ΑΝΔΡΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ: ΤΟΛΜΗΣΕ ΤΟ

ΑΝΔΡΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ: ΤΟΛΜΗΣΕ ΤΟ

Η ανδρική αποτρίχωση (manscaping) είναι ο τελευταίος όρος που επινοήθηκε για την αφαίρεση της τριχοφυΐας στους άνδρες. Δε σημαίνει πως πρέπει να ξεριζώσεις όλες τις τρίχες από την κορυφή ως τα νύχια. Σε ορισμένες περιοχές δεν είναι κακή ιδέα οι άνδρες να χρησιμοποιήσουν ξυραφάκι ή συσκευή τριμαρίσματος, για να περιποιηθούν τις τρίχες, σε άλλες περιοχές όμως αποτελεί καθαρά θέμα γούστου. Το ερώτημα είναι, ποιες είναι οι περιοχές που θα πρέπει να δαμάσεις.

Ο οδηγός για την τριχοφυΐα στο σώμα και πώς να την αφαιρείς.

Η ΠΛΑΤΗ: ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΙΧΕΣ

Είναι επίσημο - εννέα στις δέκα γυναίκες θεωρούν την τριχωτή πλάτη μη ελκυστική (και μία στις δέκα μάλλον λέει ψέματα). Δεδομένου, όμως, ότι η πλάτη δεν είναι μια περιοχή την οποία φτάνεις εύκολα, εκτός κι αν είσαι έμπειρος ακροβάτης, μάλλον θα χρειαστείς βοήθεια. Ένας φίλος και/ή το έτερον σου ήμισυ; Όμως προσοχή - θα τους χρωστάς χάρη για πάντα! Για το λόγο αυτό, σου προτείνουμε να εμπιστευθείς έναν επαγγελματία για την αποτρίχωση ή το ξύρισμα της πλάτης σου. Ακόμα επιμένεις σε μια χείρα βοηθείας; Η Σειρά Ξυρίσματος Σώματος NIVEA MEN θα συμβάλλει ώστε η διαδικασία να κυλήσει ομαλά, χωρίς ερεθισμούς της επιδερμίδας

Ο ΘΩΡΑΚΑΣ: ΑΠΑΛΟΣ Ή ΤΡΙΜΑΡΙΣΜΕΝΟΣ

Κάποιες γυναίκες το λατρεύουν, κάποιες άλλες όχι τόσο - οι τρίχες στο στήθος είναι ξεκάθαρα θέμα γούστου. Αν θέλεις να τις τριμάρεις, πάρε την ξυριστική μηχανή, ρύθμισέ τη στο επιθυμητό μήκος τρίχας και αραίωσε τις τρίχες μέχρι να έχουν ομοιόμορφη πυκνότητα. Για το τελείωμα, χρησιμοποίησε ένα ειδικό After Shave Lotion Σώματος για να σταματήσεις τυχόν κοκκίνισμα. Αν προτιμάς μια τέλεια εμφάνιση, χωρίς τρίχες, κάνε υγρό ξύρισμα όπως θα έκανες και στο πρόσωπο. Πριν πιάσεις το ξυραφάκι, βάλε μια γενναιόδωρη ποσότητα gel ξυρίσματος, όπως το NIVEA MEN Gel Ξυρίσματος Σώματος ή το πρακτικό NIVEA MEN Stick Ξυρίσματος Σώματος. Μην ξεχνάς να ξυρίζεσαι πάντα προς την κατεύθυνση που μεγαλώνουν οι τρίχες. Αν η τριχοφυΐα είναι αρκετά πυκνή λάβε υπόψη ότι δε μεγαλώνουν όλες οι τρίχες προς την ίδια κατεύθυνση. Ολοκλήρωσε τη διαδικασία με ένα ενυδατικό After Shave Lotion Σώματος και τέλος καλό, όλα καλά!

ΟΙ ΜΑΣΧΑΛΕΣ: Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ

Το υγρό ξύρισμα στις μασχάλες με το NIVEA MEN Stick Ξυρίσματος Σώματος ή το τριμάρισμα μπορεί να αξίζει τον κόπο το καλοκαίρι ή αν αθλείσαι πολύ. Άλλωστε, ελαχιστοποιεί τις δυσάρεστες οσμές του σώματος. Δεν υπάρχει όμως λόγος να πιάσεις το ξυραφάκι για λόγους αισθητικής - εκτός, φυσικά, αν οι ενδυματολογικές σου επιλογές περιλαμβάνουν τα αμάνικα μπλουζάκια. Όσον αφορά τις μασχάλες, το ξύρισμα είναι εντελώς προαιρετικό!

ΤΑ ΠΟΔΙΑ: ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Οι πρωταθλητές της κολύμβησης μπορεί να ξυρίζουν τα πόδια τους για να είναι πιο γρήγοροι στο νερό υπάρχει, όμως,  ένας απλός κανόνας για όλους τους άλλους: αν οι τρίχες σε ενοχλούν, μπορείς να τις τριμάρεις ή να τις αφαιρέσεις, αν όχι, άφησέ τες ως έχουν. Υπάρχουν πολλοί κατάλληλοι τρόποι για να αφαιρέσεις τις τρίχες στα πόδια, όπως το υγρό ξύρισμα, το κερί και η αποτρίχωση. Μάθε, πιο κάτω, χρήσιμες συμβουλές σχετικά με αυτές τις μεθόδους.

ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΞΥΡΙΣΜΑ Ή ΤΡΙΜΑΡΙΣΜΑ

Ομολογουμένως, η σκέψη της κοφτερής λεπίδας στην πλέον πολύτιμη περιοχή δεν ακούγεται και τόσο ευχάριστη. Η εξάσκηση όμως φέρνει την τελειότητα! Ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσεις όλες τις τρίχες είναι με υγρό ξύρισμα. Ξεκίνα όπως θα έκανες και στο πρόσωπο, βάζοντας gel ξυρίσματος ή δουλεύοντας με το νέο NIVEA MEN Stick Ξυρίσματος Σώματος. Στη συνέχεια τέντωσε το δέρμα και με μικρές κινήσεις άρχισε να ξυρίζεσαι, προσέχοντας να ξεπλένεις το ξυραφάκι συχνά, ώστε να παραμένει καθαρό. Το να σηκώσεις το πόδι μπορεί μερικές φορές να διευκολύνει τα πράγματα. Κάποιοι άνδρες προτιμούν να ξυρίζονται στο ντους, καθώς το ζεστό νερό μαλακώνει την επιδερμίδα και τα πάντα καθαρίζουν στη στιγμή. Μην ξεχάσεις να φροντίσεις στη συνέχεια τη φρεσκοξυρισμένη ευαίσθητη περιοχή με μια καταπραϋντική κρέμα - θα συμβάλλει ώστε να παραμείνει απαλή. Συστήνουμε το καταπραϋντικό NIVEA MEN After Shave Lotion Ξυρίσματος Σώματος. Αν η εντελώς άτριχη εμφάνιση δεν είναι το στιλ σου, μπορεί να προτιμήσεις το τριμάρισμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι η χρήση μιας συσκευής τριμαρίσματος μια στο τόσο, για να διατηρήσεις το σχήμα. Βρες περισσότερες πληροφορίες για το ξύρισμα της ευαίσθητης περιοχής εδώ.

ΜΥΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΙΑ: Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ

Οι πολλές τρίχες στη μύτη και τα αυτιά μπορεί να δείχνουν άσχημα. Αν φαίνονται, ήρθε η ώρα για δράση! Χρησιμοποίησε ψαλιδάκι νυχιών για να τριμάρεις όσες τρίχες περισσεύουν, για πιο λεπτομερή δουλειά όμως, αξίζει να επενδύσεις σε μια ειδική συσκευή τριμαρίσματος για τη μύτη και τα αυτιά.