ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΡΩΝ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΡΩΝ

ΜΙΑ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ. ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ. ΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΡΩΝ

Στη NIVEA χρησιμοποιούμε φυσικούς πόρους για τις συνθέσεις των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας και των υλικών συσκευασίας. Η χρήση αυτών των ανανεώσιμων πρώτων υλών είναι ένα σημαντικό βήμα απομάκρυνσης από την οικονομία που βασίζεται στα ορυκτά καύσιμα και στροφή προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Ταυτόχρονα, όταν χρησιμοποιούμε συστατικά και υλικά συσκευασίας φυτικής προέλευσης, έχει σημασία και ο τρόπος που καλλιεργούνται τα φυτά αυτά. Η NIVEA προσπαθεί να αντιμετωπίζει τη φύση με σεβασμό, έτσι στόχος μας είναι να συμβάλλουμε σε οικολογικές γεωργικές πρακτικές, να αποτρέψουμε την αποψίλωση των δασών και να υποστηρίζουμε τις κοινότητες και τις περιοχές όπου καλλιεργούνται τα συστατικά μας.

sustainability

Πως σχεδιαζει η NIVEA να διασφαλισει την υπευθυνη επιλογη πηγων πρωτων υλων;

Στη NIVEA στόχος μας είναι να αποτρέψουμε τυχόν αρνητικές επιπτώσεις ή ζημίες στο περιβάλλον από τη χρήση των πολύτιμων φυσικών πόρων. Έτσι, στόχος μας είναι το 100% των ανανεώσιμων συστατικών μας να προέρχονται από βιώσιμες πηγές έως το 2025, υποστηρίζοντας οικολογικές γεωργικές πρακτικές.

Η NIVEA εμπλέκεται σε μια βιώσιμη οικονομία φοινικέλαιου που δεν υποστηρίζει την αποψίλωση των τροπικών δασών.  Από το τέλος του 2020, χρησιμοποιούμε μόνο συστατικά με βάση το φοινικέλαιο από πηγές με πιστοποίηση αειοφορίας. Αυτό ισχύει για το 100% των προϊόντων μας παγκοσμίως.

Χρησιμοποιούμε χαρτί και χαρτόνι ως φυσικά υλικά συσκευασίας. Με την πιστοποίηση του «Συμβουλίου Διαχείρισης Δασών» (FSC) διασφαλίζουμε ότι τα προϊόντα που βασίζονται στο ξύλο προέρχονται από υπεύθυνη δασική διαχείριση που προσφέρει περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη. Από το 2019, το 100% των αναδιπλούμενων κουτιών μας κατασκευάζονται από υλικά με πιστοποίηση FSC.

Ο τρόπος με τον οποίο παράγονται τα συστατικά μας είναι εξαιρετικά σημαντικός για τους ανθρώπους των περιοχών προέλευσης. Η καλλιέργεια των  συστατικών φυτικής προέλευσης συχνά ανάγεται σε οικογενειακές επιχειρήσεις μικρής κλίμακας, γνωστές ως μικροκαλλιεργητές. Μαζί με τους τοπικούς συνεργάτες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, η NIVEA συνεργάζεται με τους μικρούς αγρότες επί τόπου, προωθεί την καλλιέργεια χωρίς περαιτέρω αποψίλωση των δασών και συμβάλλει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της οικονομικής κατάστασης των τοπικών κοινοτήτων.

sustainability

Φυσικα προϊοντα περιποιησης επιδερμιδας με βουτυρο καριτε από τη Δυτικη Αφρικη

Το βούτυρο καριτέ είναι ένα ευέλικτο ενυδατικό - και συχνά αποτελεί συστατικό στα φυσικά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας. Οι άνθρωποι σε όλη την Αφρική χρησιμοποιούν το βούτυρο καριτέ εδώ και χιλιάδες χρόνια για να προστατεύουν την επιδερμίδα τους από την ξηρότητα λόγω του ζεστού υποσαχάριου κλίματος. Λόγω των ενυδατικών και φυσικά θρεπτικών ιδιοτήτων του, το βούτυρο καριτέ έχει γίνει απαραίτητο σε προϊόντα περιποίησης σώματος και καλλυντικά παγκοσμίως. Αυτό το βούτυρο υψηλής ποιότητας είναι απαραίτητο συστατικό και σε πολλά προϊόντα NIVEA.

Ως μέλος της Παγκόσμιας Συμμαχίας για το Βούτυρο Καριτέ (GSA), έχουμε στόχο να προωθούμε τη βιώσιμη προέλευση του βουτύρου καριτέ, ενώ ταυτόχρονα νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους που εμπλέκονται στην παραγωγή του.  Το πρόγραμμά μας για μικροκαλλιεργητές στη Γκάνα και τη Μπουρκίνα Φάσο, για παράδειγμα, ενδυναμώνει 10.000 γυναίκες συλλέκτριες καριτέ για πέντε χρόνια - με εκπαίδευση, καθαρές στόφες μαγειρέματος και φύτευση δέντρων.

Προαγοντας την ηθικη περιποιηση επιδερμιδας με ελαιο argan απο το Μαροκο

Το έλαιο argan χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα της NIVEA λόγω των εξαιρετικών ιδιοτήτων περιποίησης της επιδερμίδας. Οι Μαροκινοί χρησιμοποιούν εδώ και χιλιετίες το πολύτιμο έλαιο από τα δέντρα argan. Στις μέρες μας, το εμπόριο του ελαίου argan παρέχει στον αγροτικό πληθυσμό ένα σταθερό εισόδημα και δημιουργεί θέσεις εργασίας που αποτρέπουν τη μείωση του αγροτικού πληθυσμού. 

Τα δέντρα argan συμβάλλουν επίσης στην αποτροπή της ερημοποίησης, επειδή οι βαθιές ρίζες τους δρουν σαν δεξαμενές νερού. Αυτό επιτρέπει στις κοινότητες να ξανακαλλιεργήσουν τη γη εκεί όπου ήταν προηγουμένως πολύ άνυδρη. Προμηθευόμαστε το έλαιο argan από τοπικό προμηθευτή στο νοτιοδυτικό Μαρόκο και συμβάλλουμε στην υποστήριξη κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών έργων, καθώς και του τοπικού αγροτικού πληθυσμού.

Τι κάνει η NIVEA για να προάγει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ηθική βιομηχανία περιποίησης της επιδερμίδας;

Η NIVEA υποστηρίζει ενεργά τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ολόκληρη την αξιακή αλυσίδα της. Δεσμευόμαστε για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν ανεχόμαστε καμία μορφή καταναγκαστικής ή παιδικής εργασίας, διαφθοράς ή διακρίσεων στη λειτουργία και τις αλυσίδες εφοδιασμού μας.

Η δημιουργία των προϊόντων NIVEA είναι μια κοινή προσπάθεια και είμαστε υπεύθυνοι για όλους τους εμπλεκόμενους, είτε απασχολούνται άμεσα από εμάς είτε από τους επιχειρηματικούς μας εταίρους. Έχουμε δημιουργήσει εσωτερικούς και εξωτερικούς κώδικες δεοντολογίας, οι οποίοι περιλαμβάνουν δεσμευτικές πολιτικές.

Η προσέγγισή μας όσον αφορά τις ηθικές επιχειρηματικές πρακτικές ακολουθεί διεθνώς αναγνωρισμένες αρχές και οδηγίες, όπως η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών ή οι θεμελιώδεις συμβάσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) και, φυσικά, τηρούμε τους συγκεκριμένους νόμους και απαιτήσεις κάθε χώρας.

shaking hands

Μία Επιδερμίδα. Ένας Πλανήτης. Μία Φροντίδα.

Θέλουμε να είμαστε 100% διαφανείς και να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σου σχετικά με τη βιωσιμότητα στη NIVEA. Αν δεν μπορείς να βρεις όλες τις απαντήσεις που ψάχνεις σε αυτόν τον ιστότοπο, ή αν αναζητάς πιο αναλυτικές πληροφορίες, μπορείς να επισκεφτείς τον ιστότοπο βιωσιμότητας της , Beiersdorf. της μητρικής εταιρείας της NIVEA

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ