ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΜΗΡΟΥΣ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Η κυτταρίτιδα είναι πολύ συνηθισμένη στις γυναίκες και δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια μαγική θεραπεία. Υπάρχουν όμως τρόποι να βελτιωθεί η εμφάνισή της, για να αισθανθείς καλύτερα με την επιδερμίδα σου.

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ: ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Μάθε τι είναι η κυτταρίτιδα, από τι προκαλείται και ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο.

Τι είναι η κυτταρίτιδα και από τι προκαλείται;

Η κυτταρίτιδα είναι το φαινόμενο κατά το οποίο το λίπος κάτω από την επιδερμίδα ασκεί ώθηση προς το συνδετικό ιστό. Αυτό κάνει το δέρμα από κάτω να φαίνεται ανώμαλο, σαν να έχει λακκάκια - κάποιοι το παρομοιάζουν με φλούδα πορτοκαλιού. Υπάρχουν διάφοροι βαθμοί κυτταρίτιδας και μπορεί να ποικίλλει, από σχεδόν αδιόρατη μέχρι πολύ σοβαρή που εκτείνεται σε μεγαλύτερη περιοχή.

Παρόλο που ο σχηματισμός της κυτταρίτιδας είναι μια φυσιολογική διαδικασία που δεν είναι βλαβερή, σε πολλές γυναίκες δεν αρέσει η εμφάνισή της και θέλουν να απαλλαγούν από αυτή ή τουλάχιστον να την ελαχιστοποιήσουν.

Κάποιες φορές είναι δύσκολο να ξέρεις τι προκαλεί την κυτταρίτιδα, καθώς συχνά εμπλέκονται διαφορετικοί παράγοντες, όπως:

 • Αφυδάτωση
 • Ανθυγιεινή διατροφή
 • Χαμηλός μεταβολισμός
 • Έλλειψη φυσικής δραστηριότητας
 • Ορμονικές αλλαγές
 • Μεγάλο ποσοστό λίπους
 • Ορισμένοι γενετικοί παράγοντες
Ορισμένοι γενετικοί παράγοντες

Συνηθισμένες περιοχές ανάπτυξης κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα είναι πιο συνηθισμένη γύρω από τους μηρούς, στα οπίσθια, στο κάτω μέρος της κοιλιάς και στους γοφούς. Παρόλο που είναι συνηθισμένη ανάμεσα στα υπέρβαρα άτομα, η κυτταρίτιδα μπορεί να αναπτυχθεί σε όλους τους σωματότυπους, ενώ 9 στις 10 γυναίκες θα αποκτήσουν κυτταρίτιδα κάποια στιγμή στη ζωή τους.
κυτταρίτιδα

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κυτταρίτιδα σε σχέση με τους άντρες

Εφόσον οι γυναίκες τείνουν να έχουν περισσότερο λίπος γύρω από τους γοφούς και τους μηρούς, έχουν περισσότερες πιθανότητες από τους άντρες να εμφανίσουν κυτταρίτιδα. Επιπλέον, οι γυναίκες έχουν λιγότερο συνδετικό ιστό, γεγονός που καθιστά πιο επικίνδυνη την ανάπτυξή της.

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν κυτταρίτιδα;

 • Γυναίκες
 • Άτομα με οικογενειακό ιστορικό κυτταρίτιδας
 • Άτομα με μη δραστήριο τρόπο ζωής
 • Έγκυες
 • Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς το δέρμα τείνει να χάνει την ελαστικότητά του
 • Υπέρβαρα άτομα

Πώς ο τρόπος ζωής σου μπορεί να επηρεάσει την κυτταρίτιδα

Πολλοί δεν το γνωρίζουν, αλλά η κυτταρίτιδα εξαρτάται πολύ από τον τρόπο ζωής. Η φυσική δραστηριότητα και η υγιεινή διατροφή μπορεί να έχουν σημαντική επίδραση στο πόσο ορατή είναι η κυτταρίτιδα - ή ακόμα και στην εμφάνισή της εξαρχής!

Έχει αποδειχθεί ότι ο αγχώδης τρόπος ζωής αυξάνει τις ενώσεις που σχετίζονται με την ανάπτυξη της κυτταρίτιδας, ενώ η τακτική άσκηση και η υγιεινή διατροφή συμβάλλουν ώστε η κυτταρίτιδα να είναι λιγότερο εμφανής ή και σε κάποιες περιπτώσεις να μην υπάρχει.
background

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

Μην αφήνεις την κυτταρίτιδα να σου χαλά τη διάθεση - εδώ θα βρεις μερικές συμβουλές για τη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας στους μηρούς και άλλα μέρη του σώματος.

Ποια προϊόντα μπορώ να χρησιμοποιώ για να βελτιώσω την εμφάνιση της κυτταρίτιδας στους μηρούς;

Παρόλο που κανείς δεν έχει εφεύρει μια κρέμα που εξαφανίζει άμεσα την κυτταρίτιδα, φροντίζοντας τακτικά την επιδερμίδα με ενυδάτωση και απολέπιση, μπορείς να συμβάλλεις ώστε να μην είναι τόσο εμφανής.

Η βαθιά απολέπιση στην πληγείσα περιοχή μία ή δύο φορές την εβδομάδα με ένα καλό προϊόν απολέπισης, θα τονώσει την αναγέννηση των κυττάρων και θα αφαιρέσει τυχόν νεκρά κύτταρα που μπορεί να τονίζουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

 

Επιπλέον, το να διατηρείς την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη με ένα θρεπτικό προϊόν ενυδάτωσης σώματος, όπως το γαλάκτωμα NIVEA Smooth Sensation Body Milk, θα βοηθήσει ώστε να παραμείνει η επιφάνεια της επιδερμίδας απαλή και οι ανωμαλίες να μην φαίνονται τόσο.

4 εύκολοι τρόπο μείωσης της εμφάνισης της κυτταρίτιδας

 • Χρησιμοποίησε μια συσκευή μασάζ σώματος για να ενισχύσεις την κυκλοφορία
 • Πίνε πολύ νερό ώστε να παραμένει η επιδερμίδα σου όσο πιο ενυδατωμένη γίνεται
 • Χαλάρωσε - έχει αποδειχτεί ότι το στρες έχει επίδραση στην κυτταρίτιδα
 • Χρησιμοποίησε ένα προϊόν που στοχεύει στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας, όπως το NIVEA Firming Cellulite Gel-Cream, για να απαλύνεις και να τονώσεις την επιδερμίδα σου - δες τα αποτελέσματα σε μόλις δύο εβδομάδες!
Γέφυρα ισχίων

5 τονωτικές ασκήσεις για την κυτταρίτιδα

Γέφυρα ισχίων

Ξάπλωσε ανάσκελα με λυγισμένα γόνατα και ανασήκωσε τα ισχία, ώστε τα γόνατα, τα ισχία και το στήθος να βρίσκονται σε ευθεία γραμμή. Σφίξε τους μυς στα οπίσθια και μείνε στη θέση αυτή για λίγα δευτερόλεπτα, προτού χαμηλώσεις και επαναλάβεις την άσκηση.
Αντίστροφη ολίσθηση

5 τονωτικές ασκήσεις για την κυτταρίτιδα

Αντίστροφη ολίσθηση

Στάσου με τα πόδια ανοιχτά στην ευθεία των ισχίων και λύγισε προς τα πίσω το ένα πόδι, ώστε και τα δύο γόνατα να βρίσκονται σε γωνία 90 μοιρών. Μείνε έτσι για λίγα δευτερόλεπτα και επίστρεψε στην αρχική θέση, προτού επαναλάβεις την άσκηση με το άλλο πόδι.
Ανασήκωμα σε όρθια στάση

5 τονωτικές ασκήσεις για την κυτταρίτιδα

Ανασήκωμα σε όρθια στάση

Στάσου σε ένα σκαλοπάτι ώστε και οι δύο φτέρνες να κρέμονται στην άκρη. Ανασήκωσε το σώμα σου και στηρίξου στις μύτες των ποδιών, μείνε εκεί για λίγα δευτερόλεπτα και κατέβασε το σώμα μέχρι οι φτέρνες βρεθούν λίγο κάτω από το σκαλοπάτι. Επανάλαβε την κίνηση.
Squat

5 τονωτικές ασκήσεις για την κυτταρίτιδα

Squat

Στάσου με τα πόδια ανοιχτά στην ευθεία των ισχίων και λύγισε τα γόνατά σου μέχρι οι μηροί να είναι παράλληλα με το δάπεδο. Ανασήκωσε αργά το σώμα σου και επανάλαβε την κίνηση. Για να προσθέσεις επιπλέον ένταση, διάλεξε ένα βάρος με το οποίο αισθάνεσαι άνετα και κράτα από ένα βαράκι σε κάθε χέρι, καθώς εκτελείς την άσκηση.
Step-up

5 τονωτικές ασκήσεις για την κυτταρίτιδα

Step-up

Χρησιμοποίησε ένα στεπ ή ένα πάγκο και πάτησε με το ένα πόδι πάνω σε αυτό, μετά πάτησε με το ίδιο πόδι κάτω. Επανάλαβε την κίνηση αυτή και αν θες, πρόσθεσε βαράκια, για να δουλέψουν τα πόδια σου λίγο πιο έντονα.
Μην ξεχνάς: 5 την ημέρα!

Η διατροφή είναι τα πάντα: Διατροφικές συμβουλές για τη βελτίωση της κυτταρίτιδας

Μην ξεχνάς: 5 την ημέρα!

Ένταξε τουλάχιστον πέντε φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σου καθημερινά, καθώς αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγιούς επιδερμίδας και στη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας.
Ακολούθησε πρόγραμμα στα γεύματά σου

Η διατροφή είναι τα πάντα: Διατροφικές συμβουλές για τη βελτίωση της κυτταρίτιδας

Ακολούθησε πρόγραμμα στα γεύματά σου

Αν προσπαθείς να αντιμετωπίσεις την κυτταρίτιδα, είναι πολύ σημαντικό να τρως σε τακτικές ώρες. Με αυτό τον τρόπο θα εκπαιδεύσεις τον εγκέφαλό σου να περιμένει φαγητό σε συγκεκριμένες ώρες, αποφεύγοντας τα σνακ με πολλή ζάχαρη ανάμεσα στα γεύματα.
Τα ολικής άλεσης είναι πάντα καλύτερα

Η διατροφή είναι τα πάντα: Διατροφικές συμβουλές για τη βελτίωση της κυτταρίτιδας

Τα ολικής άλεσης είναι πάντα καλύτερα

Οι τροφές ολικής άλεσης σε κάνουν να νιώθεις χορτάτη για περισσότερο χρόνο και μειώνουν το ποσό του υπερβολικού λίπους στο σώμα σου. Αυτό με τη σειρά του, θα κάνει την κυτταρίτιδα πολύ μικρότερο πρόβλημα μακροπρόθεσμα.
Μείωσε το αλάτι

Η διατροφή είναι τα πάντα: Διατροφικές συμβουλές για τη βελτίωση της κυτταρίτιδας

Μείωσε το αλάτι

Η μείωση της πρόσληψης αλατιού συμβάλλει στην εξάλειψη των υπερβολικών υγρών από τα λιποκύτταρα, γεγονός που θα μειώσει δραματικά την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Η ενίσχυση της ποσότητας νερού που πίνεις θα βοηθήσει επίσης προς αυτή την κατεύθυνση.
Τα υγιεινά λιπαρά είναι καλά για σένα

Η διατροφή είναι τα πάντα: Διατροφικές συμβουλές για τη βελτίωση της κυτταρίτιδας

Τα υγιεινά λιπαρά είναι καλά για σένα

Αν θες να μειώσεις την εμφάνιση της κυτταρίτιδας δεν θα πρέπει να αποφεύγεις όλες τις τροφές που περιέχουν λιπαρά. Τα υγιεινά λιπαρά, όπως οι ελιές, τα λιπαρά ψάρια, το αβοκάντο, στην πραγματικότητα ενυδατώνουν την επιδερμίδα, κάνοντάς την πιο λεία και τις ανωμαλίες λιγότερο ορατές.
Ένα μασάζ είναι ό,τι χρειάζεσαι για τη μείωση της κυτταρίτιδας

Ένα μασάζ είναι ό,τι χρειάζεσαι για τη μείωση της κυτταρίτιδας

Το έντονο μασάζ στις περιοχές που επηρεάζονται βοηθά στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος ενώ ενισχύει και το λεμφικό σύστημα. Αυτό συμβάλλει στην απομάκρυνση των τοξινών και μειώνει τη συσσώρευση υγρών στην πληγείσα περιοχή. Χρησιμοποίησε ένα ενυδατικό λάδι σώματος, όπως το NIVEA Indulging Body Oil.

ΜΑΣΑΖ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

Γρήγορο και εύκολο μασάζ κατά της κυτταρίτιδας που λειτουργεί

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ