Κλέψε τις εντυπώσεις!

Η όμορφη, λεία επιδερμίδα δεν είναι κάτι τυχαίο. Με αποτελεσματικά προϊόντα περιποίησης, μπορείς να καταπολεμήσεις την ανεπιθύμητη «όψη φλοιού πορτοκαλιού» στην περιφέρεια, τα πόδια και το στομάχι σου.

Τι πρέπει να γνωρίζεις για την κυτταρίτιδα

Πώς εμφανίζεται η κυτταρίτιδα;

Πάνω από το 80% των γυναικών εμφανίζουν κυτταρίτιδα. Τα λιποκύτταρα της επιδερμίδας είναι υπεύθυνα για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας, καθώς κινούνται προς την επιφάνεια της επιδερμίδας μέσω του συνδετικού ιστού. Γιατί είναι η αποκαλούμενη «όψη φλοιού πορτοκαλιού» πρωτίστως γυναικείο πρόβλημα; Η γυναικεία επιδερμίδα περιέχει πολύ περισσότερα λιποκύτταρα, ο συνδετικός ιστός είναι πιο ελαστικός και η επιδερμίδα πιο μαλακή, με αποτέλεσμα οι αλλαγές να είναι πιο ορατές.
Γυναίκα που τραγουδάει

Ποιες συνθήκες ενθαρρύνουν την εμφάνιση κυτταρίτιδας;

  • Γενετική προδιάθεση: Ένας αδύναμος συνδετικός ιστός είναι συχνά κληρονομικός. 
  • Περιττό βάρος: Μερικά επιπλέον κιλά δεν είναι ο βασικός παράγοντας, αλλά προωθούν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.
  • Ορμονικές διακυμάνσεις: Η έμμηνος ρύση, η εγκυμοσύνη ή η εμμηνόπαυση προωθούν την αποθήκευση λίπους στα κύτταρα μας. 
  • Έλλειψη άσκησης: Η άσκηση τονώνει την επιδερμίδα και ταυτόχρονα αυξάνει την ευεξία. 
  • Ανθυγιεινή διατροφή και τρόπος ζωής: Απόκλεισε τα πολύ λιπαρά και ζαχαρούχα τρόφιμα από τη διατροφή σου και απόφυγε αλκοόλ, το κάπνισμα και το υπερβολικό άγχος. 
  • Ηλιοθεραπεία και σολάριουμ: Η υπεριώδης ακτινοβολία προκαλεί βλάβες στον συνδετικό ιστό και, κατά συνέπεια, τα λιποκύτταρα διακρίνονται πιο εύκολα στην επιφάνεια της επιδερμίδας.

Καταπολέμηση κυτταρίτιδας: συσφικτική περιποίηση της επιδερμίδας

Η φόρμουλα για σφριγηλή επιδερμίδα

Χάρη στο Q10, την κρεατίνη και τη L-καρνιτίνη, το νέο «ενεργειακό σύμπλεγμα» διεγείρει την μετατροπή των λιπαρών οξέων σε ενέργεια. Το αποτέλεσμα: η ενέργεια των κυττάρων της επιδερμίδας αυξάνεται. Αυτό έχει επίδραση στην αναγέννηση, την επιδιόρθωση και τη διαίρεση των κυττάρων. Οι καινοτόμες φόρμουλες της NIVEA Body Firming Lotion Q10plus και του NIVEA Body Firming Cream Q10plus έχει αποδειχθεί ότι ενισχύουν τη σταθερότητα της επιδερμίδας σε 2 εβδομάδες – κάνοντας η επιδερμίδα σου πιο απαλή, πιο σφριγηλή και γεμάτη ενέργεια. Για την κανονική επιδερμίδα, συνιστούμε τη NIVEA Body Firming Lotion Q10plus. Για την ξηρή επιδερμίδα που χρειάζεται επιπλέον ειδική περιποίηση, το NIVEA Body Firming Cream Q10plus είναι η ιδανική επιλογή.
Συνένζυμο Q10

Συνένζυμο Q10, L-καρνιτίνη και κρεατίνη

Αυτό το ενεργειακό σύμπλεγμα διεγείρει το μεταβολισμό των κυττάρων – όπως έχει αποδειχθεί με δοκιμές in-vitro. Η φόρμουλα υποστηρίζει και διεγείρει την αναγέννηση των κυττάρων και βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας. Αυτό έχει επίδραση στην αναγέννηση, την επιδιόρθωση και τη διαίρεση των κυττάρων. Τα προϊόντα σύσφιξης Firming Lotion Q10plus και Firming Cream Q10plus της NIVEA κρατούν την επιδερμίδα σου ελαστική. Η καινοτόμα φόρμουλα της νέας NIVEA Body Conditioner Σώματος – Q10 Lotion, με πέρλες μασάζ που περιέχουν Q10, εξασφαλίζουν την τόνωση της επιδερμίδας σου ακόμα και μέσα στο ντους.

product-stage-bg

Ξεκίνησε το πρόγραμμα σύσφιξης της επιδερμίδας σου σήμερα κιόλας

Η καλύτερη μέθοδος για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας είναι ένας συνδυασμός άσκησης, υγιεινής διατροφής και προϊόντων περιποίησης. Αν θέλεις να διατηρήσεις την ελαστικότητα της επιδερμίδας σου σε μακροπρόθεσμη βάση, είναι καλύτερο να αρχίσεις νωρίς και να λάβεις προληπτικά μέτρα.

4 συμβουλές για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας!

  • Εναλλασσόμενα ντους με ζεστό και κρύο νερό: ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνουν το μεταβολισμό του λίπους με τη διέγερση ζεστού/κρύου.
  • Το μασάζ είναι αποτελεσματικό κατά της κυτταρίτιδας: τονώνει την κυκλοφορία και τη λεμφική ροή – θα σε ανταμείψει με σφριγηλή επιδερμίδα.
  • Κίνηση: κάνε τακτικές βόλτες, χρησιμοποίησε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ ή πήγαινε στη δουλειά με το ποδήλατο.
  • Ισορροπημένη διατροφή: το ασβέστιο ενδυναμώνει τον συνδετικό ιστό – να θυμάσαι τα υψηλά επίπεδα ασβεστίου στο μεταλλικό νερό και να τρως γιαούρτι και τυρί. Να αποφεύγεις τα τρόφιμα που περιέχουν πολλή ζάχαρη.
Πρόγραμμα καταπολέμησης κυτταρίτιδας

Το πρόγραμμα άσκησης κατά της κυτταρίτιδας

Το παρατεταμένο κάθισμα – στο γραφείο, το αυτοκίνητο ή τον καναπέ – ενθαρρύνει τον σχηματισμό της κυτταρίτιδας. Βάλε το σώμα σου σε κίνηση! Ένας συνδυασμός άσκησης αντοχής και ενίσχυσης των μυών διασπά το λίπος και ενδυναμώνει τους μυς. Η γιόγκα είναι επίσης ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Οι ισομετρικές ασκήσεις είναι ιδανικές για κάθε μέρα: σφίξε τους μυς της περιφέρειας και κράτησε τους σφιγμένους για μερικά δευτερόλεπτα ή στερέωσε τα πόδια σου γερά στο έδαφος.