Ανακαλύψτε τη NIVEA

Αναζητώ πληροφορίες ή προϊόντα για

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΜΗΡΟΥΣ

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΜΗΡΟΥΣ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΠΏΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΜΗΡΟΥΣ

Η κυτταρίτιδα είναι πολύ συνηθισμένη στις γυναίκες και δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια μαγική θεραπεία. Υπάρχουν όμως τρόποι να βελτιωθεί η εμφάνισή της, για να αισθανθείς καλύτερα με την επιδερμίδα σου.

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ: ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Μάθε τι είναι η κυτταρίτιδα, από τι προκαλείται και ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο.

Τι είναι η κυτταρίτιδα και από τι προκαλείται;

Η κυτταρίτιδα είναι το φαινόμενο κατά το οποίο το λίπος κάτω από την επιδερμίδα ασκεί ώθηση προς το συνδετικό ιστό. Αυτό κάνει το δέρμα από κάτω να φαίνεται ανώμαλο, σαν να έχει λακκάκια - κάποιοι το παρομοιάζουν με φλούδα πορτοκαλιού. Υπάρχουν διάφοροι βαθμοί κυτταρίτιδας και μπορεί να ποικίλλει, από σχεδόν αδιόρατη μέχρι πολύ σοβαρή που εκτείνεται σε μεγαλύτερη περιοχή.

Παρόλο που ο σχηματισμός της κυτταρίτιδας είναι μια φυσιολογική διαδικασία που δεν είναι βλαβερή, σε πολλές γυναίκες δεν αρέσει η εμφάνισή της και θέλουν να απαλλαγούν από αυτή ή τουλάχιστον να την ελαχιστοποιήσουν.

Κάποιες φορές είναι δύσκολο να ξέρεις τι προκαλεί την κυτταρίτιδα, καθώς συχνά εμπλέκονται διαφορετικοί παράγοντες, όπως:

 • Αφυδάτωση
 • Ανθυγιεινή διατροφή
 • Χαμηλός μεταβολισμός
 • Έλλειψη φυσικής δραστηριότητας
 • Ορμονικές αλλαγές
 • Μεγάλο ποσοστό λίπους
 • Ορισμένοι γενετικοί παράγοντες

Συνηθισμένες περιοχές ανάπτυξης κυτταρίτιδας

Ορισμένοι γενετικοί παράγοντες

Η κυτταρίτιδα είναι πιο συνηθισμένη γύρω από τους μηρούς, στα οπίσθια, στο κάτω μέρος της κοιλιάς και στους γοφούς. Παρόλο που είναι συνηθισμένη ανάμεσα στα υπέρβαρα άτομα, η κυτταρίτιδα μπορεί να αναπτυχθεί σε όλους τους σωματότυπους, ενώ 9 στις 10 γυναίκες θα αποκτήσουν κυτταρίτιδα κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Πώς ο τρόπος ζωής σου μπορεί να επηρεάσει την κυτταρίτιδα

Πολλοί δεν το γνωρίζουν, αλλά η κυτταρίτιδα εξαρτάται πολύ από τον τρόπο ζωής. Η φυσική δραστηριότητα και η υγιεινή διατροφή μπορεί να έχουν σημαντική επίδραση στο πόσο ορατή είναι η κυτταρίτιδα - ή ακόμα και στην εμφάνισή της εξαρχής!

Έχει αποδειχθεί ότι ο αγχώδης τρόπος ζωής αυξάνει τις ενώσεις που σχετίζονται με την ανάπτυξη της κυτταρίτιδας, ενώ η τακτική άσκηση και η υγιεινή διατροφή συμβάλλουν ώστε η κυτταρίτιδα να είναι λιγότερο εμφανής ή και σε κάποιες περιπτώσεις να μην υπάρχει.

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κυτταρίτιδα σε σχέση με τους άντρες

κυτταρίτιδα

Εφόσον οι γυναίκες τείνουν να έχουν περισσότερο λίπος γύρω από τους γοφούς και τους μηρούς, έχουν περισσότερες πιθανότητες από τους άντρες να εμφανίσουν κυτταρίτιδα. Επιπλέον, οι γυναίκες έχουν λιγότερο συνδετικό ιστό, γεγονός που καθιστά πιο επικίνδυνη την ανάπτυξή της.

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν κυτταρίτιδα;

 • Γυναίκες
 • Άτομα με οικογενειακό ιστορικό κυτταρίτιδας
 • Άτομα με μη δραστήριο τρόπο ζωής
 • Έγκυες
 • Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς το δέρμα τείνει να χάνει την ελαστικότητά του
 • Υπέρβαρα άτομα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

Μην αφήνεις την κυτταρίτιδα να σου χαλά τη διάθεση - εδώ θα βρεις μερικές συμβουλές για τη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας στους μηρούς και άλλα μέρη του σώματος.

Ποια προϊόντα μπορώ να χρησιμοποιώ για να βελτιώσω την εμφάνιση της κυτταρίτιδας στους μηρούς;

Παρόλο που κανείς δεν έχει εφεύρει μια κρέμα που εξαφανίζει άμεσα την κυτταρίτιδα, φροντίζοντας τακτικά την επιδερμίδα με ενυδάτωση και απολέπιση, μπορείς να συμβάλλεις ώστε να μην είναι τόσο εμφανής.

Η βαθιά απολέπιση στην πληγείσα περιοχή μία ή δύο φορές την εβδομάδα με ένα καλό προϊόν απολέπισης, θα τονώσει την αναγέννηση των κυττάρων και θα αφαιρέσει τυχόν νεκρά κύτταρα που μπορεί να τονίζουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

 

Επιπλέον, το να διατηρείς την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη με ένα θρεπτικό προϊόν ενυδάτωσης σώματος, όπως το γαλάκτωμα NIVEA Smooth Sensation Body Milk, θα βοηθήσει ώστε να παραμείνει η επιφάνεια της επιδερμίδας απαλή και οι ανωμαλίες να μην φαίνονται τόσο.

4 εύκολοι τρόπο μείωσης της εμφάνισης της κυτταρίτιδας

 • Χρησιμοποίησε μια συσκευή μασάζ σώματος για να ενισχύσεις την κυκλοφορία
 • Πίνε πολύ νερό ώστε να παραμένει η επιδερμίδα σου όσο πιο ενυδατωμένη γίνεται
 • Χαλάρωσε - έχει αποδειχτεί ότι το στρες έχει επίδραση στην κυτταρίτιδα
 • Χρησιμοποίησε ένα προϊόν που στοχεύει στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας, όπως το NIVEA Firming Cellulite Gel-Cream, για να απαλύνεις και να τονώσεις την επιδερμίδα σου - δες τα αποτελέσματα σε μόλις δύο εβδομάδες!

Ένα μασάζ είναι ό,τι χρειάζεσαι για τη μείωση της κυτταρίτιδας

Ένα μασάζ είναι ό,τι χρειάζεσαι για τη μείωση της κυτταρίτιδας

Το έντονο μασάζ στις περιοχές που επηρεάζονται βοηθά στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος ενώ ενισχύει και το λεμφικό σύστημα. Αυτό συμβάλλει στην απομάκρυνση των τοξινών και μειώνει τη συσσώρευση υγρών στην πληγείσα περιοχή. Χρησιμοποίησε ένα ενυδατικό λάδι σώματος, όπως το NIVEA Indulging Body Oil.

ΜΑΣΑΖ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

Γρήγορο και εύκολο μασάζ κατά της κυτταρίτιδας που λειτουργεί

Ίσως σου αρέσει και αυτό