Στοχοι βιωσιμοτητας

ΜΙΑ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ. ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ. ΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ.

Ως πρωτοπόρος μάρκα στον τομέα της περιποίησης της επιδερμίδας με πάνω από 100 χρόνια εμπειρία, έχουμε συναίσθηση της πρόκλησης που αντιμετωπίζουμε: Η NIVEA υπάρχει σχεδόν σε κάθε σπίτι, καθώς παρέχουμε κορυφαία περιποίηση επιδερμίδας, προσβάσιμη σε όλους. Η εμπιστοσύνη σου προς τη NIVEA, μας συγκινεί. Και θέλουμε να ανταποκριθούμε σε αυτήν την εμπιστοσύνη προσφέροντας τα προϊόντα μας με τον πλέον βιώσιμο τρόπο. Επειδή ανησυχούμε το ίδιο με εσένα για τις περιβαλλοντικές προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Κάποιες από αυτές είναι ορατές, όπως η ρύπανση του πλανήτη μας λόγω των υπερβολικών πλαστικών απορριμμάτων, ενώ άλλες είναι αόρατες, όπως τα αέρια του θερμοκηπίου, η βασική αιτία της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής. 

Στη NIVEA δεσμευόμαστε να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί για την επίλυση αυτών των προκλήσεων, καθώς θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι ο μπλε  πλανήτης μας θα είναι ένα όμορφο σπίτι για τις επόμενες γενιές.

ΜΙΑ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ. ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ. ΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ.

Η επιδερμίδα βρίσκεται στο επίκεντρο όσων κάνουμε στη NIVEA. Πιστεύουμε ότι εργαζόμενοι στον τομέα της βιολογίας της επιδερμίδας προσφέρουμε υγιή και όμορφη επιδερμίδα. Φυσική ομορφιά, για κάθε τύπο και χρώμα. Η επιδερμίδα είναι η άμεση σύνδεσή μας με το περιβάλλον μας: μας συνδέει σε ό,τι είναι κοντά μας και αγαπάμε μέσω της ανθρώπινης επαφής και μας επιτρέπει να νιώθουμε τα στοιχεία της φύσης, όταν αναζωογονείται από τον αέρα και τη βροχή ή ζεσταίνεται από τον ήλιο. 

Έχουμε μόνο έναν πλανήτη. Είναι το σπίτι μας και βασιζόμαστε σε έναν υγιή πλανήτη όπως βασιζόμαστε και σε μια υγιή επιδερμίδα. Ο πλανήτης μας δεν βρίσκεται πια σε ισορροπία και η φυσική του ομορφιά ξεθωριάζει λόγω της υπερκατανάλωσης των πόρων και της περιβαλλοντικής ρύπανσης. Ο αγώνας κατά της κλιματικής αλλαγής είναι η πιο σημαντική περιβαλλοντική πρόκληση που αντιμετωπίζουμε.

Η NIVEA δεν θέλει να συμβιβαστείς. Δεσμευόμαστε να επεκτείνουμε τη φροντίδα μας για την επιδερμίδα σου και στην προστασία του πλανήτη μας. Διαμορφώνοντας κατάλληλα τα προϊόντα μας, μειώνοντας το αποτύπωμα CO2 και βασικά, αλλάζοντας τον εταιρικό μας τρόπο λειτουργίας, θέλουμε να σε βοηθήσουμε να φροντίσεις την επιδερμίδα σου και τον πλανήτη μας ταυτόχρονα. Πρόκειται για ένα ταξίδι, το οποίο δεν έχει ακόμα τελειώσει. Η NIVEA όμως δεσμεύεται να προσφέρει φροντίδα πέρα από την επιδερμίδα σου.

Οι στοχοι βιωσιμοτητας της NIVEA

Ως πρωτοπόρος μάρκα στον τομέα της περιποίησης της επιδερμίδας, το να ενεργούμε πιο βιώσιμα είναι ζωτικής σημασίας αν θέλουμε να έχουμε θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε βαθύτερα το πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε και να διατηρούμε τον όμορφο πλανήτη μας. Για αυτό, θα πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να αντισταθμίσουμε τις καταστροφικές συνέπειες που είχε και εξακολουθεί να έχει η κλιματική αλλαγή και η ρύπανση. Μάθε για τους στόχους βιωσιμότητας της NIVEA:

Καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής: επενδύουμε μεγάλη προσπάθεια για την ανάπτυξη των καλύτερων δυνατών προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας και ταυτόχρονα, παρακολουθούμε πάντα πώς μπορούμε να μειώσουμε τις εκπομπές CO2 και να εξοικονομήσουμε ενέργεια σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας μας.

- Απόλυτη μείωση των συνολικών εκπομπών στην αξιακή αλυσίδα μας κατά 30% έως το 2025.
- Κλιματικά ουδέτερη λειτουργία έως το 2030
- Κλιματικά ουδετεροποιημένα προϊόντα  

 

Φιλικές προς το περιβάλλον συνθέσεις: χρησιμοποιώντας φιλικές προς το περιβάλλον και βιοδιασπώμενες εναλλακτικές πρώτες ύλες, προσπαθούμε να βελτιώσουμε την περιβαλλοντική συμβατότητα του συνολικού χαρτοφυλακίου μας.

- Τα προϊόντα NIVEA θα είναι 100% απαλλαγμένα από μικροπλαστικά μέχρι το τέλος του 2021
- Αποκλειστικά βιοδιασπώμενα πολυμερή στις συνθέσεις των προϊόντων της ΕΕ έως το τέλος του 2025. 

 

Βιώσιμες πλαστικές συσκευασίες & μείωση απορριμμάτων: καθοδηγούμενοι από τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, στη NIVEA έχουμε ως αποστολή να χρησιμοποιούμε το πλαστικό στις συσκευασίες των προϊόντων μας με υπευθυνότητα. Η προσέγγισή μας είναι απλή: μειώνουμε το πλαστικό όπου είναι δυνατόν, ανακυκλώνουμε το πλαστικό όσο περισσότερο μπορούμε, το αντικαθιστούμε, όταν έχει νόημα και ενθαρρύνουμε τους πελάτες μας να ξαναχρησιμοποιούν τις συσκευασίες.

100% συσκευασίες που ξαναγεμίζουν, ξαναχρησιμοποιούνται ή ανακυκλώνονται έως το 2025
50% μείωση του παρθένου πλαστικού με βάση τα ορυκτά έως το 2025
30% ανακυκλωμένα υλικά στις πλαστικές συσκευασίες μας έως το 2025
30% μείωση των απορριμμάτων στις εγκαταστάσεις παραγωγής μας έως το 2025
Μηδενική παραγωγή απορριμμάτων σε χώρους υγειονομικής ταφής

 

 

Υπεύθυνη επιλογή πόρων: Η NIVEA αγωνίζεται έτσι ώστε να αντιμετωπίζει τη φύση με σεβασμό. Επομένως, στόχος μας είναι να συμβάλλουμε σε οικολογικές γεωργικές πρακτικές, να αποτρέψουμε την αποψίλωση των δασών και να υποστηρίζουμε τις κοινότητες και τις περιοχές όπου καλλιεργούνται τα συστατικά μας.

Όλα τα ανανεώσιμα συστατικά από βιώσιμες πηγές έως το 2025
Βασικές πρώτες ύλες από πηγές που δεν ενέχουν αποψίλωση δασών έως το 2025
100% του φοινικέλαιου που χρησιμοποιούμε προέρχεται από βιώσιμες πηγές από το τέλος του 2020
100% των αναδιπλούμενων κουτιών μας έχουν πιστοποίηση FSC από το 2019

 

Μείωση της κατανάλωσης νερού: Ως κατασκευαστής προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας, γνωρίζουμε ποια είναι η μεγάλη μας ευθύνη και έχουμε θέσει τη μείωση της χρήσης νερού ως βασική προτεραιότητα στην προσέγγισή μας για τη βιωσιμότητα.

- 25% μείωση της κατανάλωσης νερού ανά παραγόμενο προϊόν έως το 2025

ΜΙΑ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ. ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ. ΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ.

Θέλουμε να είμαστε 100% διαφανείς και να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σου σχετικά με τη βιωσιμότητα στη NIVEA. Αν δεν μπορείς να βρεις όλες τις απαντήσεις που ψάχνεις σε αυτόν τον ιστότοπο, ή αν αναζητάς πιο αναλυτικές πληροφορίες, μπορείς να επισκεφτείς τον ιστότοπο βιωσιμότητας της Beiersdorf, της μητρικής εταιρείας της NIVEA.