο – είναι αρκετά αποτελεσματικό. Μην ξεχνάς ότι η υπερίδρωση είναι μια ιατρική πάθηση,  που σημαίνει ότι θα πρέπει να συμβουλευτείς ένα γιατρό αν πιστεύεις ότι ο ιδρώτας σε ταλαιπωρεί παραπάνω από το φυσιολογικό.

ΝΤΥΣΟΥ ΔΡΟΣΕΡΑ

Στη μάχη ενάντια στον υπερβολικό ιδρώτα, όσο λιγότερα ρούχα φοράς, τόσο το καλύτερο. Αλλά αν δεν θέλεις να γίνεις γυμνιστής, κάνε τουλάχιστον μια προσπάθεια να είσαι πιο συνειδητοποιημένος για τα ρούχα σου. Τα ρούχα που δεν σφίγγουν την περιοχή της μασχάλης θεωρούνται ιδανικά. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγεις τις τεχνητές ίνες όπως η λύκρα και το νάιλον και αντ’ αυτού να επενδύσεις στις φυσικές ίνες όπως το βαμβάκι, τα λινά και το μαλλί.

Αν τίποτα δεν σου κάνει, τότε βρες μια παραλία.