ΒΙΩΣΙΜΟ ΦΟΙΝΙΚΕΛΑΙΟ ΣΤΗ NIVEA

ΜΙΑ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ. ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ. ΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ.

ΒΙΩΣΙΜΟ ΦΟΙΝΙΚΕΛΑΙΟ ΣΤΗ NIVEA

Πολλά συστατικά φυσικής προέλευσης στα προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας προέρχονται από φοινικέλαιο. Λόγω της υψηλής απόδοσης της καλλιέργειας φοίνικα και των μοναδικών ιδιοτήτων του ως πρώτης ύλης για συστατικά καλλυντικών, η ζήτηση αυξάνεται σταθερά. Δυστυχώς, η καλλιέργεια του φοίνικα συνδέεται συχνά με την αποψίλωση των δασών και άλλες μη βιώσιμες γεωργικές πρακτικές. Καθώς τα δάση αποθηκεύουν το CO2 φυσικά και αποτελεσματικά, η σταθερή καταστροφή τους συμβάλλει σημαντικά στην κλιματική αλλαγή - ένα πρόβλημα που λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη. Η NIVEA προσπαθεί να σέβεται τη φύση. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το φοινικέλαιο πρέπει να παράγεται με βιώσιμο τρόπο, έτσι ώστε να προστατεύονται τα τροπικά δάση από την αποψίλωση.

ΓΙΑΤΙ Η NIVEA ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΦΟΙΝΙΚΕΛΑΙΟ;

Οι πρώτες ύλες που παράγονται από φοινικέλαιο είναι φυσικής προέλευσης και επομένως ανανεώσιμες, έτσι ταξινομούνται ως φυτικής προέλευσης. Επομένως, η χρήση αυτών των πρώτων υλών μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα απομάκρυνσης από την οικονομία που βασίζεται στα ορυκτά καύσιμα και στροφής προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

 

Παρά την έγκυρη διαμάχη σχετικά με την παραγωγή του φοινικέλαιου, ειδικοί και ΜΚΟ (μη κυβερνητικές οργανώσεις) συμφωνούν ότι η αντικατάσταση του φοινικέλαιου με ένα άλλο φυτικό έλαιο δεν είναι λογική λύση. Άλλες καλλιέργειες θα απαιτούσαν πολύ μεγαλύτερη καλλιεργήσιμη γη - και συνολικά, αυτή η προσέγγιση θα ήταν λιγότερο βιώσιμη.

 

Η NIVEA συμμετέχει στον βιώσιμο μετασχηματισμό της βιομηχανίας του φοινικέλαιου, που απορρίπτει έμπρακτα την αποψίλωση των δασών, προωθεί οικολογικές γεωργικές πρακτικές, σέβεται τη βιοποικιλότητα και διασφαλίζει στους μικροκαλλιεργητές τα προς το ζην.

ΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η NIVEA ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΟ ΦΟΙΝΙΚΕΛΑΙΟ;

Αρχικά, τα καλά νέα: από το τέλος του 2020, το 100% των συστατικών με βάση το φοινικέλαιο που χρησιμοποιούνται από τη NIVEA έχουν πιστοποιηθεί με βιώσιμο τρόπο. Χρησιμοποιούμε μόνο πρώτες ύλες με βάση το φοινικέλαιο από βιώσιμες πηγές, με βάση το μοντέλο ισορροπίας μάζας, όπως ορίζεται από τη Στρογγυλή Τράπεζα για Αειφόρο Φοινικέλαιο (RSPO).

 

 

Η μητρική εταιρεία της NIVEA, η Beiersdorf, είναι ενεργό μέλος του RSPO και βοήθησε στη δημιουργία περαιτέρω εθνικών και διεθνών διακλαδικών ενώσεων. Οι κοινοί στόχοι αυτών των ομάδων είναι η αύξηση της διαφάνειας στη βιομηχανία του φοινικέλαιου και η προώθηση του βιώσιμου μετασχηματισμού του.

Η διαφάνεια αποτελεί το κλειδί για έναν αποτελεσματικό και βιώσιμο οδικό χάρτη για το φοινικέλαιο. Για τον λόγο αυτό συνεργαζόμαστε στενά με τους προμηθευτές μας για τον εντοπισμό των πρώτων υλών που χρησιμοποιούμε μέχρι την πηγή τους. Έχουμε αυξήσει σημαντικά τη διαφάνεια της εφοδιαστικής αλυσίδας φοινικέλαιου, πράγμα που σημαίνει ότι γνωρίζουμε την προέλευση του 92% του όγκου αγορών μας για πρώτες ύλες με βάση το φοινικέλαιο.

 

Μαζί με τους τοπικούς εταίρους, η μητρική εταιρεία της NIVEA, η Beiersdorf, συνεργάζεται με τους μικρούς αγρότες επί τόπου, προωθεί την καλλιέργεια χωρίς περαιτέρω αποψίλωση των δασών και συμβάλλει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της οικονομικής κατάστασης των τοπικών κοινοτήτων. Με τη δέσμευσή μας στην περιοχή του Δυτικού Καλιμαντάν στην Ινδονησία, όχι μόνο υποστηρίζουμε άμεσα 240 μικροκαλλιεργητές, αλλά επιπλέον τρία τοπικά χωριά με περίπου 4.500 κατοίκους επωφελούνται από το πρόγραμμά μας.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΝΘΡΑΚΑ (CDP)

Οι προσπάθειές μας έχουν ήδη αναγνωριστεί: Η μητρική εταιρία της NIVEA, η Beiersdorf, συμμετέχει κάθε χρόνο στο Πρόγραμμα Παρακολούθησης Εκπομπών Άνθρακα (CDP). Ο διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός αναγνωρίζει τις υψηλές επιδόσεις στη διαχείριση και την αναφορά σχετικά με βασικά περιβαλλοντικά θέματα, συμπεριλαμβανομένης και της διαχείρισης των δασών.

 

Βασιζόμενοι στις ολιστικές συνεισφορές μας για τη βιώσιμη παραγωγή φοινικέλαιου, καταφέραμε να διασφαλίσουμε βαθμολογία «Α-» το 2020.

ΜΙΑ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ. ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ. ΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ.

Θέλουμε να είμαστε 100% διαφανείς και να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σου σχετικά με τη βιωσιμότητα στη NIVEA. Αν δεν μπορείς να βρεις τις απαντήσεις που ψάχνεις σε αυτόν τον ιστότοπο, ή αν αναζητάς πιο αναλυτικές πληροφορίες, μπορείς να επισκεφτείς τον ιστότοπο βιωσιμότητας της Beiersdorf, της μητρικής εταιρείας της NIVEA.