Η κατάλληλη αντηλιακή κρέμα

Όπου και όποτε κάνεις ηλιοθεραπεία – με την κατάλληλη αντηλιακή κρέμα, είσαι σίγουρη ότι έχεις την τέλεια προστασία. Γνωρίζοντας τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, εξασφαλίζεις ότι θα επιβιώσεις από το καλοκαίρι και τον ήλιο με ασφάλεια.

Η αντηλιακή κρέμα της NIVEA είναι αξιόπιστη

Προστασία και περιποίηση

Έχουμε αναπτύξει μια σειρά προϊόντων που παρέχουν αξιόπιστη προστασία και την καλύτερη περιποίηση για την επιδερμίδα σου – οι ανάγκες της επιδερμίδας σου είναι υψίστης σημασίας. Τα προϊόντα NIVEA SUN είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά και ευχάριστα στη χρήση. Θα σου δείξουμε πώς να εφαρμόζεις σωστά την αντηλιακή κρέμα και πώς να απολαμβάνεις τον ήλιο χωρίς να θέτεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο.
Ήλιος χωρίς κίνδυνο
Καλά προστατευμένοι

Καλά προστατευμένοι

Όλα τα προϊόντα NIVEA SUN είναι φωτοσταθερά, δηλαδή δεν αποδυναμώνονται από την ηλιακή ακτινοβολία. Η φυσική προστασία της επιδερμίδας κατά των ακτίνων UV διατηρείται, εάν χρησιμοποιείς την κατάλληλη αντηλιακή κρέμα, ακόμα και κάτω από τον καυτό ήλιο.

Επειδή οι κρέμες μπορεί να απομακρυνθούν όταν έρθουν σε επαφή με την άμμο, το νερό, τις πετσέτες ή τον ιδρώτα, θα πρέπει να επαναλαμβάνεις την εφαρμογή κάθε δύο ώρες.


Αντηλιακή κρέμα: πώς να την εφαρμόσεις σωστά

Μπορώ να παρατείνω την περίοδο της αντηλιακής προστασίας μου ανανεώνοντας την αντηλιακή κρέμα;

Η προστατευτική δράση δεν θα παραταθεί. Ο δείκτης αντηλιακής προστασίας που έχεις επιλέξει θα καθορίσει το χρονικό διάστημα που μπορείς να μείνεις στον ήλιο χωρίς να προκληθούν βλάβες στην επιδερμίδα σου. Η επαναληπτική εφαρμογή κρέμας (μετά το σκούπισμα, το κολύμπι κτλ.) βοηθά στη διατήρηση του επιθυμητού επιπέδου προστασίας, αλλά δεν το αυξάνει.

Ποια είναι η διάρκεια ζωής των αντηλιακών προϊόντων;

Αν δεν έχουν ανοιχθεί, η διάρκεια ζωής τους είναι τουλάχιστον 30 μήνες. Η διάρκεια ζωής μετά το άνοιγμα αναγράφεται στην πίσω πλευρά της συσκευασίας κάθε προϊόντος. Υπάρχει ένα σύμβολο στο σχήμα ανοιχτού δοχείου με έναν αριθμό στο εσωτερικό του. Ο αριθμός υποδεικνύει τη διάρκεια ζωής του προϊόντος (σε μήνες) μετά το άνοιγμα του. Συνήθως, είναι 12 μήνες.

Τι σημαίνει «άμεση προστασία»;

Μετά την εφαρμογή, όλα τα προϊόντα της σειράς NIVEA SUN προσφέρουν άμεση προστασία από τα ηλιακά εγκαύματα και την πρόωση γήρανση. «Άμεση προστασία» σημαίνει ότι η καθορισμένη προστασία UVA και UVB είναι εγγυημένη αμέσως μετά την εφαρμογή και ότι δεν χρειάζεται να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα για να ξεκινήσει η δράση της και η προστασία της επιδερμίδας. Μόλις εφαρμόσεις την αντηλιακή κρέμα, μπορείς αμέσως να απολαύσεις τον ήλιο. Ωστόσο, θα πρέπει να διασφαλίσεις ότι εφαρμόζεις την κρέμα πριν βγεις έξω, επειδή πρόκειται να είσαι εκτεθειμένη σε μεγάλη ποσότητα υπεριώδους ακτινοβολίας, έως ότου φτάσεις στην παραλία.

Τι σημαίνει ο δείκτης αντηλιακής προστασίας (SPF);

Ο εγγενής χρόνος προστασίας της επιδερμίδας είναι το ατομικό χρονικό διάστημα που μπορεί η επιδερμίδα να εκτίθεται στον ήλιο χωρίς να καεί. Ο συνολικός χρόνος που διαρκεί η φυσική αυτοπροστασία της επιδερμίδας χωρίς αντηλιακή κρέμα εξαρτάται από τον τύπο της επιδερμίδας σου και συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 5 και 30 λεπτών. Αν πολλαπλασιάσεις τον φυσικό χρόνο αυτοπροστασίας της επιδερμίδας σου με τον δείκτη αντηλιακής προστασίας της αντηλιακής κρέμας, μπορείς να υπολογίσεις τον συνολικό χρόνο που μπορείς να παραμείνεις στον ήλιο χωρίς ανησυχία.

Η αντηλιακή κρέμα πρέπει να είναι αδιάβροχη

Τα αδιάβροχα αντηλιακά προϊόντα NIVEA SUN δοκιμάζονται σύμφωνα με μια διεθνή πρότυπη μέθοδο (μέθοδος COLIPA 2005).
  • Για παράδειγμα, μετά από την παραμονή δύο περιόδων των 20 λεπτών στο νερό, οι αντηλιακές κρέμες διατηρούν τουλάχιστον το 50 τοις εκατό του αρχικού δείκτη αντηλιακής προστασίας.
  • Τα προϊόντα μας που φέρουν την ένδειξη «έξτρα αδιάβροχο» είναι δύο φορές πιο αποτελεσματικά (4 x 20 λεπτά).
  • Τα προϊόντα για παιδιά με «έξτρα αδιάβροχη προστασία μεγάλης διάρκειας» Swim & Play παρέχουν τουλάχιστον το 50% του αρχικού δείκτη αντηλιακής προστασίας μετά από 120 λεπτά κολύμβησης.

Πώς να εφαρμόσεις σωστά την αντηλιακή κρέμα

Η εφαρμογή της σωστής ποσότητας προϊόντων αντηλιακής προστασίας είναι πολύ σημαντική για τη διασφάλιση της απόλυτης προστασίας. Γι΄αυτό, η NIVEA Sun έχει αναπτύξει έναν απλό πρακτικό κανόνα: 
  • Για παιδιά 3-5 ετών, η απαιτούμενη δόση είναι μια γραμμή αντηλιακού γαλακτώματος όσο το μήκος ενός ή ενάμισι μεσαίου δακτύλου (π.χ. NIVEA SUN  Kid's Lotion) ή 5 έως 6 ψεκασμοί αντηλιακό σπρέι NIVEA. 
  • Για παιδιά 6-10 ετών, μια γραμμή όσο το μήκος ενάμισι έως δύο μεσαίων δακτύλων ή 7-10 ψεκασμοί αντηλιακό σπρέι NIVEA (π.χ. NIVEA SUN  Kid's TRIGGER Spray). 
  • Για μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες, μια γραμμή αντηλιακής κρέμας μήκους όσο η απόσταση από τον καρπό μέχρι την άκρη του μεσαίου δακτύλου ή 15 ψεκασμοί.
Πρέπει να χρησιμοποιείται μια δόση ανά βραχίονα και για τον λαιμό, το πρόσωπο και την περιοχή του αυχένα και δύο φορές η κατάλληλη ποσότητα για την πλάτη, το στομάχι και κάθε πόδι. Επιπλέον, για παιδιά έως πέντε ετών, πρέπει να εφαρμόζεται η διπλάσια ποσότητα στο πρόσωπο, τον λαιμό και τον αυχένα, δεδομένου ότι το κεφάλι είναι δυσανάλογα μεγάλο στα μικρά παιδιά. Πολύ σημαντικό: εφάρμοσε έγκαιρα ένα νέο προστατευτικό στρώμα κρέμας.

Καλή εφαρμογή

Το αντηλιακό θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε δύο ώρες και πάντοτε μετά το κολύμπι, καθώς η αντηλιακή κρέμα μπορεί να απομακρυνθεί με τον ιδρώτα, το νερό και το παιχνίδι. Όμως λάβε υπόψη σου ότι ανανέωση της εφαρμογής της αντηλιακής κρέμας δεν σημαίνει ότι το επίπεδο της αντηλιακής προστασίας ξεκινά εκ νέου: ανανέωση της εφαρμογής της κρέμας σημαίνει ότι η περίοδος φυσικής προστασίας της επιδερμίδας διατηρείται. Πολύ σημαντικό: χρήση της σωστής ποσότητας. Είναι ο μόνος τρόπος για την επίτευξη της καθορισμένης αντηλιακής προστασίας. Επίσης, θα πρέπει να διασφαλίσεις εξαρχής ότι έχεις επιλέξει έναν δείκτη αντηλιακής προστασίας που θα προστατέψει την επιδερμίδα σου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
pódia
Όταν απλώνεις την αντηλιακή κρέμα, μην ξεχνάς περιοχές που είναι δύσκολο να φτάσεις, όπως οι λοβοί των αυτών και οι πατούσες των ποδιών σου!
Ανεκτικότητα της επιδερμίδας
Εξαιρετικά αποτελεσματικό σύστημα προστασίας UVA/UVB, αδιάβροχο, άμεση προστασία με την εφαρμογή, δερματολογικά ελεγμένη συμβατότητα με την επιδερμίδα.
product-stage-bg

Προστάτεψε τον εαυτό σου από τον ήλιο με μια θρεπτική αντηλιακή κρέμα