ΑΝΤΡΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

Αποτριχωμένο, τριμαρισμένο ή φυσικό; Ήρθε η ώρα να αποφασίσεις! Ενώ οι νεότεροι άνδρες τείνουν προς το ξυραφάκι, οι άνω των 30 προτιμούν τις τρίχες. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος! Αυτό που τελικά έχει σημασία είναι να αισθάνεσαι άνετα με τον εαυτό του. Σου αποκαλύπτουμε τους λόγους της αντρικής αποτρίχωσης και την ιστορία πίσω από αυτή.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΔΑ ΤΗΣ ΑΝΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ

Έχουν περάσει προ πολλού οι μέρες που μόνο οι γυναίκες ξύριζαν τα πόδια τους. Στις μέρες μας είναι φυσιολογικό και για τους άνδρες να χρησιμοποιούν ξυραφάκι στα πόδια ή τις μασχάλες, καθώς και στο πιγούνι, το στήθος ή ακόμα και στην ευαίσθητη περιοχή. Γιατί όμως οι άνδρες επιλέγουν την αποτρίχωση σε περισσότερα σημεία, απ' ότι άλλοτε; Για πολλούς λόγους. Κάποιοι το κάνουν για μεγαλύτερη καθαριότητα και υγιεινή, καθώς και για να καταπολεμήσουν τις δυσάρεστες οσμές. Κάποιοι άλλοι, ίσως, να έχουν ακούσει ότι οι γυναίκες προτιμούν το τριμάρισμα ή το ξύρισμα στους άνδρες. Ή μπορεί απλά να θέλουν να ακολουθήσουν τις τάσεις της εποχής.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, τώρα, το ξυρισμένο ανδρικό σώμα είναι στη μόδα. Αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι ταιριάζει σε όλους. Είτε προτιμάς φυσική, είτε την περιποιημένη εμφάνιση, αυτό που μετράει περισσότερο απ’ όλα είναι να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου. Δεν είσαι σίγουρος για το πόσες τρίχες θα πρέπει να ξεφορτωθείς; Προτίμησε μια προσεκτική προσέγγιση. Τρίμαρε λίγο - λίγο τις τρίχες, μέχρι να φτάσουν στο μήκος με το οποίο αισθάνεσαι άνετα. Στη συνέχεια μπορείς να τις αφαιρέσεις εντελώς, αν αλλάξεις γνώμη. Βρες εδώ συμβουλές και προϊόντα για το ξύρισμα των νέων περιοχών.

ΞΥΡΙΣΜΑ ΣΩΜΑΤΟΣ: ΜΙΑ ΜΟΔΑ 25.000 ΧΡΟΝΩΝ

Θα το δεις σε όλα τα περιοδικά μόδας, την τηλεόραση και τις διαφημίσεις - δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι το ξυρισμένο ανδρικό σώμα είναι ιδιαίτερα επιθυμητό. Η αντρική αποτρίχωση δεν είναι όμως κάτι καινούριο. Για την ακρίβεια, το συναντάμε από τη Λίθινη Εποχή. Οι Αιγύπτιοι της εποχής των Φαραώ, οι Αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι, ήταν επίσης λάτρεις. Έχουν υπάρξει πολλές περίοδοι της ιστορίας, κατά τις οποίες οι άνδρες χωρίς τριχοφυΐα θεωρούνταν πρότυπο ομορφιάς. Ευτυχώς, όμως, οι μέθοδοι αποτρίχωσης έχουν αλλάξει από τότε και δεν αποτελούν πια μια επίπονη και βάρβαρη διαδικασία. Την εποχή εκείνη, οι τρίχες ξύνονταν, καίγονταν, γδέρνονταν ή ξεριζώνονταν από το σώμα με δόντια ζώων, πυρσούς, ελαφρόπετρα ή ζεστό κερί. Ίσως αυτό να εξηγεί γιατί οι άνδρες των άγριων 70s και των ζωντανών 80s έδειχναν περήφανα το δασύτριχο στήθος ή το κεφάλι τους. Μέχρι η τάση αυτή να έρθει πάλι στη μόδα. 

Οι σημερινοί άνδρες που νοιάζονται για τη μόδα τείνουν να επιλέγουν έναν ενδιαφέρον συνδυασμό: μια πυκνή hipster γενειάδα στο πάνω μέρος και καθόλου τρίχες από το πιγούνι και κάτω. Και αυτή η μόδα δεν φαίνεται να περνάει σύντομα. Αυτό μπορεί να οφείλεται, στο ότι οι σύγχρονες μέθοδοι αποτρίχωσης είναι πιο ήπιες και πιο εύκολες από ποτέ άλλοτε. Όπως, όμως, κάθε μόδα, έρχεται, φεύγει και ξαναέρχεται.  

Τελικά, το αν θα ξυρίζεις το σώμα σου ή όχι είναι καθαρά δική σου απόφαση. Αυτό που έχει σημασία είναι να αισθάνεσαι άνετα με τον εαυτό σου και να χρησιμοποιείς αξιόπιστα προϊόντα ξυρίσματος και φροντίδας, ώστε να αποφεύγεις τους ερεθισμούς. Συνιστούμε τη Σειρά Ξυρίσματος Σώματος NIVEA MEN.