Ανακαλύψτε τη NIVEA

Αναζητώ πληροφορίες ή προϊόντα για

Μύθοι Ομορφιάς Κεφαλίδα

Πεποιθήσεις για την ομορφιά: σωστό ή λάθος;

Καιρός να ξεχάσουμε τους απαρχαιωμένους μύθους!

Οι συμβουλές της γιαγιάς ή της μητέρας συχνά είναι καλές και σωστές. Μερικές φορές όμως, είναι απλώς παραμύθια. Αναλύουμε είκοσι πεποιθήσεις για την ομορφιά και σε ενημερώνουμε για τις τρέχουσες επιστημονικές γνώσεις.

Σχετικά με πραγματικά λάθη και λανθασμένες πεποιθήσεις

Κοινές εσφαλμένες αντιλήψεις

Τι είναι ο μύθος;

Η λέξη προέρχεται από τα ελληνικά και σημαίνει την εσφαλμένη αντίληψη στην οποία προσκολλώνται πολλοί άνθρωποι χωρίς να την επαληθεύουν, παρ΄όλο που έχει από καιρό χάσει τη συνάφειά της με την τρέχουσα επιστημονική γνώση. Γιατί παραμένουν οι μύθοι τόσο επίμονα στη συνείδηση μας; Ένας λόγος είναι ότι τους μάθαμε από παιδιά και δεν τους ξεχάσαμε ποτέ

Έκτοτε, λοιπόν, επαναλαμβάνουμε ορισμένα πράγματα στην καθημερινή μας ρουτίνα καθαρισμού – απλά και μόνο επειδή πιστεύουμε ότι είναι σωστά και έχουμε συνηθίσει να πράττουμε αναλόγως. Ας δοκιμάσουμε τις πεποιθήσεις σχετικά με την περιποίηση της επιδερμίδας και των μαλλιών και ας αποκαλύψουμε κάποια ανατριχιαστικά λάθη και γυμνές αλήθειες. Βγάλε αυτές τις λανθασμένες πεποιθήσεις από το μυαλό σου!

Πεποιθήσεις που αφορούν το πρόσωπό σου

Ποιος πιστεύει πραγματικά ότι η οδοντόκρεμα θα μπορούσε να κάνει καλό στα σπυράκια; Μερικές πεποιθήσεις είναι τελείως τυχαίες και διαρκούν για γενιές. Έχουμε συγκεντρώσει μερικούς μύθους σχετικά με την περιποίηση του προσώπου και αποκαλύπτουμε την αλήθεια που κρύβεται πίσω από πολλές εσφαλμένες αντιλήψεις.

Πεποιθήσεις για τα μαλλιά

Έχουμε έξι εκατομμύρια τρίχες στο κεφάλι μας. Και υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από πεποιθήσεις σχετικά με το πώς να φροντίζουμε τα μαλλιά μας και πώς αναπτύσσεται η τριχοφυΐα. Τι κοινό έχουν οι πεποιθήσεις για τα μαλλιά με το σαμπουάν; Κάποια στιγμή, πρέπει να απομακρυνθούν τελείως. Ας ξεκινήσουμε!

Πεποιθήσεις για το σώμα

Ας ρίξουμε μια προσεκτική ματιά σε μερικές πεποιθήσεις ομορφιάς – από την κορυφή ως τα νύχια. Αδυνατίζεις όταν ιδρώνεις; Πρόκειται απλώς για φήμη. Θα πρέπει να πίνεις νερό αρκετή ώρα αφότου διψάσεις; Όποια κι αν είναι η αλήθεια, αποδέξου τη.

Καθημερινές πεποιθήσεις

Τι κρύβεται πίσω από τη φήμη ότι τα αυτοκίνητα δεν είναι απλώς σολάριουμ σε τέσσερις τροχούς; Κατανόησε κάποιες ισχύουσες πεποιθήσεις και αποκάλυψε κάποιες παράξενες απόψεις για την ομορφιά.

Σου προτείνουμε